Puslapis 18

Patiekalai ir subproduktų

Parašytas: 29 Kov 2007, 12:06
Mara
Kepenu tortas
Kepenys 500 g
Miltai 2-3 v.s.
Kiausiniai 2 vnt
Pienas( grietine) ½ stiklines
druska, priesoniai

Kepenis sumalti arba susmulkinti blenderiu. Is visu komponentu pagiminti blynu konsistencijos tesla. Iškepti kepenu blynus. Kiekviena blyna patepti idaru, ir sudeti viena ant kito. Valgyti po 1-2 valandu. Labai skanus ir saltas .
Idaras: pakepintas svogunas+pakepintos morkos+majonezas
pakepintas svogunas+pakepintos morkos+majonezas+ grybai
pakepintas svogunas+majonezas+ grybai
susmulkintas virtas kiausinis+majonezas

Parašytas: 29 Kov 2007, 13:45
Ramunė
Oi, kaip skanu turėtų būti. Kaip tik turiu kepenų, išsitrauksiu ir savaitgaliui padarysiu. Aš nepaprastai kepenis ir širdį mėgstu. :hubba: Ačiū :aciu2:

Parašytas: 29 Kov 2007, 17:05
Tutsi
as irgi,o sirduciu guliasiukas :hubba:

Parašytas: 29 Kov 2007, 17:55
Ramunė
:luks: :hubba: :valg: :valg: :valg:

Parašytas: 29 Kov 2007, 18:33
Hazel
prisiminiau, kad kepenėlių jau seniai valgiau :roll:
Tikrai neblogas recepčiukas, užsirašysiu į savo receptų sąsiuvinį :aciu2:

Parašytas: 30 Kov 2007, 10:03
Tutsi
gali ir nesirasyti,cia viskas vietoje :roll:

Parašytas: 30 Kov 2007, 15:49
Hazel
tutsi rašė:gali ir nesirasyti,cia viskas vietoje :roll:
Ne, aš savo sąsiuvinuką visada po ranka turiu :) be to, merginoms siūlau ką gaminti per pamoką iš to sąsiuvinio - kompiuterio darbų kabinete juk nėra. :?

Parašytas: 31 Kov 2007, 14:57
Ramunė
KEPENŲ KEPSNIUKAI

Jaučio kepenys,
priekoniai mėsai, bazilikas, pipirai,
džiūvėsėliai,
kiaušinis,
daržovės.

Kepenis supjaustyti griežinėliais, pabarstyti prieskoniais ir palaikyti keletą valandų. Tada pavolioti džiūvėsėliuose-plaktame kiaušinyje-džiūvėsėliuose ir kepti keptuvėje. Pabaigoje pridėti svogūnų griežinėlių ir pakepinti.
Kadangi pavasaris, daržovių stoka, naudojau "Hortex" mišinuką. Supyliau į karštą vandenį, užvirinau ir nusunkiau. Į kitą keptuvę įpilti aliejaus, kepinti daržoves, įberti druskos, prieskonių. Pabaigoje - porą šaukštų grietinės.

Parašytas: 01 Bal 2007, 15:42
Hazel
KEPENĖLIŲ KEPSNYS
800g paukščio kepenėlių,
1.5 st pieno,
2 kiaušiniai,
4šaukštai maltų džiūvesėlių,
50g sviesto,
druskos.

Nuplautas kepenėles išmirkyti piene, paskui 5min jame pakaitinti. tada sumalti ir ištrinti su tryniais ir tirpintu sviestu. Į masę suberti džiūvesėlius, pasūdyti ir gerai išmaišyti. Tada švelniai įmaišyti plaktus baltymus. Masę sukrėsti į sviestu išteptą ir džiūvesėliais pabarstytą skardą. Šauti į karštą orkaitę ir kepti10 - 15 min.
Garantuoju, kad LABAI skanu :bis:

Parašytas: 01 Bal 2007, 16:23
Ramunė
Hazel rašė:KEPENĖLIŲ KEPSNYS
Tai čia ir kaip šaltas patiekalas turėtų būti skanu, ar ne :?
Gal reiktų Velykom ką nors tokio naujo, ne vien savo kelmą ir egzotinį zuikelį :roll:

Parašytas: 01 Bal 2007, 19:39
Ramunė
Kiek žinau, yra skanūs patiekalai iš plaučių. Gal kuri ką žinot? Tik ne įdarus. Tuos aš žinau, bet vyras - kategoriškai nevalgo :evil: O kokį troškinuką ar dar ką aš sau pasigaminčiau :cook3:

Parašytas: 01 Bal 2007, 20:18
Hazel
Ramunė rašė:
Hazel rašė:KEPENĖLIŲ KEPSNYS
... ne vien savo kelmą ir egzotinį zuikelį :roll:
čia tavo firminiai? :D ;)

Parašytas: 01 Bal 2007, 22:28
Ramunė
Kokie čia firminiai :oops: Gal tik Velykom daromi.
Kelmas tai jau visiems žinomas. Tik aš dar kokių riešutų ar kepintų grybų įdedu, kad būtų kitaip. O zuikį tai darau ne visai įprastai : iš paukštienos faršo, vaisių ir ( arba ) riešutų. Darau 2 bumbulus ( vieną mažesnį) ir "statau" zuikį. O ausytes ir veiduką - kaip nuotaika būna, taip ir padarau :?

