TORTAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: TORTAI

Standartinė Tutsi » 29 Gru 2013, 17:40

tai gi sako, kad begyvendami kartu- supanaseja :lol:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: TORTAI

Standartinė daida » 29 Gru 2013, 18:19

net gryžau į praėjusi puslapį pažiūrėti, kas supanašėja :)

Vartotojo avataras
ram-une
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1820
Užsiregistravo: 08 Vas 2008, 14:26
Pliusai: 24
Miestas: Utena

Re: TORTAI

Standartinė ram-une » 21 Sau 2014, 16:03

paprastučiai..valgomi..
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
DanuteL
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1757
Užsiregistravo: 11 Lap 2012, 21:23
Pliusai: 185

Re: TORTAI

Standartinė DanuteL » 22 Sau 2014, 16:21

Kas cia ta aukso puoda islose??? 038 038 038
Paprastuciai, sako dar 075

Vartotojo avataras
Arūna
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2563
Užsiregistravo: 06 Geg 2011, 09:59
Pliusai: 47
Miestas: Vilnius

Re: TORTAI

Standartinė Arūna » 29 Sau 2014, 14:43

Puodas nuostabus 038 ir dar sako, paprastuciai - as tau :mrgreen:

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: TORTAI

Standartinė Isia » 29 Sau 2014, 19:18

pasirodau ir aš su savo tortuku,kuri meistravau seses 30 gitmadienio proga :)
medutis, puoštas šlapia beze :D
tik vargšelis,tik pajudėjęs į kelionę nukentėjo :D šonai nusitepė, bet nieko, bus gera pamoka kitam kartui :D
Prikabinti failai
9950_10202936348269565_1151467066_n.jpg
9950_10202936348269565_1151467066_n.jpg (60.9 KiB) Peržiūrėta 10232 karus(ų)

Vartotojo avataras
ram-une
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1820
Užsiregistravo: 08 Vas 2008, 14:26
Pliusai: 24
Miestas: Utena

Re: TORTAI

Standartinė ram-une » 29 Sau 2014, 19:22

gerulis tortukas 038 šaunuolė kepėjėlė 049

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: TORTAI

Standartinė Tutsi » 29 Sau 2014, 20:27

saunuole, labai skaniai atrodo... 038

Vartotojo avataras
DanuteL
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1757
Užsiregistravo: 11 Lap 2012, 21:23
Pliusai: 185

Re: TORTAI

Standartinė DanuteL » 31 Sau 2014, 14:31

Noreciau kokio gabalelio 038

Vartotojo avataras
Arūna
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2563
Užsiregistravo: 06 Geg 2011, 09:59
Pliusai: 47
Miestas: Vilnius

Re: TORTAI

Standartinė Arūna » 03 Vas 2014, 17:20

nuniamniočiau visą tą bezę 038

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: TORTAI

Standartinė Isia » 05 Vas 2014, 16:31

bet aš kiek darau tortų meduti, jis kiekviena kart man vis skirtingas gaunasi :)
su pastaruoju, tai gavosi toks įdomus. Per sesės baliu vienas svetys vis prašė ir prašė to torto, 7 gabaliukus suvalgė, sakė, nesuprantu kas per skonis, bet noriu dar :D
gaila,neturiu galimybių daugiau pasimokyt :oops:

Vartotojo avataras
Laurela
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1464
Užsiregistravo: 17 Lap 2011, 14:34
Pliusai: 44
Miestas: Ireland

