TORTAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Rubine
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 405
- Užsiregistravo: 05 Rgs 2007, 20:26
- Pliusai: 1
- Miestas: Panevezys
Re: TORTAI
Fantastiskas torciukas
Re: TORTAI
Tutsi ir Linut- super tortukai
Tikiuos,kad saldainiai pilni buvo mano atzalos seniau megdavo vazelej palikt tik saldainiu popieriukus nepraradusius formos
va tik patys saldainiai ,,sutirpdavo" be pedsaku ...
Tikiuos,kad saldainiai pilni buvo mano atzalos seniau megdavo vazelej palikt tik saldainiu popieriukus nepraradusius formos
va tik patys saldainiai ,,sutirpdavo" be pedsaku ...
Re: TORTAI
Oi, koks spalvingas didžkis, Tusi....
Labai įdomi papuošimo idėja
Labai įdomi papuošimo idėja
Re: TORTAI
labai gražu, o kas to torto viduje?Tutsi rašė:saldainiai tikrut tikruteliai
Re: TORTAI
Grazus torciukai. Parodysiu ir as kelis. Ryt pasistengsiu idetnuorodas i receptus.
Pirmasis mano tortukas dengtas mase. Kaip pati juokauju sulopyti vyro jubiliejiniai marskiniai.
Brolio sutiktuvem
Turtingas kavos tortas
Napoleonas su kondensuotu pienu, puosta bezu
Griliazine sirdute,puosta sokoladinem rozem ir lapeliais
Medutis su zele gabaliukais, mazai mergytei, mylinciai katinus Nelabai vykes katinas, bet jubiliatei ir sveciams patiko.
Pirmasis mano tortukas dengtas mase. Kaip pati juokauju sulopyti vyro jubiliejiniai marskiniai.
Brolio sutiktuvem
Turtingas kavos tortas
Napoleonas su kondensuotu pienu, puosta bezu
Griliazine sirdute,puosta sokoladinem rozem ir lapeliais
Medutis su zele gabaliukais, mazai mergytei, mylinciai katinus Nelabai vykes katinas, bet jubiliatei ir sveciams patiko.
Re: TORTAI
Labai jau čia daug pasidarbavai Šaunuolė
Norėčiau paragauti turtingo kavos torto
Norėčiau paragauti turtingo kavos torto
Re: TORTAI
Vaje, kokių gražuoliukų prikepei
Jungiuosi prie Tutsi ir laukiu griliažinio torto receptuko.
Jungiuosi prie Tutsi ir laukiu griliažinio torto receptuko.
Re: TORTAI
gal galima nors pora gabalėlių tortukų , angeliuke ? taip prie arbatos tiktų
ir reikėjo man iš pat ryto pamatyt... užsinorėjau dabar
teks obuolį graužt
ir reikėjo man iš pat ryto pamatyt... užsinorėjau dabar
teks obuolį graužt
Re: TORTAI
jetau,kokie simpatiski tortai
Re: TORTAI
Gražūs torčikai Akivaizdus tobulėjimas
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: TORTAI
Saunuole, mieli tortukai. As kazkaip neturiu matyt tam kantrybes, rankos nekyla pabandyt tos mases
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: TORTAI
na jei man nekyla.... tai ka jau bekalbeti, sitiek tortu pagaminu Bet man tai kiltu, tik niekas nenuperka
Re: TORTAI
GRILIAŽINIS TORTAS
Baltas biskvitas:
2-3 kiaušiniai (priklausomai nuo dydžio)
pusė stiklinės cukraus
75 g miltų
50 g krakmolo
1-2 šaukšteliai kepimo miltelių (pilu iš akies)
kiaušinius ir cukrų išplakti iki purumo. sudėti miltus, krakmolą, kepimo miltelius, išmaišyti, ir kepti 180 laipsnių orkaitėje. iškepus ataušinti, perpjauti pusiau. gauname du baltus biskvitus.
Rudi biskvitai:
viskas tas pats kaip baltiems, tik nuimam miltų šaukštą ir pridedam kakavos šaukštą.
Kremas:
2 pakeliai sviesto
~ indelį kondensuoto pieno (dėjau iš akies, ragavau)
1 didelis indelis grietinėlės
kambario temperatūros sviestą išsukti iki purumo, sudėti kondensuotą, išsukti, ir galiausiai atsargiai įmaišyti išplaktą grietinėlę.
Griliažas:
geriausia pasiruošti iš vakaro
150 g žemės riešutų
250 g cukraus
sodos ant šaukštelio galo
žemės riešutus pakepinti ir susmulkinti.
visą cukrų pilam į švarią keptuvę ir lydom. aš nuolat maišiau, kai visas išsileido, įdėjau sodos, pamaišiau dar minutę/dvi, supyliau riešutus, gerai viską išmaišiau ir visą tą masę supyliau į skardelę (patiesiau TW silikoninį padėklą, bet manau, kad tiks ir kepimo popierius). kai griliažas sustingsta ir ataušta, jį visą gerai susmulkinti.
p.s jei jus kaitinsite keptuvėje plonu dugnu, įdėję sodos, išjunkit ugnį, nes kitaip gali labai greit sudegt. mano keptuvė labai storu dugnu, todėl kaitinau ilgiau.
Torto surinkimas:
imam baltą biskvitą, sulaistom sirupu arba brendžiu, dedam kremą, klojam rudą biskvitą, sulaistom, dedam kremą, ant viršaus pabarstom griliažo, dedam vėl baltą biskvitą, sulaistom, užpilam kremu ir galiausiai vėl užvožiam rudu biskvitu. tortą aptepam tuo pačiu arba jei neliko sviestiniu kremu ir apibarstom griliažu. Į vidurinį kremo sluoksnį galima įmaišyt kakavos arba šokolado.
Baltas biskvitas:
2-3 kiaušiniai (priklausomai nuo dydžio)
pusė stiklinės cukraus
75 g miltų
50 g krakmolo
1-2 šaukšteliai kepimo miltelių (pilu iš akies)
kiaušinius ir cukrų išplakti iki purumo. sudėti miltus, krakmolą, kepimo miltelius, išmaišyti, ir kepti 180 laipsnių orkaitėje. iškepus ataušinti, perpjauti pusiau. gauname du baltus biskvitus.
Rudi biskvitai:
viskas tas pats kaip baltiems, tik nuimam miltų šaukštą ir pridedam kakavos šaukštą.
Kremas:
2 pakeliai sviesto
~ indelį kondensuoto pieno (dėjau iš akies, ragavau)
1 didelis indelis grietinėlės
kambario temperatūros sviestą išsukti iki purumo, sudėti kondensuotą, išsukti, ir galiausiai atsargiai įmaišyti išplaktą grietinėlę.
Griliažas:
geriausia pasiruošti iš vakaro
150 g žemės riešutų
250 g cukraus
sodos ant šaukštelio galo
žemės riešutus pakepinti ir susmulkinti.
visą cukrų pilam į švarią keptuvę ir lydom. aš nuolat maišiau, kai visas išsileido, įdėjau sodos, pamaišiau dar minutę/dvi, supyliau riešutus, gerai viską išmaišiau ir visą tą masę supyliau į skardelę (patiesiau TW silikoninį padėklą, bet manau, kad tiks ir kepimo popierius). kai griliažas sustingsta ir ataušta, jį visą gerai susmulkinti.
p.s jei jus kaitinsite keptuvėje plonu dugnu, įdėję sodos, išjunkit ugnį, nes kitaip gali labai greit sudegt. mano keptuvė labai storu dugnu, todėl kaitinau ilgiau.
Torto surinkimas:
imam baltą biskvitą, sulaistom sirupu arba brendžiu, dedam kremą, klojam rudą biskvitą, sulaistom, dedam kremą, ant viršaus pabarstom griliažo, dedam vėl baltą biskvitą, sulaistom, užpilam kremu ir galiausiai vėl užvožiam rudu biskvitu. tortą aptepam tuo pačiu arba jei neliko sviestiniu kremu ir apibarstom griliažu. Į vidurinį kremo sluoksnį galima įmaišyt kakavos arba šokolado.
Re: TORTAI
Ačiū merginos už komplimentus.
Dar įdedu nuoroda į Turtingą kavos tortą.
http://www.supermama.lt/forumas/index.p ... ry41659079
Dar įdedu nuoroda į Turtingą kavos tortą.
http://www.supermama.lt/forumas/index.p ... ry41659079
Re: TORTAI
Prašom. Pas mus dabar populiariausi: Griliažinis, Rafaelo ir Turtingas kavos tortas.
Tiesa į griliažinio kremą sviesto dėjau kokius 350 gramų.
Tiesa į griliažinio kremą sviesto dėjau kokius 350 gramų.
Re: TORTAI
Ačiū, Angeliuk, už receptą. Būtinai išbandysiu
Re: TORTAI
gal kas nor kepėt Dainavos tortą? man jis labai patinka, galvuju pabandyti išsikepti pačiai
Re: TORTAI
Super Ramune, čia Tavo darbas?
Re: TORTAI
O Žozefina. Atsiduočiau nedraugavus už gabalėlį šio tortuko. Pasakiškai skanus torčiukas. Labai gražiai papuoštas
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: TORTAI
aga, superinis torciukas Gal galima butu smulkiau apie ji parasyti
Re: TORTAI
Kaip norėčiau tokio tortuko dabar
Tai supratau, kad nieks nekepėt Dainavos ir patikimo recepto neturit Bandysiu iš kažkokio seno knyginio varianto
Tai supratau, kad nieks nekepėt Dainavos ir patikimo recepto neturit Bandysiu iš kažkokio seno knyginio varianto
Re: TORTAI
Tutsi rašė:aga, superinis torciukas Gal galima butu smulkiau apie ji parasyti
Galima
receptas is supermamu-Cipciuko nuopelnas
ŽOZEFINA
Biskvitui ...
2 kiaušiniai
150 g. rudojo cukraus ( dėjau DanCuker firmos )
180 pieno
250 razinų
15 g. sodos
200 g. miltų
pokiukas arba du vanilinio cukraus .
Pertepimui ...
180 g. sviesto ( dėjau Saulutę )
50 g . cukraus pudros
100 g. rudojo cukraus
800 g . grietinėlės ( 35 - 36 proc.)
likerio Amaretas sulaistymui ( sunaudojau puse stiklinės ) .
Biskvitui ...
Razinas išmirkome vandenuke ir sumalame blenderiu iki piure konsistencijos .
Išplakame kiaušinio baltymus iki putų .
Dedame rudajį cukrų ( plakame ) , dedam trynius - plakam ( kelias sekundes ) .
Supilame pieną ( kambario temperatūros ) ir actu nugesintą sodą .
Išmaišome .
Visą šitą masė supilame į razinų piure , ir 30 sekundžių paplakame .
Atsargiai supilame vanilinį cukrų ir miltus , ir lopetėle palengva išmaišome .
Kepame 24 cm. skersmens formoje ( per du kartus ) du biskvitus , jei turite dvi vienodas darykite tai iš karto .
Temperatūra 200 C . kepimo laikas 15 - 17 min .
Atšalusius išimame iš formos , pjauname pusiau , gaunasi 4 lakšteliai .
Kremui .....
Sviestą su cukraus pudra išplakame iki purumo ( trumpam dedame į šaldytuvą , kad nors kiek atvėstu , bet nesustingtų ) .
Išplakame grietinėlę su ruduoju cukrumi .
Abudu lėtai sumaišome .
Galite įpilti Amareto likerio .
Biskvitus suliekime likeriu , pertepkime kremu .
Į šaldytuvą ( gulėjo ten 5 valandas ) .
NA O PUOSYBA- MANO
BRASKES IR LAPELIAI :
pora saukstu krakmolo uzpilu trupuciuku vandens ir paverdu. nukeliu nuo ugnies. pilu cukraus pudra ir maisau. Kai su saukstu jau sunkoka maisyt-ant stalo ir vis dadedama cukraus pdros minkau tol,kol nebelimpa prie ranku ir galima jau lipdt. panasiai kaip plastilinas gaunasi. suformavus kugelio formos apvolioju cukruje , kuri sumaisau su keliais laseliais dazu. kai isdziusta- tepu kotelius ( kiausinio baltymas+cukraus pudra+ zali dazai ) is likusios zalios mases ant kepimo popieriaus su saukstuku ,,nupiesiau" lapelius. va ir viskas, tiksliu normu nezinau- gaminau pirma karta, bandymo budu biggrin.gif pavyko smile.
NA O GRYBUKUS VISOS MOKAM KEPT TIK VIENU GALVUTES SOKOLADU APLIETOS, KITU- TAI KAS LIKO NUO BRASKIU
Paskutinį kartą redagavo ram-une 13 Kov 2011, 19:36, redaguota 1 kartą(us).
Re: TORTAI
aciu :oops
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: TORTAI
net uzsimaniau gabalelio, nors katik pavalgius, bet neatsisakyciau