Naminis majonezas
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Naminis majonezas
Jau kažkada rašiau šį receptą komentaruose, bet manau ne bus griekas jei pasikartosiu.
Reikės:
Kiaušinio tryniai kambario temperatūros - 2vnt
Alyvuogių aliejus - 300ml
Garstyčios - 1 arb.š.
druska
šlakelis citrinos sulčių
Kiaušinio trynius suplakti su garstyčiom ir druska, kai susiplakė, tada galima lėtai lašas po lašo įvedinėti alyvuogių aliejų, turi susidaryti tiršta kreminė masę, vėliau galima pilti aliejų šiek tiek greičiau, bet jokiu būdu ne skubėti. Aš šiandien dariau šį majonezą ir labai gražiai pradėjo gautis, tada nutariau žliogtelti aliejaus daugiau ir iš karto viskas susystėjo , Taip kad alieju reikia pilti labai lėtai. Įgalą jau galima lygiai taip pat lėtai dapilti citrinos sulčių. [/b]
Reikės:
Kiaušinio tryniai kambario temperatūros - 2vnt
Alyvuogių aliejus - 300ml
Garstyčios - 1 arb.š.
druska
šlakelis citrinos sulčių
Kiaušinio trynius suplakti su garstyčiom ir druska, kai susiplakė, tada galima lėtai lašas po lašo įvedinėti alyvuogių aliejų, turi susidaryti tiršta kreminė masę, vėliau galima pilti aliejų šiek tiek greičiau, bet jokiu būdu ne skubėti. Aš šiandien dariau šį majonezą ir labai gražiai pradėjo gautis, tada nutariau žliogtelti aliejaus daugiau ir iš karto viskas susystėjo , Taip kad alieju reikia pilti labai lėtai. Įgalą jau galima lygiai taip pat lėtai dapilti citrinos sulčių. [/b]
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Reikės pasistengti nors pirmas blynas man daugiausiai prisvyladaida rašė:Vieną kartą norėjau pagreitinti procesą ir plakiau labai dideliu greičiu tai gavau gavau emulsija, o ne majoneząRamunė rašė:Tai jeigu su mikseriu - darysiu būtinai. Aš įsivaizdavau, kad su ta šluotele plakti reikia.
O paskui priedai - kokių nori. Česnakas, krapai...
Taigi ne perplakit
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Skaičiau, kad salmonelioze galima užsikrėsti ir valgant paukštieną, kitą mėsą, jei gyvuliai sirgo ar buvo salmonelių nešiotojai. O tų nelabųjų būna ir pačiame kiaušinyje ( man rodos), nes visur rekomenduoja gerai išvirti, iškepti, kad net trynys būtų kietas. B e to neseniai buvo kažkur užsikrėtę nuo orinių pyragaičių, o jie daromi iš baltymų.