Puslapis 10 iš 13
Parašytas: 08 Geg 2008, 15:52
Tutsi
hazel surinko obuoliu pyragus is kaip kas gaminama
Obuolių pyragas (vigpetr)
forumas/viewtopic.php?t=7322
OBUOLIŲ PYRAGAS (Talija)
forumas/viewtopic.php?t=6622
Paprastas obuolių pudingas (Forelle)
forumas/viewtopic.php?t=6675
Pyragas "Obuolių ruduo" (Guci)
forumas/viewtopic.php?t=6597
Obuolių pyragas su kepure (Ramunė)
forumas/viewtopic.php?t=6562
Aguoninis obuolių pyragas (Mille)
forumas/viewtopic.php?t=7385
ITALIŠKAS PLOKŠTAINIS (Siesta)
forumas/viewtopic.php?t=7467
Sausas obuolių pyragas pagal Airenę (Lilina)
forumas/viewtopic.php?t=7236
Japoniškas aguonų obuolių pyragas (merope87)
forumas/viewtopic.php?t=7025
Pyragas su varške ir obuoliais (Forelle)
forumas/viewtopic.php?t=7055
Improvizacija obuolių pyrago tema (Lilina)
forumas/viewtopic.php?t=6643
Kalėdinis pyragas su razinomis ir obuoliais (Tina)
forumas/viewtopic.php?t=6884
Nesunkiai pagaminamas obuolių pyragas (Talija)
forumas/viewtopic.php?t=6797&sid=8330bb ... aa3495626e
Varškės - obuolių keksas (erneka)
forumas/viewtopic.php?t=6769&sid=8330bb ... aa3495626e
Greitas obuolių pyragėlis (Ramunė)
forumas/viewtopic.php?t=6581
Margas pyragas su obuoliais (Tutsi)
forumas/viewtopic.php?t=6558
ITALISKAS OBUOLIU PYRAGAS (zuikaite)
forumas/viewtopic.php?t=6221
Štrudėlis
forumas/viewtopic.php?t=7317&highlight= ... trud%EBlis
Parašytas: 08 Geg 2008, 15:54
justuke
kaip gerai
ka ateis obuoliu metas tai ypac pravers
Parašytas: 08 Geg 2008, 17:30
Hazel
Parašytas: 08 Geg 2008, 17:46
Tutsi
nea,netrinsiu
lai ir cia buna
Ne visi eina nuo pirmo puslapio receptu ieskoti
Niekam netrugdo
Parašytas: 08 Geg 2008, 19:06
Hazel
na gerai
tegu buna ir cia
nepamaisys
Parašytas: 22 Geg 2008, 16:56
Ramunė
Pyragas su obuoliais
200 g sviesto
125 g cukraus
3 kiaušiniai
200 g miltų
1 citrinos sutarkuota žievelė
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
4 obuoliai
cukraus pudra
Minkštą sviestą, kiaušinius, cukrų ir citrinos žievelę išsukame iki vientisos masės. Į miltus suberiame kepimo miltelius ir po šaukštą įmaišome į tešlą.
Tešlą supilame į sviestu pateptą formą. Obuolius nuplauname, nulupame, perpjauname per pusę. Aštriu peiliu išimame sėklas ir įpjauname ruoželius. Obuolių puseles įspaudžiame į tešlą.Kepame 220°-240°C temperatūros orkaitėje.Pyragą puošiame cukraus pudra.
Parašytas: 27 Geg 2008, 14:13
AIRENE
o cia obuoliu pyrago pateikimas
na ,kad spalvingiau butu
Parašytas: 27 Geg 2008, 14:16
justuke
labai grazu
ir nesunku, man atrodo
Parašytas: 27 Geg 2008, 14:17
Tutsi
tikrai grazu ir nesunku
Parašytas: 27 Geg 2008, 14:29
AIRENE
Cia jau turbut visokiam receptui tinka.
Parašytas: 27 Geg 2008, 15:11
merope87
Supratau, kad ten obuolys taip supjaustytas, bet turbūt reikia kažkuom patepti, kad neapdžiūtų ir nepajuoduotų
Parašytas: 27 Geg 2008, 15:33
justuke
o jei iskart kistum i orkaite??
nu nezinau... cia tutsi viska zino...
Parašytas: 27 Geg 2008, 15:36
merope87
Kad obuolys praranda savo išvaizdą ikištas į orkaitę, tai manau ne vien tutsi žino
Parašytas: 27 Geg 2008, 15:39
justuke
Parašytas: 27 Geg 2008, 15:42
merope87
Man tai atrodo, kad ten kas nors kita ant viršaus, ne obuoliai
Bet kai kepsiu obuolių pyragą taip išbandysiu su obuoliais apteptais kokiu baltymu ir tada parodysiu kaip namų sąlygomis gaunasi
Parašytas: 27 Geg 2008, 15:49
AIRENE
As esu skaicius,kad ant pyrago virsaus ,kai dedi obuolius,reik aptepti su tokiu tirpalu-vanduo cukrus ir truputis rugsteles,kad neparuduotu.Bandziau.skonio nesugadino,bet man vistiek sukrito tie obuoliai,nors spalva tikrai isliko sviesi.Tai as kazkaip paskui galvojau,kad turbut obuolius reikejo deti,kai pyragas jau biski apkepes buvo.nu ,tokia nuomone.
