Picos paplotėliai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Taip, labai mėgstu kaktusus. Tik mano katė, kol buvo maža, kelis vietoj salotų sušveitė, kol pastebėjau. O kaktusynas prasidėjo namuose nuo to, kai perskaičiau, kad prie kompo labai jau gerai kaktusai. Bet jie šitam kambarėlyje ir bujoja
Kaktusai labai įspūdingai žydi, kap gražu pas tave turėtų būti
Kaktusai labai įspūdingai žydi, kap gražu pas tave turėtų būti
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
BULVIŲ PICA
4 bulvės,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai grietinės,
2 šaukštai miltų,
svogūnų laiškų,
200 g dešros,
paprika, 200 g sūrio,
vegetos.
Bulves smulkiai sutarkuoti, įberti vegetos ir supilti į formą. Kiaušinius išplakti su grietine bei miltais ir supilti ant bulvių. Dešrą, papriką supjaustyti kubeliais, sutarkuoti sūrį, susmulkinti svogūnų laiškus, supilti picos viršuje. kepti apie 1 val.
4 bulvės,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai grietinės,
2 šaukštai miltų,
svogūnų laiškų,
200 g dešros,
paprika, 200 g sūrio,
vegetos.
Bulves smulkiai sutarkuoti, įberti vegetos ir supilti į formą. Kiaušinius išplakti su grietine bei miltais ir supilti ant bulvių. Dešrą, papriką supjaustyti kubeliais, sutarkuoti sūrį, susmulkinti svogūnų laiškus, supilti picos viršuje. kepti apie 1 val.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
SALDI MIGDOLINĖ PICA
16 porcijų reikės :
200g sviestinių sausainių,
100 g smulkintų džiovintų abrikosų,
200g pieninio šokolado,
1 šaukštas grietinėlės,
2 šaukštai braškių ir rabarbarų ar kitokios rūgštokos uogienės,
po 2 šaukštus kapotų migdolų ir kapotų pistacijų,
30 g skrudintų nesmulkintų migdolų.
Susmulkintus sausainius bei abrikosusu sumaišyti su ištirpinto šokolado ir grietinėlės mišiniu. gautą masę sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą picos formą ir išlyginti paviršių. Padėti į šaldytuvą, kol sustings. Tada aptepti uogiene, apibarstyti kapotais migdolais ir pistacijomis, apdėlioti skrudintais migdolais.
Biskutį krevoka, bet bendras saldumas matyt
16 porcijų reikės :
200g sviestinių sausainių,
100 g smulkintų džiovintų abrikosų,
200g pieninio šokolado,
1 šaukštas grietinėlės,
2 šaukštai braškių ir rabarbarų ar kitokios rūgštokos uogienės,
po 2 šaukštus kapotų migdolų ir kapotų pistacijų,
30 g skrudintų nesmulkintų migdolų.
Susmulkintus sausainius bei abrikosusu sumaišyti su ištirpinto šokolado ir grietinėlės mišiniu. gautą masę sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą picos formą ir išlyginti paviršių. Padėti į šaldytuvą, kol sustings. Tada aptepti uogiene, apibarstyti kapotais migdolais ir pistacijomis, apdėlioti skrudintais migdolais.
Biskutį krevoka, bet bendras saldumas matyt
- Prikabinti failai
-
- HPIM0219.jpg (42.62 KiB) Peržiūrėta 3423 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
„Dolce"
1 l vandens 700 - 850 gr. miltų (priklausomai nuo konsistencijos),
10 gr. druskos, 2 gr. cukraus,
3 - 4 gr. šviežių mielių,
3 valg. šaukštai alyvų aliejaus,
120 gr. sūrio maskarponės,
80 gr. juodojo šokolado,
50 gr. vanilės ar paprastos cukraus pudros,
200 gr. įvairių uogų: braškių, žemuogių, aviečių, bruknių, mėlynių, vyšnių ir t.t. Gali būti šaldytos. Jei šviežios, prieš tai reikėtų gerai nuplauti ir pašalinti kauliukus, lapelius, kotelius ir pan.
