Žuvis

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Bal 2008, 12:02

Kilkių užkandis

6 nedidelės virtos bulvės,
maltų kmynų.

Įdaras:
200 g kilkių, virta morka,
svogūnas, virta bulvė,
raugintas agurkas ar šaukštas raugintų kopūstų,
2 šaukštai majonezo,
maltų kalendros grūdelių.

Kilkės nuplaunamos, išimami kaulai, kartu su bulve ir morka sumalamos mėsmale, svogūnas sukapojamas ir ištrinamas su trupučiu cukraus, kad suminkštėtų, sudedami malti kalendros grūdeliai. Viskas sumaišoma.
Virtos bulvės nulupamos, šaukšteliu išgremžiamas vidus. Tuštumos su kaupu pridedamos paruošto įdaro, užpilama majonezo, sumaišyto su smulkiai supjaustytu agurku ar raugintais kopūstais, apibarstoma maltais kmynais.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Bal 2008, 12:02

Žuvies skanėstas

200 g žuvies aliejuje,
1 mažas svogūnas,
1/2 geltonosios paprikos ankšties,
1/2 raudonosios paprikos ankšties,
ridikėliai,
1 šaukštelis sukapotų žalių petražolių.

Žuvį perdėti į dubenį ir sutrinti šakute.Svogūną, papriką bei ridikėlius nuvalyti, supjaustyti kubeliais, išmaišyti su žuvimi, petražolėmis ir pagardinti pagal skonį.Patiekti su skrudinta duona.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Bal 2008, 18:09

Mėlynas karpis
1,5 kg karpis
120 ml acto
120 ml sauso baltojo vyno
300 g morkų
1 svogūnas
2 bandelės
30-40 g krapų
konservuotų cukinijų
druskos
2 šaukštai sviesto
120 g grietinės
Morkas nuplauti, nuskusti ir supjaustyti šiaudeliai.Svogūną nulupti ir susmulkinti.Cukinijas nulupti ir supjaustyti šiaudeliais.Viską sumaišyti ir apkepti keptuvėje ant sviesto. Sudėti į ovalios formos indą.Karpį išdoroti, pasūdyti iš vidaus ir iš išorės. Į žuvies vidų sudėti susmulkintus krapus sumaišytus su tarkuotomis bulkutėmis.Žuvį užpilti marinatu iš acto ir 250 ml vandens (viorinto ir atvėsinto).Žuvis turėtų įgyti melsvą atspalvį.
Įdėti žuvį į ovalios formos indą su daržovėmis, užpilti vyno ir grietinės mišiniu ir kepti orkaitėje 45 min. esant 180С temperatūrai.
patiekti su daržovėmis ir padažu, kuris gavosi kepimo metu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Bal 2008, 18:13

Žuvis lenkiškai


800 g jūros lydekos filė arba menkės filė
300 g prieskoninių daržovių mišinio (be kopūstų)
1 svogūnas
2 kietai išvirti kiaušiniai
2 šaukštai sviesto
2 žirneliai pipirų
lauro lapelis
druska
Prieskonines daržoves nuvalyti, nuplauti, smulkiai sukapoti (geriausiai elektrine trintuve), virti su svogūnais, pipirais ir lauro lapeliu.Kai daržovės suminkštės, pasūdyti, sudėti nuplautą filė ir virti ant mažos ugnies 15-20 min.
Kiaušinį sukapoti, įmesti į išlydytus riebalus, pašildyti.Iš išvirų išimti gabalus išvirtos žuvies, apdėlioti juos daržovėmis ir apipilti riebalais su sukapotais kiaušiniais.Patiekti su bulvėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 01 Geg 2008, 13:22

Upėtakių šašlykai

3 upėtakiai
150 g rūkytos šoninės
200 g pievagrybių
3 pomidorai
2 svogūnai
1 šaukštelis aštrios maltos paprikos
Marinatas:
4-5 šaukštai vandens
4-5 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
1/2 stiklinės citrinos sulčių
3-4 žirneliai karčiųjų pipirų
3-4 žirneliai kvapniųjų pipirų
čiobrelių
1 lauro lapas
cukraus, druskos
Žuvį išdoroti, paruošti filė, nuplauti, supjaustyti stambiais kubeliais ir sudėti į storadugnį puodą.Marinato komponentus užvirinti, ataušinti.Žuvį užpilti šaltu marinatu, pridengti puodą ir nakčiai įdėti į šaldytuvą.Pomidorus nuplikyti, nulupti ir supjaustyti gana stambiais gabalėliais.Nuplautus pievagrybius, svogūnus ir šoninę supjaustyti griežinėliais.Žuvį išimti iš marinato, nusunkti.
Ant iešmelių verti paeiliui žuvies, šoninės, pievagrybių, svogūnų ir pomidorų gabalėlius.Sudėti iešmelius ant grotelių ir vartant kepti karštoje orkaitėje 10-12 min.Patiekti su duona.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Geg 2008, 13:11

