Puslapis 1 iš 8
Patiekalai ir subproduktų
Parašytas: 29 Kov 2007, 12:06
Mara
Kepenu tortas
Kepenys 500 g
Miltai 2-3 v.s.
Kiausiniai 2 vnt
Pienas( grietine) ½ stiklines
druska, priesoniai
Kepenis sumalti arba susmulkinti blenderiu. Is visu komponentu pagiminti blynu konsistencijos tesla. Iškepti kepenu blynus. Kiekviena blyna patepti idaru, ir sudeti viena ant kito. Valgyti po 1-2 valandu. Labai skanus ir saltas .
Idaras: pakepintas svogunas+pakepintos morkos+majonezas
pakepintas svogunas+pakepintos morkos+majonezas+ grybai
pakepintas svogunas+majonezas+ grybai
susmulkintas virtas kiausinis+majonezas
Parašytas: 29 Kov 2007, 13:45
Ramunė
Oi, kaip skanu turėtų būti. Kaip tik turiu kepenų, išsitrauksiu ir savaitgaliui padarysiu. Aš nepaprastai kepenis ir širdį mėgstu.
Ačiū
Parašytas: 29 Kov 2007, 17:05
Tutsi
as irgi,o sirduciu guliasiukas
Parašytas: 29 Kov 2007, 17:55
Ramunė
Parašytas: 29 Kov 2007, 18:33
Hazel
prisiminiau, kad kepenėlių jau seniai valgiau
Tikrai neblogas recepčiukas, užsirašysiu į savo receptų sąsiuvinį
Parašytas: 30 Kov 2007, 10:03
Tutsi
gali ir nesirasyti,cia viskas vietoje
Parašytas: 30 Kov 2007, 15:49
Hazel
tutsi rašė:gali ir nesirasyti,cia viskas vietoje
Ne, aš savo sąsiuvinuką visada po ranka turiu
be to, merginoms siūlau ką gaminti per pamoką iš to sąsiuvinio - kompiuterio darbų kabinete juk nėra.
Parašytas: 31 Kov 2007, 14:57
Ramunė
KEPENŲ KEPSNIUKAI
Jaučio kepenys,
priekoniai mėsai, bazilikas, pipirai,
džiūvėsėliai,
kiaušinis,
daržovės.
Kepenis supjaustyti griežinėliais, pabarstyti prieskoniais ir palaikyti keletą valandų. Tada pavolioti džiūvėsėliuose-plaktame kiaušinyje-džiūvėsėliuose ir kepti keptuvėje. Pabaigoje pridėti svogūnų griežinėlių ir pakepinti.
Kadangi pavasaris, daržovių stoka, naudojau "Hortex" mišinuką. Supyliau į karštą vandenį, užvirinau ir nusunkiau. Į kitą keptuvę įpilti aliejaus, kepinti daržoves, įberti druskos, prieskonių. Pabaigoje - porą šaukštų grietinės.
Parašytas: 01 Bal 2007, 15:42
Hazel
KEPENĖLIŲ KEPSNYS
800g paukščio kepenėlių,
1.5 st pieno,
2 kiaušiniai,
4šaukštai maltų džiūvesėlių,
50g sviesto,
druskos.
Nuplautas kepenėles išmirkyti piene, paskui 5min jame pakaitinti. tada sumalti ir ištrinti su tryniais ir tirpintu sviestu. Į masę suberti džiūvesėlius, pasūdyti ir gerai išmaišyti. Tada švelniai įmaišyti plaktus baltymus. Masę sukrėsti į sviestu išteptą ir džiūvesėliais pabarstytą skardą. Šauti į karštą orkaitę ir kepti10 - 15 min.
Garantuoju, kad LABAI skanu
Parašytas: 01 Bal 2007, 16:23
Ramunė
Hazel rašė:KEPENĖLIŲ KEPSNYS
Tai čia ir kaip šaltas patiekalas turėtų būti skanu, ar ne
Gal reiktų Velykom ką nors tokio naujo, ne vien savo kelmą ir egzotinį zuikelį
Parašytas: 01 Bal 2007, 19:39
Ramunė
Kiek žinau, yra skanūs patiekalai iš plaučių. Gal kuri ką žinot? Tik ne įdarus. Tuos aš žinau, bet vyras - kategoriškai nevalgo
O kokį troškinuką ar dar ką aš sau pasigaminčiau
Parašytas: 01 Bal 2007, 20:18
Hazel
Ramunė rašė:Hazel rašė:KEPENĖLIŲ KEPSNYS
... ne vien savo kelmą ir egzotinį zuikelį
čia tavo firminiai?
