TORTAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: TORTAI

Standartinė Tutsi » 12 Vas 2009, 17:01

cia kasdieniniam vartojimui :D
Prikabinti failai
HPIM4758.jpg
HPIM4758.jpg (62.93 KiB) Peržiūrėta 5702 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Re: TORTAI

Standartinė Tina » 12 Vas 2009, 17:15

smulkiau prašom, jei galima :D

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: TORTAI

Standartinė Lilina » 12 Vas 2009, 17:26

Biški blynų ir želė tortas :D

A lia paleidai čia sunkiąją artileriją :roll: net blogą kaip užsimaniau :evil:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: TORTAI

Standartinė Tutsi » 12 Vas 2009, 17:36

Tina rašė:smulkiau prašom, jei galima :D
principas biskvito jogurte :wink: Kazkur idejusi ir prapjauto :D

renici
Naujokas
Pranešimai: 43
Užsiregistravo: 28 Vas 2009, 00:28
Pliusai: 0
Susisiekti:

Re: TORTAI

Standartinė renici » 28 Kov 2009, 14:42

Varškėtis

Tešla:
250 g. margarino
0,8 stikl. cukraus
2 stikl. miltų
1 š. kepimo miltelių
Margariną ištrinti su cukrumi, po to ten dėti miltus ir kepimo miltelius, tada rankomis trupinti viską tarp pirštų kol išsimaišys. Įdėti į šaldytuvą, kol bus paruoštas įdaras.

Įdaras:
0,5 kg varškės
2-3 kiaušiniai
100 gr. cukraus
kvapai, citrinos sultys, pan.
Išsukti kiaušinius su cukrumi, tada pilti į varškę. Viską gerai išmaišyti.

Tešlą trupinti į formą. Taip pat padaryti kraštelius, tada supilti įdarą ir ant viršaus trupinti likusią tešlą. Kepti 220o C.
Prikabinti failai
varsketis.jpg
varsketis.jpg (19.74 KiB) Peržiūrėta 5602 karus(ų)

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: TORTAI

Standartinė sinsan » 28 Kov 2009, 15:48

renici, gerai tavo tortukas atrodo :wink:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: TORTAI

Standartinė Tutsi » 29 Kov 2009, 22:50

aga, tikrai :wink:

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Re: TORTAI

Standartinė justuke » 31 Kov 2009, 17:54

Norėčiau ko nors is varškės.. pvz. to lb apetitiškai atrodančio varškėčio :roll:

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Re: TORTAI

Standartinė Tina » 08 Bal 2009, 18:12

Prancūziškas šokoladinis tortas

Biskvitui 4 kiaušinius ir 3 trynius išplakti su 150 g cukraus pudros. Sudėti 150 g miltų ir 4 šaukštus kakavos. 3 baltymus išplakti iki standžių putų ir sudėti į kiaušinių-miltų masę. Atsargiai išmaišyti. Iškepti tris papločius.
Kremui iš vieno pakelio išvirti vanilinį pudingą. Ištirpinti 400 g šokolado ir sumaišyti su šiltu pudingu. Kai atvės išmaišyti su 200 g plaktos grietinėlės. Papločius pertepti kremu (galima juos sulaistyti stipria kava ir pan.). Tortą iš visų pusių irgi aptepti tuo pačiu kremu (galima plakta grietinėle), papuošti. Per naktį palaikyti šaldytuve.
Prikabinti failai
Prancuziskastortas1.JPG
Prancuziskastortas1.JPG (47.88 KiB) Peržiūrėta 5460 karus(ų)
Prancuziskastortas2.JPG
Prancuziskastortas2.JPG (42.4 KiB) Peržiūrėta 5460 karus(ų)

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: TORTAI

Standartinė sinsan » 08 Bal 2009, 18:21

nu tina pasistengei, superinis torciukas 038
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: TORTAI

Standartinė Tutsi » 08 Bal 2009, 18:33

net seile nutyyyso :D

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Re: TORTAI

Standartinė Tina » 14 Bal 2009, 11:38

Tortas "Naktis"

Biskvitui 5 baltymus išplakti iki standžių putų. Toliau plakant pilti 2 st. cukraus, po vieną sudėti 5 trynius. Po šaukštą į tešlą sudėti 2 st. miltų, išmaišytus su 4 valg. š. kakavos ir 1/3 arb. š. sodos (nugesinti citrinos sultimis arba actu).
Kepti apie 40 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
Ataušus perpjauti į tris dalis. Pirmą dalį sulaistyti sirupu (braškių uogienę praskiedžiau vandeniu), aptepti pudingu (pasiruošiau vanilinį pudingą iš pakelio), uždėti antrą biskvito dalį, aptepti abrikosų džemu ir uždeti sulaistytą trečią dalį. Puošti šokoladu. Gerai būtų, kad pastovėtų per naktį.
Prikabinti failai
Tortasnaktis.JPG
Tortasnaktis.JPG (46.81 KiB) Peržiūrėta 5387 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: TORTAI

Standartinė Tutsi » 14 Bal 2009, 12:55

noreciau gabalelio :roll:

Vartotojo avataras
Helle
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 224
Užsiregistravo: 05 Kov 2009, 14:36
Pliusai: 1

Re: TORTAI

Standartinė Helle » 14 Bal 2009, 18:37

Labai skaniai atrodo :luks:

renici
Naujokas
Pranešimai: 43
Užsiregistravo: 28 Vas 2009, 00:28
Pliusai: 0
Susisiekti:

Re: TORTAI

Standartinė renici » 14 Bal 2009, 21:17

vanilinis varskes tortas

* 150-200 gr sausainių (aš naudojau pieniškus)
* 250 gr cukraus
* 3 valgomieji šaukštai sviesto (išlydyto)
* 800 gr minkšto ar kreminio sūriaus (varškės) - ką rasite parduotuvėje (nesūdyto) (Amerikoje - cream cheese, Anglijoje - soft cheese)
* pusė valgomojo šaukšto druskos
* 2 kiaušiniai
* pusė arba vienas šaukštas vanilės ekstrakto - pagal skonį
* 250gr mascarpone sūriaus

Labai svarbus dalykas - kad visi ingredientai būtų kambario temperatūros. Tortą kepame ant vandens vonelės, kad nebūtų įtrūkimų nuo drėgmės stygiaus.

1. Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių.

2. Sutrupinti sausainius ir sumaišyti su lydytu sviestu ir 3 valgomais šaukštais cukraus. Mišinį lygiai paskirstyti po visą formą, išklotą kepimo popieriumi, ir prispausti presu. Kepti įkaitintoje orkaitėje 10 min, kol pluta neparuduos.

3. Vėsiname torto plutą.

4. Nežinau ar verta, bet aš sekiau visas instrukcijas ir pažeminau temperatūrą iki 160 laipsnių.
5. Sudedame minkštą sūrį į indą ir plakam su plaktuvu 2 min.
6. Sudedame likusį cukrų ir druską ir plakam.
7. Sudedame po vieną kiaušinį plakdami.

8. Pagaliau įdedame mascarpone sūrį ir vanilę ir plakam kol bus vientisa masė.
9. Sudedame sūriaus masę ant plutos ir kepame 60-80 min.

10. Atvėsiname kambario temperatūroje ir statome į šaldytuvą nakčiai arba bent 4 valandom.

renici
Naujokas
Pranešimai: 43
Užsiregistravo: 28 Vas 2009, 00:28
Pliusai: 0
Susisiekti:

Re: TORTAI

Standartinė renici » 19 Bal 2009, 21:36

Jogurtinis tortas su medumi

300 g persijotų miltų; 300 g cukraus pudros;
200 g tirpinto sviesto; 200 g kuo riebesnio
natūralaus jogurto; 4 kiaušiniai; šaukštas kepimo
miltelių, alyvuogių aliejaus.

Puošti: cukraus pudros. Pagardui - riebaus natūralaus jogurto ir medaus.

Sviestą išsukite su cukraus pudra. Po vieną įmuškite kiaušinius ir kiekvienąkart išplakite. Tada supilkite jogurtą, suberkite miltus ir kepimo miltelius. Apvalią kepimo formą, pavyzdžiui, 18 cm skersmens, ištepkite aliejumi ir išklokite kepimo popieriumi. Tešlą sudėkite į paruoštą kepimo formą ir pašaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę.

Kepkite apie valandą, kol tešla pasidarys stangri. Iškepusios apibarstykite cukraus pudra ir patiekite su jogurtu ir medumi. Šis žavingas tortas yra citrinų skonio, nors citrinų jo sudėtyje nėra.

Patarimas

Jei neturite riebaus jogurto, sumaišykite paprastą jogurtą perpus su riebia nerūgščia grietine.

renici
Naujokas
Pranešimai: 43
Užsiregistravo: 28 Vas 2009, 00:28
Pliusai: 0
Susisiekti:

Re: TORTAI

Standartinė renici » 19 Bal 2009, 21:46

tiramisu surio tortas

1/4 puodelio maltos netirpios kavos
1 puodelis verdančio vandens
1/3 puodelio marsalos (itališko spirituoto vyno)
2 v. š. smulkaus cukraus

250 g biskvitinių pirštelių

2 a. š. želatinos
150 g kreminio sūrio
1/3 puodelio cukraus pudros
250 g maskarponės
2 v. š. marsalos
300 ml riebios grietinėlės

100 g kavos pupelių, dengtų šokoladu

Kavą užplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti 4 minutes ir nukošti. Sumaišyti paruoštą kavą su cukrumi ir marsala. Aušinti apie 10 minučių. 80 ml gauto skysčio supilti į nedidelį puodą ir pavirti, kol skysčio liks apie 1 v. š. Ataušinti.
Želatiną užbarstyti ant 2 v. š. šalto vandens, išbrinkinti ir pakaitinus ant vandens garų ištirpinti. Aušinti 5 min.
Kreminį sūrį išplakti su cukraus pudra iki vientisos masės. Sudėti maskarponę, supilti marsalą, želatiną ir viską gerai išmaišyti. Grietinėlę išplakti iki standumo ir įmaišyti į sūrio masę.
22 cm skersmens torto formą šiek tiek patepti riebalais. Biskvitinių pirštelių galus nupjauti taip, kad sausainiai liktų 7 cm ilgio. Sausainių plokščiąsias puses pamirkyti likusioje kavoje ir sustatyti paruoštoje formoje nupjautais galais žemys pagal formos sieneles. Likusius sausainių galiukus taip pat pamirkyti kavoje ir sudėti ant formos dugno. Sukrėsti sūrio masę. Šaukštą tirštojo kavos sirupo pašlakstyti ant sūrio masės ir mediniu pagaliuku lengvai pamaišyti.
Tortą per naktį pašaldyti. Prieš patiekiant pabarstyti šokoladu dengtomis kavos pupelėmis.

P. S. puodelis - 237 ml. Aš kepiau biskvitinius pirštelius ir biskvitą pati, kaip ir šiame recepte. Ant lėkštės dėjau vieną biskvito sluoksnį, jį sulaisčiau paruoštu kavos sirupu, aplinkui sustačiau padrėkintus pirštelius. Tada sudėjau pusę sūrio masės. Ant viršaus dėjau iš abiejų pusių padrėkintą antrąjį biskvito sluoksnį ir likusią sūrio masę. Vietoje marsalos naudojau Cointreau (stiprų apelsinų likerį). Tikrai labai skanu!..
Prikabinti failai
PICT82320.jpg
PICT82320.jpg (80.87 KiB) Peržiūrėta 5320 karus(ų)

renici
Naujokas
Pranešimai: 43
Užsiregistravo: 28 Vas 2009, 00:28
Pliusai: 0
Susisiekti:

Re: TORTAI

Standartinė renici » 19 Bal 2009, 21:48

:cook1:
Prikabinti failai
PICT82500.jpg
PICT82500.jpg (30.96 KiB) Peržiūrėta 5320 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: TORTAI

Standartinė Tutsi » 19 Bal 2009, 22:18


Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: TORTAI

Standartinė la major » 19 Bal 2009, 23:10

Tutsi, o tu visada dedi SAVO ORIGINALIUS receptus? Labai nedaug kas nurodo šaltinį, ir jokio kriminalo aš čia nematau. O nuotruka juk ne jokių pretenzijų į utorystę - aš iš karto supratau, kad Renici tiesiog pailiustravo receptą, ir kad tai nėra jos keptas tortukas.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: TORTAI

Standartinė Tutsi » 19 Bal 2009, 23:45

kai as tik perkopinu recepta ir idedu, visada stengiuosi nurodyti saltini, kad nebutu paskui nemalonumu :!: (Gali perzvelgti mano ikeltus receptus) O seip, as galiu visai neziureti cia tvarkos..... :roll: Istryniau jos viena pranesima, kur perkele ramunes recepta su nuotrauka, is kaip kas gaminama.... tai irgi blogai :shock: :?: Atsiprasau, norejau kaip geriau.... isejo kaip visada :(

renici
Naujokas
Pranešimai: 43
Užsiregistravo: 28 Vas 2009, 00:28
Pliusai: 0
Susisiekti:

Re: TORTAI

Standartinė renici » 20 Bal 2009, 00:24

norejau koki nors recepta parasyt,tai va kaip gavos :( :cry:

renici
Naujokas
Pranešimai: 43
Užsiregistravo: 28 Vas 2009, 00:28
Pliusai: 0
Susisiekti:

Re: TORTAI

Standartinė renici » 20 Bal 2009, 00:52

as sitas tiramisu torto foto radau internete 024

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: TORTAI

Standartinė Tutsi » 20 Bal 2009, 09:44

tai nieko blogo, kad idejai receptus, gerai, tik kai imi is interneto su nuotraukom, parasyk apacioje is kur emei :wink:

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: TORTAI

Standartinė pyp » 20 Bal 2009, 12:05

Lygtais Sonatinos ir kitu receptai butu paciu sugalvoti ir uzpatentuoti...aisku buna isimciu, bet dauguma tai....

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: TORTAI

Standartinė Tutsi » 20 Bal 2009, 12:18

DEL MANES, TAI KRAUKIT JUS KIEK NORIT IR KA NORIT 8)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: TORTAI

Standartinė Forelle » 20 Bal 2009, 12:34

Receptai tai receptai neatseksi kas juos sukūrė, patobulino ir pan., bet dėl nuotraukų čia kovos vyksta, todėl jeigu dedama ne savo nuotrauka, reikėtų parašyti iš kur.

renici
Naujokas
Pranešimai: 43
Užsiregistravo: 28 Vas 2009, 00:28
Pliusai: 0
Susisiekti:

Re: TORTAI

Standartinė renici » 20 Bal 2009, 21:12

Mascarpone tortas su kiaušininiu kremu ir vynuogėmis


Biskvitas pirktinis ,paprasta pieniškas .

Kremui reikės :
300 gr natūralaus jogurto (galima ir su priedais , aš dėjau perikini nes jo skonis labai švelnus)
500gr mascarpone sūrio
150 gr cukraus
2 valgomi šaukštai želatinos
2-3 šaukšteliai vanilino
Vynuolių žallųjų papuošimui
1 pakelis kiaušininio kremo
250ml pieno
50gr sviesto

Eiga :
Jogurta,mascarpone,vanilina,cukrų suplakti mikseriu. Želatiną išbrinkinti vandenyje,galite ir sultyse brinkinti ,kažkur skaičiau jog citrinų sultys brinkina skiestuose vandeniu 50*50.Skysčio maždaug turi gautis 100-150 ml , pakaitinti ant viryklės, bet nevirti. Atvėsinti ir pilti į mascarpone masę su jorurtu ,gerai išmaišyti. Jeigu tortas suaugusiems galima įpilti dar ir mėgstamo alkoholio.Biskvita idedame i tortine,biskvito storis gali būti apie 2-3cm ,supilti mascarpone ir jogurto suruošta mase ir stingdinti šaldytuve.
Sustingdžius išimti iš formos ir aptepti kiaušininiu kremu ,kuris gaminamas taip : kremo miltelius su pienu dėti i kombaiga , ar plakti su mikseriu 2-3 minutes , idėti sviesto ir vėl paplakti kokia 1 minute,ir viskas kremas paruoštas.Išimto sustingusi torta iš tortinės aptepti kaiušininiu kremu ir šonus ir viršų, pasilikti kremo papuošimui, jei norite bet nebūtina , puošti kremu ir vynuogėmis fantazijos tik reikia ir tortas bus super :)) Skanaus


http://images44.fotki.com/v1407/photos/ ... 341-vi.jpg
Prikabinti failai
DSC06341-vi.jpg
DSC06341-vi.jpg (60.18 KiB) Peržiūrėta 5229 karus(ų)

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: TORTAI

Standartinė pyp » 20 Bal 2009, 21:42

dailutis :wink:

Vartotojo avataras
Helle
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 224
Užsiregistravo: 05 Kov 2009, 14:36
Pliusai: 1

Re: TORTAI

Standartinė Helle » 21 Bal 2009, 12:34

Kelia apetitą 038 dar sausainių pagrindą būtų galima pridėti :wink:

Skelbti atsakymą