Žuvies užkandis

0,5 kg šaldytų jūros lydekų
2 riekelės batono
2 kiaušiniai
1 svogūnas
2 virta morka
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas miltų
2 šaukštai krakmolo
druska
pipirai
muskatai
Iš žuvies išrenkame kaulus, nulupame odą.Žuvį sumalame kartu su piene arba sultinyje išmirkytu batonu, su svieste pakeptu svogūnu ir virta morka.Į šią masę įmušame kiaušinius, suberiame miltus, krakmolą, prieskonius ir gerai išminkome.Žuvies masę suformuojame kaip vyniotinį, dedame ant folijos, suvyniojame, apsukame marle, užrišame galus, dedame į verdantį vandenį su druska bei prieskoniais ir verdame ant mažos ugnies atidengtame puode 10 - 15 min.Atvėsiname puode.Patiekiame šaltą, ant svogūnų laiškų, užpilame majonezu su čiliu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Geg 2008, 16:10

Žuvies skanėstas


200 g žuvies aliejuje
1 mažas svogūnas
1/2 geltonosios paprikos ankšties
1/2 raudonosios paprikos ankšties
ridikėliai
1 šaukštelis sukapotų žalių petražolių
Žuvį perdėti į dubenį ir sutrinti šakute.Svogūną, papriką bei ridikėlius nuvalyti, supjaustyti kubeliais, išmaišyti su žuvimi, petražolėmis ir pagardinti pagal skonį.Patiekti su duona.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Geg 2008, 17:05

Lašišos užkandėlė

100 g miltų
1 kiaušinis
100 ml pieno
1 šaukštas grietinės
kepimo milteliai
Aptepui:
2 šaukštai varškės
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai majonezo
1 citrina
100 g sūdytos lašišos
Išplakti blynų tešlą ir iškepti mažyčius blynelius (1 arbatinis šaukštelis tešlos).
Varškę ištrinti, grietinę ir majonezą labai gerai išmaišyti, pagardinti citrinų sultimis.Ant blynelio uždėti šaukštelį aptepo, o ant viršaus - gabalėlį lašišos.
Puošti citrina.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Geg 2008, 18:28

Kepta marinuota žuvis

6 šaldytų jūros lydekų filė (apie 900 g)
3 svogūnai
3 morkos
aliejaus
miltų
Marinatui:
1 l vandens
spirito acto (9 procentų)
cukraus
druskos
6 juodieji pipirai
2-3 laurų lapeliai
šakelė juozažolių
Iš marinatui skirtų produktų paruošiame saldžiarūgštį marinatą ir atvėsiname.
Šaldytų jūros lydekų filė atšildome, įtriname žuvies prieskoniais (su druska) ir laikome 1 val.Tuomet supjaustome nedideliais gabalėliais, apvoliojame miltuose ir iškepame aliejuje.Atvėsusią žuvį sudedame į marinatą.
Svogūnus bei morkas supjaustome griežinėliais ir sudedame į marinatą.
Taip paruoštą žuvį laikome kambario temperatūroje 1 parą.Žuvį patiekiame inde su marinatu, morkų ir svogūnų griežinėliais.Papuošiame petražolių šakelėmis.Iš morkų griežinėlių galima išpjauti gėlytes, širdeles arba žvaigždutes, tuomet patiekalas bus šventiškesnis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Geg 2008, 18:49

Jūros lydeka su daržovėmis

5 jūros lydekų filė gabaliukai,
1 didelis pomidoras, 0,5 oranžinės paprikos,
1 saliero stiebas, 1 svogūnas, 100 g konservuotų kukurūzų,
50 g krienų, 80 g fermentinio sūrio,
50 g sviesto, druskos, pipirų.
Foliją ištepkite sviestu ir sudėkite ant jos žuvies gabalėlius. Pomidorą, papriką, salierą ir svogūną susmulkinkite ir sumaišykite su kukurūzais ir krienais. Daržovių mišinį uždėkite ant žuvies, užbarstykite fermentiniu sūriu, prieskoniais, foliją užlenkite ir kepkite orkaitėje apie 30 min.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Geg 2008, 19:26

Žuvų ir daržovių asorti

5 sardinės
1 baklažanas
1 nedidelė cukinija
4 pomidorai
5 šaukštai aliejaus
2 šaukštai citrinos sulčių
2 šaukštai konjako
1 šaukštelis maltų kmynų
0,5 šaukštelio smulkintų mairūnų
0,5 šaukštelio maltų pipirų
1 šaukštelis druskos
2 šaukštai miltų
1 šaukštas sviesto
Sardines išdarinėkite (galvų nenupjaukite) ir valandai pamerkite į marinatą, paruoštą iš aliejaus, konjako, citrinos sulčių ir prieskonių.
Baklažaną ir cukiniją nulupkite ir supjaustykite storomis riekėmis, pomidorų odeles kryžmai įpjaukite.
Iš marinato išimtas žuvis apvoliokite miltuose.
Baklažaną ir cukiniją taip pat pamirkykite marinate ir apvoliokite miltuose.
Pomidorus pašlakstykite aliejumi ir pasūdykite.
Ant įkaitintų grotelių tieskite foliją, kraštus užlankstykite, ant jos išdėliokite žuvis ir daržoves.
Pašlakstykite likusiu marinatu, ant viršaus užberkite tarkuotą sviestą.
Po 5 minučių pomidorus nuimkite ir padėkite šiltai, kad neatauštų.
Žuvis, baklažaną ir cukiniją apverskite ir kepkite dar 5 minutes.

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 09 Geg 2008, 21:54

Atšilus orams, siūlau išsikepti lašišos ant grotelių ;)
Žuvis pamarinuota su citrininiais žuvies prieskoniais, iškepta ant grotelių. Patiekiama apšlakstyta citrinų sultimis, su ryžiais ir folijoje keptomis daržovėmis :)
Prikabinti failai
CIMG6370.jpg
CIMG6370.jpg (48.19 KiB) Peržiūrėta 4689 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Geg 2008, 16:52

Žuvies kepsnys su riešutais

150 g šaldytų jūros lydekų filė
0,5 kiaušinio
1 šaukštelis susmulkintų lazdyno riešutų
1/4 svogūno
truputis džiūvėsėlių
prieskoniai žuviai
druska,pipirai,aliejus
1 citrinos sultys
Svogūną susmulkiname, sumaišome su riešutais ir pakepame su aliejumi.
Šiam kepsniui geriau tinka kuo platesni, vienodo dydžio filė gabalai.
Atpjauname du vienodus gabalus, juos šiek tiek pamušame, pabarstome prieskoniais žuviai, druska, pipirais. Ant vieno žuvies gabalo dedame arbatinį šaukštelį riešutų ir svogūnų įdaro ir uždengiame antruoju žuvies gabalu. Žuvį kelis kartus suspaudžiame rankomis, kad kepdama neiširtų.
Taip paruoštą žuvį vilgome kiaušinio plakinyje, į kurį įdėta truputis druskos ir pipirų, o po to džiūvėsėliuose, tada dar kartą kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.
Kepame įkaitintuose riebaluose keptuvėje arba gruzdintuvėje, kol gražiai pagels.
Kepsnį palaistome citrinos sultimis ir patiekiame su konservuotomis daržovėmis ir bulvėmis fri.

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 11 Geg 2008, 14:41

Guci, kai skaniai atrodo ta lašiša. :hubba:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 12 Geg 2008, 08:35

Skani ir buvo :!: Netgi labai ;) O dar gamtoj valgant tai išvis...

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Geg 2008, 18:36

Žuvis su ryžiais ir putpelių kiaušiniais

1 svogūnas
30 g margarino
2 šaukšteliai kario prieskonių
150 g ryžių
600 g karšto žuvies sultinio
500 g virtos žuvies (be kaulų)
4 virti putpelių kiaušiniai
1 šaukštelis kapotų petražolių
Svogūną susmulkiname ir pakepiname su margarinu.Tuomet į puodą sudedame ryžius, pakepintus svogūnus, kario prieskonius, įberiame druskos ir užpilame sultiniu. Verdame, kol ryžiai suminkštėja.Tada suberiame susmulkintą virtą žuvį ir dar troškiname 10-15 min.Patiekalą sudedame į lėkštę, o aplink išdėliojame per pusę perpjautus kiaušinius. Ant viršaus užbarstome susmulkintų petražolių.

