O aš apsibarstau cukrumi iškeptusTina rašė:Aš dar įdedu cukraussilsta rašė:Pusryčiams labai dažnai gaminu tokius blynus-neblynus:
2 kiaušinius suplaku su truputuku pieno, druska, imu baltą duoną arba batoną, pamirkau į tą plakinį, ir apkepu iš abiejų pusių ant aliejaus. Skanu ir, svarbiausia, greitai
Blynai, Lietiniai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
As dar ta pacia burokine tarka itarkuoju "slapenkes", morkine tarka nedidele morka ir isspaudziu skiltele cesnako....mums skonis superinis tokiu blynuTutsi rašė:"nemuno receptas
laba,
..."3 dideles bulves, 1svogunas didelis, 1 morka, 1-2 kiausiniai, saukstas miltu, druskos pagal sveikata. Viska sutarkuot per burokine tarka ir iskept bulvinius blynus. " .....keistai skanu. Skanaus
Varškiniai blynai su obuoliais
4 kiaušiniai
200 g varškės
2 vidutinio dydžio sutarkuoti obuoliai
¾ puodelio miltų
1 v. š. citrinos sulčių
2 – 3 v. š. cukraus ar medaus
½ a. š. druskos
½ a. š. cinamono
2 – 3 v. š. maltų migdolų ar graikinių riešutų (nebūtinai)
Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių ir išplakti iki standumo. Visus kitus ingredientus gerai išmaišyti. Per kelis kartus į tešlą įmaišyti kiaušinių baltymus. Kepti gerai įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. Patiekti su klevų sirupu, grietine, jogurtu ar uogiene. Skanaus!
4 kiaušiniai
200 g varškės
2 vidutinio dydžio sutarkuoti obuoliai
¾ puodelio miltų
1 v. š. citrinos sulčių
2 – 3 v. š. cukraus ar medaus
½ a. š. druskos
½ a. š. cinamono
2 – 3 v. š. maltų migdolų ar graikinių riešutų (nebūtinai)
Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių ir išplakti iki standumo. Visus kitus ingredientus gerai išmaišyti. Per kelis kartus į tešlą įmaišyti kiaušinių baltymus. Kepti gerai įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. Patiekti su klevų sirupu, grietine, jogurtu ar uogiene. Skanaus!
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Sklindžiai su pievagrybiais
500 g pievagrybių
200 g miltų
2 šaukštai avižinių dribsnių
4 kiaušiniai
2 svogūnai
gabalas lašinių
1 skiltelė česnako
2 stiklinės pieno
aliejaus kepimui
druskos,pipirų
Grybus supjaustyti griežinėliais, svogūnus ir česnaką smulkiai sukapoti.
Lašinius supjaustyti kubeliais, išlydyti keptuvėje.Svogūnus pakepinti, kol įgaus aukso spalvą, suberti grybus ir česnaką, pabarstyti druska ir pipirais.
Miltus sumaišyti su avižiniais dribsniais, kiaušiniais, pienu, supilti į grybus ir išmaišyti.Taip paruoštą tešlą dėti šaukštu į karštus taukus ir kepti didokus plonus sklindžius.Patiekti juos su šviežių agurkų, pomidorų ir paprikos salotomis.
500 g pievagrybių
200 g miltų
2 šaukštai avižinių dribsnių
4 kiaušiniai
2 svogūnai
gabalas lašinių
1 skiltelė česnako
2 stiklinės pieno
aliejaus kepimui
druskos,pipirų
Grybus supjaustyti griežinėliais, svogūnus ir česnaką smulkiai sukapoti.
Lašinius supjaustyti kubeliais, išlydyti keptuvėje.Svogūnus pakepinti, kol įgaus aukso spalvą, suberti grybus ir česnaką, pabarstyti druska ir pipirais.
Miltus sumaišyti su avižiniais dribsniais, kiaušiniais, pienu, supilti į grybus ir išmaišyti.Taip paruoštą tešlą dėti šaukštu į karštus taukus ir kepti didokus plonus sklindžius.Patiekti juos su šviežių agurkų, pomidorų ir paprikos salotomis.
Irgi paspalvinsiu-lietiniai su persikais .Nu,zodziu blynai.
- Prikabinti failai
-
- lit.JPG (16.48 KiB) Peržiūrėta 5290 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo AIRENE 27 Bir 2008, 19:18, redaguota 1 kartą(us).
