Puslapis 20 iš 24
Re: Blynai, Lietiniai
Parašytas: 25 Bal 2009, 01:38
renici
blynai su obuoliu tyrele
reikės:
2-3 kiaušinių
pieno
miltų (naudojau ekologiškus, kuriuos perku netoli Laisvės alėjos)
1 st. obuolių tyrelės
1-2 š. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
cinamono
Išplakam kiaušinius. Kepimo miltelius sumaišom su miltais. Tuomet į kiaušinius pilam pieną, dedam miltus ir kitus produktus. Kai gauname normalios konsistencijos blynų masę (tam gali prireikti įpilti pieno ar įberti daugiau miltų), kepam.
Skanaujam
Re: Blynai, Lietiniai
Parašytas: 25 Bal 2009, 15:52
sinsan
Re: Blynai, Lietiniai
Parašytas: 25 Bal 2009, 16:20
janrri
Re: Blynai, Lietiniai
Parašytas: 25 Bal 2009, 18:39
Forelle
Nežinau kaip kitoms, bet man atrodo, kad bloguose ir pačios galim surasti. Nebent receptą įmeti jau su savo patiekalo nuotrauka.
Re: Blynai, Lietiniai
Parašytas: 25 Bal 2009, 18:45
renici
tai tada as gal geriau visai receptu nedesiu
Re: Blynai, Lietiniai
Parašytas: 25 Bal 2009, 21:10
sinsan
pasakysiu ir as savo nuomone
smagu, kad noriai bendrauji ir dedi receptus, bet jei juos dedi ne su savo foto, ir nenurodai is kur, tada gali kilti nemalonumu
sitame forume yra bendros taisykles, kuriu mes laikomes, tad norim, kad ir kiti laikytusi.
Re: Blynai, Lietiniai
Parašytas: 25 Bal 2009, 21:29
renici
na pasisitengsiu visada det su nuorodom is kur recepta gavau,o su savo foto negaliu ydet nes fotiko neturiu
Re: Blynai, Lietiniai
Parašytas: 25 Bal 2009, 22:45
janrri
renici rašė: na pasisitengsiu visada det su nuorodom is kur recepta gavau,o su savo foto negaliu ydet nes fotiko neturiu
Žinai, mes čia daug maž visos receptus imam iš kazkur, bet pačios išbandom, dar ką nors pakeičiam ir įdedam savo nuotraukas, o tu, saviniesi kitų receptus
. Atsimink, kad melo kojos trumpos.
Re: Blynai, Lietiniai
Parašytas: 13 Rgs 2009, 15:41
aistis
laba diena, o gal kas zino kaip reikia kept (ir visu pirma ar tinka kept) blynus is sojų miltu? nes siandien bandziau tai nekas tesigavo. gal kazka netaip padariau.
Re: Blynai, Lietiniai
Parašytas: 13 Rgs 2009, 16:02
Forelle
O kas tiksliai nesigavo? Blynus galima kepti iš įvairių miltų, galima pamaišyti ir kelias rūšis t.y. įberti dar kitų miltų kvietinių, ryžių. Pagooglinau ir radau receptuką vien iš sojos miltų:
1/2 puodelio sojos miltų;
3 š. sojų pieno ar paprasto pieno;
1/2 a.š. kepimo miltelių;
2 a.š. cukraus;
1-2 šaukštai aliejaus
1 kiaušinis.
Išmaišyti sojos miltus, pieną, kepimo miltelius, cukrų ir kiaušinio trynį. Leisti 10-15 minutes pastovėti. Išplakti baltymą iki standžių putų ir įmaišyti į tešlą. Kepti aliejuje.
Šaltinis:
http://cooking-pleasures.blogspot.com
Sėkmės, gal dabar geriau pavyks
Re: Blynai, Lietiniai
Parašytas: 13 Rgs 2009, 16:05
Nicole
Niekada nebandžiau!
Tikrai įdomu ką panos parašys!
Re: Blynai, Lietiniai
Parašytas: 13 Rgs 2009, 16:15
aistis
ačiū uz recepta. as kai kepiau, tai man susidare ispudis, jog tesla is soju miltu neskirta kepimui. nes sutrukinejo; ir tiesiog pridegt nori. priesingai nei is paprastu miltu.
Re: Blynai, Lietiniai
Parašytas: 13 Rgs 2009, 16:17
Forelle
aistis rašė:ačiū uz recepta. as kai kepiau, tai man susidare ispudis, jog tesla is soju miltu neskirta kepimui. nes sutrukinejo; ir tiesiog pridegt nori. priesingai nei is paprastu miltu.
matyt panašiai kaip ir su grikių miltais, todėl aš grikinius maišau su kvietiniais ir leidžiu pastovėt, išbrinkt
Re: Blynai, Lietiniai
Parašytas: 14 Vas 2010, 01:05
Živilė
Plikytiniai blynai
1,5 stiklinės miltų
stiklinė pieno
2 šaukštai sviesto
3-4 kiaušiniai
3-4 šaukštai cukraus pudros
truputis druskos
tarkuotos apelsino žievelės (nedėjau)
Pienas su sviestu užvirinama ir suberiami miltai. Į nuolat maišomą masę sudedami kiaušinių tryniai, išsukti su cukrumi, suberiama apelsino žievelė, sudedami išplakti iki putų (su žiupsneliu druskos) baltymai. Iš šios tešlos gerai įkaitintuose riebaluose kepami blynai.