Užmaišyti tešlą ir pastatyti šiltoje vietoje 1 -1,5 val., kol iškils. Paskui plonai iškočioti tešlą, maždaug 2,5 - 4 mm. Išpjauti iš jos širdelės ar užpakaliuko formą. Sudėti ant išpjautos formos maskarponės sūrį ir įkišus į kepimo orkaitę, įkaitintoje 250 - 300 laipsnių temperatūroje, palaikyti 5 - 7 minutes. Per tą laiką sūris taps minkštas ir purus. Paskui tolygiai paskirstyti minkštą, karštą sūrį po visą formos paviršių, taip pat tolygiai apibarstyti tarkuotu šokoladu ir cukraus pudra ar vanile. Paruoštas uogas išdėlioti ant viršaus, ant jų truputėlį vėl užbarstyti cukraus pudra. Papuošti picą mėtos lapeliais.
1 l vandens 700 - 850 gr. miltų (priklausomai nuo konsistencijos),
10 gr. druskos, 2 gr. cukraus,
3 - 4 gr. šviežių mielių,
3 valg. šaukštai alyvų aliejaus,
120 gr. sūrio maskarponės,
80 gr. juodojo šokolado,
50 gr. vanilės ar paprastos cukraus pudros,
200 gr. įvairių uogų: braškių, žemuogių, aviečių, bruknių, mėlynių, vyšnių ir t.t. Gali būti šaldytos. Jei šviežios, prieš tai reikėtų gerai nuplauti ir pašalinti kauliukus, lapelius, kotelius ir pan.
Užmaišyti tešlą ir pastatyti šiltoje vietoje 1 -1,5 val., kol iškils. Paskui plonai iškočioti tešlą, maždaug 2,5 - 4 mm. Išpjauti iš jos širdelės ar užpakaliuko formą. Sudėti ant išpjautos formos maskarponės sūrį ir įkišus į kepimo orkaitę, įkaitintoje 250 - 300 laipsnių temperatūroje, palaikyti 5 - 7 minutes. Per tą laiką sūris taps minkštas ir purus. Paskui tolygiai paskirstyti minkštą, karštą sūrį po visą formos paviršių, taip pat tolygiai apibarstyti tarkuotu šokoladu ir cukraus pudra ar vanile. Paruoštas uogas išdėlioti ant viršaus, ant jų truputėlį vėl užbarstyti cukraus pudra. Papuošti picą mėtos lapeliais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Danutės pica
400 g miltų
3 šaukšteliai aliejaus
20 g mielių
3/4 stiklinės vandens
taukų formai ištepti
raudonėlio
2000 g kukurūzų
100 g pomidorų koncentrato
150 g pievagrybių
1 svogūnas
3 šaukštai margarino
2 šaukštai aliejaus
2 paprikos ankštys
raugintas agurkas
200 g fermentinio sūrio
Mieles sutrupinti ir išmaišyti su miltais. Įpilti šilto vandens, aliejaus, įberti druskos. Visus komponentus išmaišyti, užminkyti elastingą tešlą ir atidėti, kol pakils.Po to iškočioti ir sudėti į taukais išteptą formelę.Pievagrybius nuvalyti, nuplauti, supjaustyti juostelėmis ir pakepinti margarine.Suberti smulkiai sukapotą svogūną.Agurką ir paprikas supjaustyti smulkiais kubeliais.
Tešlą ištepti pomidorų koncentratu, po to ant viršaus dėti komponentus.
Pabarstyti druska, raudonėliu ir sutarkuotu sūriu.Picą kepti labai karštoje orkaitėje 15-20 minučių
400 g miltų
3 šaukšteliai aliejaus
20 g mielių
3/4 stiklinės vandens
taukų formai ištepti
raudonėlio
2000 g kukurūzų
100 g pomidorų koncentrato
150 g pievagrybių
1 svogūnas
3 šaukštai margarino
2 šaukštai aliejaus
2 paprikos ankštys
raugintas agurkas
200 g fermentinio sūrio
Mieles sutrupinti ir išmaišyti su miltais. Įpilti šilto vandens, aliejaus, įberti druskos. Visus komponentus išmaišyti, užminkyti elastingą tešlą ir atidėti, kol pakils.Po to iškočioti ir sudėti į taukais išteptą formelę.Pievagrybius nuvalyti, nuplauti, supjaustyti juostelėmis ir pakepinti margarine.Suberti smulkiai sukapotą svogūną.Agurką ir paprikas supjaustyti smulkiais kubeliais.
Tešlą ištepti pomidorų koncentratu, po to ant viršaus dėti komponentus.
