Puslapis 1924

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 24 Vas 2009, 11:01
Lina13
Man kažkaip užgavėnės praranda savo veidą, jei nėra mielinių blynų. Gal todėl, kad juos rečiau išeina pakept...

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 24 Vas 2009, 11:03
silsta
Sveikos, ir aš šiandien valgysiu mielinius blynus. Dar jų neužmaišiau, nes visą dienelę sėdėsiu darbe. Parbėgusi greitai užmaišysiu ir dubenį su visu maišymu (pienas, miltai, mielės, cukrus) pastatysiu ant puodo su šiltu vandenuku. Ten pabus, kol pakils tešla. Tada dar kartą permaišysiu, įmesiu kiaušinuką, dar miltų iki reikiamos konsistencijos - vėl ant puodo su šiltu vandeniu, kol dar kartą pakils. Tai užtruks maždaug 1 val. Ir tikrai neperrūgs tešla. Va, tada jau kepsiu mielinius blynukus. Valgysim su grietinė-uogienė mišinuku. Skanių jums blynų :!:
Forelle, tavo blynukus jau išbandžiau nesulaukusi Užgavėnių. Skanumėlis :!:

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 24 Vas 2009, 11:06
zivicib
:shock: :shock: :shock: gražu neišpasakytai!

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 24 Vas 2009, 11:27
Forelle
Lina13 rašė:Man kažkaip užgavėnės praranda savo veidą, jei nėra mielinių blynų. Gal todėl, kad juos rečiau išeina pakept...
o aš jau kažkaip pripratau, kad kartais Užgavėnės būna be jų. Maniškiui mieliniai blynai nepatinka, tai valgom jas su kaimyne, bet kadangi ji šiandien iki 22 val dirba, tai iškepsiu kitą dieną

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 24 Vas 2009, 11:58
silsta
Radau nuorodą apie spurgas:

http://www.alfa.lt/straipsnis/10260193

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 24 Vas 2009, 19:47
Lilina
Forelle rašė:Lietinių blynų ryšulėliai su obuoliais

Paveikslėlis
pražiopsojau tokį grožį :hypno:

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 24 Vas 2009, 19:58
Siesta
Tai jau tikrai kad grožis :shock: 038 Bus išbandyta, tik su kitokiu įdaru, nes blynų su obuolių įdaru nemėgstu.
Na o mes šioms Užgavėnėms nekepėm blynų :roll:

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 24 Vas 2009, 20:53
Forelle
Ačiū :) Idėją nusižiūrėjau žiūrinėdama patiekalų nuotraukas, tik ten buvo nesaldūs lietiniai ir perrišti svogūnų laiškais.

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 24 Vas 2009, 22:10
Lilina
o as ka tik prikepiau blyneliu su krabu lazdelem ir desrelem... apsiedem :hypno:

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 24 Vas 2009, 22:12
Forelle
Mes irgi neseniai paskutinius lietinius sukirtom su dešrele ir sūriu. O ryte kepiau sklindžius su grūdėta varške ir džiovintomis vyšniomis, irgi nerealiai skanūs buvo

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 24 Vas 2009, 22:17
zmonike
visai butu idomu pagamint tokius lietinius,tik reik sugalvot ka padaryt idarui,nes obuoliu keptu nemegstu... :(

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 24 Vas 2009, 22:19
Tutsi
as tai galvoju, kad bet koks idaras tiktu, tik reiketu paderinti "raisteli" :D

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 24 Vas 2009, 22:22
zmonike
tikrai,su raisteliu reiktu pavargt,kol priderinti :)

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 24 Vas 2009, 22:33
Forelle
Koks vargimas, jeigu saldus įdaras tiks apelsino ar citrinos žievelė, jeigu ne - koks prieskoninės žolelės stiebelis ar svogūnos laiškas. Įdaras pagal poreikius, aš turiu daug obuolių, tai dabar tik juos ir naikinu

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 25 Vas 2009, 00:48
angeliuke
PICOS SKONIO BLYNAI

300ml rupiu miltu(naudojau paprastus),
2 a.s. kepimo milteliu,
0,5 a.s. druskos,
2 kiausiniai,
250ml pieno arba mineralinio vandens,
3 saukstai aliejaus,
1 didelis svogunas(naudojau pora),
2 zalios paprikos(dejau raudona),
pomidoras,
raudoneliu, baziliku,
100-200 ml tarkuoto surio.

Paprikas supjaustyti mazais gabaliukais.Pomidora 20 sekundziu panardinti i verdanti vandeni, nulupti odele, isimti seklas ir supjaustyti mazais gabaleliais. Svoguna susmulkinti.Visas darzoves apkepti 5 min. Atvesinti. Miltus, kepimo miltelius, druska sumaisyti. Atskirai suplakti kiausiniu trynius, piena ir alieju. Supilti ant sausu produktu, sudeti darzoves, tarkuota suri, prieskonius, ismaisyti... Baltymus isplakti ir atsargiai imaisyti. Kepti mazus blynukus.(temperatura - zema)

Paveikslėlis

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 25 Vas 2009, 10:32
Forelle
Čia maniškiui patiktų :!: Aš vakar nusipirkau aitriųjų paprikų, žadėjau su avinžirnių miltais kepti, bet po darbų aptingau.

