Puslapis 1 iš 3
Troškiniai
Parašytas: 13 Kov 2007, 13:08
Tutsi
gal kas zinote kaip pasigaminti koki troskinuka skanu moliniuose puodeliuose?
Parašytas: 13 Kov 2007, 13:34
Ramunė
Sluoksniai :
bulvių griežinėliai,
morkų griežinėliai,
paprika,
mėsa,
kopūstas( nebūtina),
poras ar svogūnas,
morkos,
mėsa ( jei didelis indas ),
paprika,
saliero kotas,
bulvės.
Prieskoniai, vandens
Jei mėgstat riebiau - sviesto, grietinės.
galima įdėti pomidorų arba padažo ( bet man nepatinka )
Parašytas: 13 Kov 2007, 16:13
Tutsi
Parašytas: 13 Kov 2007, 16:59
daida
O mes darome truputi kitaip. Sluoksniai:
mėsa,
bulvės,
morkos,
poras ir tarkuotas salieras,
pievagrybiai,
prieskoniai,
grietinė,
vanduo arba sultinys.
Parašytas: 13 Kov 2007, 17:23
silsta
Turiu aš nemažai tų receptų, rastų kituose forumuose, ir pačios patobulintų:
AROMATINGI ČENAKAI SU VERŠIENA IR DARŽOVĖM: į čenakines dėjau šlakelį aliejaus, morkyčių, truputį apkeptų veršienos gabaliukų, įspaudžiau po česnako skiltelę ir įvairių daržovių (bulvių nedėjau): truputį pakeptų svogūnų, dar porų, paprikos ir apvirtų pupelių. į kiekvieną čenakinę įpyliau šiek tiek sojos padažo ir verdančio prieskoninių žolelių sultinio (lauro lapeliai, bazilikas, rozmarinas, malta kalendra, petražolės, druska, pipirai). apie valandą troškinosi ir labai kvapnūs, ir skanūs išėjo...
****
ČENAKAI: Darom čenakus su vištiena - laaabai skanu. Vištą palaikiau su prieskoniais, o paskui - bulves, morkas, vištos gabaliukus, svogūną, česnaką susluoksniavau, dėjau lauro lapą, pipirų, druskos, ketčupo, užpyliau vandeniu - ir į orkaitę.
Tikėjausi, kad greit iškeps, bet po valandos dar buvo morkos kietokos :hm Teko dar gerą pusvalandį troškint... Nusprendžiau, kad gal per stambiai supjausčiau, kitą kartą gal dar apkepinsiu keptuvėj morkas prieš dedant į čenakinę. Paprastai viską dedu žalią - ir mėsą, ir daržoves. Bet skanu buvo nerealiai...
****
ČENAKAI:Supjausčiau bulves kubeliais, sudėjau ant dugno. Tada supjausčiau kiaulienos mentę kubeliais ir apkepinau pabarsčius druskos. Sudėjau ant bulvių. Tada pakepinau svogūnus smulkiai pjaustytus su česnaku ir sudėjau ant mėsos. Ir galiausiai sukroviau ant viršaus pakepintas morkas. Ant viršaus užpyliau kiaulienos sultinio, kad viską apsmetų. Sudėjau į orkaitę, kepiau 210 laipsnių karštyje 1 val. laiko. Per išsiblaškymą pamiršau uždėti grietinės, bet užsidėjau, kai jau viskas iškepė.Galiu pasakyti, kad kiek įpyliau sultinio, jo tiek ir radau, nei kiek nenugaravo.
ČENAKAI:jautienos ar avienos, svogūnai, bulvės, morkos, poras, česnako, garstyčių, grietinės, sviesto, druskos, pipirų, taukų kepimui. Mėsą supjaustyti gabalėliais, truputi pamušti ir apkepinti taukuose. Sudėti į tam skirtus molinius indus. Ant viršaus sudėti griežinėliais supjaustytas daržoves ir susmulkintą česnaką. Į kiekvieną indelį po truputi garstyčių, po puse šaukšto grietinės ir po 10g sviesto, pasūdyti. Įpilti vandens tiek, kad daržovės būtų apsemtos. Kepti karštoje orkaitėje 30-40 min. Patiekti tuose pačiuose induose, po apačia padėjus lėkštelę.
Parašytas: 13 Kov 2007, 19:00
Tutsi
Parašytas: 13 Kov 2007, 19:32
Ramunė
daida rašė:O mes darome truputi kitaip. Sluoksniai:
mėsa,
bulvės,
morkos,
poras ir tarkuotas salieras,
pievagrybiai,
prieskoniai,
grietinė,
vanduo arba sultinys.
