Blynai, Lietiniai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 12 Geg 2008, 16:48

Tina rašė:
silsta rašė:Pusryčiams labai dažnai gaminu tokius blynus-neblynus:

2 kiaušinius suplaku su truputuku pieno, druska, imu baltą duoną arba batoną, pamirkau į tą plakinį, ir apkepu iš abiejų pusių ant aliejaus. Skanu ir, svarbiausia, greitai :!:
Aš dar įdedu cukraus :)
O aš apsibarstau cukrumi iškeptus :)

Vartotojo avataras
Bitulka
Naujokas
Pranešimai: 33
Užsiregistravo: 30 Lap 2007, 17:48

Standartinė Bitulka » 29 Geg 2008, 09:53

Tutsi rašė:"nemuno receptas

laba,
..."3 dideles bulves, 1svogunas didelis, 1 morka, 1-2 kiausiniai, saukstas miltu, druskos pagal sveikata. Viska sutarkuot per burokine tarka ir iskept bulvinius blynus. " .....keistai skanu. Skanaus
As dar ta pacia burokine tarka itarkuoju "slapenkes", morkine tarka nedidele morka ir isspaudziu skiltele cesnako....mums skonis superinis tokiu blynu :cook3: :luks:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 30 Geg 2008, 20:56

Varškiniai blynai su obuoliais

4 kiaušiniai
200 g varškės
2 vidutinio dydžio sutarkuoti obuoliai
¾ puodelio miltų
1 v. š. citrinos sulčių
2 – 3 v. š. cukraus ar medaus
½ a. š. druskos
½ a. š. cinamono
2 – 3 v. š. maltų migdolų ar graikinių riešutų (nebūtinai
)

Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių ir išplakti iki standumo. Visus kitus ingredientus gerai išmaišyti. Per kelis kartus į tešlą įmaišyti kiaušinių baltymus. Kepti gerai įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. Patiekti su klevų sirupu, grietine, jogurtu ar uogiene. Skanaus!

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Geg 2008, 21:48

Sklindžiai su pievagrybiais

500 g pievagrybių
200 g miltų
2 šaukštai avižinių dribsnių
4 kiaušiniai
2 svogūnai
gabalas lašinių
1 skiltelė česnako
2 stiklinės pieno
aliejaus kepimui
druskos,pipirų
Grybus supjaustyti griežinėliais, svogūnus ir česnaką smulkiai sukapoti.
Lašinius supjaustyti kubeliais, išlydyti keptuvėje.Svogūnus pakepinti, kol įgaus aukso spalvą, suberti grybus ir česnaką, pabarstyti druska ir pipirais.
Miltus sumaišyti su avižiniais dribsniais, kiaušiniais, pienu, supilti į grybus ir išmaišyti.Taip paruoštą tešlą dėti šaukštu į karštus taukus ir kepti didokus plonus sklindžius.Patiekti juos su šviežių agurkų, pomidorų ir paprikos salotomis.

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 26 Bir 2008, 23:31

Irgi paspalvinsiu-lietiniai su persikais .Nu,zodziu blynai.
Prikabinti failai
lit.JPG
lit.JPG (16.48 KiB) Peržiūrėta 5290 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo AIRENE 27 Bir 2008, 19:18, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Bir 2008, 23:57

cia gal ne lietiniai,gal blyneliai,kad tokie storoki :roll:

Vartotojo avataras
nieko_nemoku
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 105
Užsiregistravo: 10 Geg 2008, 23:35
Pliusai: 5
Miestas: Alytus

Standartinė nieko_nemoku » 28 Bir 2008, 20:39

kaip jus kepat zemaiciu blynus? nu niekaip man ta tesla nesigauna. viena karta buna viskas gerai o kita karta nepasiseka :evil: ir atrodo visa laika dedu visko tiek pat. :x
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 01 Lie 2008, 16:41

as paspalvinsiu,kaip visad.Toks idomus cia patiekaliukas-ryziu blyneliuose-lietiniuose idaras
Prikabinti failai
ryziu.JPG
ryziu.JPG (14.53 KiB) Peržiūrėta 5257 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 01 Lie 2008, 16:44

Nu kaip fain atrodo :lol: :lol: :lol: Kai tu įdedi kokį paveiksliuką, net seilės nutįsta :P

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 01 Lie 2008, 17:15

Nu,as paspalvinu puslapiuka,o recepciukas is paveiksliuko aiskus buna :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Lie 2008, 17:18

nieko_nemoku rašė:kaip jus kepat zemaiciu blynus? nu niekaip man ta tesla nesigauna. viena karta buna viskas gerai o kita karta nepasiseka :evil: ir atrodo visa laika dedu visko tiek pat. :x
manau,kad nuo bulviu daug kas priklauso :roll:

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 01 Lie 2008, 17:24

Tutsi rašė:
nieko_nemoku rašė:kaip jus kepat zemaiciu blynus? nu niekaip man ta tesla nesigauna. viena karta buna viskas gerai o kita karta nepasiseka :evil: ir atrodo visa laika dedu visko tiek pat. :x
manau,kad nuo bulviu daug kas priklauso :roll:
as irgi taip manau, matyt pataikai ant nekrakmolingu, kai nesigauna :roll:

Vartotojo avataras
Songe3
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 144
Užsiregistravo: 01 Lie 2008, 00:37
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius.
Susisiekti:

Standartinė Songe3 » 01 Lie 2008, 17:54

Noriu!!!! :D
Telefonas: (+370) 64594 119
Telefonas: (+370) 64594 181
El-paštas: info@ryoarts.net
Skype: Ryoarts

www.RyoArts.net

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 01 Lie 2008, 21:49

pyp rašė:
Tutsi rašė:
nieko_nemoku rašė:kaip jus kepat zemaiciu blynus? nu niekaip man ta tesla nesigauna. viena karta buna viskas gerai o kita karta nepasiseka :evil: ir atrodo visa laika dedu visko tiek pat. :x
manau,kad nuo bulviu daug kas priklauso :roll:
as irgi taip manau, matyt pataikai ant nekrakmolingu, kai nesigauna :roll:
Nu tiesiog nezinau ka patarti, as neturiu tokio kaipo recepto, viska darau "is akies". Ir dar nenuvyle.
Radau pas save nuo senai toki recepta, manau panasus kaip as darau:

ŽEMAIČIŲ BLYNAI
Apie 0,5 kg. isvirtu ir sugrustu bulviu,
kiausinis,
2 saukstai krakmolo,
virtos maltos mesos arba varskes (as darau tik su mesa),
pipiru, druskos.

I sugrusta bulviu kose imusamas kiausinis, iberiama krakmolo, druskos ir isminkoma.
I malta mesa iberiama pipiru, druskos, imusamas kiausinis ir gerai ismaisoma.
Jei vietoj mesos imama varske, tai i ja reik imust kiausini ir ibert arba metu, mairuno ar peletruno, druskos ir gerai ismaisyti.
Padaromi blyneliai su idaru. Blynai apvoliojami miltuose ir kepami riebaluose (aliejuje).

Vartotojo avataras
nieko_nemoku
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 105
Užsiregistravo: 10 Geg 2008, 23:35
Pliusai: 5
Miestas: Alytus

Standartinė nieko_nemoku » 01 Lie 2008, 23:43

pyp rašė:
Tutsi rašė:
nieko_nemoku rašė:kaip jus kepat zemaiciu blynus? nu niekaip man ta tesla nesigauna. viena karta buna viskas gerai o kita karta nepasiseka :evil: ir atrodo visa laika dedu visko tiek pat. :x
manau,kad nuo bulviu daug kas priklauso :roll:
as irgi taip manau, matyt pataikai ant nekrakmolingu, kai nesigauna :roll:
na as visada dar papildomai krakmolo idedu. dabar taip su vyru diskutuojam kad gal kokios vandeningos bulves buna todel ir nelabai gaunasi?
o darau tai pagal toki pati recepta kaip silsta. nu nezinau... :evil: pasakiau vyrui kad daugiau gyvenim nedarysiu tai net susirauke, jo pats megstamiausias patiekalas :lol:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 02 Lie 2008, 00:07

O as darau zemaiciu blynus taip.Isverdu apie kg bulviu,jau nuskustu.Sumalu.Imusu kiausini.Bulves buna jau pasudytos.Ir dedu miltu tiek,kad tesla gautusi tokia,kad galima butu lipdyt tuos blynus.Idarui-virta malta mesa.O paskui greit apkepu aliejuj keptuvej,kad pagelstu graziai ir dedu i orkaite dar koki 15-20min,Jie issipucia,issitroskina,ir ta plutele skani gaunasi.nezinau,nera nepavyke.Nors seses sake,kad joms nesiseka.Ir kiausiniu daugiau deda,dar kazko.na,kad as paprastai -o skanus-tai tikrai.visi giria. :roll: Net olandai gyre :roll:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 02 Lie 2008, 00:18

Aš darau kaip ir Silsta aprašė, dažnai net bulvių košę naudoju, jeigu lieka kitai dienai, bet visada išeina.

