Žuvis

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
JolantaDaruliene
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1138
Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
Pliusai: 166
Miestas: Ukmerge ir Norvegija

Re: Žuvis

Standartinė JolantaDaruliene » 06 Bal 2010, 17:01

O atitirpinta skumbre idomu galima taip padaryt? ar turi butinai buti sviezi?

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Žuvis

Standartinė Forelle » 06 Bal 2010, 17:11

Pas mus turguje, kur pardavinėja šaldytą, rašo, jog sūdyti galima, bet nebandžiau, nežinau. Man iš vis visa žuvis skaniausia šviežia, o atitirpinta ji praranda ir dalį skonio, ir sultingumo

Vartotojo avataras
JolantaDaruliene
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1138
Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
Pliusai: 166
Miestas: Ukmerge ir Norvegija

Re: Žuvis

Standartinė JolantaDaruliene » 08 Bal 2010, 23:32

Bandziau sita receptuka, bet jau nenufotkinau, netiketai atejo sveciu ir taip greit isejo, puse vyras sutvarke ir dar pasigailejo kad jau valge vakariene, nes daugiau skumbres nebetelpa, prisivalge :D aciu uz receptuka 038

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Žuvis

Standartinė Forelle » 09 Bal 2010, 11:37

Oho kokie greiti :) iš kokios žuvies gaminot: šaldytos ar šviežios?

Vartotojo avataras
JolantaDaruliene
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1138
Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
Pliusai: 166
Miestas: Ukmerge ir Norvegija

Re: Žuvis

Standartinė JolantaDaruliene » 09 Bal 2010, 12:28

saldytos, tai is karto kita diena ir istraukiau is saldiklio. Laaaabai skanu. Bet matyt nekiekvieno skoniui, vienai draugei nepatiko, nors kaiptik maniau kad ji ir valgys, nes vegetare :D

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Žuvis

Standartinė Forelle » 09 Bal 2010, 12:34

Nebūna taip, kad visiems patiktų. Aš galvojau, kad vyrui nepatiks, bet pasirodo jam labiau patiko negu man, dabar klausia kada vėl gaminsiu :)

Vartotojo avataras
JolantaDaruliene
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1138
Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
Pliusai: 166
Miestas: Ukmerge ir Norvegija

Re: Žuvis

Standartinė JolantaDaruliene » 09 Bal 2010, 13:17

ir mano vyrui labai patiko, tai prase dar padaryt :D

Vartotojo avataras
angeliuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1931
Užsiregistravo: 15 Lap 2007, 18:10
Pliusai: 1
Miestas: Boston

Re: Žuvis

Standartinė angeliuke » 09 Bal 2010, 20:42

Ir asjau isbandziau sita zuvyte. Tik vietoj laiskinio cesnako ir petrazoliu dejau svogunu laiskus ir krapus. Pasakiskai skanu

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Žuvis

Standartinė Forelle » 09 Bal 2010, 21:05

Smagu kai tokie atsiliepimai :)
angeliuke rašė:Tik vietoj laiskinio cesnako ir petrazoliu dejau svogunu laiskus ir krapus.
Vyras irgi siūlė tokį derinį, bet man nors truputis krapo ir jau skonis pagadintas, tai dėjau savo mėgstamas petražoles

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: Žuvis

Standartinė daida » 23 Bal 2010, 17:42

GRIETINĖJE TROŠKINTAS KARPIS
1 kg žuvies,
100-150 g grietinės,
50 g sviesto,
1 petražolė,
1 morka,
1 svogūnas,
druskos
Žuvį nuskusti, išskrosti ir nuplauti. Puodą iškloti svogūno, morkos, petražolės griežinėliais. Ant jų sudėti karpio gabalėlius ir užpilti stikline vandens. Pavirus 10 min. pridėti sviesto, grietinės, druskos ir apie valanda troškinti. Reikia stebėti, kad žuvis neprisviltu. Baigiant virti, puodą su žuvimi uždengti dangčiu. Žuvį patiekti su agurku salotomis.