Vartotojo avataras
lanna
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 231
Užsiregistravo: 16 Lie 2007, 11:17
Pliusai: 18
Miestas: Airija
Susisiekti:

Standartinė lanna » 18 Geg 2008, 13:17

vyras su draugu pagavo lyna sendien ir kaiptik vakare kepsim sonkauliukus lauke,nutarem ir lyna issikepti,bet nesu kepusi ir nezinau kaip skanau padaryti,gal kas turit koki recepteli

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Geg 2008, 14:01

LYNO RAGU

750g lyno
60g sviesto
4 šaukštai konjako
1 šaukštas miltų
1 svogūnas
1 skiltelė česnako
0,5 stiklinės sauso raudono vyno
lauro lapų, krapų
petražolių
mairūno.
Svogūną supjaustykite griežinėliais. Griežinėlius pakepinkite svieste ir įberkite miltų. Įpilkite truputi vandens ir padarykite tyrę. Supilkite vyną ir padažą užvirinkite. Sudėkite prieskonius ir česnaką. Pasūdykite. Sudėkite nuluptus žuvies gabaliukus. Nemaišę kepkite apie 5 minutes. Konjaką supilkite į samtį ir uždekite. Poto konjaką supilkite į troškinį. Troškinkite dar apie 20 minučių. Į pusdubenį baltos duonos riekutes, o ant jų uždėkite po žuvies gabaliuką ir apipilkite padažu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Geg 2008, 14:01

LYNAS, KEPTAS ANT GROTELIŲ

2 lynai;
3 šaukštai aliejaus;
įvairių daržovių (morkos, paprika…)
čiobrelių, šalavijo lapelių;
lauro lapų, druskos;
kvapniųjų pipirų. Žuvį išdarinėkite ir nuplaukite. Vidų ir išorę patepkite aliejumi, apibarstykite druska. Žuvį įtrinkite prieskoniais ir prikimškite susmulkintomis daržovėmis. Padėkite ant grotelių ir kepkite ant medžio žarijų.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Geg 2008, 14:02

LYNAS TROŠKINTAS GRIETINĖLĖJE

1 kg žuvies
250 g grietinėlės
100 g grietinės
2 šaukštai miltų
0,5 citrinos
petražolė su lapeliais
poras
salieras
lauro lapas
truputis kaparių, vandens, druskos
Grietinėlę praskieskite vandeniu, pasūdykite, sudėkite žuvį, daržovių šakneles, lauro lapą ir troškinkite. Žuviai suminkštėjus, į sultinį įberkite truputį miltų, o užvirinę - susmilkintų petražolių lapelių, kaparių ir supilkite grietinę. Išimtą žuvį dėkite į lėkštę. Citriną nulupkite, supjaustykite ir sudėkite į padažą. Juo apipilkite žuvį.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Geg 2008, 14:03

Karpis ar lynas su morkomis drebučiuose

Žuvį nuvalome, supjaustome pageidaujamo dydžio gabaliukais (kaulų neišpjaustome, nes jie reikalingi drebučiams), pabarstome prieskoniais, druska ir iškepame (prieš kepant volioti miltuose ar kt.nereikia). Pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus ir burokine tarka tarkuotas morkas. Dedame į stiklainius keptą žuvį, į tarpukus įterpiame pakepintų svogūnų su morkomis ir visą tą gėrį užpilam išvirtu marinatu. Marinatą verdu iš vandens, acto ar citrinos rūgšties, druskos ir cukraus. Kiekius nustatau ragaujant.
Statau stiklainiukus su dangteliais į puodą su vandeniu ir dar pakaitinu , po to galutinai užsuku dangteliais.
Gavosi neblogai, tik galėtų drebučiai būti kietesni. Matyt reikėtų į tą marinatą įdėti kokį šaukštelį želatinos

Vartotojo avataras
lanna
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 231
Užsiregistravo: 16 Lie 2007, 11:17
Pliusai: 18
Miestas: Airija
Susisiekti:

Standartinė lanna » 18 Geg 2008, 15:21

aciu tau ramune,begu marinuot,bandysiu lyna kepta ant groteliu gal tik kitokias darzoves desiu nes neturiu paprikos. 041