- nieko_nemoku
- Dalyvis
- Pranešimai: 105
- Užsiregistravo: 10 Geg 2008, 23:35
- Pliusai: 5
- Miestas: Alytus
- Songe3
- Dalyvis
- Pranešimai: 144
- Užsiregistravo: 01 Lie 2008, 00:37
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius.
- Susisiekti:
Noriu!!!!
Telefonas: (+370) 64594 119
Telefonas: (+370) 64594 181
El-paštas: info@ryoarts.net
Skype: Ryoarts
www.RyoArts.net
Telefonas: (+370) 64594 181
El-paštas: info@ryoarts.net
Skype: Ryoarts
www.RyoArts.net
Nu tiesiog nezinau ka patarti, as neturiu tokio kaipo recepto, viska darau "is akies". Ir dar nenuvyle.pyp rašė:as irgi taip manau, matyt pataikai ant nekrakmolingu, kai nesigaunaTutsi rašė:manau,kad nuo bulviu daug kas priklausonieko_nemoku rašė:kaip jus kepat zemaiciu blynus? nu niekaip man ta tesla nesigauna. viena karta buna viskas gerai o kita karta nepasiseka ir atrodo visa laika dedu visko tiek pat.
Radau pas save nuo senai toki recepta, manau panasus kaip as darau:
ŽEMAIČIŲ BLYNAI
Apie 0,5 kg. isvirtu ir sugrustu bulviu,
kiausinis,
2 saukstai krakmolo,
virtos maltos mesos arba varskes (as darau tik su mesa),
pipiru, druskos.
I sugrusta bulviu kose imusamas kiausinis, iberiama krakmolo, druskos ir isminkoma.
I malta mesa iberiama pipiru, druskos, imusamas kiausinis ir gerai ismaisoma.
Jei vietoj mesos imama varske, tai i ja reik imust kiausini ir ibert arba metu, mairuno ar peletruno, druskos ir gerai ismaisyti.
Padaromi blyneliai su idaru. Blynai apvoliojami miltuose ir kepami riebaluose (aliejuje).
- nieko_nemoku
- Dalyvis
- Pranešimai: 105
- Užsiregistravo: 10 Geg 2008, 23:35
- Pliusai: 5
- Miestas: Alytus
na as visada dar papildomai krakmolo idedu. dabar taip su vyru diskutuojam kad gal kokios vandeningos bulves buna todel ir nelabai gaunasi?pyp rašė:as irgi taip manau, matyt pataikai ant nekrakmolingu, kai nesigaunaTutsi rašė:manau,kad nuo bulviu daug kas priklausonieko_nemoku rašė:kaip jus kepat zemaiciu blynus? nu niekaip man ta tesla nesigauna. viena karta buna viskas gerai o kita karta nepasiseka ir atrodo visa laika dedu visko tiek pat.
o darau tai pagal toki pati recepta kaip silsta. nu nezinau... pasakiau vyrui kad daugiau gyvenim nedarysiu tai net susirauke, jo pats megstamiausias patiekalas
O as darau zemaiciu blynus taip.Isverdu apie kg bulviu,jau nuskustu.Sumalu.Imusu kiausini.Bulves buna jau pasudytos.Ir dedu miltu tiek,kad tesla gautusi tokia,kad galima butu lipdyt tuos blynus.Idarui-virta malta mesa.O paskui greit apkepu aliejuj keptuvej,kad pagelstu graziai ir dedu i orkaite dar koki 15-20min,Jie issipucia,issitroskina,ir ta plutele skani gaunasi.nezinau,nera nepavyke.Nors seses sake,kad joms nesiseka.Ir kiausiniu daugiau deda,dar kazko.na,kad as paprastai -o skanus-tai tikrai.visi giria. Net olandai gyre
Kokosiniai lietiniai su bananų įdaru
Šitie lietiniai labai skanūs, ypač man patiko jų tešla. Tik įdaro kiekį manau reikia padvigubinti, kadangi iš nurodyto kiekio išėjo 8 lietiniai, o įdaro pakako tik 4.
