Blynai, Lietiniai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Bir 2007, 20:31

Forelle rašė:
Ramunė rašė: Kepiau ką tik :cook3: , kaip Kernagis sako " Beprotiškai fantastiška"Paveikslėlis
Džiugu, kad patiko. Aš jau ieškau kitų įdomių blynų. Kai ką išbadysiu, būtinai pateiksiu
O aš lauksiu, gal savo mėsėdį praauklėsiu po truputį įvairesniais blyneliais :twisted: Ir nereikės atskirai sau daryt :roll:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 19 Bir 2007, 11:20

Galvojau kur įdėti savo varškėtukus, lyg ir nėra skyrelio Patiekalai iš varškės ar kažko panašaus. Bet čia kaip blynukai gaunasi, tai gal tiks ir čia.
Šiandien kepti varškėtukai. Jiems kepti visada nau doju ne varškę, o varškės sūrį.

varškės sūris;
keli šaukštai miltų;
kiaušinis;
cukrus,
žiupsnelis druskos.

Sūrį sutarkuojame burokine tarka, sudedame likusius ingredientus ir išminkome. Šlapiomis rankomis formuojame nedideles bandeles ir kepame įkaitintame aliejuje.

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 19 Bir 2007, 11:29

Forelle rašė:Galvojau kur įdėti savo varškėtukus, lyg ir nėra skyrelio Patiekalai iš varškės ar kažko panašaus.
del sito betkada galima pasitaisyti Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 19 Bir 2007, 11:37

Hazel rašė:
Forelle rašė:Galvojau kur įdėti savo varškėtukus, lyg ir nėra skyrelio Patiekalai iš varškės ar kažko panašaus.
del sito betkada galima pasitaisyti Paveikslėlis
Tai būtų gerai toks skyrelis, nes man varškės patiekalai labai patinka :D

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 19 Bir 2007, 11:40

o gal geriau tiktu toks pavadinimas:patiekalai is pieno produktu? Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 19 Bir 2007, 11:45

Hazel rašė:o gal geriau tiktu toks pavadinimas:patiekalai is pieno produktu? Paveikslėlis
Galima ir tokį, daugiau apimtų produktų, kad paskui jeigu ką vėl nekiltų klausimų kur patalpinti vieną ar kitą receptą

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 19 Bir 2007, 11:48

Forelle rašė:
Hazel rašė:o gal geriau tiktu toks pavadinimas:patiekalai is pieno produktu? Paveikslėlis
Galima ir tokį, daugiau apimtų produktų, kad paskui jeigu ką vėl nekiltų klausimų kur patalpinti vieną ar kitą receptą
gerai Paveikslėlistada imames darbo Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Bir 2007, 13:28

gera mintis,del pieno produktu skyrelio,man irgi labai aktualu :wink:

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 03 Lie 2007, 11:17

Vakar dariau visai neblogus manų košės blynelius: stiklinė manų. 2 stiklinės pieno, mažas gabaliukas sviesto, 2 dideli kiaušiniai, 3 šaukštai miltinio cukraus, druskos, jei turite – apelsino žievelės. Pienas užvirinamas su sviestu ir jame išverdama manų košė. Atvėsinama, supilami kiaušinių tryniai, prieš tai išsukti su cukrumi, įdedama druskos, sudedami išplakti baltymai, įdedama tarkuotos žievelės. Viskas sumaišoma ir kepama keptuvėje. :cook1:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Lie 2007, 11:25

idomus receptukas :aciu1:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Lie 2007, 11:54

Skanu, mama darydavo pusryčiams, kai grįždavau atostogųPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Lie 2007, 12:07

Ramunė rašė:Skanu, mama darydavo pusryčiams, kai grįždavau atostogųPaveikslėlis
o man dar neteko ragauti :merg2:

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 31 Lie 2007, 17:04

Maždaug 20 blynų reikia: 660 miligramų pieno, trijų kiaušinių, 300 g miltų. Cukraus ir druskos – pagal skonį. Įdarui: 120g itališko varškės sūrio (rikoto), 40g cukraus ir cinamono. Į iškepusius blynus įdėkite su cukrumi ir cinamonu pagardintos rikotos. Paskui juos dar apkepinkite karamelėje. Į keptuvę, kurioje kepinsite tris keturis blynus su įdaru, įberkite tris šaukštus cukraus, įdėkite 80g sviesto ir įpilkite 40 miligramų brendžio. Kepkite, kol cukrus ištirps ir blynus gražiai apgaubs karamelė. Patiekdami šalia dėkite šviežių su cukrumi trintų aviečių.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Lie 2007, 17:28

Brendis :luks: Bet visa kita - men net labai per saldu :merg2:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 31 Lie 2007, 17:39

o kuo rikota skyriasi nuo musu varškės :roll:

Svečias

Standartinė Svečias » 31 Lie 2007, 17:43

Ramunė rašė:Brendis :luks: Bet visa kita - men net labai per saldu :merg2:
tai cukraus kiekį galima ir sumažinti :roll:

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Standartinė Tina » 31 Lie 2007, 17:45

nu va, svečiu patapau ..................

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 31 Lie 2007, 17:58

tai visi,anksciau ar veliau,pabuna sveciu pas mus :wink: :!:

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 31 Lie 2007, 22:37

tutsi rašė:o kuo rikota skyriasi nuo musu varškės :roll:
Kažkada mačiau parduotuvėjė - buvo įdėta į plastmasinį indelį. Kiek esu mačiusi, Robertas per savo laidą labai dažnai nadoja rikota.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Lie 2007, 22:56

Aš irgi nesu ragavusi, tik per TV mačiau, gyrė :oops:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Rgp 2007, 09:35

gaila,kad niekas neragavo :oops: gal ten ta pati varske,tik kitu pavadinimu :!:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 01 Rgp 2007, 09:38

Kažkaip man vaidenasi, kad ten fermentinis sūris :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Rgp 2007, 09:46

Rikota-minkstas,vientisas,dregnas,trapus,salstelejes suris.Taip radau nete parasyta :roll:

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 01 Rgp 2007, 13:17

tutsi rašė:Rikota-minkstas,vientisas,dregnas,trapus,salstelejes suris.Taip radau nete parasyta :roll:
Man atrodo, kad skanus. ;)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Rgp 2007, 13:53

man irgi atrodo,kad turetu buti skanu :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Rgp 2007, 06:47

O davaite paragaujam visos ir pasidalinsim įspūdžiais. Tik palaukit, kol b nusipirksiu, nes man sunku savo parduotuvytėj rast :oops: Nors, jei paprašau, užsako.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Rgp 2007, 09:48

man irgi reikia pries savaite pradeti prasyti :evil:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 05 Rgp 2007, 10:36

Ligita rašė:Vakar dariau visai neblogus manų košės blynelius: stiklinė manų. 2 stiklinės pieno, mažas gabaliukas sviesto, 2 dideli kiaušiniai, 3 šaukštai miltinio cukraus, druskos, jei turite – apelsino žievelės. Pienas užvirinamas su sviestu ir jame išverdama manų košė. Atvėsinama, supilami kiaušinių tryniai, prieš tai išsukti su cukrumi, įdedama druskos, sudedami išplakti baltymai, įdedama tarkuotos žievelės. Viskas sumaišoma ir kepama keptuvėje. :cook1:
dariau ir darysiu situos blynus :hubba:
labai skanus :hubba:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 05 Rgp 2007, 14:44

Parašysiu kokius blynelius kepiau su grybų įdaru.

Prieš savaitę buvom Druskininkuose Grūto parke, o grįždami užsukome į mišką pažiūrėt ar yra grybų. Žinoma, pasirinkom truputį tų baltų "vokietukų". Aš juos išviriau, sumaliau mėsmale, dar sumaliau pora nedidelių virtų morkų. Ant aliejaus pakepiau svogūnų pora galvučių, tada sudėjau grybų su morka masę, viską sukepiau, pridėjau prieskonių. Išsikepiau blynų lietiniams, šitą masę dėjau ant blyno, sulanksčiau kaip voką. Apkepiau, padariau dar padažą, tai vos nepersivalgėm, skanu buvo.. :hubba:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 06 Rgp 2007, 10:56

skanu lietiniai su grybais :luks:

Skelbti atsakymą