Parašytas: 02 Bal 2007, 09:43
Lilina
Aš kai buvau studente, tai vis širdį virdavau ir su majonezu, ne praščiau nei koks liežuvis budavo :)

Parašytas: 02 Bal 2007, 11:17
Ramunė
Lilina rašė:Aš kai buvau studente, tai vis širdį virdavau ir su majonezu, ne praščiau nei koks liežuvis budavo :)
Tikrai labai skanu. :luks: Ir į mišraines vietoj mėsytės ar liežuvio įdėt - labai skanu :hubba:

Parašytas: 02 Bal 2007, 15:27
Tutsi
Lilina rašė:Aš kai buvau studente, tai vis širdį virdavau ir su majonezu, ne praščiau nei koks liežuvis budavo :)
as ir dabar dar taip darau :wink:

Parašytas: 03 Bal 2007, 13:26
Ramunė
tutsi rašė:
Lilina rašė:Aš kai buvau studente, tai vis širdį virdavau ir su majonezu, ne praščiau nei koks liežuvis budavo :)
as ir dabar dar taip darau :wink:
Labai skanu pamarinuoti, kaip šašlyką širdį ir paskui virti. :luks: Bet retokai taip padarau, nes norisi, kad greičiau :oops:

Parašytas: 03 Bal 2007, 14:57
Tutsi
jei liezuvi marinuoji,tai jo spalva pasidaro raudona,o sirdis nepakeicia spalvos pamarinuota :roll:

Parašytas: 03 Bal 2007, 15:17
Ramunė
tutsi rašė:jei liezuvi marinuoji,tai jo spalva pasidaro raudona,o sirdis nepakeicia spalvos pamarinuota :roll:
Trupučiuką, bet mažiau nei liežuvėlis. :P

Parašytas: 03 Bal 2007, 19:40
Tutsi
tai tada galesiu pameginti kai kada :roll:

Parašytas: 05 Bal 2007, 11:42
Mara
Kepenu (sirduciu) troskinys su dziovintomis slyvomis

Pakepinti subprodktus. Slyvas pamirkyti ir supjaustyti. Atskirai pakepinti svoguna, sudeti slyvas, dar pakepinti 3-5 min, įpilti pomidoru padaza ir dar 1-2 min patroskinti. Sumaisyti su subproduktais, viską užpilti vandeniu, ideti prieskonius, miltus, kad sutirstetu, ir dar siek tiek patroskinti.

Parašytas: 05 Bal 2007, 12:52
Ramunė
Mara rašė:Kepenu (sirduciu) troskinys su dziovintomis slyvomis

Pakepinti subprodktus. .
Kepenys ar širdutės žali ar apvirti ?

Parašytas: 05 Bal 2007, 13:05
Mara
Ramunė rašė:
Mara rašė:Kepenu (sirduciu) troskinys su dziovintomis slyvomis

Pakepinti subprodktus. .
Kepenys ar širdutės žali ar apvirti ?
zali :)

Parašytas: 05 Bal 2007, 18:19
Tutsi
turetu buti skanu :wink:

Parašytas: 05 Bal 2007, 18:54
Ramunė
Pabandysim- sužinosim Paveikslėlis

Parašytas: 05 Bal 2007, 19:07
Tutsi
tik man kazkaip idomiai kad reikia sirdis kepti :shock:

Parašytas: 05 Bal 2007, 19:20
Ramunė
Šiaip tai ir aš nesu žalių kepusi, tik apvirtasPaveikslėlis Bet kepenys tai tikrai skanu žalios keptos Paveikslėlis

Parašytas: 06 Bal 2007, 08:58
Tutsi
tai kepenis ir as kepu,bet sirdutes man atrodo turetu buti kietos keptos :shock:

Parašytas: 06 Bal 2007, 09:02
Ramunė
Pagal viską, taip, turėtų būtį kietos. bet gal grietinė, padažiukas neleis labai jau sukietėti Paveikslėlis

Parašytas: 06 Bal 2007, 09:15
Tutsi
nepades,vistiek jei neapvirtos-bus kietos 100 % :twisted: