Puslapis 23

Parašytas: 16 Kov 2007, 11:45
Tutsi
as tai visada zalia mesa dedu :shock:

Parašytas: 18 Kov 2007, 18:28
Ramunė
O aš bandžiau ir taip, ir taip. Su kepinta - kitoks skonis. Be to, jei mėsa kietoka ( jautiena ar dar kas nors) geriaus apkept, geriau išsitroškina. :roll:
Dar: kai kepinu, paspirgau rūkytų lašinukų, o paskui spirgiukus išgraibau, bet skonis lieka :wink:

Parašytas: 18 Kov 2007, 19:36
zuikaite
Ramunė rašė:O aš bandžiau ir taip, ir taip. Su kepinta - kitoks skonis. Be to, jei mėsa kietoka ( jautiena ar dar kas nors) geriaus apkept, geriau išsitroškina. :roll:
Dar: kai kepinu, paspirgau rūkytų lašinukų, o paskui spirgiukus išgraibau, bet skonis lieka :wink:
Ir mesa tada ne tokia preska sausa atrodo :roll:

Parašytas: 18 Kov 2007, 19:41
Ramunė
Aišku, kad taip :!: Turi tokį kaimišką aromatą.
Aš, kai lašinukų daugiau yra, ir karbonadą kepdama, įdedu porą riekučių į keptuvę. man patinka kvapas ir skonis. 8)

Parašytas: 19 Kov 2007, 13:10
Tutsi
Ramunė rašė:Aišku, kad taip :!: Turi tokį kaimišką aromatą.
Aš, kai lašinukų daugiau yra, ir karbonadą kepdama, įdedu porą riekučių į keptuvę. man patinka kvapas ir skonis. 8)
o man tai ir taip karbonadas skaniai kvepia ir be spirgiu :merg2:

Parašytas: 19 Kov 2007, 15:53
Lilina
Dariau šiandien čenaką. Ši kartą mėsą pakepinau. Žinokit nebūtina tai daryt, sunkesnis patiekalas skrandžiui gaunasi. Viską žaliai sumest ir ištroškinti - irgi skanu :P

Parašytas: 19 Kov 2007, 16:17
nusivilus namu seimininke
Avienos, erienos čenachai tikraim gurmanui.

Savo čenachams naudoju aviena arba eriena (ji labai aromatinga). Aviena gali buti neriebi ir riebesnė, kas kaip mėgsta. Bent jau tikri čenachai turi buti iš šių mėsų.

Sloksniuojama apkepta mėsa su prieskoniais, barstoma juodais pipirais, svogūnai, morkos, bulvės.
Pilama vandens,kad apsemtų. Viskas šunta orkaitėje 200C apie 30-50 min. Reikia paragauti mėsytę po 30 min ar jau minkšta. Aromatas nepakartojamas. Liekant 5 min dedama ketčupo.
Umm, saldu, skanu. Galima valgyti su lavašu kas mėgsta stipriau:)

skanaus

Parašytas: 19 Kov 2007, 17:32
Tutsi
Lilina rašė:Dariau šiandien čenaką. Ši kartą mėsą pakepinau. Žinokit nebūtina tai daryt, sunkesnis patiekalas skrandžiui gaunasi. Viską žaliai sumest ir ištroškinti - irgi skanu :P
aha,man irgi skonis geras nekepant mesytes :merg2:

Parašytas: 20 Kov 2007, 20:23
Ramunė
nusivilus namu seimininke rašė:Avienos, erienos čenachai tikraim gurmanui.
Čia tai tiksliai guramanui. Net seilių perteklius burnoj vien paskaičius :hubba:

Parašytas: 21 Kov 2007, 10:18
Tutsi
labai skanu moliniuose puodeliuose kepti kugeli :luks:

Parašytas: 21 Kov 2007, 10:20
Ramunė
Žinai, o man nepatiko. Gal ką ne taip padariau, bet buvo panašu į tarkuotą košę :oops:

Parašytas: 21 Kov 2007, 10:22
Lilina
Ramunė rašė:Žinai, o man nepatiko. Gal ką ne taip padariau, bet buvo panašu į tarkuotą košę :oops:
Gal kažką ne tai padariai, nes kugelis visai nblogas gaunasi moliniuose dubeneliuose, sultingas.

Parašytas: 21 Kov 2007, 10:25
Ramunė
Tada būkit gerutės, parašykit visą eigą. Savaigalį padarysiu :P

Parašytas: 21 Kov 2007, 10:34
Lilina
Nu aš sutarkuoju bulvės, įdedu druskos ir puse stiklinės pieno arba grietinėlės, supakuoji gaminį į dubenelį ir lašinių ant viršaus papjaustai ;) uždengi dubenelio dangčio ir į orkaitę.

Parašytas: 21 Kov 2007, 10:47
Tutsi
ir as taip darau :wink:

Parašytas: 21 Kov 2007, 14:09
Ramunė
Iki pat galo uždengtas? Ar pabaigoj atidengt reikia? Apytiksliai kiek laiko kepat? Žinau, kad nuo indo dydžio priklauso, bet...