Re: TORTAI

Standartinė Laurela » 11 Vas 2014, 18:28

Isia, nu kaip tu stebini ! tikra saunuole 038
Su Meile - www.laurela.eu

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: TORTAI

Standartinė daida » 15 Bir 2014, 09:26

Šventinis braškių ir rabarbarų pyragas

Lakštams:
6 kiaušinio baltymai,
300 g cukraus,
1 šaukštelis citrinos sulčių,
2 šaukšteliai bulvių krakmolo.
Įdarui:
400 g rabarbarų,
250 g braškių,
100 g cukraus,
100 ml vandens.
Pertepimui:
600 ml plakamosios grietinėlės.
2 šaukštai cukraus pudros.
Išplakite baltymus ir toliau plakant šaukštą po šaukšto palaipsniui sudėkite visą cukrų. Galiausiai suberkite persijotą krakmolą ir įpilkite citrinos sulčių. Dvi kepimo skardas išklokite popieriumi ir kiekvienoje skardoje padarykite po du apvalius paplotėlius. Kepkite įkaitintoje iki 120oCorkaitėje su ventiliatoriumi apie 70 min., orkaitę iškunkite, nedaug praverkite ir palikite atvėsti.
Rabarbarus nuplaukite, aplupkite ir supjaustykite. Braškes nuplaukite, nuimkite lapelius, perpjaukite pusiau ir sumaišykite su rabarbarais. Braškes su rabarbarais sudėkite į puodą, užpilkite cukrumi ir vandeniu, išmaišykite ir uždenkite. Užvirkite. Pamaišykite uogų masę ir virkite tik tol kol pradės minkštėti rabarbarai. Perkoškite per sietelį ir palikite kol atvės.
Išplakite grietinėlę, plakimo pabaigoje suberkite cukraus pudrą.
Ant lėkštės dėkite vieną bezė lakštą, ant viršaus dėkite ketvirtadalį grietinėlės, tada dėkite braškių-rabarbarų masę ir ant viršaus vėl dėkite bezė lakštą. Viską sudėti tokia eilės tvarka.Papuoškite grietinėlę ir saldžiuoju padažu.
Jei reikia tortą laikykite šaldytuve, bet geriausia jį gaminti prieš pat patiekimą. Visus pusgaminius galite pasiruošti iš vakaro.
Prikabinti failai
DSC_0694m.jpg
DSC_0694m.jpg (111.47 KiB) Peržiūrėta 9987 karus(ų)

Vartotojo avataras
ram-une
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1820
Užsiregistravo: 08 Vas 2008, 14:26
Pliusai: 24
Miestas: Utena

Re: TORTAI

Standartinė ram-une » 15 Bir 2014, 19:12

turėtų būti laaabai gardus :D 038

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: TORTAI

Standartinė daida » 15 Bir 2014, 23:46

Mano mergaitėms labai patiko, sako daug skanesnis nei visi su cukrinėm masėm :)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: TORTAI

Standartinė Tutsi » 17 Bir 2014, 00:38

o kaip pjaustosi? netrupa :roll:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: TORTAI

Standartinė daida » 20 Bir 2014, 22:10

Niekas netrupa, nuo grietinėlės truputi sudrėksta :)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: TORTAI

Standartinė Tutsi » 22 Bir 2014, 14:58

aisku.. :wink:

Vartotojo avataras
sandruca
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1143
Užsiregistravo: 05 Geg 2011, 09:57
Pliusai: 186
Miestas: Airija

Re: TORTAI

Standartinė sandruca » 24 Bir 2014, 11:12

daida rašė:Šventinis braškių ir rabarbarų pyragas

Lakštams:
6 kiaušinio baltymai,
300 g cukraus,
1 šaukštelis citrinos sulčių,
2 šaukšteliai bulvių krakmolo.
Įdarui:
400 g rabarbarų,
250 g braškių,
100 g cukraus,
100 ml vandens.
Pertepimui:
600 ml plakamosios grietinėlės.
2 šaukštai cukraus pudros.
Išplakite baltymus ir toliau plakant šaukštą po šaukšto palaipsniui sudėkite visą cukrų. Galiausiai suberkite persijotą krakmolą ir įpilkite citrinos sulčių. Dvi kepimo skardas išklokite popieriumi ir kiekvienoje skardoje padarykite po du apvalius paplotėlius. Kepkite įkaitintoje iki 120oCorkaitėje su ventiliatoriumi apie 70 min., orkaitę iškunkite, nedaug praverkite ir palikite atvėsti.
Rabarbarus nuplaukite, aplupkite ir supjaustykite. Braškes nuplaukite, nuimkite lapelius, perpjaukite pusiau ir sumaišykite su rabarbarais. Braškes su rabarbarais sudėkite į puodą, užpilkite cukrumi ir vandeniu, išmaišykite ir uždenkite. Užvirkite. Pamaišykite uogų masę ir virkite tik tol kol pradės minkštėti rabarbarai. Perkoškite per sietelį ir palikite kol atvės.
Išplakite grietinėlę, plakimo pabaigoje suberkite cukraus pudrą.
Ant lėkštės dėkite vieną bezė lakštą, ant viršaus dėkite ketvirtadalį grietinėlės, tada dėkite braškių-rabarbarų masę ir ant viršaus vėl dėkite bezė lakštą. Viską sudėti tokia eilės tvarka.Papuoškite grietinėlę ir saldžiuoju padažu.
Jei reikia tortą laikykite šaldytuve, bet geriausia jį gaminti prieš pat patiekimą. Visus pusgaminius galite pasiruošti iš vakaro.
turiu nuojauta, kad pavelavau, ane? :cry:

Skelbti atsakymą