EGZOTIŠKI PATIEKALAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Receptas specialiai Zuikaitei
Nesu bandžiusi gaminti, bet esu restorane valgiusi. O šitą receptą internete radau, specialiai ieškojau ispaniškų valgių dėl Zuikaitės bet ir man pravers
Paella
šaldytų jūros gėrybių – 400 g
raudonų saldžiųjų paprikų – 150-180 g
ropinių svogūnų – 100 -150 g
česnakų – 15 g (4-5 skiltelės)
vištienos filė be odos – 250-300 g
plikytų ryžių – 300 g
vištienos sultinio kubelių – 40 g
vandens - 1 l
šafrano – 1 g
alyvuogių aliejaus – 100 g
druskos – 5 g
maltų baltųjų pipirų – 2 g
pomidorų be odos ir sėklų – 100 g (1 didelis arba 2 maži)
Į verdantį vandenį sudėkite vištienos sultinio kubelius. Kai sultinys ištirps, suberkite jūros gėrybes ir virkite apie 2 min., po 2 min. jūros gėrybės nukoškite (į atskirą indą) ir atvėsinkite šaltu vandeniu. Atvėsintas jūros gėrybes nusausinkite. Į įkaitintą puodą su alyvuogių aliejumi suberkite šiaudeliais supjaustytus svogūnus ir kepkite nuolat maišydami tol, kol taps auksinės spalvos, po to suberkite šiaudeliais supjaustytas paprikas ir viską kartu apkepinkite. Truputį vėliau sudėkite plonais šiaudeliais supjaustytą vištienos filė, suberkite susmulkintus česnakus, šiaudeliais supjaustytus pomidorus, šafraną ir viską gerai išmaišykite, pakepinkite apie 5 minutes. Išimkite iškeptus produktus, o į aliejų suberkite nuplautus ir nusausintus ryžius, juos apkepinkite ir nuolat maišydami į puodą su ryžiais įpilkite sultinio, kuriame virė jūros gėrybės ir pavirkite uždengtame puode apie 25 min. retkarčiais pamaišydami. Į išvirtus ryžius sudėkite vištieną ir jūros gėrybes, išmaišykite, jei reikia, įpilkite sultinio, uždenkite puodą ir dar pavirkite apie 5 min.
Nesu bandžiusi gaminti, bet esu restorane valgiusi. O šitą receptą internete radau, specialiai ieškojau ispaniškų valgių dėl Zuikaitės bet ir man pravers
Paella
šaldytų jūros gėrybių – 400 g
raudonų saldžiųjų paprikų – 150-180 g
ropinių svogūnų – 100 -150 g
česnakų – 15 g (4-5 skiltelės)
vištienos filė be odos – 250-300 g
plikytų ryžių – 300 g
vištienos sultinio kubelių – 40 g
vandens - 1 l
šafrano – 1 g
alyvuogių aliejaus – 100 g
druskos – 5 g
maltų baltųjų pipirų – 2 g
pomidorų be odos ir sėklų – 100 g (1 didelis arba 2 maži)
Į verdantį vandenį sudėkite vištienos sultinio kubelius. Kai sultinys ištirps, suberkite jūros gėrybes ir virkite apie 2 min., po 2 min. jūros gėrybės nukoškite (į atskirą indą) ir atvėsinkite šaltu vandeniu. Atvėsintas jūros gėrybes nusausinkite. Į įkaitintą puodą su alyvuogių aliejumi suberkite šiaudeliais supjaustytus svogūnus ir kepkite nuolat maišydami tol, kol taps auksinės spalvos, po to suberkite šiaudeliais supjaustytas paprikas ir viską kartu apkepinkite. Truputį vėliau sudėkite plonais šiaudeliais supjaustytą vištienos filė, suberkite susmulkintus česnakus, šiaudeliais supjaustytus pomidorus, šafraną ir viską gerai išmaišykite, pakepinkite apie 5 minutes. Išimkite iškeptus produktus, o į aliejų suberkite nuplautus ir nusausintus ryžius, juos apkepinkite ir nuolat maišydami į puodą su ryžiais įpilkite sultinio, kuriame virė jūros gėrybės ir pavirkite uždengtame puode apie 25 min. retkarčiais pamaišydami. Į išvirtus ryžius sudėkite vištieną ir jūros gėrybes, išmaišykite, jei reikia, įpilkite sultinio, uždenkite puodą ir dar pavirkite apie 5 min.