Pabarstyti druska, raudonėliu ir sutarkuotu sūriu.Picą kepti labai karštoje orkaitėje 15-20 minučių
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pica iš pusiau trapios tešlos
250 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
100 g margarino
1 kiaušinis
3 šaukštai grietinės
taukųformai ištepti
Įdaras:
250 g pomidorų
250 g dešrelių
150 g svogūnų
150 g konservuotos paprikos
3 šaukštai aliejaus
čiobrelių
pipirų
druskos
Miltus persijoti, išmaišyti su kepimo milteliais ir druska, dėti nelabai kietą margariną ir plačiu peiliu sukapoti su miltais. Įpilti grietinę, įmušti kiaušinį, užmaišyti tešlą ir 30 min. įkišti į šaldytuvą.Formą ištepti taukais ir aplipdyti 1 cm storio tešla, darant aplinkui nelabai aukštą kraštą. Plokštainį subadyti šakute.Dešreles nulupti, supjaustyti ritinėliais ir sudėti ant plokštainio.
Pomidorus nuplikyti, nulupti, supjaustyti griežinėliais, sudėti ant dešrelių, pasūdyti, pabarstyti pipirais.Svogūnus ir paprikas supjaustyti plonomis juostelėmis, sudėti ant pomidorų, pabarstyti prieskoniais, apipilti aliejumi.
Karštoje orkaitėje picą kepti 30 min.
250 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
100 g margarino
1 kiaušinis
3 šaukštai grietinės
taukųformai ištepti
Įdaras:
250 g pomidorų
250 g dešrelių
150 g svogūnų
150 g konservuotos paprikos
3 šaukštai aliejaus
čiobrelių
pipirų
druskos
Miltus persijoti, išmaišyti su kepimo milteliais ir druska, dėti nelabai kietą margariną ir plačiu peiliu sukapoti su miltais. Įpilti grietinę, įmušti kiaušinį, užmaišyti tešlą ir 30 min. įkišti į šaldytuvą.Formą ištepti taukais ir aplipdyti 1 cm storio tešla, darant aplinkui nelabai aukštą kraštą. Plokštainį subadyti šakute.Dešreles nulupti, supjaustyti ritinėliais ir sudėti ant plokštainio.
Pomidorus nuplikyti, nulupti, supjaustyti griežinėliais, sudėti ant dešrelių, pasūdyti, pabarstyti pipirais.Svogūnus ir paprikas supjaustyti plonomis juostelėmis, sudėti ant pomidorų, pabarstyti prieskoniais, apipilti aliejumi.
Karštoje orkaitėje picą kepti 30 min.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Tartum pica
3 šaukštai miltų
1 kiaušinis
1 dešrelė
gabaliukas kumpio arba kitokios rūkytos mėsos
2 šaukšteliai tarkuoto fermentinio sūrio
1 pomidoras
svogūnų laiškų
petražolių lapelių
prieskoninių žolių
aliejaus
druskos
pipirų
Kiaušinius išplakti su miltais, kad tešla būtų kaip lietiniams (jeigu tešla tirštoka, įpilti virinto vandens), įdėti kubeliais supjaustytą dešrelę, rūkytą mėsą, sukapotus svogūnų laiškus, druską, pipirus ir išmaišyti.Išpilti tešlą ant pakaitinto aliejaus, apkepti vieną ir kitą pusę.Dėti griežinėliais supjaustytus pomidorus, pabarstyti sūriu, žolėmis ir uždengti.Kepti ant mažos ugnies, kol sūris ištirps.Išimti ant lėkštės, pabarstyti petražolių lapeliais, galima užpilti pomidorų padažu.Valgyti karštą.
3 šaukštai miltų
1 kiaušinis
1 dešrelė
gabaliukas kumpio arba kitokios rūkytos mėsos
2 šaukšteliai tarkuoto fermentinio sūrio
1 pomidoras
svogūnų laiškų
petražolių lapelių
prieskoninių žolių
aliejaus
druskos
pipirų
Kiaušinius išplakti su miltais, kad tešla būtų kaip lietiniams (jeigu tešla tirštoka, įpilti virinto vandens), įdėti kubeliais supjaustytą dešrelę, rūkytą mėsą, sukapotus svogūnų laiškus, druską, pipirus ir išmaišyti.Išpilti tešlą ant pakaitinto aliejaus, apkepti vieną ir kitą pusę.Dėti griežinėliais supjaustytus pomidorus, pabarstyti sūriu, žolėmis ir uždengti.Kepti ant mažos ugnies, kol sūris ištirps.Išimti ant lėkštės, pabarstyti petražolių lapeliais, galima užpilti pomidorų padažu.Valgyti karštą.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Nicos pica
300-350 g miltų
10 g mielių
1 stiklinė vandens
1 šaukštas aliejaus
taukų formai ištepti
Įdaras:
5 pomidorai
2 šaukštai pomidorų koncentrato
1 svogūnas
1 šaukštas aliejaus
200 g fermentinio sūrio
kelios juodosios alyvuogės
ančiuvių
1 šaukštas raudonėlio
pipirų
Paruošti mielinę tešlą, palikti valandai, kad pakiltų.Smulkiai sukapotą svogūną patroškinti aliejuje, sudėti nuluptus ir kubeliais supjaustytus pomidorus, koncentratą, raudonėlį, pipirus, druską ir troškinti 15 min.Pakilusią tešlą iškočioti ir sudėti į taukais išteptą formą, po to pabarstyti sutarkuotu sūriu.
