Sriubos

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Geg 2008, 19:28

praeita savaite tokia sriubyte vyriau,tik vietoj citrinos sulciu dejau obuoliu sulciu :D Skanu :!:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 13 Geg 2008, 22:05

Aš, būna pupelės vietoj bulvių sumetu :roll: Pvz dabar agurkinė su pupelem padariau. Tingėjau bulvių eiti pirkti. :oops:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Standartinė sinsan » 13 Geg 2008, 22:15

labai megstu raugintu agurku sriuba , o ypac su perlinem kruopom :)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 14 Geg 2008, 08:49

Man irgi labai patiko, kai vaisino. Reiktu kada ir paciai pagaminti :oops:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 14 Geg 2008, 09:27

Barščiai su pupelėm.... mmmmmmmmmmmmmmmm mano mėgiama sriubytė :!: :!: :!:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Geg 2008, 18:43

Bulvių-sūrio kremas

500 g bulvių
3 stiklinės sultinio
1,5 stiklinės pieno
1/4 šaukštelio sutrinto muskato riešuto
1 stiklinė sutarkuoto fermentinio sūrio
1/2 stiklinės sutarkuoto parmezano
druskos, pipirų
Nukustas, nuplautas ir kubeliais supjaustytas bulves užpilti sultiniu, užvirinti, po to išmaišyti plaktuvu arba pertrinti per sietelį.Supilti truputį pašildytą pieną, įberti druskos, pipirų ir muskato riešuto, išmaišyti, gerai pašildyti.
Sriubą supilti į atsparius karščiui dubenėlius.Į kiekvieną įmesti 2 šaukštus fermentinio sūrio ir šaukštą parmezano.Dubenėlius įdėti į karštą orkaitę 4-6 min.Sriubą patiekti, kai sūris pradės tirpti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Geg 2008, 16:22

Solferino sriuba

prieskoninių daržovių
1 stiklinė šviežių pupų
1/2 stiklinės žaliųjų žirnelių
3-4 šparagai
150 g sausų makaronų (geriausiai - "siūlelių")
150 g aštraus fermentinio sūrio
3/4 stiklinės pieno
1 šaukštelis miltų
malto muskato riešuto
2 šaukštai sukapotų krapų
1 šaukštelis sviesto
druskos,pipirų
Pupas ir žalius žirnelius sudėti į puodą.Likusias daržoves nuplauti, nulupti ir supjaustyti griežinėliais arba juostelėmis, sumesti į puodą, užpilti 2 litrais verdančio vandens ir virti 15 min.Atskirai išvirti makaronus, nukelti juos nuo ugnies, įpilti puodelį šalto vandens, pridengti puodą, o po 10 min. perkošti makaronus per sietelį.Į išvirtas daržoves sudėti makaronus, supilti praskiestus pienu miltus ir užvirinti, po to suberti stambiai sutarkuotą sūrį, prieskonius, įdėti sviestą.Nukelti puodą nuo ugnies.Sriuba patiekiama pabarstyta krapais.

Vartotojo avataras
LABUSKA
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 62
Užsiregistravo: 13 Bir 2007, 19:19

Standartinė LABUSKA » 19 Geg 2008, 14:33

Galiu pasiūlyt mūsų šeimynos mėgstamą sriubą.
Reikės:
kubeliais pjaustytų bulvių, apie porą saujų penkių grūdų kruopų, sultinio kubelio, buroko.
Grūdus pamirkyti šiltame vandenyje(aš juos užmerkiu ryte prieš išeidama, o kai grįžtu namo tada būna tinkami virti). Suberti į puodą bulves, sutarkuojame buroką, dedame grūdus, sultinio kubelį ir verdame.
Gaunasi labai skani sriuba. Ir, žinoma, sveika. Mes vis dar jos neatsivalgėme :)
Dar tai pat verdu ir tokią pačią sriubą ir be buroko. Skanu visaip.
Čia įkeliu foto, jei kas nežinote, kaip atrodo tos penkių grūdų kruopos
Prikabinti failai
PICT8417.JPG
PICT8417.JPG (44.25 KiB) Peržiūrėta 4098 karus(ų)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 19 Geg 2008, 15:51

Ramunė rašė:Bulvių-sūrio kremas

.
Įtariu dukrai patiks ;) Arba bent man, jeigu ne jai :P Įsirašiau į sarašą ;)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Geg 2008, 13:21

pomidorų-bazilikų sriuba

4 puodeliai šviežių pomidorų (nuluptų, be sėklų ir supjaustytų)
4 puodeliai gero vištienos sultinio
10 šviežių baziliko šakelių
1 puodelis riebios grietinėlės
110 g sviesto
druskos,pipirų
Į puodą sudėkite pomidorus ir sultinį. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite 30 minučių.Sudėkite į virtuvės kombainą, kartu su susmulkintais baziliko lapeliais ir susmulkinkite iki vientisos masės.Grąžinkite mišinį į puodą, supilkite grietinėlę ir sviestą, ir virkite ant mažos ugnies pastoviai maišydami.
Papuoškite papildomais baziliko lapeliais ir patiekite su mėgstama duona.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Geg 2008, 16:22

Sriuba su krapais

ryšelio šviežių krapų, 2 vidutinių bulvių,
1 svogūno, 1 šaukšto sviesto,
0,5 l sultinio, 1 lauro lapelio,
4 šaukštų 15% grietinės,
druskos, prieskonių (pvz., iš serijos „Maggi“).
Bulves supjaustyti mažais kubeliais, atskirai išvirti. Krapus nuplauti, smulkiai supjaustyti. Svogūną smulkiai supjaustyti, pakepinti svieste, supilti sultinį, įdėti lauro lapelį, truputį pavirinti. Į 0,5 stiklinės vandens įmaišyti grietinę, supilti į sultinį, užvirinti. Pabaigoje sudėti krapus, išvirtas bulves. Paragauti, pagal skonį pasūdyti. 2 porcijos.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Geg 2008, 16:44

Grybų sriuba su slyvomis

5 džiovinti grybai
2-3 bulvės
2 šaukštai razinų
8 džiovintos slyvos
1 svogūnas
pipirai
druska
petražolės
Grybus pamirkyti 2-3 val. ir išvirti tame pačiame vandenyje.Bulves nuskusti ir supjaustyti.Svogūną susmulkinti ir pakepinti, sudėti į grybų nuovirą.
Slyvas ir razinas nuplauti, slyvas supjaustyti ruoželiais ir kartu su razinomis suberti į sriubą.Po to sudėti supjaustytas bulves ir viską virti, kol suminkštės bulvės.Sriubą paskaninti pipirais, druska ir pabarstyti smulkintomis petražolėmis.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 24 Geg 2008, 10:31

Talija rašė:Brokolių sriuba su kalakutienos kukuliais
Šitą išbandžiau...žiauriai skanu :hubba:
Prikabinti failai
DSCF3643.JPG
DSCF3643.JPG (28.98 KiB) Peržiūrėta 4054 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Geg 2008, 10:33

Man patinka tokuios sriubytės, bet jau spalva... :x Mėgstu brokolius, bet sriubos neverdu ( bent jau kol kas :wink: )

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 24 Geg 2008, 10:39

Čia spalva biški prastoka, nes šiek tiek perviriau :oops: O pradžioj ji išvis ryškiai žalia buvo :) Tai tu vietoj brokolių į šitą sriubą kalafijorus dėk, jeigu spalva nepatinka ;)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Geg 2008, 10:40

Ne tame esmė, kad pervirei; visvien brokolių sriubos žalia spalva man ne prie dūšios :?

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Geg 2008, 10:41

Sriuba "Pliurzė"

500 g bulvių
1/2 kopūsto galvutės
prieskoninių daržovių
2 svogūnai
2 šaukštai pomidorų tyrelės
1 šaukštas miltų
1 šaukštas sviesto
krapų,druskos
Kopūstą smulkiai supjaustyti, svogūnus sukapoti, o daržoves supjaustyti juostelėmis.Užpilti 2 litrais verdančio vandens ir 10 min. virinti.Įmesti supjaustytas bulves, o kai bus minkštos - supilti tyrelę ir pasūdyti.Užtaisyti miltais, pakepintais svieste.Sriubą pabarstyti sukapotais krapais.