Tešlai: 250 ml pieno, 100 ml grietinėlės, 2 kiaušiniai, 2 šaukštai cukraus, 4 šaukštai kokoso drožlių, 6 šaukštai miltų (gali prireikti 1 - 2 šaukštais daugiau), aliejaus kepti
Įdarui: 2 bananai, po 2 šaukštus citrinos sulčių ir medaus, šaukštelis cinamono
Iš tešlai skirtų produktų sumaišykite skystą masę ir iškepkite lietinius. Bananus nulupkite, supjaustykite griežinėliais, apšlakstykite citrinos sultimis, dėkite į keptuvę su karštu medumi, pabarstykite cinamonu ir pakaitinkite, kol sutirštės. Tada dėkite įdarą ant blynų ir suvyniokite. (receptas iš "Darštuolės")
Šitie lietiniai labai skanūs, ypač man patiko jų tešla. Tik įdaro kiekį manau reikia padvigubinti, kadangi iš nurodyto kiekio išėjo 8 lietiniai, o įdaro pakako tik 4.
Tešlai: 250 ml pieno, 100 ml grietinėlės, 2 kiaušiniai, 2 šaukštai cukraus, 4 šaukštai kokoso drožlių, 6 šaukštai miltų (gali prireikti 1 - 2 šaukštais daugiau), aliejaus kepti
Įdarui: 2 bananai, po 2 šaukštus citrinos sulčių ir medaus, šaukštelis cinamono
Iš tešlai skirtų produktų sumaišykite skystą masę ir iškepkite lietinius. Bananus nulupkite, supjaustykite griežinėliais, apšlakstykite citrinos sultimis, dėkite į keptuvę su karštu medumi, pabarstykite cinamonu ir pakaitinkite, kol sutirštės. Tada dėkite įdarą ant blynų ir suvyniokite. (receptas iš "Darštuolės")
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Blyneliai su pomidorais
1 kg bulvių, 500 g mažų pomidorų,
100 g lydyto sviesto, 4 šaukštai aliejaus,
skiltelė česnako, keli lapai salotų,
druskos, pipirų.
Bulves stambiai sutarkuoti. Tarkius pagardinti druska, pipirais ir lydytame svieste iškepti blynelius, kuriuos sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai, o paskui sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir laikyti šiltoje orkaitėje.
Pomidorus supjaustyti skiltelėmis, sumaišyti su sutrintu česnaku, aliejumi, prieskoniais ir sudėti ant bulvinių blynelių. Skardą pašauti į orkaitę ir kepti 5–10 min. 180 oC temperatūroje. Patiekiant blynelius papuošti salotų lapeliais
1 kg bulvių, 500 g mažų pomidorų,
100 g lydyto sviesto, 4 šaukštai aliejaus,
skiltelė česnako, keli lapai salotų,
druskos, pipirų.
Bulves stambiai sutarkuoti. Tarkius pagardinti druska, pipirais ir lydytame svieste iškepti blynelius, kuriuos sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai, o paskui sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir laikyti šiltoje orkaitėje.
Pomidorus supjaustyti skiltelėmis, sumaišyti su sutrintu česnaku, aliejumi, prieskoniais ir sudėti ant bulvinių blynelių. Skardą pašauti į orkaitę ir kepti 5–10 min. 180 oC temperatūroje. Patiekiant blynelius papuošti salotų lapeliais
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Morkų ir džiovintų slyvų sklindžiai
400 g morkų, 2 obuoliai,
100 g džiovintų slyvų,
½ stiklinės kefyro,
po 2 šaukštus cukraus, manų kruopų ir miltų,
3 kiaušiniai, žiupsnelis sodos,
druskos, aliejaus kepti.
Smulkiai sutarkuotas morkas sumaišyti su kefyru, manų kruopomis, miltais, acte gesinta soda, druska ir 30 min. palaikyti, kad tešla išbrinktų. Tada įmaišyti kubeliais supjaustytus obuolius, susmulkintas išmirkytas slyvas. Sklindžius kepti įkaitintame aliejuje.
400 g morkų, 2 obuoliai,
100 g džiovintų slyvų,
½ stiklinės kefyro,
po 2 šaukštus cukraus, manų kruopų ir miltų,
3 kiaušiniai, žiupsnelis sodos,
druskos, aliejaus kepti.
Smulkiai sutarkuotas morkas sumaišyti su kefyru, manų kruopomis, miltais, acte gesinta soda, druska ir 30 min. palaikyti, kad tešla išbrinktų. Tada įmaišyti kubeliais supjaustytus obuolius, susmulkintas išmirkytas slyvas. Sklindžius kepti įkaitintame aliejuje.