Naminis majonezas

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Naminis majonezas

Standartinė Lilina » 21 Kov 2007, 22:36

Jau kažkada rašiau šį receptą komentaruose, bet manau ne bus griekas jei pasikartosiu.

Reikės:
Kiaušinio tryniai kambario temperatūros - 2vnt
Alyvuogių aliejus - 300ml
Garstyčios - 1 arb.š.
druska
šlakelis citrinos sulčių

Kiaušinio trynius suplakti su garstyčiom ir druska, kai susiplakė, tada galima lėtai lašas po lašo įvedinėti alyvuogių aliejų, turi susidaryti tiršta kreminė masę, vėliau galima pilti aliejų šiek tiek greičiau, bet jokiu būdu ne skubėti. Aš šiandien dariau šį majonezą ir labai gražiai pradėjo gautis, tada nutariau žliogtelti aliejaus daugiau ir iš karto viskas susystėjo :( , Taip kad alieju reikia pilti labai lėtai. Įgalą jau galima lygiai taip pat lėtai dapilti citrinos sulčių. [/b]

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Kov 2007, 22:40

Esu girdėjusi, kad naminis majonezas yra žymiai skanesnis už pirktinius. Be to, žinai, kaip ir iš ko padarytas. O kaip su laiku? Kiek trunka? Juk plakti rankomis reikia :?

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 21 Kov 2007, 23:14

Aš su mikseriu, labai greit susiplakė,per kokius 5-10 min, tik kad sugadinau į galą, kaip žliugtelėjau aliejaus :( Jau žiūrėjau, džiaugiausi kokia tiršta ir skani masė bus, ir tik pump viskas ir nukrito :cry:

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 22 Kov 2007, 00:04

Tai ka, atskirai plakei? As kiek zinojau, tai viska kartu plakti reikia. Na, gal ir klistu, nes dar ne karto nedariau naminio majonezo.

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 22 Kov 2007, 00:16

Cia gal ne i tema, bet parasysiu ir as vieno padaziuko recepteli. Jis beveik kaip majonezas, bet stiprus, nes su cesnaku.

Alioli

Puse stiklines alyvuogiu aliejau,
1-2 skilteles cesnako,
1 kiausinis,
druskos pagal skoni.

Viska supilti ir suplakti elektriniu mikseriu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Kov 2007, 07:43

Tai jeigu su mikseriu - darysiu būtinai. :lol: Aš įsivaizdavau, kad su ta šluotele plakti reikia.
O paskui priedai - kokių nori. Česnakas, krapai...

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 22 Kov 2007, 23:54

Ramunė rašė:Tai jeigu su mikseriu - darysiu būtinai. :lol: Aš įsivaizdavau, kad su ta šluotele plakti reikia.
O paskui priedai - kokių nori. Česnakas, krapai...
Vieną kartą norėjau pagreitinti procesą ir plakiau labai dideliu greičiu tai gavau gavau emulsija, o ne majonezą :oops:
Taigi ne perplakit :idea:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Kov 2007, 12:40

daida rašė:
Ramunė rašė:Tai jeigu su mikseriu - darysiu būtinai. :lol: Aš įsivaizdavau, kad su ta šluotele plakti reikia.
O paskui priedai - kokių nori. Česnakas, krapai...
Vieną kartą norėjau pagreitinti procesą ir plakiau labai dideliu greičiu tai gavau gavau emulsija, o ne majonezą :oops:
Taigi ne perplakit :idea:
Reikės pasistengti :lol: nors pirmas blynas man daugiausiai prisvyla :oops:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 23 Kov 2007, 13:41

O man kaip tik dažniausiai pirmas kartas būna geriausiai vykęs :lol:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 23 Kov 2007, 22:17

Majonezas gavosi - superinis! :luks: Žiauriai skanus ir tikro majonezo skonio! tik lieka atviras klausimas dėl salmoneliozės. Visgi žali kiaušinio tryniai naudojami. Ir biški vos mikserio nesudeginau :oops: pylant tą aliejų po-truputi, tai ilgokai aš jį naudojau.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Kov 2007, 23:00