GRYBAIS ĮDARYTA IR FOLIJOJE KEPTA SILKĖ 2-3 silkės
1 stikline virtu grybų
1-2 svogūnai
2 šaukštai margarino arba sviesto
1 kietai virtas kiaušinis
2-3 šaukštai grietinės

Sūdytas silkes išmirkyti vandenyje, nupjauti galvas, išimti vidurius ir kaulus, neperskiriant žuvų pusiau. Kapotus grybus ir svogūnus patroškinti svieste, įdėti kapoto kiaušinio, grietinės ir šio įdaro prikimšti silkes. Kiekviena silke atskirai suvynioti i folija arba pergamentini popierių, sudėti i skarda ir kepti orkaitėje. Silkes galima kepti ir žarijų kaitroje. Tuomet folija reikia apvynioti drėgnais laikraščiais.
Patiekti su keptomis arba virtomis bulvėmis ir pikantišku pomidoru, vyno arba svogūnu padažu.

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: Žuvis

Standartinė daida » 23 Bal 2010, 17:45

ITALIŠKA JŪROS LYDEKA
1 jūros lydeka su oda,
15 g žuvies prieskonių,
puse citrinos,
50 g baltojo vyno,
20 g sviesto,
2 šaukšteliai kaparėlių,
miltų.

Žuvį pabarstome prieskoniais. Į įkaitinta keptuvę dedame sviestą ir miltuose apvoliotą žuvį. Apkepame iš abiejų pusių, supilame vyną, citrinos sultis, suberiame kaparėlius. Patiekiame su ryžiais ir karštomis daržovėmis.

Vartotojo avataras
JolantaDaruliene
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1138
Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
Pliusai: 166
Miestas: Ukmerge ir Norvegija

Re: Žuvis

Standartinė JolantaDaruliene » 23 Bal 2010, 19:01

zuvyyyte niam niam :hypno:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Žuvis

Standartinė sinsan » 07 Gru 2010, 14:18

Keptos mažos žuvytes
Mažų žuvų (karosai, karpiai, ešeriai)
Žuvų prieskonių;
Pora skiltelių česnako;
Kiaušinis;
Druskos;
Miltų;
Aliejaus kepti.
Mažas žuvytes nuskutam, išdarinejam, nuplaunam ir perpjaunam per puse arba į 3 dalis. Nukarpom pelekus. Kiaušinį išplakam su prieskoniais, smulkitais česnakais. Žuvis pačias truputį pasūdom. Voliojam žuvyčių gabaliukus į kiaušinio plakinį, po to į miltus, ir dedam į įkaitintą aliejų. Aliejus turi apsemti, bent pusę žuvies gabaliuko. Kepam iš abiejų pusių kol gražiai apskrunda. Skanu prie alaus.
Prikabinti failai
HPIM3475 [640x480].JPG
HPIM3475 [640x480].JPG (64.3 KiB) Peržiūrėta 6761 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Žuvis

Standartinė sinsan » 17 Gru 2010, 22:32

Silkės mišrainė su pievagrybiais, morkomis ir kukurūzais
1 silkės filė;
200 ml. indelis koncervuotu šampinjonų;
1 morka;
100 ml. majonezo;
50 g. koncervuotų kukurūzų.
Silkę supjaustome gabalėliais. Jei šampinjonai cieli, juos supjaustome riekelėmis. Morka nuskutame ir sutarkuojame per burokinę tarką. Sudedame viską į indą, dedame kukurūzus, majonezą ir viską išmaišome.
Prikabinti failai
HPIM3535.JPG
HPIM3535.JPG (112.12 KiB) Peržiūrėta 6737 karus(ų)
HPIM3534.JPG
HPIM3534.JPG (103.28 KiB) Peržiūrėta 6737 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Žuvis

Standartinė Tutsi » 18 Gru 2010, 13:49

atrodo skaniai, bet va pievagrybiai tai jau man neee :(

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Žuvis

Standartinė sinsan » 18 Gru 2010, 15:35

jei nezinotum, tai suvalgytum ir skanu butu, :mrgreen:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Žuvis

Standartinė Tutsi » 18 Gru 2010, 17:34

Na gal paklius pas ka, kai nezinosiu :roll:

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: Žuvis

Standartinė Isia » 18 Gru 2010, 21:01

pas mane, Tutsi, tau nei pievagrybiuko kotuko nekliutų tau, nes seniausiai visus būčiau sulapnojus :D :D :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Žuvis

