Puslapis 5 iš 33
Parašytas: 11 Geg 2007, 19:09
Ramunė
tutsi rašė:Rūkytos lašišos ruliadas
.
va čia tai skanu
o kaip su darbu, daug
Parašytas: 11 Geg 2007, 19:22
Tutsi
Ramunė rašė:tutsi rašė:Rūkytos lašišos ruliadas
.
va čia tai skanu
o kaip su darbu, daug
nemazai
Parašytas: 11 Geg 2007, 21:27
Lilina
tutsi rašė:Rūkytos lašišos ruliadas
Įdomus receptukas
reiks išbandyt kada...
Parašytas: 12 Geg 2007, 09:13
Tutsi
butinai isbandyk
Parašytas: 14 Geg 2007, 18:05
Tutsi
Sūdyta lašišos filė
1 kg lašišos filė
1 v. š. cukraus
3-4 v. š. stambios druskos
2-3 dideli apelsinai
1. Lašišos filė nuplauti šaltu vandeniu, nusausinti
2. Abi puses pabarstyti cukrumi
3. Puse druskos ištrinti vieną lašišos pusę (galima pabarstyti krapais). Tą patį padaryti su kita puse.
4. Nulupti apelsinus ir supjaustyti apskritimais.
5. Dėti apelsinus į stiklinio indo dugną. Ant viršaus dėti žuvį, ant viršaus vėl sudėti apelsinus, kad visiškai uždengtų filė (apelsinus galima šiek tiek paspausti, kad išsiskirtų sultys)
6. Uždengti dangčiu ar plėvele ir dėti maždaug 7 valandoms į šaldiklį. Tai priklauso nuo temperatūros šaldiklyje. Jeigu labai šalta, tai trumpesniam laikui, nes žuvis turi tik „sutvirtėti“, bet ne sušalti.
7. Išimti, nuvalyti druskos kristalus. Paragauti. Jeigu per sūru, šiek tiek nuplauti šaltu vandeniu ir nusausinti.
8. Supjaustyti visą plonomis riekutėmis, kol žuvis dar „kieta“. Tą dalį, kurios iškart nesuvalgysit, dėti ant pusės apelsinų ir uždengti likusiais apelsinai ir taip laikyti šaldytuve. Apelsinai bus nevalgomi, nes labai sūrūs.
Lašiša sūdyta su brendžiu
Lašišos filė ~1,2 kg
Marinatas
3 v. š. druskos
1 v. š. cukraus
2 v. š. brendžio
5 v. š. alyvų aliejaus
3 v. š. smulkiai sukapotų krapų
Lašišos filė nuplauti šaltu vandeniu ir nusausinti.
Sumaišyti visus marinato ingredientus ir ištrinti iš abiejų pusių žuvį. Dėti į indą, uždengti ir šaltai laikyti 24 valandas.
Parašytas: 14 Geg 2007, 18:06
Tutsi
Sudyta lasisa
1 kg sviezios lasisos file
4 valg.saukstai druskos
4 valg.saukstai cukraus
truputis baltuju grustu (ne maltu)pipiru
kelios saujos svieziu krapu
Lasisa nusipirkus para palaikyti saldytuve. Perjauti gabala pusiau kad gautusi 2 mazesni gabaleliai. Apiberti druskos-cukraus-pipiru misiniu ir gerai itrinti. Tada gausiai berti krapu. Tuos 2 gabalelius suglausti vienas su kitu (suspausti), odelemis i virsu, mesa i vidu. Ikisti i politilenini maiseli ir 36 valandoms ikisti i saldytuva. Kas 12 va. Reiktu gabaliukus apversti.
Padazui:
3 valg.saukstai grudetuju garstyciu
1 arb.saukstelis astriuju garstyciu
1 valg.saukstas cukraus
1 arb.saukstelis acto
aliejaus
Sukti viska iki vientisos mases.
Patiekti lasisa su virtomis (nepjaustytomis) buvlemis, salotu lapais, garstyciu padazu ir citrinos skiltelemis. Laisa labai plonai supjaustyti ir padaryti “gelytes” (taip susukti lyg atrodytu rozytes)
Parašytas: 15 Geg 2007, 09:15
silsta
Parašytas: 15 Geg 2007, 09:50
Tutsi
lasisa ji ir afrikoje lasisa
Parašytas: 22 Geg 2007, 15:21
Tutsi
Žuvies guliašas su kalendra
Jums prireiks :
4 asmenims
800 g kietos žuvies (menkės, jūrų ešerio) filė
Ryšelis ankstyvųjų svogūnėlių
2 dideli pomidorai
100 g agurkų
3 šaukštai aliejaus
Šaukštelis druskos
Maltų pipirų
3 šaukštai labai riebios grietinės
½ ryšelio kalendros lapelių
Veiksmai :
Plonais skrituliukais supjaustome ankstyvuosius svogūnėlius. Agurkus nulupame, išskobiame sėklas ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Pomidorus taip pat supjaustome gabaliukais. Įkaitinę aliejų, pakepiname svogūnus. Sluoksniais sudedame pomidorus, po to agurkus, žuvį. Pasūdome, įberiame pipirų. Neuždengę puodo pakaitiname pomidorus, kol šie pradės irti. Sudedame grietinę. Uždengę puodą, 8 min viską troškiname ant silpnos ugnies. Smulkiai supjaustome ir suberiame į žuvies troškinį kalendrą. Viską sumaišome.
Parašytas: 25 Geg 2007, 19:58
Ramunė
Lašiša
Tešlai:
Kiaušinio baltymas, grietinėlės 100 g, druskos, prieskonių žuviai. Viską labai gerai išplakame. tada įdedame trynį, aliejaus ir miltų. Išmaišome. Tešla turi būti grietinės tirštumo.
Lašišą supjaustome gabalėliais, apšlakstome citrinos sultimis, prieskoniais. Mirkome į tešlą ir verdame kaip spurgas.
Garnyrui labai tinka vaisių salotos ir ryžiai.
Padažas:
Ištiepiname sviesto 100 g, įdedame daug smulkiai sukapotų krapų ir pakepiname. Tada įdedame grietinės ir druskytės.
Parašytas: 26 Geg 2007, 10:47
Tutsi
man lasisa patinka
Parašytas: 26 Geg 2007, 15:39
Lilina
Tau , Tutsi, žiūriu patinka "taurieji" maisto produktai, o ne visokie šungrybiai šampinjonai
...pažystu tokį charakterį, mano vyras TIK už kokybiškus produktus.
Parašytas: 28 Geg 2007, 10:16
Tutsi
o ka padarysi,jei valgyti,tai skaniai ir kokybiskai
Parašytas: 08 Bir 2007, 15:25
Ramunė
Išbandytas receptas, bet nukopintas iš htpp://
www.naturele.net
Žuvis, kepta su daržovėmis porcija apie 250 kcal; viso 4 porcijos)
4 menkių filė, 4 kumpio juostelės, 4 šaukštai alyvų aliejaus, 3 raudonos saldžiosios paprikos, 3 raudonieji svogūnai, 2 baklažanai, 4 nedideli pomidorai, virtų bulvių, bazilikų, druskos, maltų juodųjų pipirų.
Kiekvieną menkių gabalėlį apvyniojame kumpiu ir sudedame į skardą. Užpilame dviem šaukštais alyvų aliejaus, pasūdome, pagardiname pipirais.
Paprikas išvalome ir supjaustome dideliais gabalėliais. Svogūnus nulupame ir supjaustome žiedais, baklažanus - dideliais gabalėliais.
Į antrą skardą sudedame paprikas, pomidorus ir baklažanus. Ant jų užpilame likusį aliejų. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 40 minučių.
Likus 20 minučių iki daržovių kepimo pabaigos, pašauname į orkaitę skardą su menkių suktinukais. Iškepusius sudedame ant daržovių.
Tiekiame su bazilikų lapeliais ir virtomis bulvėmis.
Parašytas: 08 Bir 2007, 19:27
Tutsi
gal ir skanu zuvis su kumpiu
Parašytas: 08 Bir 2007, 19:39
Ramunė
tutsi rašė:gal ir skanu zuvis su kumpiu
o man viskas, kas keista - patinka
Silkė su šokoladu, žuvis su kumpiu
O šaiaip tai kumpis priduoda labai jau pikantišką skonį
Parašytas: 08 Bir 2007, 19:44
Tutsi
tu atsargiau su tuo pikantiskumu,vel kas akmenimis apmetys
Parašytas: 08 Bir 2007, 19:59
Ramunė
tutsi rašė:tu atsargiau su tuo pikantiskumu,vel kas akmenimis apmetys
Nu jo
, bet Lilinos šiandien nėr, gal neras pikantiškumo
Parašytas: 08 Bir 2007, 23:54
Tutsi
ras paskui atejus,akmenymis apmetyti niekada ne per velu
Parašytas: 09 Bir 2007, 08:06
Ramunė
tutsi rašė:ras paskui atejus,akmenymis apmetyti niekada ne per velu
Ieškosiu skydo
Parašytas: 09 Bir 2007, 09:54
Tutsi
as tai ieskociau ne skydo,o kocelo
kai mane puola,as dar smarkiau puolu
Parašytas: 09 Bir 2007, 11:08
Ramunė
tutsi rašė:as tai ieskociau ne skydo,o kocelo
kai mane puola,as dar smarkiau puolu
O aš visada laukiu tinkamo momento, kad skaudžiau krimstelėt iš pasalų
Netikėtai, taip sakant
Parašytas: 09 Bir 2007, 13:10
Tutsi
SUPER bruozas
Parašytas: 09 Bir 2007, 13:21
Ramunė
tutsi rašė:SUPER bruozas
kažkodėl kitų jis nežavi
Parašytas: 09 Bir 2007, 13:46
Tutsi
mane zavi,turbut,kad artimas man bruozas
Parašytas: 09 Bir 2007, 16:02
Ramunė
tutsi rašė:mane zavi,turbut,kad artimas man bruozas
Gal užta,i akis išsikabinėjusios, pradėjom gerai sutart
Parašytas: 11 Bir 2007, 10:47
Tutsi
man taip visada iseina
Parašytas: 11 Bir 2007, 11:24
Ramunė
tutsi rašė:man taip visada iseina
Išsiaiškini kas- kur- prie ko- kada- kaip ir visai kas kita
Parašytas: 11 Bir 2007, 14:40
Tutsi
Parašytas: 25 Bir 2007, 20:22
Ramunė
Ungurio šašlykas
500 g vidutinio dydžio ungurys.
Marinatui:
50 g sojos padažo,
1 didelės citrinos sultys,
2 skiltelės česnako,
10 g degtinės,
maltų juodųjų pipirų.
Garnyrui:
2 dideli obuoliai (obuolys),
virti ryžiai.
Padažui:
50 g vandens,
100 g sauso balto vyno,
1 šaukštelis medaus,
1 didelės citrinos sultys,
1 šaukštelis krakmolo.
Šviežias ungurys išskrodžiamas, filė su oda atskiriama nuo kaulų. File marinuojama apie 3 val.
Po to žuvis supjaustoma ir veriama ant iešmo, kepama grilyje apie 20 min.
Kol kepa šašlykas, gaminame padažą.
Užkaitiname vyną, įdedame medų, prieskonių, supilame citrinos sultis. Krakmolą sumaišome su vandeniu, įpilame į užkaitusį vyną ir užviriname.
Šašlykas skanus su virtais ryžiais ir obuoliais.
Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome šiaudeliais, dedame ant iškepusio šašlyko ir užpilame padažu.