Parašytas: 27 Geg 2008, 15:52
Forelle
Tokius pyragus kepant naudoja obuolius, kurie išlieka standūs (žalia odele būna kur būna, užkrito pavadinimas golden lyg
). O aptepa arba prieš tai pamerkia trumpam, kaip ir Airėnė sakė, vanduo+cukrus+rūgštelė (pvz, tai gali būti citrinos sultys), o vietoj vandens naudoti galima ir vyną.
Parašytas: 27 Geg 2008, 15:55
merope87
Dėkui už nuomone, na kaip nors bandysiu, nes tikrai patiko. Tik ant pusiau iškepusio bijočiau dėti, ne dėti, bet praverti orkaitę, kad nesukristų
Gal parūgštintu vandenuku patepti ir tada baltymu
Žiūrėsiu.
Parašytas: 27 Geg 2008, 16:15
Tutsi
jei kam idomu,tai baltimu patepus-nepades
Sitaip atrodanti pyraga teko ragauti,tai ten buvo konservuotos persiku puseles
Parašytas: 05 Lie 2008, 18:41
Ramunė
Obuolių ir chalvos pyragas
Tešlai: 225 g sviesto, 80 g cukraus, 2 kiaušiniai, 270 g miltų.
Įdarui: 700 g rūgščių obuolių, 200 g žemės riešutų chalvos.
Aptepti: kiaušinis, šaukštas pieno, 2 šaukštai cukraus, cinamono.
Sviestą išplakite su cukrumi. Įsukite kiaušinius, įsijokite miltus. Viską gerai išmaišykite, suformuokite rutulį, suvyniokite į plėvelę ir palikite 2 valandas arba visą naktį šaldytuve. Paskui tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo ir du jos trečdalius tieskite į formą taip, kad kraštai būtų pakelti. Suberkite pusę nuluptų ir susmulkintų obuolių, pabarstykite chalvos trupiniais, paskui vėl berkite sluoksnį obuolių ir vėl chalvos. Galiausiai užklokite likusia tešla, aptepkite kiaušinio, pieno ir cukraus plakiniu, pabarstykite cinamonu. Kepkite 45 minutes iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Parašytas: 05 Lie 2008, 18:43
Ramunė
Pyragėliai su obuoliais
200 g sviesto, 100 g cukraus, 2 kiaušiniai, 400-500 g miltų, šaukštelis kepimo miltelių, obuolių, džemo arba uogienės, druskos, cukraus pudros.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir cukrumi. Sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir ištrinkite pirštais, kol bus trupiniai. Tada įmuškite kiaušinį ir užminkykite tešlą. Suvyniokite ją į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą.
Kai tešla atvės, iškočiokite 3-4 mm storio lakštą ir stikline išspauskite apskritimus. Ant pusės apskritimų dėkite po dvi nuluptų obuolių skilteles, ant jų - šaukštelį džemo ir užvožkite likusiais tešlos apskritimais. Kraštelius gerai užspauskite. Pyragėlius aptepkite likusio kiaušinio plakiniu ir šaukite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20 minučių, kol gražiai pagels. Pravėsusius pabarstykite cukraus pudra.
Parašytas: 07 Lie 2008, 21:19
Talija
Obuolių pyragas
1 kiaušinis
1 stiklinė miltų
1 šaukštas grietinės
1 šaukštas sviesto arba margarino
1-2 šaukštai vandens (jeigu reikia)
4-5 obuoliai
1 stiklinė cukraus
1 šaukštelis cinamono
kokosų papuošimui
Iš kiaušinio, miltų, grietinės ir sviesto (arba margarino) išminkome tešlą. Jeigu reikia, įpilame truputį vandens.
Iš tešlos iškočiojame 4 plonus lakštus.
Obuolius supjaustome labai plonais griežinėliais.
Į riebalais pateptą skardą dedame tešlos lakštą, ant jo 1/3 obuolių ir cukraus, pabarstome cinamonu ir uždengiame kitu tešlos lakštu.
Pyrago viršų pabarstome cukrumi ir kepame apie 1 val.
Iškepusį pyragą papuošiame cukrumi bei kokosais.
Parašytas: 02 Rgp 2008, 12:42
Siesta
OBUOLINIS KEKSAS
- 4 kiaušiniai,
- 1 stiklinė cukraus,
- 1 stiklinė aliejaus,
- 2 stiklinės miltų,
- 1,5 stiklinės tarkuotų burokine tarka obuolių,
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių.
