Puslapis 143

Sriubos

Parašytas: 03 Kov 2007, 12:16
Ramunė
Sako, kad sriubas valgyti labai sveika. 8) Tur būt, visos turim savo firminę sriubą( gal ir ne vieną ). Pasidalinkit patirtimi. 024

Parašytas: 03 Kov 2007, 12:19
Ramunė
Man labai patinka barščiai.
Juos virti mokam visos. Jų yra daug variacijų. Kažkada pabandžiau rusiškus barščius su kopūstais ( galima ir raugintais), rūkytais kauliukais arba mėsyte, pupelėmis. Sotu, skanu.

Parašytas: 03 Kov 2007, 13:15
Lilina
oi, be sriubu gyventi negalėčiau, aš jų tiek daug darau :shock: kad dabar net nežinau kurį čia receptą įdėjus. Pamastysiu -idėsiu.

Parašytas: 03 Kov 2007, 15:00
Ramunė
Taigi limito nėra :lol: Rašyk daug 8), negailėk sriubytės nelabai mokančioms. :oops:

Parašytas: 03 Kov 2007, 20:18
Lilina
Trinta kalafijorų sriuba

svogunas
česnakas
imbieras-pusė šaknelio
šaldytų kalafijorų pakelis
3-4 bulvės
grietinės
bulkos


Paimti puodą su stroru dugnu ir jame aliejuje pakepinti svogūną, papjaustytą šesnaką ir imbiero. Atskyrai išvirti kalafijorus ir jos su samčių išimti ir įdėti į tą kepamą masę. Bulvės supjaustyti kubeliais ir irgi biški pakepinti. Tiesiog lengvai patroškinti viską, kad įgautų vienas kito skonį. Tada užpilti nuovirą kuriame vire kalafijorai ir virti, kol nesuminkštės bulvės. Tuo tarpu, paimti kokias 4 riekelės duonos, papjaustyti kubeliais, apšlaikstyti aliejum ir padžiovinti orkaitėje.
Kai bulvės išvirs visą turinį sudėti į mikserį ir sumalti, tada įdėti atgal į puodą, dadėt grietinės, kokie 100gr, išmaišyti ir pakaitinti tiek, kad tiesiog sušiltų grietinė, kitaip ji gali susisukti kaip varškė ilgai virinus.

Pateikti moliniuose dubeneliuose arba kaip kam gražiau, apibarstyti žalumynais ir džiuvesėliais.

Skanaus ;)

Parašytas: 03 Kov 2007, 20:34
zuikaite
Mani rgi labai painka sriubytes :hubba: Tik, va, vaikysteje nvirskindavau as ju 078 Tai dabar bandau atsivalgyti. Vargsas mano vyras. Jis nera sriubu fanas, bet teks jam valgyti :valg: gana daznai :laugh:

Parašytas: 03 Kov 2007, 21:34
Lilina
Pas mane irgi nėra, bet kažkaip priprato per pietus sriubą valgyt. :) Vakare jam tai jau ne maistas, o pietums , akip pirmas patiekalas - pats tas ;)

Parašytas: 03 Kov 2007, 23:05
Ramunė
O aš sriubas anksčiau labai valgydavau. :P O manasis - kartą į 2 savaites ir tai tik vakarienei. :roll: Vat, ir aš baigiu atprasti. :evil: O juk sveika ir skanu :roll: bandysiu su jūsų pagalba atvesti į doros kelią :lol:

Parašytas: 04 Kov 2007, 16:45
Tutsi
o kas zino kaip pagaminti skania pomidorine sriuba :merg2: ?

Parašytas: 04 Kov 2007, 17:20
Ramunė
Kažkada ragavau fantastiškai skanią raugintų agurkų sriubą. Gal kas žinot receptėlių :help: :aciu2:

Parašytas: 04 Kov 2007, 17:31
Lilina
Nu aš išverdu sultinį. Labai skanu tiesiog smulkiau papjaustyta kiaulieną, pavirt valandikę, kad tirštesnis sultinys būtų. Tada įmeti bulvės, porą saujų ryžių, palauki kol išvirs. Tada pakepini atskyrai keptuvėje svogūnus, česnako, pasmulkintus pomidorus (labai tinka pomidorai konservuoti be odelės, tai visą konservą sunaudoti reikia), dar morkas pasmulkintas irgi pakepini, paskui visą tai supilį į sriubą ir dadedi druskytės, prieskoniu, lauro lapų, paviri dar kokias 5 min ir skanaus :)

Ir baisiai patiko sriuba iš kažkieno rekomenduotos nuorodos http://www.dunduk-culinar.ru/soup/soup-05_1.shtml rekomenduoju. Labai greitai gaminasi, tik reikia sultinio normalaus turėti, iš kubelių netiks, ne tas skonis.