- Prikabinti failai
-
- Va maždaug taip atrodo :)
- Miguel's_Paella.gif (44.6 KiB) Peržiūrėta 3633 karus(ų)
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Na ir jovalasHazel rašė:ir dar http://www.bradanovic.cl/paella/paella.htm
na tu ir pasakei šiandien žiūrėjau "labas rytas" ir ten rodė kaip Portugalijoje gaminamas toks patiekalas. Ten šis patiekalas yra labai dažnai valgomas, galima sakyti tapęs legenda.tutsi rašė:Na ir jovalasHazel rašė:ir dar http://www.bradanovic.cl/paella/paella.htm
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kas kaip ką suprantatutsi rašė:Na ir jovalasHazel rašė:ir dar http://www.bradanovic.cl/paella/paella.htm
O aš tai nieko jovališko nematau Tik man tos kriauklės ( jūros gėrybės ) ne prie dūšios Bet galima tikriausiai ir be jų
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
as irgi apie tas juros gerybes,o tu ryskiai ne nuotaikoje sendien ir knysiesi prie manesRamunė rašė:Kas kaip ką suprantatutsi rašė:Na ir jovalasHazel rašė:ir dar http://www.bradanovic.cl/paella/paella.htm
O aš tai nieko jovališko nematau Tik man tos kriauklės ( jūros gėrybės ) ne prie dūšios Bet galima tikriausiai ir be jų
“Van Tan”
250 g miltų,
2 kiaušiniai,
pusė arbat. šaukšt. druskos,
50 g džiovintų grybų,
250 g kiaulienos,
100 g lašinukų,
260 g krevečių,
1 valg. šaukšt. krakmolo,
1 valg. šaukšt. sojos padažo,
1 arbat. šaukšt. sezamo aliejaus,
1 arbat. šaukšt. cukraus,
pipirų pagal skonį,
1 pundelis žalių svogūnų laiškų.
Paruošimui: 50 min.
Virimui: 10 min.
Kaloringumas: 60 kcal/1 porc.
1. Iš miltų, kiaušinių ir druskos užminkykite tamprią tešlą. Iškočiokite ją plonai, pabarstykite miltais ir supjaustykite kvadratais su 8 cm kraštine. Pamerkite džiovintus grybus. Mėsą ir lašinukus sumalkite.
2. Iš krevečių padarykite piure, 10 vienetų palikite. Grybus smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su krevetėmis ir faršu. Į faršą taip pat sudėkite krakmolą, sojos padažą, aliejų, pipirus ir druską. Į kiekvieną tešlos kvadratėlį įdėkite po 1 valg. šaukštą faršo. Užlenkite kvadratėlio kraštus taip, kad išeitų tarsi maišelis.
3. Kiekvieną krevetę (iš 10 atidėtų) perpjaukite į 4 dalis. Įdėkite po gabaliuką ant faršo į kiekvieną tešlos maišelį ir užriškite jį svogūno laišku. Koldūnus “Van Tan” sudėkite į tinkelį arba indą, skirtą virti daržovėms garuose (dėkite tik viena eile) ir įleiskite į verdantį vandenį. Uždenkite dangčiu ir virkite 10 min.
250 g miltų,
2 kiaušiniai,
pusė arbat. šaukšt. druskos,
50 g džiovintų grybų,
250 g kiaulienos,
100 g lašinukų,
260 g krevečių,
1 valg. šaukšt. krakmolo,
1 valg. šaukšt. sojos padažo,
1 arbat. šaukšt. sezamo aliejaus,
1 arbat. šaukšt. cukraus,
pipirų pagal skonį,
1 pundelis žalių svogūnų laiškų.
Paruošimui: 50 min.
Virimui: 10 min.
Kaloringumas: 60 kcal/1 porc.
1. Iš miltų, kiaušinių ir druskos užminkykite tamprią tešlą. Iškočiokite ją plonai, pabarstykite miltais ir supjaustykite kvadratais su 8 cm kraštine. Pamerkite džiovintus grybus. Mėsą ir lašinukus sumalkite.
2. Iš krevečių padarykite piure, 10 vienetų palikite. Grybus smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su krevetėmis ir faršu. Į faršą taip pat sudėkite krakmolą, sojos padažą, aliejų, pipirus ir druską. Į kiekvieną tešlos kvadratėlį įdėkite po 1 valg. šaukštą faršo. Užlenkite kvadratėlio kraštus taip, kad išeitų tarsi maišelis.
3. Kiekvieną krevetę (iš 10 atidėtų) perpjaukite į 4 dalis. Įdėkite po gabaliuką ant faršo į kiekvieną tešlos maišelį ir užriškite jį svogūno laišku. Koldūnus “Van Tan” sudėkite į tinkelį arba indą, skirtą virti daržovėms garuose (dėkite tik viena eile) ir įleiskite į verdantį vandenį. Uždenkite dangčiu ir virkite 10 min.
- Prikabinti failai
-
- file2690937_vantan_1.jpg (33.66 KiB) Peržiūrėta 3568 karus(ų)
-
- file2690954_vantan_4.jpg (33.56 KiB) Peržiūrėta 3568 karus(ų)
-
- file2690949_vantan_3.jpg (26.97 KiB) Peržiūrėta 3568 karus(ų)
-
- file2690946_vantan_2.jpg (27.85 KiB) Peržiūrėta 3568 karus(ų)