Lilina rašė: tik lieka atviras klausimas dėl salmoneliozės. Visgi žali kiaušinio tryniai naudojami.
O turguje pažįstamos ar pusiau pažįstamos bobutės neturi? Naminiai kiaušiniai saugesni už paukštynų. :roll:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 24 Kov 2007, 00:23

Dėja :( esu miestiete iki plauku galiuku :(

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 24 Kov 2007, 20:02

Salmoneles paciuose kiausiniuose nebuna. Tos bacijos buna ant kiausiniu lukstu. Ir dazniausiai kiausinius visos naudojame pries tai ju nenuplovus, tai dauziant kiausini, parazitai patenk vidun. ir tada ... baban

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Kov 2007, 20:18

Skaičiau, kad salmonelioze galima užsikrėsti ir valgant paukštieną, kitą mėsą, jei gyvuliai sirgo ar buvo salmonelių nešiotojai. :evil: O tų nelabųjų būna ir pačiame kiaušinyje ( man rodos), nes visur rekomenduoja gerai išvirti, iškepti, kad net trynys būtų kietas. B :? e to neseniai buvo kažkur užsikrėtę nuo orinių pyragaičių, o jie daromi iš baltymų.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 11:35

tai vat butent,kad dazniausiai ir uzsikreciama nuo saldumynu :evil:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 26 Kov 2007, 11:55

Ai, apseisiu be to naminio majonezo :( skanu aišku, bet teks tenkintis pirktiniu...

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 11:57

ir man labiausiai patinka "Vilniaus" majonezas.O namie tokio nepasidarysi :?

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 26 Kov 2007, 12:06

O aš pindė esu, man brangesni majonezai patinka"Helmann's" ir dar kažkokį brangesnį pirkdavom. Vat jų skonis panašus į tą naminį.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 12:08

o as ne del kainos,man patinka rugstus,o tie helmans ir t.t. visi saldus :(

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 26 Kov 2007, 12:22

Reiskia man patinka saldus :)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 12:24

taip,del skonio nesigincijama.Mano mama irgi kitokio neperka tik helmans ir visus kurie i ji panasus :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Kov 2007, 16:09

Visai neseniai pasirodė Daumantų "Alyvuogė". Labai jau subtilus skonis. :luks:
o šiaip tai mano pagrindiniai majonezai yra šitie:
Prikabinti failai
HPIM0141.jpg
HPIM0141.jpg (40.79 KiB) Peržiūrėta 4076 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 16:55

nu gi jie salduuuuus :twisted:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Kov 2007, 16:59

tutsi rašė:nu gi jie salduuuuus :twisted:
juokauji gal :shock: Na, jei cukraus prisidėsi :wink:
Be to apie Vilniaus ajonezus rašei kad mėgsti :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 17:34

tai vilniaus majonezas rugstus,todel as ji ir megstu :hubba:,bet kedainiu tai saldus. :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Kov 2007, 17:37

tutsi rašė:tai vilniaus majonezas rugstus,todel as ji ir megstu :hubba:,bet kedainiu tai saldus. :roll:
O tu "Provansalį" bandei? O Daumantų?
O ir Vilniaus nėra tokie jau rūgštūs, sakyčiau Veiverių gerokai rūgštesni. Na, bet nesvarbu :?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 17:39

kiek isbandziau,man vilniaus pats geriausias :roll: ,bet visokiu yra,visokiu ir reikia :wink:

Vartotojo avataras
zita
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 205
Užsiregistravo: 08 Lap 2006, 18:40
Pliusai: 2
Miestas: Trakai

Standartinė zita » 29 Kov 2007, 22:13

man tai skaniausias baltarusiškas

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Kov 2007, 07:12

O kur tavo patriotozmas :?: :!: :lol: "pirk prekę TIK lietuvišką" :!: :!: :!:
Neteko ragauti, bet nelabai ir pergyvenu :?

Vartotojo avataras
zita
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 205
Užsiregistravo: 08 Lap 2006, 18:40
Pliusai: 2
Miestas: Trakai

Standartinė zita » 30 Kov 2007, 07:41

kad ta prekė kartais būna toks šlamžtas kad nėra ką ir valgyt musų gera produkcija išvažiuoja į užsienį o viskas kas nuo to lieka pas mus ant prekystalio

Skelbti atsakymą