Parašytas: 21 Kov 2007, 19:59
Lilina
Priklauso nuo orkaitės, pas mane apie valandą. Visada uždengtas, atidengi ti kai valgyt pradedi :)

Parašytas: 21 Kov 2007, 20:10
Ramunė
Lilina rašė:Priklauso nuo orkaitės, pas mane apie valandą. Visada uždengtas, atidengi ti kai valgyt pradedi :)
:aciu1: Savaitgalį bandysiu . Dėkui už idėją. :geles:

Parašytas: 26 Kov 2007, 12:31
Tutsi
ar isbandei :shock:

Parašytas: 26 Kov 2007, 15:24
Ramunė
tutsi rašė:ar isbandei :shock:
Taip :!: Penktadienį vakarienę ankstyvesnę padariau. :wink:
Labai skaniai gavosi, patiko :luks: Aš aną kartą kai dariau nedėjau nei grietinės, nei lašinukų. O jie labai skonį gerina :P

Parašytas: 26 Kov 2007, 17:49
Tutsi
va,matai,sakem,kad skanu :wink:

Parašytas: 26 Kov 2007, 17:53
Ramunė
tutsi rašė:va,matai,sakem,kad skanu :wink:
:aciu1: :geles: Labai skaniai pavalgėm :valg: :valg:

Parašytas: 26 Kov 2007, 18:05
Tutsi
i sveikata :aciu2:

Re: Troškiniai

Parašytas: 11 Sau 2012, 01:50
daida
Aviena troškinta piene
2 morkos,
1 šaknis pasternoko,
1 svogūnas,
3 skiltelės česnako,
800 g avienos,
2 šakelės rozmarino,
2 šaukštai aliejaus,
2 stiklinės pieno,
2 šaukšteliai miltų,
Druskos ir pipirų pagal skonį.
Morkas ir pasternoką nuskųskite, supjaustykite lazdelėmis. Svogūną aplupkite ir supjaustykite ketvirtadaliais. Aplupkite česnaką. Mėsą supjastykite ne mažais kubeliais.
Puode įkaitinkite alieju ir pakepinkite mėsą. Sudėkite morkas, pasternoką, svogūną ir česnaką. Pasūdykite ir papipirinkite. Viską maiįydamos kepinkite 6-8 minutes. Tada supilkite pašildytą pieną ir įdėkite rozmarino šakeles. Užvirkite ir troškinkite 40 min.
Miltus pakepinkite sausoje keptuvėje iki kol įgaus auksinė atspalvį.
Mėsą, morkas ir pasternoką išgriebkite ir sudėkite į molinius indelius. Indelius uždenkite ir palikite stovėti šiltai. Puode likusią masę pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su kepintais miltais. Pašildykite padažą, kol sutirštės. Gautu padažu užpilkite mėsa ir daržoves indeliuose. Puodelius su troškiniu sutatykite į įkaitintą iki 200 laipsnių C orkaitę ir dar 10 min. kaitinkite.

Re: Troškiniai

Parašytas: 11 Sau 2012, 10:09
juuurate
Mmm kaip skaniai atrodo troškinukas :hubba: :hubba:

Re: Troškiniai

Parašytas: 11 Sau 2012, 10:51
ram-une
pritariu,juuurate.... labai jau viliojantis... :hubba:

Re: Troškiniai

Parašytas: 11 Sau 2012, 12:11
Danute
skaniai atrodo!
Ir nuotrauka grazi!

Re: Troškiniai

Parašytas: 11 Sau 2012, 19:08
daida
Ačiū :D Žinokit ne tik skaniai atrodo, bet ir labai skanu 031 Rekomenduoju pabandyti :idea:

Re: Troškiniai

Parašytas: 11 Sau 2012, 23:10
Tutsi
ooooo, as kai valgau akimis... cia superrr :wink:

Re: Troškiniai

Parašytas: 20 Lap 2012, 20:46
daida
Saldžiarūgštis troškinys su jautiena

400 g jautienos,
200 g moliūgo,
50 g sviesto,
2 šaukštai pomodorų pastos,
1 svogūnas,
2 morkos,
500 ml vandens,
1 šaukštas kvietinių miltų,
100 g džiovintų slyvų,
40 g spanguolių,
3 gvazdikėliai,
1 šaukštas cukraus,
Pusę šaukštelio cinamono.
Kubeliais susmulkinkite mėsą ir pakepinkite svieste. Apibarstykite druska ir sudėkitę į troškintuvą. Moliūgą ir svogūną supjaustykite kubeliais ir atskirai pakepinkite. Morkas sutarkuokite ir taip pat pakepinkite. Morkas ir svogūnus sudėkite į troškintuvą, įdėkite pomidorų pastos ir supilkite vandenį. Troškinkite 40 min. Tada sudėkite moliūgus.
Pakepinkite miltus. Iš troškinio pasemkite truputi sultinio ir sumaišykite su miltais. Gautą padažą supilkite į troškintuvą. Į troškinį sudėkite slyvas ir troškinkite dar apie 30 min. Tada sudėkite spanguoles, gvazdikėlius, cukrų ir cinamoną. Troškinkite dar 10 minučių. Patiekite su ryžiais.