Labai purūs, skanūs blynai
Re: Blynai, Lietiniai
Parašytas: 14 Vas 2010, 03:28
JolantaDaruliene
Vaje kaip graziai atrodo, tokie storuliukai
Re: Blynai, Lietiniai
Parašytas: 14 Vas 2010, 09:39
Forelle
Labai gražiai atrodo
Man su plikytiniais blynais pasirodė per daug darbo, nu čia kaip tinginė pasakiau
nes nuo tos plikytos tešlos maišymo vis ranką paskausta, per silpna esu.
Re: Blynai, Lietiniai
Parašytas: 14 Vas 2010, 11:34
Dora
skanu
Re: Blynai, Lietiniai
Parašytas: 14 Vas 2010, 14:50
Lilina
Aš kepsiu plonučius blynus, nes storus mano šeimyna brokija
Re: Blynai, Lietiniai
Parašytas: 14 Vas 2010, 15:57
sinsan
kokie putluciai, man tokie labai patinka, tikrai bus ismeginti. o as keptuve specialia blynams nusipirkau, tai kaip tik bu sproga isbandyti
Re: Blynai, Lietiniai
Parašytas: 16 Vas 2010, 13:18
aitii
[quote="Forelle"]Nuotraukos bus vėliau
Grūdėtosios varškės sklindžiai su džiovintomis vyšniomis
prikepiau pagal si recepteli blynu,oi koki skanus ir traukiu su savo Domuku i kaimo uzgaveniu svente.
Re: Blynai, Lietiniai
Parašytas: 16 Vas 2010, 20:39
Forelle
Kukurūzų miltų ir sūrio blyneliai
1 puodelis kvietinių miltų;
¾ puodelio kukurūzų miltų;
1/3 puodelis tarkuoto parmezano arba Džiugo sūrio (naudojau pastarąjį);
1 v.š. cukraus (nebūtinas);
1 a.š. sodos;
½ a.š. druskos;
1 ¾ puodelio pasukų;
2 kiaušiniai;
2-3 v.š. tirpinto sviesto arba aliejaus.
Viename inde sumaišyti sausus ingredientus, kitame šlapius. Įmaišyti miltų mišinį į kiaušinių ir pasukų plakinį. Kepti įkaitintoje keptuvėje.
Re: Blynai, Lietiniai
Parašytas: 17 Vas 2010, 09:06
Dora
kokie grazuciai puruciai blyneliai,jamy
dar niekad neragavau nieko is kukuruzu miltu...
Re: Blynai, Lietiniai
Parašytas: 17 Vas 2010, 10:21
Forelle
Pabandyk kada nors, man tai patinka jų skonis, aš dažnai kepdama kokius blynus pakeičiu dalį miltų arba kukurūziniais, arba grikiniais, vis įdomesnis skonis ir sveikiau
Re: Blynai, Lietiniai
Parašytas: 17 Vas 2010, 10:25
janrri
Aš ir anksčiau niekada nedėdavau kukurūzinių miltų. Tik iš Forelles receptų susigundžiau išmėginti, labai patiko. Dabar dažnai įmaišau į blynus.
O miltų iš lenkų parsivežu.
Re: Blynai, Lietiniai
Parašytas: 17 Vas 2010, 10:30
Forelle
Bet yra ir Lietuvoje, kaip visada Ustukių malūno
Re: Blynai, Lietiniai
Parašytas: 17 Vas 2010, 10:36
janrri
Forelle rašė:Bet yra ir Lietuvoje, kaip visada Ustukių malūno
Pirkus ir čia, bet lenkuose as perku visus miltus nes pigesni.
Re: Blynai, Lietiniai
Parašytas: 17 Vas 2010, 10:38
Forelle
janrri rašė:Forelle rašė:Bet yra ir Lietuvoje, kaip visada Ustukių malūno
Pirkus ir čia, bet lenkuose as perku visus miltus nes pigesni.
Taip, žinau. Ma kartais brolis parveža, nes vistiek kas mėnesį lekia sauskelnių. O dabar iš malūno kaime vyro tėvai pamėmė maišą miltų, tai jau tų 550D pirkt ilgai nereiks
o kainavo labai pigiai
Re: Blynai, Lietiniai
Parašytas: 18 Vas 2010, 09:18
Dora
reiks tikrai kada pabandyt,nors ir sveduos maciau pirkt tokiu miltu,bet kai as viena busiu valgytoja tai nelabai apsimoka,o vat kai grysiu atostogu,tai jau atsiras ir eksperimento dalyviu..
Re: Blynai, Lietiniai
Parašytas: 28 Vas 2010, 16:16
sinsan
Mindaugo pieno plynai. daromi is pieno, kiausinio, miltu ir trupucio cukraus. cia maniskio megiamiausi blynai, nes plonuciai gaunasi.