Standartinė Tutsi » 19 Gru 2010, 12:31

vakar sakiau, kad nemegstu, bet nepatikesite... kaip tik teko gaminti, nes atveze paketus is asociacijos ir tame pakete buvo dezute pievagrybiu puse kylo :shock: Ismesti gaila buvo, tai prikepiau su svoguniukais ir tirstu padaziuku padariau, daug krapiuku pridejau, prieskoniuku.. Sakau jei niekas nevalgys, kisiu i saldykli ir suvalgysim su vedarais kai kepsiu, nes ten jie mus tinka.... bet- Gryzo ryte brangiausias is darbo, tai ziuriu raito net ausys linksta :D

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Žuvis

Standartinė sinsan » 19 Gru 2010, 15:48

nu va, kaip gerai isejo. 031
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
JolantaDaruliene
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1138
Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
Pliusai: 166
Miestas: Ukmerge ir Norvegija

Re: Žuvis

Standartinė JolantaDaruliene » 20 Gru 2010, 16:18

man tai labai patinka pievagrybiai, valgyciau ir valgyciau :roll:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Žuvis

Standartinė sinsan » 20 Gru 2010, 16:21

as irgi, skanus grybukai, bet voveruskos, man skanesnes :)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Žuvis

Standartinė sinsan » 26 Gru 2010, 17:18

Marinuota kepta žuvis
žuvies (lydeka, upėtakis ešerys);
Aliejaus;
Kiaušinio;
Žuvies prieskonių;
Miltų;
Marinatui:
1 stiklinė vandens;
50 ml. acto;
5 juodieji pipirai;
5 kvapnieji pipirai;
lairo lapelis;
druskos ir cukraus.
Pagaminam marinatą. Į jį merkiam supjaustytą gabaliukais žuvį ir marinuojame 2 - 3 valandas. Išėmę žuvį iš marinato ją nusausinam. Kiaušinį išplakam su prieskoniais. Merkiam žuvies gabaliukus į kiaušinio plakinį, tada apvoliojam miltuose ir dedam kepti. Kepam iš abiejų pusių.
Prikabinti failai
DSC00005.JPG
DSC00005.JPG (186.83 KiB) Peržiūrėta 6693 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
JolantaDaruliene
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1138
Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
Pliusai: 166
Miestas: Ukmerge ir Norvegija

Re: Žuvis

Standartinė JolantaDaruliene » 26 Gru 2010, 22:37

Mao pazystam kazkaip paasiai marinuoja zuvi, tik pirma apkepa zuvi pavoliota miltuose, o tada marinuoja :roll:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Žuvis

Standartinė sinsan » 26 Gru 2010, 22:44

zinau sita buda, lenkai pa smus taip daro, i stiklainiukus po to sudeda, ir uzdaro, tai kai atsidarai po to tai neliegka smulkiu kauliuku tik pagrindinis stuburkaulis zuvies. irgi skanu
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Žuvis

Standartinė Tutsi » 07 Geg 2011, 15:13

sendien kepiau zuvyte tesloje, marmalinau tesla is "lempos" kaip sakant :D
Kiausinis,cesnakinis majonezo padazas, soda, rugpienis ir miltai. Gavosi laaabai skaniai 8)
Prikabinti failai
DSC00265.JPG
DSC00265.JPG (161.41 KiB) Peržiūrėta 6607 karus(ų)

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: Žuvis

Standartinė Isia » 07 Geg 2011, 15:24

skaniai ir atrodo 038
o man nesiseka su tešlom, tuo labiau, jei dar sodos reikia dėti :oops:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Žuvis

Standartinė Tutsi » 07 Geg 2011, 16:36

nieko sudetingo nera, o kas nesigauna tau su ta soda :?:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Žuvis

Standartinė Tutsi » 21 Geg 2011, 15:04

ne zuvis, bet... kiausinukai farsiruoti salto rukymo lasisa+ tryniai+ krapai+ majonezas :D
Prikabinti failai
DSC00383.JPG
DSC00383.JPG (186.95 KiB) Peržiūrėta 6574 karus(ų)
DSC00386.JPG
DSC00386.JPG (138.49 KiB) Peržiūrėta 6574 karus(ų)

Vartotojo avataras
JolantaDaruliene
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1138
Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
Pliusai: 166
Miestas: Ukmerge ir Norvegija

Re: Žuvis

Standartinė JolantaDaruliene » 22 Geg 2011, 20:53

Na tutsi ir pasidarbavai kiek ziuriu tiek tavo groziai, teks eit saldytuva tustint :lol:

Skelbti atsakymą