Baigiant papuošti ančiuvių gabalėliais, alyvuogių puselėmis ir atidėti 20 min.
Picą kepti 20 min. karštoje orkaitėje.
300-350 g miltų
10 g mielių
1 stiklinė vandens
1 šaukštas aliejaus
taukų formai ištepti
Įdaras:
5 pomidorai
2 šaukštai pomidorų koncentrato
1 svogūnas
1 šaukštas aliejaus
200 g fermentinio sūrio
kelios juodosios alyvuogės
ančiuvių
1 šaukštas raudonėlio
pipirų
Paruošti mielinę tešlą, palikti valandai, kad pakiltų.Smulkiai sukapotą svogūną patroškinti aliejuje, sudėti nuluptus ir kubeliais supjaustytus pomidorus, koncentratą, raudonėlį, pipirus, druską ir troškinti 15 min.Pakilusią tešlą iškočioti ir sudėti į taukais išteptą formą, po to pabarstyti sutarkuotu sūriu.
Baigiant papuošti ančiuvių gabalėliais, alyvuogių puselėmis ir atidėti 20 min.
Picą kepti 20 min. karštoje orkaitėje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Paprasta picos tešla
250 g miltų, druskos,
½ pakelio sausų mielių, 5 g cukraus,
½ stiklinės vandens, 2 šaukštai aliejaus.
Miltus supilti į dubenį, sumaišyti su trupučiu druskos. Sausas mieles užpilti drungnu vandeniu, įberti cukraus, po 5 min. jos pradės kilti. Mieles ir aliejų supilti į miltus ir gerai suminkyti. Gal reikės ir dar trupučio vandens, nes reikia, kad tešla atšoktų nuo indo kraštų. Tada tešlą dėti į plastikinę dėžutę, sandariai uždengti. Po poros minučių kraštelį pridengti, išleisti orą ir vėl uždengti, dėžutę statyti į karštą vandenį. Kai tešla gerai iškils (apie 30 min.), dangtelis pats nušoks. Tešlą išimti, dėti ant miltais pabarstytos lentelės, iškočioti. Dėti į kepimo popieriumi ištiestą, aliejumi pateptą skardą. Kraštus truputį užlenkti (priklausomai nuo įdaro kiekio).
Apdėlioti norimais ar turimais produktais ir kepti iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 min.
250 g miltų, druskos,
½ pakelio sausų mielių, 5 g cukraus,
½ stiklinės vandens, 2 šaukštai aliejaus.
Miltus supilti į dubenį, sumaišyti su trupučiu druskos. Sausas mieles užpilti drungnu vandeniu, įberti cukraus, po 5 min. jos pradės kilti. Mieles ir aliejų supilti į miltus ir gerai suminkyti. Gal reikės ir dar trupučio vandens, nes reikia, kad tešla atšoktų nuo indo kraštų. Tada tešlą dėti į plastikinę dėžutę, sandariai uždengti. Po poros minučių kraštelį pridengti, išleisti orą ir vėl uždengti, dėžutę statyti į karštą vandenį. Kai tešla gerai iškils (apie 30 min.), dangtelis pats nušoks. Tešlą išimti, dėti ant miltais pabarstytos lentelės, iškočioti. Dėti į kepimo popieriumi ištiestą, aliejumi pateptą skardą. Kraštus truputį užlenkti (priklausomai nuo įdaro kiekio).
Apdėlioti norimais ar turimais produktais ir kepti iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 min.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Keletas įdarų variantų:
1.1 dėžutė konservuotų pomidorų,
5 g cukraus, pipirų, druskos,
200 g konservuotų ananasų,
120 g virto kumpio, 120 g Goudos sūrio.
