TORTAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 12 Lie 2008, 22:37

ALE JUSTUKE MUSU KOKIA ASTRI!!!! :evil:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Lie 2008, 20:18

musu liūne pagyvenusi ir ji pažaliavo :laugh:

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 14 Lie 2008, 13:51

:laugh: suraganejau. :laugh:

Vartotojo avataras
ieva114
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 333
Užsiregistravo: 30 Kov 2008, 15:18
Pliusai: 7
Miestas: Klaipeda

Standartinė ieva114 » 14 Lie 2008, 23:30

Siesta rašė:Dariau Nekeptą Mary Berry sūrio tortą, ir matyt blogai ištirpinau želatiną, todėl liko smulkūs jos gabalėliai.
as si torta darysiu 25 dienai o tiramisu torta darysiu rugpjucio menesiui, siandien rimi reklamoje pastebejau kazkokie milteliai tiramisu tortui tai juos dar zadu isbandyti bet...

Vartotojo avataras
Siesta
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 767
Užsiregistravo: 10 Vas 2008, 20:33
Pliusai: 79
Miestas: Vilnius

Standartinė Siesta » 15 Lie 2008, 09:49

Sėkmės bandant :wink: aš irgi planuoja dar kada nors pasidaryti tą tortą, nes skanus buvo.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Lie 2008, 12:14

Serbentų tortas

Tešlai:
75 g miltų, 75 g krakmolo,
4 kiaušiniai, 175 g cukraus pudros,
pakelis vanilinio cukraus,
šaukštelis tarkuotų citrinų žievelių,
šaukštas kakavos miltelių,
šaukštelis kepimo miltelių.
Įdarui:
500 g raudonųjų serbentų,
125 ml serbentų sulčių,
100 g cukraus pudros, šaukštelis krakmolo.
Kremui:
500 g riebios varškės,
500 g liesos varškės,
3 tryniai,
100 g cukraus pudros.
Puošti:
šaukštas kakavos miltelių,
2 melisų šakelės,
kelios serbentų šakelės su uogomis.
Iš pradžių ruoškite tešlą. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius, cukraus pudrą, vanilinį cukrų, citrinų žievelę ir kelis šaukštus karšto vandens plakite tol, kol atsiras tiršta putelė. Berkite kakavą. Ant viršaus krėskite išplaktus baltymus, tada sijokite miltus, berkite krakmolą, kepimo miltelius ir maišykite su kiaušinių mase.
Ją krėskite į riebalais išteptą išardomą kepimo formą (geriausia, kad būtų 26 cm skersmens). Masę išlyginkite ir šaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę. Kepkite 30-35 minutes. Ištraukite iš orkaitės, apverskite, nuimkite kepimo formą ir ataušinkite.
Kol biskvitas kepa, imkitės uogų įdaro. Serbentus nuplaukite tekančiu vandeniu. Uogas atskirkite nuo šakelių. Jas apie 3 minutes troškinkite serbentų sultyse, paskui berkite cukraus pudrą. Krakmolą išsukite su vandeniu ir supilkite į uogas, pakaitinkite. Kremui išplakite trynius, pertrinkite varškę. Trynius išsukite su varške ir cukraus pudra.
Biskvito paplotėlį perpjaukite horizontaliai pusiau. Apatinį paplotėlį dėkite ant išardomos formos apačios, užspauskite žiedo formą, palikite 1-2 mm tarpą tarp papločių ir formos sienelių. Tepkite uogų mase, viršuje paskirstykite pusę varškės kremo ir uždenkite antru paplotėliu. Tortą ir jo kraštus aptepkite likusiu kremu ir 2 valandas laikykite šaldytuve.
Paskui apibarstykite kakavos milteliais, papuoškite serbentų kekėmis ir melisų lapeliais, galite ir serbentų lapais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Lie 2008, 12:17

Tortas su melionais

Tešlai:
250 g miltų, 100 g sviesto,
4 kiaušinių tryniai,
šaukštas vandens, žiupsnelis druskos,
miltų ir sviesto formai.
Įdarui:
800-900 g meliono, 60 g cukraus pudros,
3 tryniai, baltymas,
šaukštas romo ar konjako, druskos.
Puošti:
raudonųjų serbentų, aviečių, vyšnių, mėtos šakelė.
Iš pradžių minkykite tešlą. Trynius su cukrumi išplakite iki baltumo. Persijotus miltus sumaišykite su minkštu, bet ne tirpintu sviestu, pilkite trynius, vandenį, berkite druską.
Viską išmaišykite iki vientisos masės, minkykite į kamuolį, uždenkite servetėle ir valandą laikykite šaltoje vietoje. Paskui torto formą aptepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Tešlą suplokite, dėkite į formą ir švelniai išlyginkite ranka, keliose vietose subadykite šakute, uždenkite folija, kad kepant nepakiltų, ir šaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę. Kepkite 20 minučių.
Kol kepa, perpjaukite melioną, išrinkite sėklas, ketvirtadalį vaisiaus palikite puošti. Nupjaukite žievę, minkštimą išplakite plaktuvu ir sumaišykite su cukraus pudra. Dėkite į dubenį, pilkite romą ar konjaką, išplaktus kiaušinių trynius, iki standžios plutelės su žiupsneliu druskos išplaktą baltymą, kruopščiai išmaišykite.Ant iškepusio biskvito pilkite pagamintą įdarą. Šaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 20-25 minutes.
Leiskite tortui ataušti, tada puoškite. Palikite dvi sveikas meliono skilteles, o iš likusių apvaliu šaukštu išpjaukite rutuliukus, dėkite kelias raudonas uogas ir žalią mėtos šakelę.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Lie 2008, 12:18

