O aš lauksiu, gal savo mėsėdį praauklėsiu po truputį įvairesniais blyneliais Ir nereikės atskirai sau darytForelle rašė:Džiugu, kad patiko. Aš jau ieškau kitų įdomių blynų. Kai ką išbadysiu, būtinai pateiksiuRamunė rašė: Kepiau ką tik , kaip Kernagis sako " Beprotiškai fantastiška"
Blynai, Lietiniai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Galvojau kur įdėti savo varškėtukus, lyg ir nėra skyrelio Patiekalai iš varškės ar kažko panašaus. Bet čia kaip blynukai gaunasi, tai gal tiks ir čia.
Šiandien kepti varškėtukai. Jiems kepti visada nau doju ne varškę, o varškės sūrį.
varškės sūris;
keli šaukštai miltų;
kiaušinis;
cukrus,
žiupsnelis druskos.
Sūrį sutarkuojame burokine tarka, sudedame likusius ingredientus ir išminkome. Šlapiomis rankomis formuojame nedideles bandeles ir kepame įkaitintame aliejuje.
Šiandien kepti varškėtukai. Jiems kepti visada nau doju ne varškę, o varškės sūrį.
varškės sūris;
keli šaukštai miltų;
kiaušinis;
cukrus,
žiupsnelis druskos.
Sūrį sutarkuojame burokine tarka, sudedame likusius ingredientus ir išminkome. Šlapiomis rankomis formuojame nedideles bandeles ir kepame įkaitintame aliejuje.
Vakar dariau visai neblogus manų košės blynelius: stiklinė manų. 2 stiklinės pieno, mažas gabaliukas sviesto, 2 dideli kiaušiniai, 3 šaukštai miltinio cukraus, druskos, jei turite – apelsino žievelės. Pienas užvirinamas su sviestu ir jame išverdama manų košė. Atvėsinama, supilami kiaušinių tryniai, prieš tai išsukti su cukrumi, įdedama druskos, sudedami išplakti baltymai, įdedama tarkuotos žievelės. Viskas sumaišoma ir kepama keptuvėje.
Maždaug 20 blynų reikia: 660 miligramų pieno, trijų kiaušinių, 300 g miltų. Cukraus ir druskos – pagal skonį. Įdarui: 120g itališko varškės sūrio (rikoto), 40g cukraus ir cinamono. Į iškepusius blynus įdėkite su cukrumi ir cinamonu pagardintos rikotos. Paskui juos dar apkepinkite karamelėje. Į keptuvę, kurioje kepinsite tris keturis blynus su įdaru, įberkite tris šaukštus cukraus, įdėkite 80g sviesto ir įpilkite 40 miligramų brendžio. Kepkite, kol cukrus ištirps ir blynus gražiai apgaubs karamelė. Patiekdami šalia dėkite šviežių su cukrumi trintų aviečių.
dariau ir darysiu situos blynusLigita rašė:Vakar dariau visai neblogus manų košės blynelius: stiklinė manų. 2 stiklinės pieno, mažas gabaliukas sviesto, 2 dideli kiaušiniai, 3 šaukštai miltinio cukraus, druskos, jei turite – apelsino žievelės. Pienas užvirinamas su sviestu ir jame išverdama manų košė. Atvėsinama, supilami kiaušinių tryniai, prieš tai išsukti su cukrumi, įdedama druskos, sudedami išplakti baltymai, įdedama tarkuotos žievelės. Viskas sumaišoma ir kepama keptuvėje.
labai skanus
Parašysiu kokius blynelius kepiau su grybų įdaru.
Prieš savaitę buvom Druskininkuose Grūto parke, o grįždami užsukome į mišką pažiūrėt ar yra grybų. Žinoma, pasirinkom truputį tų baltų "vokietukų". Aš juos išviriau, sumaliau mėsmale, dar sumaliau pora nedidelių virtų morkų. Ant aliejaus pakepiau svogūnų pora galvučių, tada sudėjau grybų su morka masę, viską sukepiau, pridėjau prieskonių. Išsikepiau blynų lietiniams, šitą masę dėjau ant blyno, sulanksčiau kaip voką. Apkepiau, padariau dar padažą, tai vos nepersivalgėm, skanu buvo..
Prieš savaitę buvom Druskininkuose Grūto parke, o grįždami užsukome į mišką pažiūrėt ar yra grybų. Žinoma, pasirinkom truputį tų baltų "vokietukų". Aš juos išviriau, sumaliau mėsmale, dar sumaliau pora nedidelių virtų morkų. Ant aliejaus pakepiau svogūnų pora galvučių, tada sudėjau grybų su morka masę, viską sukepiau, pridėjau prieskonių. Išsikepiau blynų lietiniams, šitą masę dėjau ant blyno, sulanksčiau kaip voką. Apkepiau, padariau dar padažą, tai vos nepersivalgėm, skanu buvo..