Pomidorus koštuvėlyje susmulkinti, nuvarvinti, paskaninti pipirais, druska, išdėlioti ant picos. Ananasus nuvarvinti, dėlioti ant pomidorų. Kumpį supjaustyti juostelėmis, dėlioti tarp ananasų gabalėlių. Viršų pabarstyti tarkuotu Goudos sūriu. Kepti orkaitėje apie 15 min
2.1 šaukštas aliejaus,
100 g faršo, ½ svogūno,
½ stiklinės raudonojo vyno,
2 mažos dėžutės pomidorų pastos,
pipirų, druskos, raudonėlio,
česnako, 130 g Goudos sūrio.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, jame gerai apkepinti faršą, įpjaustyti svogūną, pakepinti, pašlakstyti vynu, patroškinti. Pomidorų pastą atskiesti vandeniu, supilti į faršą, paskaninti pipirais, druska, raudonėliu, česnaku. Šią masę kloti ant picos, pabarstyti tarkuotu sūriu arba užkloti sūrio griežinėliais. Kepti apie 20 min.
3.1 šaukštas aliejaus,
1 dėžutė konservuotų pomidorų,
1 svogūnas, česnako, pipirų,
druskos, raudonėlio, 120 g Ementalio sūrio
, 60 g Salami dešros, 15 juodųjų alyvuogių.
Pomidorus koštuvyje susmulkinti, nuvarvinti, išdėlioti ant picos, pabarstyti druska, šviežiai maltais pipirais, raudonėliu. Svogūną, česnaką supjaustyti griežinėliais, dėlioti ant pomidorų. Pabarstyti tarkuotu Ementaliu, ant jo dėlioti Salami griežinėlius, alyvuoges. Kepti 10-12 min.
1.1 dėžutė konservuotų pomidorų,
5 g cukraus, pipirų, druskos,
200 g konservuotų ananasų,
120 g virto kumpio, 120 g Goudos sūrio.
Pomidorus koštuvėlyje susmulkinti, nuvarvinti, paskaninti pipirais, druska, išdėlioti ant picos. Ananasus nuvarvinti, dėlioti ant pomidorų. Kumpį supjaustyti juostelėmis, dėlioti tarp ananasų gabalėlių. Viršų pabarstyti tarkuotu Goudos sūriu. Kepti orkaitėje apie 15 min
2.1 šaukštas aliejaus,
100 g faršo, ½ svogūno,
½ stiklinės raudonojo vyno,
2 mažos dėžutės pomidorų pastos,
pipirų, druskos, raudonėlio,
česnako, 130 g Goudos sūrio.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, jame gerai apkepinti faršą, įpjaustyti svogūną, pakepinti, pašlakstyti vynu, patroškinti. Pomidorų pastą atskiesti vandeniu, supilti į faršą, paskaninti pipirais, druska, raudonėliu, česnaku. Šią masę kloti ant picos, pabarstyti tarkuotu sūriu arba užkloti sūrio griežinėliais. Kepti apie 20 min.
3.1 šaukštas aliejaus,
1 dėžutė konservuotų pomidorų,
1 svogūnas, česnako, pipirų,
druskos, raudonėlio, 120 g Ementalio sūrio
, 60 g Salami dešros, 15 juodųjų alyvuogių.
Pomidorus koštuvyje susmulkinti, nuvarvinti, išdėlioti ant picos, pabarstyti druska, šviežiai maltais pipirais, raudonėliu. Svogūną, česnaką supjaustyti griežinėliais, dėlioti ant pomidorų. Pabarstyti tarkuotu Ementaliu, ant jo dėlioti Salami griežinėlius, alyvuoges. Kepti 10-12 min.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Greitai paruošiama pica
Tešlai:
200 g neriebios varškės,
100 ml alyvų aliejaus,
1 pakelio kėlimo miltelių,
2 kiaušinių,
350 g miltų,
druskos pagal skonį.
Įdarui:
100 g saliami dešros,
250 g sūrio,
2 pomidorų,
1 raudonosios ir geltonosios paprikos,
50 marinuotų grybų,
100 g kečupo.
Tešlai varškę sumaišykite su alyvų aliejumi ir kiaušiniais. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Greitai užmaišykite tešlą. Orkaitę įkaitinkite iki 175 C.Nuplaukite papriką, pašalinkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Saliami ir pomidorus supjaustykite griežinėliais. Grybus – plonomis juostelėmis. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.Plonai iškočiokite tešlą ir padėkite ją ant kepimo skardos, išteptos sviestu. Iškočiotos tešlos viršų gausiai patepkite alyvų aliejumi ir kečupu, užbarstykite pusę sutarkuoto sūrio.Tolygiai išdėliokite įdarą ir pabarstykite likusiu sūriu. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje iki geltonai - rusvos spalvos apie 20 min.Iškeptą picą supjaustykite gabalėliais, sudėkite į lėkštę ir iš karto patiekite.