Parašytas: 01 Bal 2007, 22:28
Ramunė
Kokie čia firminiai
Gal tik Velykom daromi.
Kelmas tai jau visiems žinomas. Tik aš dar kokių riešutų ar kepintų grybų įdedu, kad būtų kitaip. O zuikį tai darau ne visai įprastai : iš paukštienos faršo, vaisių ir ( arba ) riešutų. Darau 2 bumbulus ( vieną mažesnį) ir "statau" zuikį. O ausytes ir veiduką - kaip nuotaika būna, taip ir padarau
Parašytas: 02 Bal 2007, 09:43
Lilina
Aš kai buvau studente, tai vis širdį virdavau ir su majonezu, ne praščiau nei koks liežuvis budavo
Parašytas: 02 Bal 2007, 11:17
Ramunė
Lilina rašė:Aš kai buvau studente, tai vis širdį virdavau ir su majonezu, ne praščiau nei koks liežuvis budavo
Tikrai labai skanu.
Ir į mišraines vietoj mėsytės ar liežuvio įdėt - labai skanu
Parašytas: 02 Bal 2007, 15:27
Tutsi
Lilina rašė:Aš kai buvau studente, tai vis širdį virdavau ir su majonezu, ne praščiau nei koks liežuvis budavo
as ir dabar dar taip darau
Parašytas: 03 Bal 2007, 13:26
Ramunė
tutsi rašė:Lilina rašė:Aš kai buvau studente, tai vis širdį virdavau ir su majonezu, ne praščiau nei koks liežuvis budavo
as ir dabar dar taip darau
Labai skanu pamarinuoti, kaip šašlyką širdį ir paskui virti.
Bet retokai taip padarau, nes norisi, kad greičiau
Parašytas: 03 Bal 2007, 14:57
Tutsi
jei liezuvi marinuoji,tai jo spalva pasidaro raudona,o sirdis nepakeicia spalvos pamarinuota
Parašytas: 03 Bal 2007, 15:17
Ramunė
tutsi rašė:jei liezuvi marinuoji,tai jo spalva pasidaro raudona,o sirdis nepakeicia spalvos pamarinuota
Trupučiuką, bet mažiau nei liežuvėlis.
Parašytas: 03 Bal 2007, 19:40
Tutsi
tai tada galesiu pameginti kai kada
Parašytas: 05 Bal 2007, 11:42
Mara
Kepenu (sirduciu) troskinys su dziovintomis slyvomis
Pakepinti subprodktus. Slyvas pamirkyti ir supjaustyti. Atskirai pakepinti svoguna, sudeti slyvas, dar pakepinti 3-5 min, įpilti pomidoru padaza ir dar 1-2 min patroskinti. Sumaisyti su subproduktais, viską užpilti vandeniu, ideti prieskonius, miltus, kad sutirstetu, ir dar siek tiek patroskinti.
Parašytas: 05 Bal 2007, 12:52
Ramunė
Mara rašė:Kepenu (sirduciu) troskinys su dziovintomis slyvomis
Pakepinti subprodktus. .
Kepenys ar širdutės žali ar apvirti ?
Parašytas: 05 Bal 2007, 13:05
Mara
Ramunė rašė:Mara rašė:Kepenu (sirduciu) troskinys su dziovintomis slyvomis
Pakepinti subprodktus. .
Kepenys ar širdutės žali ar apvirti ?
zali
Parašytas: 05 Bal 2007, 18:19
Tutsi
turetu buti skanu
Parašytas: 05 Bal 2007, 18:54
Ramunė
Pabandysim- sužinosim
Parašytas: 05 Bal 2007, 19:07
Tutsi
tik man kazkaip idomiai kad reikia sirdis kepti
Parašytas: 05 Bal 2007, 19:20
Ramunė
Šiaip tai ir aš nesu žalių kepusi, tik apvirtas
Bet kepenys tai tikrai skanu žalios keptos
Parašytas: 06 Bal 2007, 08:58
Tutsi
tai kepenis ir as kepu,bet sirdutes man atrodo turetu buti kietos keptos
Parašytas: 06 Bal 2007, 09:02
Ramunė
Pagal viską, taip, turėtų būtį kietos. bet gal grietinė, padažiukas neleis labai jau sukietėti
Parašytas: 06 Bal 2007, 09:15
Tutsi
nepades,vistiek jei neapvirtos-bus kietos 100 %