Vartotojo avataras
Bitulka
Naujokas
Pranešimai: 33
Užsiregistravo: 30 Lap 2007, 17:48

Standartinė Bitulka » 28 Geg 2008, 14:51

PAPRASTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA
Reikės:
2 l vandens
~150g norimos mėsos(aš naudojau liesą kiaulieną)
2 nedidelės bulvės
1 nedidelė morka
1 nedidukas svogūnas
5-6 pievagrybiai
50g sviesto
1 kubelio vištienos sultinio
prieskonių (naudojau "vegetą")
Grietinės sriubytei pagardinti
Mėsą supjaustyti mažais kubeliais ir sudėti į verdantį vandenį. Morką, svogūną ir pievagrybius susmulkinti ir pakepinti svieste. Tada sudėti į puodą su mėsa, įdėti sultinio kubelį, prieskonių (jei reikia) ir pavirti apie 30 minučių. Bulves nulupti, supjaustyti mažais kubeliais, sudėti į sriubą ir pavirti kol pradės "leistis". Sriuba jau paruošta. Prieš valgant įdėti grietinės.SKANAUS!

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 28 Geg 2008, 15:23

Ramunė rašė:Sriuba "Pliurzė"
pavadinimas tai nerealus :laugh:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 30 Geg 2008, 20:59

Dilgėlių sriuba

500 dilgelių,
8 šaukštai miltų,
120 g sviesto,
druskos, pipirų,
prieskonių sriubai.


Dilgeles išplauti ir sudėti į verdanti vandenį. Virti kol suminkštės. Tada pertrinti per sietelį arba su smulkintuve. Miltus pakepinti svieste ir tada po truputi supilti dilgelių sultinį. Pilti nuolat, maišant, kol masė įgaus grietinės tirštumą. Tada įmaišyti dilgelių košę, išmaišyti ir virti dar 5 min.

Patiekti su skrebučiais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Bir 2008, 15:54

Rūgštynių šaltibarščiai

400 g rūgštynių, 4-5 bulvės,
2-3 virti kiaušiniai, 1 žalias kiaušinis,
3 šaukštai grietinės, 3-4 šaukštai pieno,
2 švieži agurkai, svogūnų laiškų,
petražolių, krapų, druskos pagal skonį.
Rūgštynes perrinkite, kruopščiai nuplaukite, smulkiai supjaustykite. Bulves nulupkite, išvirkite pasūdytame vandenyje, sudėkite rūgštynes, pavirkite 10 minučių. Žalią kiaušinį, įbėrę žiupsnelį druskos, išplakite, įpilkite pieno, išmaišykite, įpilkite truputį karštos sriubos, vėl sumaišykite ir supilkite į sriubą. Atvėsinkite. Paruoškite žalumynus: svogūnus ir petražoles smulkiai supjaustykite, pasūdykite, gerai sutrinkite mediniu grūstuvėliu. Virtus kiaušinius nulupkite ir supjaustykite. Viską sumaišykite, pagardinkite grietine. Patiekdami šaltibarščius, į kiekvieną lėkštę įdėkite 1-2 šaukštus žalumynų su kiaušiniais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Bir 2008, 15:54


Rūgštynių ir burokėlių sriuba


1 kg burokėlių lapkočių, 2 l vandens,
200 g rūgštynių, 1-2 švieži agurkai,
1 ryšelis ridikėlių, svogūnų laiškų,
krapų, druskos pagal skonį.
Šviežius burokėlių lapkočius sudėkite į puodą, užpilkite karštu vandeniu ir virkite 10-15 minučių, paskui sudėkite nuplautas rūgštynes ir virkite dar 10 minučių. Po to graibštu ištraukite žalumynus, pertrinkite juos per sietelį ir sumaišykite su perkoštu ir atvėsintu nuoviru. Supjaustykite agurkus, svogūnus, ridikėlius ir sudėkite viską į puodą, užpilkite atvėsintu nuoviru su žalumynais, pasūdykite ir išmaišykite.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Bir 2008, 19:22

Pieniška sriuba su cukinijos leistinukais

1/2 l pieno
1 kiaušinis
4 šaukštai miltų
4 šaukštai cukraus
300 g cukinijos
1 šaukštas sviesto
druska
Cukiniją sutarkuojame stambia trintuve ir išsukame su kiaušiniu, miltais ir trupučiu cukraus.Leistinukus formuojame šaukštu.Verdame nedideliame kiekyje pasaldinto ir pasūdyto vandens.Kai leistinukai išverda, supilame pieną ir kaitiname, kol jis užverda.Sriubą paskaniname sviestu.Vietoj cukinijos galime naudoti ir moliūgą.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Bir 2008, 17:00