Išplakti kiaušinius su cukrumi. Po truputį, maišant, supilti aliejų, suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Turi gautis grietinės tirštumo tešla. Tada sudėti obuolius, išmaišyti ir tešlą supilti į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą skardą. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje (180° C temperatūra) apie 40 min.
Parašytas: 02 Rgp 2008, 12:43
Tutsi
turetu buti skanu
Parašytas: 02 Rgp 2008, 12:46
Siesta
OBUOLIŲ PYRAGAS SU IRISŲ GLAISTU
Pyragui:
- 150g rudo cukraus
- 150g sviesto
- 3 kiaušinių
- 2 didelių obuolių
- 100g razinų
- 1 citrinos tarkuotos žievelės ir sulčių
- 200g persijotų miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnio druskos
- 2 a.š. cinamono
- 1 a.š. malto imbiero
Irisų glaistui:
- 3 v.š. tamsaus muscovado cukraus
- 1 v.š. sviesto
- 250g mascarpone
Paruoškite glaistą: ant nedidelės ugnies kaitinkite cukrų su sviestu, kol ištirps. Sudėkite į puodą mascarpone ir gerai išmaišykite. Padėkite glaistą į šaldytuvą bent jau 1 val., kad sustingtų.
Persijokite miltus į indą, suberkite prieskonius, druską bei kepimo miltelius. Sviestą bei cukrų sudėkite į kitą indą ir plakite, kol pasidarys puri masė. Per kelis kartus į sviesto masę supilkite kiaušinius, kiekvieną kartą pilant gerai išmaišykite, kol susidarys vientisa masė. Į šią išplaktą masę per 3 kartus supilkite persijotus miltus ir viską kas kart įpylus gerai išmaišykite. Įdėkite tarkuotą citrinos žievelę. Nulupkite obuolius, sutarkuokite stambia tarka ir pašlakstykite citrinos sultimis. Sudėkite tarkuotus obuolius ir razinas į sviesto masę ir sumaišykite. Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Ištepkite pyrago formą sviestu ir į dugną įklokite kepimo popieriaus. Supilkite tešlą į formą ir išlyginkite paviršių šaukštu ar mentele. Kepkite pyragą 45-55 min., arba kol paviršius paruduos ir įsmeigtas bei ištrauktas smeigtukas neaplips tešla. Išimkite pyragą iš orkaitės, palikite kad kiek atvėstų, išimkite iš formos ir padėkite ant grotelių, kad atvėstų visiškai.
Aptepkite pyrago viršų glaistu ir patiekite. Skanaus!
Parašytas: 02 Rgp 2008, 12:47
Siesta
Tutsi rašė:turetu buti skanu
ir aš taip pat manau
susiruošiau šiandien obuolių pyragą kept..
Parašytas: 02 Rgp 2008, 12:50
Tutsi
tai nepamirsk pasidalinti ispudziais
Parašytas: 02 Rgp 2008, 14:33
Forelle
Siesta rašė:Tutsi rašė:turetu buti skanu
ir aš taip pat manau
susiruošiau šiandien obuolių pyragą kept..
Jeigu šį obuolinį keksą, tai tirkai skanus, aš kaip keksiukus kepu, dar kažkas kaip pyragą kepė. Jau pas mus yra kas kaip gaminama įdėta.
Parašytas: 25 Rgp 2008, 21:27
Forelle
Šiandienis pyragas. Eigos nefotkinau nes reikai viską tik sumest ir išmaišyt, eiliškumas nebūtinas.
Obuolių pyragas su saldžiu padažu
2 kiaušiniai;
1-1,5 puodelis cukraus (galima dalį baltojo cukraus pakeisti ruduoju);
1 puodelis aliejaus;
2 puodeliai miltų (naudoti „Karališkus“ arba paprastus kelis kartus persijoti);
2 a.š. cinamono;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. vanilinio cukraus;
žiupsnelis druskos;
4 obuoliai (nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti nedideliais kubeliais);
0,5 puodelio lazdyno riešutų (pakepinti, nuimti odelę ir susmulkinti; nėra būtini).
Padažui:
50 g sviesto;
2 š. miltų;
1 puodelis grietinėlės
0,25 puodelio baltojo cukraus;
0,25 puodelio rudojo cukraus.
Pyragui visus produktus sudėti į indą ir išmaišyti šaukštu (mikserio nenaudoti). Tešlą sudėti į sviestu išteptą kepimo indą ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Padažui visus produktus sumaišyti, pakaitinti, kol užvirs ir pora minučių pavirti ant silpnos ugnies maišant.
Pyragą patiekti užpiltą karštu padažu.
Parašytas: 25 Rgp 2008, 21:46
Tutsi
ar man tik atrodo,ar cia tikrai labai saldu