Puslapis 2024

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 25 Bal 2009, 01:38
renici
blynai su obuoliu tyrele

reikės:

2-3 kiaušinių

pieno

miltų (naudojau ekologiškus, kuriuos perku netoli Laisvės alėjos)

1 st. obuolių tyrelės

1-2 š. cukraus

1 a.š. kepimo miltelių

cinamono

Išplakam kiaušinius. Kepimo miltelius sumaišom su miltais. Tuomet į kiaušinius pilam pieną, dedam miltus ir kitus produktus. Kai gauname normalios konsistencijos blynų masę (tam gali prireikti įpilti pieno ar įberti daugiau miltų), kepam.

Skanaujam :) 8) 8) 8) :D :roll:

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 25 Bal 2009, 15:52
sinsan

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 25 Bal 2009, 16:20
janrri
VOGTI BLYNAI 018 018 018

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 25 Bal 2009, 18:17
Tutsi
RENICI, SAKIAU DEK NUORODAS IS KUR IMI :!: :!: :!: :!: :!:

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 25 Bal 2009, 18:39
Forelle
Nežinau kaip kitoms, bet man atrodo, kad bloguose ir pačios galim surasti. Nebent receptą įmeti jau su savo patiekalo nuotrauka.

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 25 Bal 2009, 18:45
renici
tai tada as gal geriau visai receptu nedesiu :!:

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 25 Bal 2009, 21:10
sinsan
pasakysiu ir as savo nuomone 018 smagu, kad noriai bendrauji ir dedi receptus, bet jei juos dedi ne su savo foto, ir nenurodai is kur, tada gali kilti nemalonumu 018 sitame forume yra bendros taisykles, kuriu mes laikomes, tad norim, kad ir kiti laikytusi.

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 25 Bal 2009, 21:29
renici
:hypno: na pasisitengsiu visada det su nuorodom is kur recepta gavau,o su savo foto negaliu ydet nes fotiko neturiu :lol:

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 25 Bal 2009, 22:45
janrri
renici rašė::hypno: na pasisitengsiu visada det su nuorodom is kur recepta gavau,o su savo foto negaliu ydet nes fotiko neturiu :lol:

Žinai, mes čia daug maž visos receptus imam iš kazkur, bet pačios išbandom, dar ką nors pakeičiam ir įdedam savo nuotraukas, o tu, saviniesi kitų receptus :twisted: . Atsimink, kad melo kojos trumpos.

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 13 Rgs 2009, 15:41
aistis
laba diena, o gal kas zino kaip reikia kept (ir visu pirma ar tinka kept) blynus is sojų miltu? nes siandien bandziau tai nekas tesigavo. gal kazka netaip padariau.

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 13 Rgs 2009, 16:02
Forelle
O kas tiksliai nesigavo? Blynus galima kepti iš įvairių miltų, galima pamaišyti ir kelias rūšis t.y. įberti dar kitų miltų kvietinių, ryžių. Pagooglinau ir radau receptuką vien iš sojos miltų:

1/2 puodelio sojos miltų;
3 š. sojų pieno ar paprasto pieno;
1/2 a.š. kepimo miltelių;
2 a.š. cukraus;
1-2 šaukštai aliejaus
1 kiaušinis.

Išmaišyti sojos miltus, pieną, kepimo miltelius, cukrų ir kiaušinio trynį. Leisti 10-15 minutes pastovėti. Išplakti baltymą iki standžių putų ir įmaišyti į tešlą. Kepti aliejuje.

Šaltinis:http://cooking-pleasures.blogspot.com

Sėkmės, gal dabar geriau pavyks ;)

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 13 Rgs 2009, 16:05
Nicole
:shock: Niekada nebandžiau! :oops: Tikrai įdomu ką panos parašys! :roll:

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 13 Rgs 2009, 16:15
aistis
ačiū uz recepta. as kai kepiau, tai man susidare ispudis, jog tesla is soju miltu neskirta kepimui. nes sutrukinejo; ir tiesiog pridegt nori. priesingai nei is paprastu miltu.

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 13 Rgs 2009, 16:17
Forelle
aistis rašė:ačiū uz recepta. as kai kepiau, tai man susidare ispudis, jog tesla is soju miltu neskirta kepimui. nes sutrukinejo; ir tiesiog pridegt nori. priesingai nei is paprastu miltu.
matyt panašiai kaip ir su grikių miltais, todėl aš grikinius maišau su kvietiniais ir leidžiu pastovėt, išbrinkt

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 14 Vas 2010, 01:05
Živilė
Plikytiniai blynai

Paveikslėlis

1,5 stiklinės miltų
stiklinė pieno
2 šaukštai sviesto
3-4 kiaušiniai
3-4 šaukštai cukraus pudros
truputis druskos
tarkuotos apelsino žievelės (nedėjau)

Pienas su sviestu užvirinama ir suberiami miltai. Į nuolat maišomą masę sudedami kiaušinių tryniai, išsukti su cukrumi, suberiama apelsino žievelė, sudedami išplakti iki putų (su žiupsneliu druskos) baltymai. Iš šios tešlos gerai įkaitintuose riebaluose kepami blynai.