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Geg 2008, 16:06

Sėkmės kepant. :lol: parašyk, ar skanu. ir foto būt įdomu :wink:

Vartotojo avataras
lanna
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 231
Užsiregistravo: 16 Lie 2007, 11:17
Pliusai: 18
Miestas: Airija
Susisiekti:

Standartinė lanna » 21 Geg 2008, 15:11

butu buve skanu jai ne vyro bandymas gerai iskepti,apskrudinti :laugh:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Geg 2008, 16:28

ir nepavyko :shock:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Geg 2008, 16:39

Žuvies kotletai „Žirniukai"

400 g maltų šaldytų jūros lydekų
1 riekelė batono
1 kiaušinis
2 šaukštai krakmolo
druska
pipirai
prieskoniai žuvims
0,5 stiklinės žaliųjų žirnelių (konservuotų, šaldytų arba šviežių virtų)
Į maltą žuvį įdedame piene arba sultinyje išmirkytą batoną, įmušame kiaušinį, suberiame krakmolą, prieskonius ir labai gerai išminkome.Suformuojame pailgus kotletukus. Juos sudedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame atidengtame puode ant mažos ugnies apie 10 minučių.Kai kotletukai atvesta, juos įpjauname ir pridedame žirnelių.„Ankštis" papuošiame porais arba svogūnų laiškais.Patiekiame su majonezu arba majonezo ir pomidorų padažo mišiniu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Geg 2008, 17:58

Žuvies vyniotinis su daržovėmis

1 kg sterko
2 riekelės batono
2 kiaušiniai
1 svogūnas
100 g pieno
30 g grietinėlės
druskos
prieskonių žuviai
Įdarui:
100 g konservuotų žirnelių
100 g virtų morkų
1 kiaušinis
Žuvies minkštimą be odos sumalame kartu su piene išmirkytu batonu ir pakeptu svogūnu.Į šią masę įmušame kiaušinius, supilame grietinėlę, įberiame druskos, prieskonių ir gerai išmaišome.Įdarui virtas morkas supjaustome kubeliais, sudedame žirnelius ir sumaišome su išplaktu kiaušiniu.Ant sluoksniu išklotos maltos žuvies masės dedame įdarą ir suvyniojame vyniotinį.Jį dedame į polietileno plėvelę, apvyniojame virvele ir dedame į verdantį vandenį su prieskoniais.Verdame apie 30 min.Išvirusį vyniotinį truputį atvėsiname, paslegiame ir atšaldome.

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 27 Geg 2008, 14:12

na as cia paspalvosiu sia tema biskutuka.Idesiu lasisos fotkike.Juk graziai patiekta.ant virsaus sluoksniuota tesla
Prikabinti failai
f6936c98d65e.jpg
f6936c98d65e.jpg (35.87 KiB) Peržiūrėta 4576 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Geg 2008, 14:17

tikrai grazu :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Bir 2008, 15:57

Menkė, troškinta su rūgštynėmis

700 g menkės, 30 g miltų,
120 g saulėgrąžų arba alyvų aliejaus,
600 g rūgštynių, 300 g pomidorų,
4 svogūnai, 3 skiltelės česnako,
100 g alyvuogių, 1/2 citrinos,
100 g žalumynų, pipirų pagal skonį.
Menkę supjaustykite porcijomis. Pabarstykite druska, pipirais, miltais ir apkepkite aliejuje. Svogūnus arba svogūnų laiškus supjaustykite, pavirkite, maišydami puode su sviestu, paskui sudėkite šviežių, kruopščiai išplautų rūgštynių lapus be kotelių, smulkiai pjaustytą arba sutrintą su druska česnaką, skiltelėmis supjaustytus pomidorus arba pomidorų padažo, viską atsargiai išmaišykite ir truputį pavirkite. Keptą žuvį sudėkite į gilų troškintuvą arba kepimo formą, užpilkite paruoštu daržovių ir žalumynų mišiniu, išlyginkite paviršių ir troškinkite uždarame inde valandą.
Patiekite karštą arba šaltą. Patiekdami žuvies gabaliuką apipilkite rūgštynių padažu, ant viršaus uždėkite vandenyje apvirtų alyvuogių ir citrinos skiltelę, pabarstykite smulkiai pjaustytomis petražolėmis arba krapais.

Skelbti atsakymą