Lęšių sriuba

100 g lęšių,
100 g rūkytos krūtinėlės,
2 nedidelių morkų,
pusės saliero šaknies,
1 petražolės šaknies,
1 svogūno,
3 šaukštai aliejaus,
1,5 l daržovių sultinio,
4 medžiotojų dešrelių,
1 šaukšto vyno acto,
petražolių papuošimui,
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Lęšius perrinkite, nuplaukite, užpilkite šaltu virtu vandeniu ir palikite nakčiai vėsioje vietoje.Svogūną, morkas, petražolės ir saliero šaknis nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite. Sumaišykite ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Krūtinėlę supjaustykite kubeliais. Apkepinkite aliejuje, kol gražiai apskrus. Dešreles supjaustykite griežinėliais.Išbrinkusius lęšius supilkite į kiaurasamtį, gerai nuliekite vandeniu ir leiskite nusivarvėti. Paruoštą sultinį užvirkite. Suberkite lęšius ir virkite ant silpnos ugnies 15-20 min. Sudėkite apkepintus svogūnus, morkas, šaknis, krūtinėlę, dešreles ir dar virkite 20 min. ant silpnos ugnies. Česnaką nulupkite ir išspauskite spaustuvu. Nuplaukite ir nusausinkite petražolių šakeles, smulkiai supjaustykite, palikdami keletą šakelių papuošimui. Pabarstykite sriubą žalumynais, česnakais, įberkite druskos, pipirų, acto ir papuoškite petražolėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Bir 2008, 17:02

Raugintų agurkų sriuba su vištų širdelėmis

1,5 l vandens
15 vištų širdelių
1 didelė morka
1 svogūnas
2 bulvės
4 rauginti agurkai
druska ,juodųjų pipirų žirneliai,lauro lapai
Į šaltą pasūdytą vandenį sudedame nuplautas vištų širdeles ir, kai vanduo užverda, pakaitiname dar 15 min.Į sriubą sudedame šiaudeliais supjaustytas morkas ir kubeliais supjaustytas bulves bei svogūną. Verdame 10 min.
Baigdami virti sudedame kubeliais supjaustytus raugintus agurkus bei prieskonius.(Labai atsargiai sūdykite sriubą, nes nuo raugintų agurkų ji tampa dar sūresnė.)

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 08 Bir 2008, 17:04

Lilina rašė:Vengriška žuvienė
Rojaus maistas. Prisiviriau nedidelį, bet PILNĄ puodą - ryt pietaut tikrai namo eisiu :) Bet ta filė toookia brangi :(

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 10 Bir 2008, 18:35

Lilina rašė:
Vengriška žuvienė

Bet kurios raudonos žuvies filė.
Raudonos paprikos 4-5 vnt vidutinio dydžio
Raudonasis čili pipiras pagal skonį
2-3 pomidorai
pomidorų padažo -1 šaukštas
1-2 bulvės
kiaušinis

Užvirinti vandens, į verdantį vandenį įdėti papaustytos plonai paprikos, bulvės irgi šiaudeliais papjaustytas, biški pavirti, įdėti žuvies

Apkepinti svogūno, įdėti nuvalytus pomidorus, papjaustytus stambiais gabaliukais, pakepinti ir įdėti į sriubą. Pagal skonį įdėti čili pipiro ir lėtai įpilti suplaktą kiaušinį (aš įtariu kad geriau būtų tik vienas trynys, be baltymų). Pateikiant pabarstyti krapais ir pateikti kartu su apkepintu batonų arba džiuvėsiais.

Išbandėm su sesutę šią sriubikė ;)
Labai ksanu, dar kokie nors žalumynai papuošimui čia ne pamaišytų ... bet neturėjau :(
Prikabinti failai
DSCF3654.JPG
DSCF3654.JPG (19.87 KiB) Peržiūrėta 3942 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 10 Bir 2008, 19:53

Mana panašiai atrodė, tik gal kiek raudonesnė - daugiau pomidoro gavosi mazam puode. :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 10 Bir 2008, 21:59

o tai ko nenufotkinai :roll:

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 10 Bir 2008, 22:12

:oops: fotiko neturiu :(
Nusipirksiu gal kaip nors, tada jau rodysiu savo gaminius. :wink:

Skelbti atsakymą