TORTAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Re: TORTAI
tortas menulis
Tešlai
250 g sviesto
250 g cukraus
6 kiaušiniai
150 g miltų
100 g krakmolo
1 v. š. kakavos
1,5 a. š. kepimo miltelių
Kremui
500g varškės
200g cukraus pudros
500ml grietinėlės
citrinos sultys
Tortui papuošti
juodo ir balto šokolado drožlių
Paruošti trapią tešlą - minkštą kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi iki purumo (apie 5 min.). Po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant (~ 1 min.). Suberti miltus, sumaišytus su krakmolu, kakava ir kepimo milteliais ir atsargiai išmaišyti. Ant kepimo popieriaus lakštų nusipiešti 26 cm skersmens apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo paskleisti lygiu sluoksniu 2 - 3 v. š. tešlos. Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 5 - 7 min. Taip iškepti 8 - 10 torto lakštų. Nuo ataušusių lakštų nuimti kepimo popierių.
Kremui varškę pertrinti blenderiu. Suberti cukraus pudrą, įspausti citrinos sultis ir gerai išmaišyti. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai įmaišyti į varškės masę.
Kiekvieną lakštą aptepti kremu ir sudėti vieną ant kito. Torto viršų pabarstyti šokolado drožlėmis. Tortą apie 1 val. palaikyti šaldytuve, kad tešlos lakštai sudrėktų ir suminkštėtų.
http://4.bp.blogspot.com/_BrJL1uVzPAw/S ... re+029.jpg
Tešlai
250 g sviesto
250 g cukraus
6 kiaušiniai
150 g miltų
100 g krakmolo
1 v. š. kakavos
1,5 a. š. kepimo miltelių
Kremui
500g varškės
200g cukraus pudros
500ml grietinėlės
citrinos sultys
Tortui papuošti
juodo ir balto šokolado drožlių
Paruošti trapią tešlą - minkštą kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi iki purumo (apie 5 min.). Po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant (~ 1 min.). Suberti miltus, sumaišytus su krakmolu, kakava ir kepimo milteliais ir atsargiai išmaišyti. Ant kepimo popieriaus lakštų nusipiešti 26 cm skersmens apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo paskleisti lygiu sluoksniu 2 - 3 v. š. tešlos. Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 5 - 7 min. Taip iškepti 8 - 10 torto lakštų. Nuo ataušusių lakštų nuimti kepimo popierių.
Kremui varškę pertrinti blenderiu. Suberti cukraus pudrą, įspausti citrinos sultis ir gerai išmaišyti. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai įmaišyti į varškės masę.
Kiekvieną lakštą aptepti kremu ir sudėti vieną ant kito. Torto viršų pabarstyti šokolado drožlėmis. Tortą apie 1 val. palaikyti šaldytuve, kad tešlos lakštai sudrėktų ir suminkštėtų.
http://4.bp.blogspot.com/_BrJL1uVzPAw/S ... re+029.jpg
- Prikabinti failai
-
- Picture 017.jpg (32.7 KiB) Peržiūrėta 5381 karus(ų)
Re: TORTAI
sokoladinis tortas su mandarinais
Tešlai:
6 kiaušiniai,
1 stikl. cukraus,
2 stikl. miltų,
2 v.š. grietinės,
truputis kep. miltelių,
vanil. cukraus.
Kremams:
1.Sviesto, varškės,
cukraus, kakavos,
tarkuoto šokolado,
virtų ryžių.
2. varškės, grietinės,
cukraus, mandarinų.
Glajui:
juodojo šokolado,
šlakelis pieno,
Puošimui:
sveikų graikinių riešutų,
mandarinų.
GAMINIMAS:
Kiaušinio baltymus gerai išplakti iki standumo su dalimi cukraus, vanil. cukrumi. Su kita dalimi cukraus iki baltumo išplakti trynius. Į miltus įmaišyti kep. miltelių, sukrėsti grietinę, plaktus trynius, baltymus. Išmaišius sukrėsti į kep. popieriumi išklotą formą ir kepti orkaitėje. Iškeptą kepinį siūlu padalinti į tris sluoksnius.
Kremo gaminimas:
1.Tirpintą sviestą, varškę išsukti įbėrus cukraus ir kakavos, tarkuoto šokolado ir sumaišyt su ryžiais.
2. Varškę išsukti su grietine ir cukrumi, įmaišyti smulkintų mandarinų skiltelių.
Apatinį kepinio sluoksnį padengti kakaviniu ryžių kremu. Uždėti vidurinį biskvito sluoksį ir jį padengti mandarinų ir varškės kremu. Uždėjus viršutinį biskvito sluoksnį, aplieti šokolado glajumi (išlydyti šokoladą su šiek tiek pieno, kad nebūtų labai tiršta), puošti graikiniais riešutais ir mandarinų skiltelėmis.
http://www.skanus.lt/receptai/tortas-1830.htm
Tešlai:
6 kiaušiniai,
1 stikl. cukraus,
2 stikl. miltų,
2 v.š. grietinės,
truputis kep. miltelių,
vanil. cukraus.
Kremams:
1.Sviesto, varškės,
cukraus, kakavos,
tarkuoto šokolado,
virtų ryžių.
2. varškės, grietinės,
cukraus, mandarinų.
Glajui:
juodojo šokolado,
šlakelis pieno,
Puošimui:
sveikų graikinių riešutų,
mandarinų.
GAMINIMAS:
Kiaušinio baltymus gerai išplakti iki standumo su dalimi cukraus, vanil. cukrumi. Su kita dalimi cukraus iki baltumo išplakti trynius. Į miltus įmaišyti kep. miltelių, sukrėsti grietinę, plaktus trynius, baltymus. Išmaišius sukrėsti į kep. popieriumi išklotą formą ir kepti orkaitėje. Iškeptą kepinį siūlu padalinti į tris sluoksnius.
Kremo gaminimas:
1.Tirpintą sviestą, varškę išsukti įbėrus cukraus ir kakavos, tarkuoto šokolado ir sumaišyt su ryžiais.
2. Varškę išsukti su grietine ir cukrumi, įmaišyti smulkintų mandarinų skiltelių.
Apatinį kepinio sluoksnį padengti kakaviniu ryžių kremu. Uždėti vidurinį biskvito sluoksį ir jį padengti mandarinų ir varškės kremu. Uždėjus viršutinį biskvito sluoksnį, aplieti šokolado glajumi (išlydyti šokoladą su šiek tiek pieno, kad nebūtų labai tiršta), puošti graikiniais riešutais ir mandarinų skiltelėmis.
http://www.skanus.lt/receptai/tortas-1830.htm
- Prikabinti failai
-
- tortas_su_mandarinais.jpg (25.04 KiB) Peržiūrėta 5351 karus(ų)
Re: TORTAI
italiskas ledu tortas
* 400 g šviežių vyšnių, be kauliukų ir supjaustytų į keturias dalis.
* 4 v.š. Amaretto likerio (neturėjau, pyliau 2 š. marsalos ir 2 v.š. romo),
* 10 v.š. kreminio kavos likerio,
* 200 g pailgų sausainių-pirštelių,
* 5 kiaušinių tryniai,
* 150 g smulkaus cukraus,
* 450 ml plakamos grietinėlės,
* 1 a.š. vanilės ekstrakto,
* 75 g nesūdytų pistacijų arba lazdyno riešutų, (stambiai sukapotų),
* 75 g juodo šokolado (stambiai sukapoto),
* 2-3 v.š. kakavos miltelių,
* 2-3 v.š. cukraus pudros.
Vyšnias sudėti į dubenį ir užpilti Amaretto, uždengti maistine plėvele ir padėti į šalį. Kreminį kavos likerį supilti į negilų dubenį. Sausainius greitai pamerkti į likerį (viena puse!), dėti ant pjaustymo lentos ir perpjauti išilgai per pusę, kad atskirti cukruotą dalį.
Torto formą (24 cm) iškloti dvigubai maistine plėvele. Cukruotas sausainių puses dėti cukrumi žemyn į torto formą, aplaistyti likeriu.
Kiaušinių trynius ir cukrų išplakti iki baltos purios masės, kol cukrus ištirps. Atskirai išplakti grietinėlę, atsargiai įmaišyti į kiaušinių masę, supilti vanilės ekstraktą, sudėti vyšnias su visu likeriu, riešutus, šokoladą. Masę užpilti ant sudėtų pirštelių. Ant viršaus išdėlioti likusias sausainių puseles. Tortą apdengti maistine plėvele ir padėti į šaldymo kamerą mažiausiai 5 val. (aš laikiau per naktį).
Išversti tortą ant lėkštės, nuimti plėvelę ir apibarstyti kakavos milteliais bei cukraus pudra. Supjaustyti porcijomis ir palikti kambario temperatūroje 40 min., arba šaldytuve 1 val., kad atitirptų. Tada valgyti, valgyti, valgyti.
* 400 g šviežių vyšnių, be kauliukų ir supjaustytų į keturias dalis.
* 4 v.š. Amaretto likerio (neturėjau, pyliau 2 š. marsalos ir 2 v.š. romo),
* 10 v.š. kreminio kavos likerio,
* 200 g pailgų sausainių-pirštelių,
* 5 kiaušinių tryniai,
* 150 g smulkaus cukraus,
* 450 ml plakamos grietinėlės,
* 1 a.š. vanilės ekstrakto,
* 75 g nesūdytų pistacijų arba lazdyno riešutų, (stambiai sukapotų),
* 75 g juodo šokolado (stambiai sukapoto),
* 2-3 v.š. kakavos miltelių,
* 2-3 v.š. cukraus pudros.
Vyšnias sudėti į dubenį ir užpilti Amaretto, uždengti maistine plėvele ir padėti į šalį. Kreminį kavos likerį supilti į negilų dubenį. Sausainius greitai pamerkti į likerį (viena puse!), dėti ant pjaustymo lentos ir perpjauti išilgai per pusę, kad atskirti cukruotą dalį.
Torto formą (24 cm) iškloti dvigubai maistine plėvele. Cukruotas sausainių puses dėti cukrumi žemyn į torto formą, aplaistyti likeriu.
Kiaušinių trynius ir cukrų išplakti iki baltos purios masės, kol cukrus ištirps. Atskirai išplakti grietinėlę, atsargiai įmaišyti į kiaušinių masę, supilti vanilės ekstraktą, sudėti vyšnias su visu likeriu, riešutus, šokoladą. Masę užpilti ant sudėtų pirštelių. Ant viršaus išdėlioti likusias sausainių puseles. Tortą apdengti maistine plėvele ir padėti į šaldymo kamerą mažiausiai 5 val. (aš laikiau per naktį).
Išversti tortą ant lėkštės, nuimti plėvelę ir apibarstyti kakavos milteliais bei cukraus pudra. Supjaustyti porcijomis ir palikti kambario temperatūroje 40 min., arba šaldytuve 1 val., kad atitirptų. Tada valgyti, valgyti, valgyti.
- Prikabinti failai
-
- pyragas 1.JPG (39.46 KiB) Peržiūrėta 5313 karus(ų)
Re: TORTAI
Zivicib jau buvo įdėjusi, bet aš patikslinu
Tortas „Napoleonas“
Tešlai:
75 g sviesto
2/3 puodelio cukraus
2 kiaušiniai
1,5 puodelio pieno
1/2 a. š. kepimo miltelių
3-4 puodeliai miltų
Kremui:
350 ml pieno
4 v. š. krakmolo
2 kiaušiniai
1 skardinė (300 g) kondensuoto pieno
1,5 puodelio grietinėlės
Lakštai
Ištrinti sviestą su cukrumo iki baltumo. Įmušti kiaušinius, supilti pieną ir išmaišyti. Persijoti miltus su kepimo milteliais ir po vieną puodelį pilti į kiaušinių masę, kol gausis tešla, panaši į koldūnų tešlą. Miltų daugiau negu nurodyta geriau nedėti, nes papločiai gausis labai kieti. Net jeigu tešla ir lips prie rankų, ją uždengti ir leisti pastovėti 15 – 20 minučių. O tada kočioti vis pabarstant miltais.
Orkaitę įkaitinti iki 170ºС.
Imti po nedidelį tešlos gabaliuką ir kočioti plonyčius papločius. Juos apipjauti pagal reikiamo dydžio formą, subadyti šakute ir kepti, kol kraštai pradės gelsti. Turi gautis 15 – 22 papločių. Nuopjovas iškepti ir panaudoti šonams apibarstyti.
Kremas
Pirmiausiai reikia išvirti ir ataušinti kondensuotą pieną (virti 1,5 – 2 valandas). Kremui išmaišyti kiaušinius su krakmolu, kad neliktų gumuliukų ir palaipsniui į juos supilti karštą pieną. Dėti masę ant ugnies ir virti maišant 5 – 7 minutes, kol sutirštės. Visiškai ataušinti. Išplakti virtą kondensuotą pieną ir kremą. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti su išplaktu kremu.
Visus papločius aptepti kremu, uždengti ir paslėgus dėti į šaldytuvą kelioms valandoms. Aptepti kremu viršų ir šonus, aplipinti trupiniais, papuošti.
Labai skanus tortas Aišku mano papuošimas šlubuoja, bet skoniui tai nekenkia
Tortas „Napoleonas“
Tešlai:
75 g sviesto
2/3 puodelio cukraus
2 kiaušiniai
1,5 puodelio pieno
1/2 a. š. kepimo miltelių
3-4 puodeliai miltų
Kremui:
350 ml pieno
4 v. š. krakmolo
2 kiaušiniai
1 skardinė (300 g) kondensuoto pieno
1,5 puodelio grietinėlės
Lakštai
Ištrinti sviestą su cukrumo iki baltumo. Įmušti kiaušinius, supilti pieną ir išmaišyti. Persijoti miltus su kepimo milteliais ir po vieną puodelį pilti į kiaušinių masę, kol gausis tešla, panaši į koldūnų tešlą. Miltų daugiau negu nurodyta geriau nedėti, nes papločiai gausis labai kieti. Net jeigu tešla ir lips prie rankų, ją uždengti ir leisti pastovėti 15 – 20 minučių. O tada kočioti vis pabarstant miltais.
Orkaitę įkaitinti iki 170ºС.
Imti po nedidelį tešlos gabaliuką ir kočioti plonyčius papločius. Juos apipjauti pagal reikiamo dydžio formą, subadyti šakute ir kepti, kol kraštai pradės gelsti. Turi gautis 15 – 22 papločių. Nuopjovas iškepti ir panaudoti šonams apibarstyti.
Kremas
Pirmiausiai reikia išvirti ir ataušinti kondensuotą pieną (virti 1,5 – 2 valandas). Kremui išmaišyti kiaušinius su krakmolu, kad neliktų gumuliukų ir palaipsniui į juos supilti karštą pieną. Dėti masę ant ugnies ir virti maišant 5 – 7 minutes, kol sutirštės. Visiškai ataušinti. Išplakti virtą kondensuotą pieną ir kremą. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti su išplaktu kremu.
Visus papločius aptepti kremu, uždengti ir paslėgus dėti į šaldytuvą kelioms valandoms. Aptepti kremu viršų ir šonus, aplipinti trupiniais, papuošti.
Labai skanus tortas Aišku mano papuošimas šlubuoja, bet skoniui tai nekenkia
- Prikabinti failai
-
- P5020002.JPG (33.36 KiB) Peržiūrėta 5268 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: TORTAI
Tikrai labai gražiai atrodo
Re: TORTAI
Baikit merginos, iki grožio šitam tortui dar toli...
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: TORTAI
Man gražus, nes paprastas, neapkrautas. Aš saviškį irgi paprastai papuošiu, nes tikimybė kad pervežant susigadins 99 procentai
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: TORTAI
Mūsų su dukryte iškeptas tortukas. Plonas, nes kai kas lakštus patrupino, liko tik vienas sveikas (buvo panaudotas pagrindui), o kiti taip prilipdyti. Pertepimai turėjo būti iš baltojo šokolado, bet plytelė dingo, tai teko suktis su pienišku. Pauošimas irgi dukrytės aš bandžiau piešti gėles, bet mano menas greit buvo sulygintas su šaukštu. Išvaizda nekokia, net nesivežėm pas tėvus, bet skonis labai geras - tortas drėgnas, ryškaus skonio, sotus
Lakštams (išeina trys lakštai 24 cm kepimo formoje arba 5-6 19 cm):
1/2 stiklinės kvietinių miltų;
150 g cukraus;
150 g sviesto;
4 kiaušiniai;
150 g maltų migdolų;
100 g šokolado.
Sulaistymui:
100 ml vandens;
2 š. cukraus;
1 1/2 š. tirpios kavos.
Šokoladiniam pertepimui:
300 g baltojo šokolado;
1/2 puodelios grietinėlės,
3 š. sviesto.
Lakštams sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Toliau sukant įmaišyti po vieną trynį, suberti su luobele sumaltus migdolus, tarkuotą šokoladą bei miltus. Vėliausiai įmaišyti iki standžių putų išplaktus baltymus. 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iškepti papločius (vienas kepa apie 6-7 minutės).
Vandenį užvirinti su cukrumi, suberti kavos miltelius, išmaišyti. Atšaldyti.
Šokoladą ištirpinti su šokoladu ir sviestu.
Papločius aplaistyti paruošta kava, pertepti baltuoju šokoladu ir padėti šaltai kelioms valandoms.
Lakštams (išeina trys lakštai 24 cm kepimo formoje arba 5-6 19 cm):
1/2 stiklinės kvietinių miltų;
150 g cukraus;
150 g sviesto;
4 kiaušiniai;
150 g maltų migdolų;
100 g šokolado.
Sulaistymui:
100 ml vandens;
2 š. cukraus;
1 1/2 š. tirpios kavos.
Šokoladiniam pertepimui:
300 g baltojo šokolado;
1/2 puodelios grietinėlės,
3 š. sviesto.
Lakštams sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Toliau sukant įmaišyti po vieną trynį, suberti su luobele sumaltus migdolus, tarkuotą šokoladą bei miltus. Vėliausiai įmaišyti iki standžių putų išplaktus baltymus. 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iškepti papločius (vienas kepa apie 6-7 minutės).
Vandenį užvirinti su cukrumi, suberti kavos miltelius, išmaišyti. Atšaldyti.
Šokoladą ištirpinti su šokoladu ir sviestu.
Papločius aplaistyti paruošta kava, pertepti baltuoju šokoladu ir padėti šaltai kelioms valandoms.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: TORTAI
Ekspertė su šaukštu gražino, kur tau nebus originali išvaizda kitos pusės nenufotografavau, ten net kalnai buvo, paplotis su šaukštu iškapstytas
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: TORTAI
jei jau nuo pat mazumes tortu papuosimus komponuoja, tai uzaugus bus tikra virtuves sefe
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: TORTAI
mokinkis mama, originalaus meno is dukrosForelle rašė:Ekspertė su šaukštu gražino, kur tau nebus originali išvaizda kitos pusės nenufotografavau, ten net kalnai buvo, paplotis su šaukštu iškapstytas
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: TORTAI
Mokinuosi, kitą kartą ir aš ką nors taip padekoruosiu arba leisiu dukrytei, jai lygių nėra
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: TORTAI
o tu sakei trugdo..., pasirodo mazoji nori padeti ir pamokinti, o mama nesupranta
Re: TORTAI
Bet vistiek tortas labai gundančiai atrodo
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: TORTAI
Čia daugiau tortukas, labai jau plonas, trūksta jam aukštų
Re: TORTAI
Oi, man tai labai skaniai atrodo... Norėčiau dabar ko nors panašaus prie arbatos... dar kai tokios jaunos rankelės dirbo...
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: TORTAI
Pasikviesčiau, bet jau nebelikę. Rankelės gerai dirba, tik po kiekvieno tokio įėjimo į virtuvę ir padėjimo, indų sumažėja
Re: TORTAI
Oi ten pas jūs kepejėlė auga. Negi, Forelle, į tave atsigimė? Toks mažas viesuliukas
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: TORTAI
Dabar toks amžius, kad viską nori padėti. Tėčiui prie kompiuterio, mamai virtuvėje, aišku, kartais labai trukdo, bet vistiek manau, kad reikia tokius norus tik skatinti. Ji padeda ir skalbinius džiauti, ir kai nukabinu sudėti ant lovos, ir grindis plauna, močiutei gėles laisto. Dabar kaip tik žaislai mažiausiai rūpi, o tik tai, ką daro suaugę
Re: TORTAI
O Tortu gausybe... nezinau nei ka daryti, mano gimtadienis tik uz keliu dienu o neisirenku torto.... tisi tokie skanus gal turit koki receptuka saknaus, gaivaus, torciuko help !!!!
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: TORTAI
Man irgi tik želiniai tortai yra gaivūs, o jiems ir recepto nereikia, gali prigalvot įvairių variantų
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: TORTAI
Praeis...manoji anksčiau su uždegimu padėdavo skalbinius džiauti, kur kas nukrenta, visur pati pakelt turėjo, batukus pati nusiaudavo...o dabar jau per derybas priverst reikia, visur aiškina, kad mama pakels, mama numaus,mama viską padarys Nors ir stengiuos ją versti pačiai viską daryti, bet taip patogu kai mama iš paskos vaikšto ir viską sutvarkoForelle rašė:Dabar toks amžius, kad viską nori padėti. Tėčiui prie kompiuterio, mamai virtuvėje, aišku, kartais labai trukdo, bet vistiek manau, kad reikia tokius norus tik skatinti. Ji padeda ir skalbinius džiauti, ir kai nukabinu sudėti ant lovos, ir grindis plauna, močiutei gėles laisto. Dabar kaip tik žaislai mažiausiai rūpi, o tik tai, ką daro suaugę