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 02 Lie 2008, 08:27

Kai nedaug košės lieka, tai švilpikus darau :merg2:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 02 Lie 2008, 10:58

silsta rašė:Kai nedaug košės lieka, tai švilpikus darau :merg2:
Jeigu mėsos nėra, tada švilpikus, o jeigu yra ir mėsos, tada jau žemaitiški garuoja :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Lie 2008, 12:00

Aš irgi tai sunaudoju bulvių košę, kaip Forelė. O darugė pasiūlė, aš pabandžiau ir labai patiko :
keptuvėje pasildyti bulvių košę ir į ją įmaišyti gabaliukais pjaustytos silkės. gal kam dar patiks :wink:

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 20 Lie 2008, 23:53

mano blyneliai 8) labai skanus buvo, ka tik suvalgiau likusius :lol: Veliau imesiu receptuka :wink:
Prikabinti failai
untitled.JPG
untitled.JPG (16.91 KiB) Peržiūrėta 5159 karus(ų)

Vartotojo avataras
ram-une
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1820
Užsiregistravo: 08 Vas 2008, 14:26
Pliusai: 24
Miestas: Utena

Standartinė ram-une » 18 Rgp 2008, 21:09

kol prisiruošiau įdėti-ir vyšnios pasibaigė :cry: bet geriau vėliau nei niekada :wink:

Blyneliai su obuoliais ir vyšniomis
Reikia: kiaušinio, miltų, truputį cukraus,pieno, kefyro, obuolių supjaustytų gabaliukais ir vyšnių be kauliukų. Proporcijos iš ,,akies" :wink:

Taip atrodo tešla

Paveikslėlis

o čia jau iškepę

Paveikslėlis

Skanaus :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 18 Rgp 2008, 21:18

ech....sukirsciau mielai dabar koki blyniuka :roll:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 18 Rgp 2008, 22:05

Saldžių blynų ir aš niekada neatsisakau :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 18 Rgp 2008, 22:15

man gali buti ir nesaldus :D

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 20 Rgp 2008, 10:38

super blynai atrodo :wink: o as dar recepto neidejau :oops: :lol: reikia susirast ir parasysiu.

Saraya
Naujokas
Pranešimai: 12
Užsiregistravo: 02 Bal 2007, 17:06
Pliusai: 0

Standartinė Saraya » 04 Rgs 2008, 15:32

Kokosiniai lietiniai su bananų įdaru

Šitie lietiniai labai skanūs, ypač man patiko jų tešla. Tik įdaro kiekį manau reikia padvigubinti, kadangi iš nurodyto kiekio išėjo 8 lietiniai, o įdaro pakako tik 4. :roll:

Tešlai: 250 ml pieno, 100 ml grietinėlės, 2 kiaušiniai, 2 šaukštai cukraus, 4 šaukštai kokoso drožlių, 6 šaukštai miltų (gali prireikti 1 - 2 šaukštais daugiau), aliejaus kepti
Įdarui: 2 bananai, po 2 šaukštus citrinos sulčių ir medaus, šaukštelis cinamono

Iš tešlai skirtų produktų sumaišykite skystą masę ir iškepkite lietinius. Bananus nulupkite, supjaustykite griežinėliais, apšlakstykite citrinos sultimis, dėkite į keptuvę su karštu medumi, pabarstykite cinamonu ir pakaitinkite, kol sutirštės. Tada dėkite įdarą ant blynų ir suvyniokite. (receptas iš "Darštuolės")

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 04 Rgs 2008, 16:10

o nem nem :)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Rgs 2008, 08:02

Blyneliai su pomidorais

1 kg bulvių, 500 g mažų pomidorų,
100 g lydyto sviesto, 4 šaukštai aliejaus,
skiltelė česnako, keli lapai salotų,
druskos, pipirų.
Bulves stambiai sutarkuoti. Tarkius pagardinti druska, pipirais ir lydytame svieste iškepti blynelius, kuriuos sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai, o paskui sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir laikyti šiltoje orkaitėje.
Pomidorus supjaustyti skiltelėmis, sumaišyti su sutrintu česnaku, aliejumi, prieskoniais ir sudėti ant bulvinių blynelių. Skardą pašauti į orkaitę ir kepti 5–10 min. 180 oC temperatūroje. Patiekiant blynelius papuošti salotų lapeliais

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Rgs 2008, 08:06

Morkų ir džiovintų slyvų sklindžiai

400 g morkų, 2 obuoliai,
100 g džiovintų slyvų,
½ stiklinės kefyro,
po 2 šaukštus cukraus, manų kruopų ir miltų,
3 kiaušiniai, žiupsnelis sodos,
druskos, aliejaus kepti.
Smulkiai sutarkuotas morkas sumaišyti su kefyru, manų kruopomis, miltais, acte gesinta soda, druska ir 30 min. palaikyti, kad tešla išbrinktų. Tada įmaišyti kubeliais supjaustytus obuolius, susmulkintas išmirkytas slyvas. Sklindžius kepti įkaitintame aliejuje.

Skelbti atsakymą