Aš mėgstu pievagrybius, bet kažkodėl vis maniau, kad jie turėtų suskysti ir būti neskanūs.
Parašytas: 13 Kov 2007, 20:03
Tutsi
pievagrybiai negali suskysti,nes jie popieriniai
Parašytas: 14 Kov 2007, 00:24
zuikaite
Parašytas: 14 Kov 2007, 11:07
Tutsi
saunuole
man tai patinka tokie valgytojai.Ne taip kaip maniskiai,vakar padariau,tai pasitampe,pasitampe...sako gal kokiu blynu gali iskepti? Patys nebezino ko nori
Parašytas: 14 Kov 2007, 11:25
silsta
Pievagrybiai juos kepant labai išleidžia skystimą, ir reikia sukept grybus, kol tas skystimas išgaruoja...
Parašytas: 14 Kov 2007, 11:27
Tutsi
bet ilgiau pakepus,jie pasidaro popieriniai
Parašytas: 14 Kov 2007, 17:07
daida
Juk čanakinėse jie troškinami, o ne kepami
Parašytas: 14 Kov 2007, 17:18
silsta
Aš turėjau omeny grybus ne čenakams....
Parašytas: 14 Kov 2007, 17:26
daida
silsta rašė:Aš turėjau omeny grybus ne čenakams....
Aišku, bet šiaip pievagrybius aš dažniausiai dedu tik į troškinius arba į padažus.
Parašytas: 14 Kov 2007, 17:34
Tutsi
o as kazkaip negaliu priprasti prie pievagrybiu,man jie visai kazkokie ne grybiski
Parašytas: 14 Kov 2007, 19:25
zuikaite
Parašytas: 15 Kov 2007, 10:03
Tutsi
ir skonis konservuotu su actu visai ne toks...nors jau sudyti butu
Parašytas: 15 Kov 2007, 12:30
daida
Tiesa, viena teta į čanakus deda aguročių
Bet man tai nelabai
Parašytas: 15 Kov 2007, 12:32
Tutsi
as kartais dedu cukinija,tai visai nieko
Parašytas: 15 Kov 2007, 16:26
zuikaite
Man su cukinija ir balkalzanu turetu patikti. Is vis, kuo daugiau darzoviu ir maziau mesos - geriau.
As darzovine!
Parašytas: 15 Kov 2007, 16:28
Tutsi
tai gali ir visai be mesos daryti
Parašytas: 15 Kov 2007, 16:30
zuikaite
Man tai pats tas butu, bet va vyriskiams mesos reikia, tai ir aukojie del ju. O siaip tai, man patinka sultinukas, kuris gaunasi nuo mesytes. Tai nevalgau tik mesos beveik.
Parašytas: 15 Kov 2007, 18:16
Ramunė
zuikaite rašė:Man tai pats tas butu, bet va vyriskiams mesos reikia, tai ir aukojie del ju. O siaip tai, man patinka sultinukas, kuris gaunasi nuo mesytes. Tai nevalgau tik mesos beveik.
Aš taip pat be mesos galiu gyventi ilgai ir lengvai
Taigi darau paprastai : vieną be mesos, o kitus - su.
Parašytas: 15 Kov 2007, 18:31
Tutsi
tada siuskit vyrus pas vilka tarnauti
As tai savo jau senai buciau isgrudusi
,bet kad vis spyriojasi
Parašytas: 15 Kov 2007, 20:24
Ramunė
tutsi rašė:tada siuskit vyrus pas vilka tarnauti
As tai savo jau senai buciau isgrudusi
,bet kad vis spyriojasi
Geriau vilką jaukintis. Tarnaudamas gali mėsos ir nesulaukt
Parašytas: 15 Kov 2007, 23:34
Lilina
Aš irgi darau čenakus dubenėliuose
Recepto nerašysiu, nes darau taip pat kaip ir jus
Tik nežinojau kad tikriems čenakams mėsą apkepinti reikia, aš žalią dėdavau.
Parašytas: 15 Kov 2007, 23:37
zuikaite
Jei apkepini, ji skanesne pasidaro (na, bent jau man) ir geriau issitroskina
Parašytas: 15 Kov 2007, 23:40
Lilina
O gal greičiau išsitroškina? Nes iš visų ingridientų mėsa ilgiausiai gaminasi
Parašytas: 15 Kov 2007, 23:44
zuikaite
Va va, ir greiciau issitroskina mesa, ir maziau vitaminu is darzoviu zusta