Tešlai:
200 g neriebios varškės,
100 ml alyvų aliejaus,
1 pakelio kėlimo miltelių,
2 kiaušinių,
350 g miltų,
druskos pagal skonį.
Įdarui:
100 g saliami dešros,
250 g sūrio,
2 pomidorų,
1 raudonosios ir geltonosios paprikos,
50 marinuotų grybų,
100 g kečupo.
Tešlai varškę sumaišykite su alyvų aliejumi ir kiaušiniais. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Greitai užmaišykite tešlą. Orkaitę įkaitinkite iki 175 C.Nuplaukite papriką, pašalinkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Saliami ir pomidorus supjaustykite griežinėliais. Grybus – plonomis juostelėmis. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.Plonai iškočiokite tešlą ir padėkite ją ant kepimo skardos, išteptos sviestu. Iškočiotos tešlos viršų gausiai patepkite alyvų aliejumi ir kečupu, užbarstykite pusę sutarkuoto sūrio.Tolygiai išdėliokite įdarą ir pabarstykite likusiu sūriu. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje iki geltonai - rusvos spalvos apie 20 min.Iškeptą picą supjaustykite gabalėliais, sudėkite į lėkštę ir iš karto patiekite.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pica su obuoliais ir kumpiu
(4 porcijos)
150 g miltų ,10 g mielių
cukraus,druskos
maltų baltųjų pipirų
1 šaukštas alyvų aliejaus
600-700 g pomidorų
0,25 šaukštelio čiobrelių
0,25 šaukštelio raudonėlių
1 skiltelė česnako
250 g virto juostelėmis supjaustyto kumpio
4 obuolių,1 kiaušinis
100 g tarkuoto Ementalio sūrio
1. Nusijokite į dubenėlį miltus ir padarykite įdubimą. Pritrupinkite į jį mielių, suberkite cukrų, įpilkite 125 g šilto vandens, truputį miltų. Viską sumaišykite ir palaikykite 15 min. Įberkite žiupsnelį druskos, supilkite aliejų, išminkykite tešlą ir 30 min. palaikykite šiltoje vietoje, įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
2. Supjaustykite pomidorus skiltelėmis, keletą atidėkite, o kitas patroškinkite augaliniame aliejuje. Pridėkite žalumynų, per trintuvę pertrintą česnako skiltelę ir troškinkite iki tirštos masės, įberkite pipirų.
3. Išminkykite tešlą, iškočiokite, sudėkite į kepimo skardą ir ant viršaus sudėkite pomidorų masę. Ant viršaus sudėliokite plonais gabalėliais supjaustytus obuolius, pomidorus ir kumpį.
4. Sumaišykite kiaušinį su sūriu ir masę sudėk ant įdaro viršaus. Kepkite apie 40 min.
(4 porcijos)
150 g miltų ,10 g mielių
cukraus,druskos
maltų baltųjų pipirų
1 šaukštas alyvų aliejaus
600-700 g pomidorų
0,25 šaukštelio čiobrelių
0,25 šaukštelio raudonėlių
1 skiltelė česnako
250 g virto juostelėmis supjaustyto kumpio
4 obuolių,1 kiaušinis
100 g tarkuoto Ementalio sūrio
1. Nusijokite į dubenėlį miltus ir padarykite įdubimą. Pritrupinkite į jį mielių, suberkite cukrų, įpilkite 125 g šilto vandens, truputį miltų. Viską sumaišykite ir palaikykite 15 min. Įberkite žiupsnelį druskos, supilkite aliejų, išminkykite tešlą ir 30 min. palaikykite šiltoje vietoje, įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
2. Supjaustykite pomidorus skiltelėmis, keletą atidėkite, o kitas patroškinkite augaliniame aliejuje. Pridėkite žalumynų, per trintuvę pertrintą česnako skiltelę ir troškinkite iki tirštos masės, įberkite pipirų.
3. Išminkykite tešlą, iškočiokite, sudėkite į kepimo skardą ir ant viršaus sudėkite pomidorų masę. Ant viršaus sudėliokite plonais gabalėliais supjaustytus obuolius, pomidorus ir kumpį.
4. Sumaišykite kiaušinį su sūriu ir masę sudėk ant įdaro viršaus. Kepkite apie 40 min.