Parašytas: 04 Kov 2007, 17:48
Ramunė
Aplamai tas kubelinis sultinys kažkoks netikras pasidarė 018 Aš perku kauliukus ( kiaulienos arba vištienos ) ir verdu pati. 038 Būna ir parūkytų kauliukų. Čia jau tokiai stipresnei sriubytei. :merg2:

Parašytas: 04 Kov 2007, 20:55
Tutsi
as verdu agurkine sriubyte,bet ji be jiokiu navarotu...o kuo ji buvo ipatinga? :merg2:

Parašytas: 04 Kov 2007, 21:49
Lilina
Aš irgi darau raugintų agurku sriubą be jokiu navarotu: išverdu mesą, sultinį, tada įmetu perlinės krupas, paskui kai jos baigia virt įmetu kubeliais papjaustytas bulvės, jokiu morku nededu, noriu kad sriuba butų baltai žalia. Įdedu visus prieskonius, ir tada agurkus.

Parašytas: 04 Kov 2007, 22:50
Ramunė
Taigi klaikiai skani :hubba: :hubba: O navarotų ten irgi nebuvo :? Bet tai buvo pora metų atgal, tai ir nepamenu :roll:

Parašytas: 04 Kov 2007, 23:04
Tutsi
Lilina rašė:Aš irgi darau raugintų agurku sriubą be jokiu navarotu: išverdu mesą, sultinį, tada įmetu perlinės krupas, paskui kai jos baigia virt įmetu kubeliais papjaustytas bulvės, jokiu morku nededu, noriu kad sriuba butų baltai žalia. Įdedu visus prieskonius, ir tada agurkus.
as irgi sitaip verdu,man juodai patinka :valg: O be sriubos as nevalgau raugintu agurku....man jie juodai neskanus 078

Parašytas: 04 Kov 2007, 23:07
daida
O aš būtinai verdu agurkų sriubą su inkstukais. Be jų man agurkienė kažkokia netikra :evil:

Parašytas: 04 Kov 2007, 23:08
Ramunė
tutsi rašė:
Lilina rašė:Aš irgi darau raugintų agurku sriubą be jokiu navarotu: išverdu mesą, sultinį, tada įmetu perlinės krupas, paskui kai jos baigia virt įmetu kubeliais papjaustytas bulvės, jokiu morku nededu, noriu kad sriuba butų baltai žalia. Įdedu visus prieskonius, ir tada agurkus.
as irgi sitaip verdu,man juodai patinka :valg: O be sriubos as nevalgau raugintu agurku....man jie juodai neskanus 078
Kadangi aš nuo Kėdainių, tai man agurkai :hubba: bet kokiame pavidale. Nors konservuoti - geriausi :P

Parašytas: 04 Kov 2007, 23:26
Tutsi
o man tik marinuoti :hubba:

Parašytas: 04 Kov 2007, 23:33
Ramunė
O šviežūs agurkėliai, tik nuskinti darže :roll: Tokie kvapnūs :lol: O jei dar šviežio medučio atsiranda :hubba: :hubba: :hubba:

Parašytas: 04 Kov 2007, 23:44
Tutsi
nu tai cia kas be ko....o medaus ir i darza galima nusinesti.Sedi viduri lauko,agurkeli lapnoji,i medu pasidazai.....muses bimbia.....pauksciukai ciulba :merg: ECH.....GREICIAU TA VASARA ATEITU :merg2:

Parašytas: 05 Kov 2007, 01:39
zuikaite
O pas mus beveik jau atejo. Diena trumpom ir tai per karasta. Lietuviai tai jau pilnu tempu juroje maudytusi :roll: :lol:

Parašytas: 05 Kov 2007, 08:24
Ramunė
Gerai ten jums 8) O jeigu dar ir barankyčių su grietine butų :wink:

Parašytas: 05 Kov 2007, 10:45
Lilina
O kuom skiriasi marinuoti nuo konservuotu agurkai??? :roll:

Parašytas: 05 Kov 2007, 10:51
Tutsi
marinuoti agurkeliai buna rugstesni,nes marinatas gaminamas stipresnis.O konservuotiems silpnesnis. 043

Parašytas: 05 Kov 2007, 12:55
Ramunė
Visiškai tiksliai :roll:

Parašytas: 05 Kov 2007, 13:00
Lilina
O pupelių sriubą darau be bulvių. Perlinių krupų vietoj bulvių dedu, man jau pačios pupelės gana bulvingo skonio 8)

Parašytas: 05 Kov 2007, 16:03
zuikaite
Ramunė rašė:Gerai ten jums 8) O jeigu dar ir barankyčių su grietine butų :wink:
Pala, tuoj baranku bus su ta akcija ¨baronkos zuikaitei¨ :laugh:

Parašytas: 05 Kov 2007, 16:23
Ramunė
zuikaite rašė: Pala, tuoj baranku bus su ta akcija ¨baronkos zuikaitei¨ :laugh:
O kaip grietinytės atsiųst :? Gal milteliais 8) Tik reikia išsiaiškinti, ar būna :roll: Ir galėsi pliekt kulinarinius šedevrus :wink:

Parašytas: 05 Kov 2007, 19:19
Tutsi
:laugh: :laugh: :laugh: