TORTAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: TORTAI
Reikes isbandyti
Re: TORTAI
gal ir jums tiksLina13 rašė: Gal žinai kur dažų maistinių gaut Panevėžyj?
http://www.sal2.puslapiai.lt/ - aš čia užsisakiau, vakar man išsiuntė, tai laukiu dabar
Re: TORTAI
ram-une rašė:gal ir jums tiksLina13 rašė: Gal žinai kur dažų maistinių gaut Panevėžyj?
http://www.sal2.puslapiai.lt/ - aš čia užsisakiau, vakar man išsiuntė, tai laukiu dabar
Ramunėle, Jūs - AUKSAS. Kokį gėrį čia atkapstėt
Belieka užsiprašyt Kalėdų senelio
Super. Labai ačiū už nuorodą
Re: TORTAI
Linut, džiaugiuosi,kad galėjau padėt
pati visur beviltiškai ieškojau
o čia spalvų tiek,kad akys apraibo
taip pat glicerino užsisakiau,nes pas mus vaistinėse nėra .
Sekmės
pati visur beviltiškai ieškojau
o čia spalvų tiek,kad akys apraibo
taip pat glicerino užsisakiau,nes pas mus vaistinėse nėra .
Sekmės
Re: TORTAI
Prašom vaišintis Naujametiniu torčiuku:
Šampaninis tortas
Biskvitui reikės:
100 g sviesto,
100 g cukraus,
1 šaukštas smulkiai tarkuotos citrinos ar apelsino žievelės,
3 kiaušiniai,
1 šaukštas vanilinio cukraus, ar trupučio vanilės esencijos,
250 ml nugriebto pieno,
280 g miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
100 ml avietinio/braškinio/vyšninio likerio ar trauktinės biskvitui apšlakstyti.
Pertepimui reikės:
500 g baltojo šokolado,
400 ml putojančio vyno (aš naudojau nesaldų rožinį, bet galima naudoti bet kokį kitą),
200 ml pieno arba grietinėlės. Jei putojantis vynas labai rūgštus, pieną keiskite grietinėle, nes kitaip rūgštis gali jį sutraukti (nors man taip nenutiko, bet turėkite omenyje).
apie 35 g želatinos.
Paruoškite tešlą:
Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C temperatūros.
Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi/vanilės esencija, žiupsneliu druskos, citrinos/apelsino žievele ir kiaušinių tryniais.
Baltymus sudėkite į atskirą sausą indą ir suplakite iki standumo.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į tešlą.
Supilkite pieną ir vėl gerai išmaišykite.
Pabaigoje sudėkite plaktus kiaušinių baltymus ir lengvai išmaišykite.
Išardomą kepimo skardą (apie 22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.
Tešlą padalinkite į tris dalis. Kiekvieną dalį kepkite atskirai apie 20 minučių. Jei turite kelias vienodo dydžio skardas, visus biskvitus galite kepti vienu metu, jei ne, kepkite po vieną (kaip aš dariau). Atminkite, kuo platesnė Jūsų skarda, tuo žemesnis bus biskvitas (mano skarda buvo labai siaura, todėl biskvitas gavosi itin aukštas).
Iškepusius biskvitus apšlakstykite likeriu/trauktine ir palikite, kad atvėstų.
Paruoškite pertepimą.
Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite, kad išbrinktų.
Į puodą sudėkite šokoladą, supilkite pieną ir kaitinkite, kol šokoladas ištirps (užvirinti nereikia). Nuimkite nuo ugnies.
Sudėkite išbrinkintą želatiną (nupilkite vandens perteklių, kuriame brinkinote želatiną) ir ją ištirpinkite. Jei netirpsta, dar šiek tiek pašildykite.
Vyną pilkite plona srovele ir nuolat maišykite kol gausite vientisą kremą.
Padėkite į šaldytuvą, kad šiek tiek atvėstų (kremas turi pradėti standėti, bet nepasidaryti kietas). Kremą padalinkite į dvi dalis ir juo pertepkite biskvitus.
Galite palikti šiek tiek kremo paviršiui aptepti.
Jei norite, kad kremas būtų gražesnės spalvos (nes kitaip jis bus gelsvas), naudokite aviečių/vyšnių sultis ar sirupą. Kremą galite paskaninti šaldytomis ar šviežiomis uogomis (avietėmis, gervuogėmis, vyšniomis, mėlynėmis ir pan.).
Suteptą tortą padėkite į šaldytuvą ir vėsinkite apie 3-6 valandas. Skanaus!
Receptukas rastas va čia: http://www.isbandytireceptai.com/2010/1 ... os-is.html Pagaminti tikrai paprasta, o skonis labai neįprastas. Sakyčiau gurmanams skirtas
Šampaninis tortas
Biskvitui reikės:
100 g sviesto,
100 g cukraus,
1 šaukštas smulkiai tarkuotos citrinos ar apelsino žievelės,
3 kiaušiniai,
1 šaukštas vanilinio cukraus, ar trupučio vanilės esencijos,
250 ml nugriebto pieno,
280 g miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
100 ml avietinio/braškinio/vyšninio likerio ar trauktinės biskvitui apšlakstyti.
Pertepimui reikės:
500 g baltojo šokolado,
400 ml putojančio vyno (aš naudojau nesaldų rožinį, bet galima naudoti bet kokį kitą),
200 ml pieno arba grietinėlės. Jei putojantis vynas labai rūgštus, pieną keiskite grietinėle, nes kitaip rūgštis gali jį sutraukti (nors man taip nenutiko, bet turėkite omenyje).
apie 35 g želatinos.
Paruoškite tešlą:
Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C temperatūros.
Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi/vanilės esencija, žiupsneliu druskos, citrinos/apelsino žievele ir kiaušinių tryniais.
Baltymus sudėkite į atskirą sausą indą ir suplakite iki standumo.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į tešlą.
Supilkite pieną ir vėl gerai išmaišykite.
Pabaigoje sudėkite plaktus kiaušinių baltymus ir lengvai išmaišykite.
Išardomą kepimo skardą (apie 22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.
Tešlą padalinkite į tris dalis. Kiekvieną dalį kepkite atskirai apie 20 minučių. Jei turite kelias vienodo dydžio skardas, visus biskvitus galite kepti vienu metu, jei ne, kepkite po vieną (kaip aš dariau). Atminkite, kuo platesnė Jūsų skarda, tuo žemesnis bus biskvitas (mano skarda buvo labai siaura, todėl biskvitas gavosi itin aukštas).
Iškepusius biskvitus apšlakstykite likeriu/trauktine ir palikite, kad atvėstų.
Paruoškite pertepimą.
Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite, kad išbrinktų.
Į puodą sudėkite šokoladą, supilkite pieną ir kaitinkite, kol šokoladas ištirps (užvirinti nereikia). Nuimkite nuo ugnies.
Sudėkite išbrinkintą želatiną (nupilkite vandens perteklių, kuriame brinkinote želatiną) ir ją ištirpinkite. Jei netirpsta, dar šiek tiek pašildykite.
Vyną pilkite plona srovele ir nuolat maišykite kol gausite vientisą kremą.
Padėkite į šaldytuvą, kad šiek tiek atvėstų (kremas turi pradėti standėti, bet nepasidaryti kietas). Kremą padalinkite į dvi dalis ir juo pertepkite biskvitus.
Galite palikti šiek tiek kremo paviršiui aptepti.
Jei norite, kad kremas būtų gražesnės spalvos (nes kitaip jis bus gelsvas), naudokite aviečių/vyšnių sultis ar sirupą. Kremą galite paskaninti šaldytomis ar šviežiomis uogomis (avietėmis, gervuogėmis, vyšniomis, mėlynėmis ir pan.).
Suteptą tortą padėkite į šaldytuvą ir vėsinkite apie 3-6 valandas. Skanaus!
Receptukas rastas va čia: http://www.isbandytireceptai.com/2010/1 ... os-is.html Pagaminti tikrai paprasta, o skonis labai neįprastas. Sakyčiau gurmanams skirtas
Re: TORTAI
O gal kalėdinio "Prahos" torčiuko norėtumėt paragaut?
Visada prašom: Gaminau pagal Sonatinos receptą, kurį radau čia: http://www.sonatinos-receptai.lt/2010/0 ... ragas.html
Skonis labai puikus: drėgnutis, purus, aromatingas,.. Burnose sutirpo jau per pirmąją Kalėdų dieną...
Visada prašom: Gaminau pagal Sonatinos receptą, kurį radau čia: http://www.sonatinos-receptai.lt/2010/0 ... ragas.html
Skonis labai puikus: drėgnutis, purus, aromatingas,.. Burnose sutirpo jau per pirmąją Kalėdų dieną...
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: TORTAI
net seile nutysooooooo Kazkada esu panasu ragavusi ... super. Aciu,kad priminei
O is keliu normu isejo toks torciukas????
O is keliu normu isejo toks torciukas????
Re: TORTAI
Apie "prahą" kalbi?
Ją dariau iš dviejų normų. Gavosi kokių 3 kg. torčiukas. Kol buvo kątik padarytas - atrodė žymiai aukštesnis, bet susigėrus kremui - susitraukė
Ją dariau iš dviejų normų. Gavosi kokių 3 kg. torčiukas. Kol buvo kątik padarytas - atrodė žymiai aukštesnis, bet susigėrus kremui - susitraukė
Re: TORTAI
Ačiū už pagyras
O kas dėl skonio... ko gero geresnis "Praha". Gal ne tiek, kad geresnis, bet įprastesnis skonis mūsų receptoriams. Kažkuom panašus į medutį, tik kremas kitoks. O va šampaninis tikrai ne kiekvienam patiks. Nors išbandyt tikrai verta
O kas dėl skonio... ko gero geresnis "Praha". Gal ne tiek, kad geresnis, bet įprastesnis skonis mūsų receptoriams. Kažkuom panašus į medutį, tik kremas kitoks. O va šampaninis tikrai ne kiekvienam patiks. Nors išbandyt tikrai verta
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: TORTAI
kai mama grys is po operacijos, bus proga ismeginti...... Kepsiu sita Praha
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: TORTAI
koks torčiukas , kad man kas nors panašų torčiuką gimtadienio progą sumeistrautų
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: TORTAI
Labai saunus torciukai
Re: TORTAI
Koks gražus didžkis
Kitąsyk ir aš medutį kepsiu ko gero...
Kitąsyk ir aš medutį kepsiu ko gero...
Re: TORTAI
tik gaila,kad prapjauto nespėjau įamžint- labai jau greitai visą ,,suraitė"
buvo 12-kos blynų tik minusas vienas-atpjauti gabaliukai
sunkiai lėkštėj tilpo
buvo 12-kos blynų tik minusas vienas-atpjauti gabaliukai
sunkiai lėkštėj tilpo
- Kristinuska
- Gurmanas
- Pranešimai: 1525
- Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
- Pliusai: 7
- Miestas: Kaunas
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: TORTAI
Oho koks didelis as ir dariau medaus tota bet mano buvo gal tris artus mazesnis, mat mes trys tie nesuvalgom
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: TORTAI
man irgi gautusi tokio dydzio, bet as visu lakstu netepu, nes vis pamastau, kad netilps i lekstute
- Dora
- Gurmanas
- Pranešimai: 1266
- Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
- Pliusai: 10
- Miestas: Kupiskis - Kaunas
Re: TORTAI
grazuolis , ir as kepiau torta brolio gimtadieniui, bet padariau nuotraukas tik pradzios, o rezultato nebeliko ir fotoaparata pamirsau isimest, kai vaziavau, ot nepasiseke
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: TORTAI
kaip tortuko dydis. Ir sugebėk tokį užkelti Šaunu
Re: TORTAI
Mielai jungiuosi.
Sausio 31 atšventėm jaunėlio gimtadienį. Pagal šventusiojo užsakymą kepiau apelsininį tortuką (jau trečius metus iš eilės tokį pat)
Sausio 31 atšventėm jaunėlio gimtadienį. Pagal šventusiojo užsakymą kepiau apelsininį tortuką (jau trečius metus iš eilės tokį pat)
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: TORTAI
o as va koki torta ka tik pabaigiau
- Prikabinti failai
-
- 100_0187.jpg (197.96 KiB) Peržiūrėta 5236 karus(ų)