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 25 Vas 2009, 12:14
angeliuke
tikrai patiktu, nes mano teciui ir broliui labai patiktu. Tik va brolispasake galetu but kokios mesos ideta :lol:

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 25 Vas 2009, 12:41
Tutsi
cia ir mano chebrai patiktu :D

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 25 Vas 2009, 12:58
pyp
vaikams patiktu, kada reik kepti kai sveciuosis :)

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 25 Vas 2009, 14:29
Tina
Forelle rašė:Mes irgi neseniai paskutinius lietinius sukirtom su dešrele ir sūriu. O ryte kepiau sklindžius su grūdėta varške ir džiovintomis vyšniomis, irgi nerealiai skanūs buvo
Gal galėtum receptuką šitų sklindžių pasakyti?

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 25 Vas 2009, 14:31
Forelle
Tina rašė:
Forelle rašė:Mes irgi neseniai paskutinius lietinius sukirtom su dešrele ir sūriu. O ryte kepiau sklindžius su grūdėta varške ir džiovintomis vyšniomis, irgi nerealiai skanūs buvo
Gal galėtum receptuką šitų sklindžių pasakyti?
vis dar suvedinėju :oops: iki vakaro turėčiau įdėt, nes mergytė vis knygą nugvelbia

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 25 Vas 2009, 23:23
Forelle
Nuotraukos bus vėliau

Grūdėtosios varškės sklindžiai su džiovintomis vyšniomis

250 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
1 š. cukraus;
½ a.š. vanilinio cukraus;
125 ml pieno;
1 nedidelis kiaušinis;
100 g grūdėtosios varškės.

Sumaišyti kartu miltus, kepimo miltelius, vanilinį ir paprastą cukrų, įmušti kiaušinius, įpilti pieną ir išmaišyti iki vientisos masės. Sudėti nuplautas ir smulkiai supjaustytas džiovintas vyšnias, grūdėtą varškę. Kepti įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus.

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 26 Vas 2009, 15:10
Siesta
skanu turėtų būti. :) Reikės šitą receptą į bandymų sąrašą įtraukt.

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 26 Vas 2009, 20:51
Forelle
Labai skanūs, o dar šiltą kai atkandi, tai varškės grūdeliai tįsta kaip siūlai :D ir maniškiui patiko, valgė pasičepsėdamas

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 28 Vas 2009, 18:52
Forelle
Receptas jau ir su nuotraukomis ir truputį pataisytas, nes pagal pateiktą knygelėje, tešla gaunasi per daug tiršta, tai reikai didelio kiaušinio ir įpilti dar truputį pieno/grietinėlės, arba naudoti du kiaušinius. Kepant, varškės grūdeliai lydosi, tai po kiekvieno kepimo, reikia keptuvę išvalyti. Vakar kepdama įdėjau visą indelį varškės (20 g), tai sklindžiai gavosi labai stori, išsipūtę ir skanūs, daug labiau patiko nei su 100 g, kad dariau.

Grūdėtosios varškės sklindžiai su džiovintomis vyšniomis

Paveikslėlis

250 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
1 š. cukraus;
½ a.š. vanilinio cukraus;
125 ml pieno;
1 didelis kiaušinis arba 2 maži;
100 g grūdėtosios varškė;
saujelė džiovintų vyšnių

Sumaišyti kartu miltus, kepimo miltelius, vanilinį ir paprastą cukrų, įmušti kiaušinius, įpilti pieną ir išmaišyti iki vientisos masės. Sudėti nuplautas ir smulkiai supjaustytas džiovintas vyšnias, grūdėtą varškę. Kepti įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus.

Paveikslėlis

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 28 Vas 2009, 20:57
aksele
skaniai atrodo,as vis tavuosius receptukus bandau ir man jie labai patinka.Nors pati blynu nemegstu bet yra dar kiti, kurie megsta, o man idomu kaip iseina :)

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 28 Vas 2009, 22:57
Forelle
Nors neveltui dedu :)

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 28 Vas 2009, 23:15
angeliuke
Situos ir as artimiausiu metu isbandysiu :wink:

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 20 Kov 2009, 14:16
Tina
Forelle rašė:
Grūdėtosios varškės sklindžiai su džiovintomis vyšniomis
Išbandžiau šituos sklindžius. Labai skanūs :luks:

Re: Blynai, Lietiniai

Parašytas: 20 Kov 2009, 18:05
Forelle
Tina rašė:
Forelle rašė:
Grūdėtosios varškės sklindžiai su džiovintomis vyšniomis
Išbandžiau šituos sklindžius. Labai skanūs :luks:
Smagu girdėt :)