Labai purūs, skanūs blynai :)
Paveikslėlis

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 14 Vas 2010, 03:28
JolantaDaruliene
Vaje kaip graziai atrodo, tokie storuliukai :hubba:

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 14 Vas 2010, 09:39
Forelle
Labai gražiai atrodo :!: Man su plikytiniais blynais pasirodė per daug darbo, nu čia kaip tinginė pasakiau :lol: nes nuo tos plikytos tešlos maišymo vis ranką paskausta, per silpna esu.

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 14 Vas 2010, 11:34
Dora
skanu :!: :wink:

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 14 Vas 2010, 14:50
Lilina
Aš kepsiu plonučius blynus, nes storus mano šeimyna brokija 8)

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 14 Vas 2010, 15:57
sinsan
kokie putluciai, man tokie labai patinka, tikrai bus ismeginti. o as keptuve specialia blynams nusipirkau, tai kaip tik bu sproga isbandyti

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 16 Vas 2010, 13:18
aitii
[quote="Forelle"]Nuotraukos bus vėliau

Grūdėtosios varškės sklindžiai su džiovintomis vyšniomis

prikepiau pagal si recepteli blynu,oi koki skanus ir traukiu su savo Domuku i kaimo uzgaveniu svente. 038

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 16 Vas 2010, 20:39
Forelle
Kukurūzų miltų ir sūrio blyneliai

Paveikslėlis

1 puodelis kvietinių miltų;
¾ puodelio kukurūzų miltų;
1/3 puodelis tarkuoto parmezano arba Džiugo sūrio (naudojau pastarąjį);
1 v.š. cukraus (nebūtinas);
1 a.š. sodos;
½ a.š. druskos;
1 ¾ puodelio pasukų;
2 kiaušiniai;
2-3 v.š. tirpinto sviesto arba aliejaus.
Viename inde sumaišyti sausus ingredientus, kitame šlapius. Įmaišyti miltų mišinį į kiaušinių ir pasukų plakinį. Kepti įkaitintoje keptuvėje.

Paveikslėlis

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 17 Vas 2010, 09:06
Dora
kokie grazuciai puruciai blyneliai,jamy :hubba: dar niekad neragavau nieko is kukuruzu miltu... :oops:

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 17 Vas 2010, 10:21
Forelle
Pabandyk kada nors, man tai patinka jų skonis, aš dažnai kepdama kokius blynus pakeičiu dalį miltų arba kukurūziniais, arba grikiniais, vis įdomesnis skonis ir sveikiau

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 17 Vas 2010, 10:25
janrri
Aš ir anksčiau niekada nedėdavau kukurūzinių miltų. Tik iš Forelles receptų susigundžiau išmėginti, labai patiko. Dabar dažnai įmaišau į blynus.
O miltų iš lenkų parsivežu.

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 17 Vas 2010, 10:30
Forelle
Bet yra ir Lietuvoje, kaip visada Ustukių malūno ;)

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 17 Vas 2010, 10:36
janrri
Forelle rašė:Bet yra ir Lietuvoje, kaip visada Ustukių malūno ;)
Pirkus ir čia, bet lenkuose as perku visus miltus nes pigesni.

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 17 Vas 2010, 10:38
Forelle
janrri rašė:
Forelle rašė:Bet yra ir Lietuvoje, kaip visada Ustukių malūno ;)
Pirkus ir čia, bet lenkuose as perku visus miltus nes pigesni.
Taip, žinau. Ma kartais brolis parveža, nes vistiek kas mėnesį lekia sauskelnių. O dabar iš malūno kaime vyro tėvai pamėmė maišą miltų, tai jau tų 550D pirkt ilgai nereiks :) o kainavo labai pigiai

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 18 Vas 2010, 09:18
Dora
reiks tikrai kada pabandyt,nors ir sveduos maciau pirkt tokiu miltu,bet kai as viena busiu valgytoja tai nelabai apsimoka,o vat kai grysiu atostogu,tai jau atsiras ir eksperimento dalyviu..

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 28 Vas 2010, 16:16
sinsan
Mindaugo pieno plynai. daromi is pieno, kiausinio, miltu ir trupucio cukraus. cia maniskio megiamiausi blynai, nes plonuciai gaunasi.