Plikytas tortas „Žagarė“

Tešlai:
150 g miltų, 50 g sviesto,
4-5 kiaušiniai,
šaukštelis kepimo miltelių,
25 g krakmolo,
stiklinė vandens.
Kremui:
1 kg vyšnių be kauliukų,
400 g grietinėlės,
1/2 indelio sutirštinto pieno,
4 šaukštai konjako,
3-4 šaukštai citrinų sulčių, nutarkuota citrinos žievelė,
2 šaukštai želatinos, pakelis vanilinio cukraus.
Puošti:
vyšnių.
Iš pradžių ruoškite tešlą. Užvirkite vandenį, jame ištirpinkite sviestą, tada įmaišykite persijotus miltus, išmaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais. Indą nukelkite nuo ugnies ir į jį po vieną muškite kiaušinius. Konditeriniu švirkštu į popieriumi išklotas skardas švirkškite 3 lakštus.
Šaukite į 220 laipsnių karščio orkaitę ir iškepkite. Iš likusios tešlos kepkite torto papuošalus: lapelius, kotelius. Kremui grietinėlę maišykite su sutirštintu pienu, citrinų sultimis ir žievelėmis, vaniliniu cukrumi ir konjaku. Įmaišykite nedideliame kiekyje vandenyje ištirpintą želatiną. Pirmąjį lakštą ištepkite kremu, ant jo sudėkite pusę vyšnių.
Uždenkite antruoju lakštu. Jį ištepkite kaip ir pirmąjį, uždenkite trečiuoju lakštu. Torto viršų aptepkite kremu ir papuoškite lapeliais, koteliais ir vyšniomis. Tortą valandą laikykite šaltai.

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 24 Lie 2008, 13:11

Vakar uzsimaniau torto, tai emiau ir issikepiau :lol: cia mano kurybos torciukas, net biskvita perdariau pagal kazkoki recepta :lol: Isejo skanus, gaivus, be to, labai greitai pagaminamas. :wink:

"Vasaros" torčiukas

Biskvitui:
4 kiausiniai
150g sviesto
stikline cukraus
300g miltu

Sviesta islydyti. Kiausinius isplakti su cukrumi, supilti lydyta sviesta. Po truputi berti miltus. Gerai ismaisyti. Puse teslos kepti 180C ~20min. Tada iskepti likusia tesla.

Kremui:
200g varskes
200g riebios grietineles
konservuotu vaisiu (mano atveju - abrikosu; tiktu ir nekonservuoti)
pakelis grietineles standiklio
cukraus pudros
vanilinio cukraus
sirupo is konservu

Varske pertrinti. Ipilti ~5 saukstus sirupo, pasaldinti cukraus pudra, vaniliniu cukrumi. Salta grietinele isplakti. I ja suberti grietineles standikli + cukraus pudra. I grietineles mase imaisyti varskes mase. Ant atsalusiu paplociu sukresti idara. Puosiam pagal fantazija :lol: As puosiau sokoladiniu glajumi (20g sviesto + 2 sauksteliai kakavos + 4 saukstai pieno + cukraus pudra. Viska pakaitinti iki uzvirimo) ir kokoso drozlemis, o sonus apdailinau trupiniais.
Prikabinti failai
untitled.JPG
untitled.JPG (21.3 KiB) Peržiūrėta 5121 karus(ų)

Vartotojo avataras
aksele
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1305
Užsiregistravo: 19 Lap 2007, 21:15
Pliusai: 5
Miestas: vln
Susisiekti:

Standartinė aksele » 24 Lie 2008, 13:30

koks fainas torciukas.O as jau niekam laiko neturiu,bet nors yra malonumas gamybos

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Lie 2008, 13:36

tikrai geras torciukas :wink: ,nors as net pagalvoti dabar apie juos nenoriu,man vien nuo ju darymo saldu burnoje :evil:

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 24 Lie 2008, 21:18

Aciu :aciu2: pas mus jo jau tik 1 gabalelis nuo vakar likes :lol: nes ir patys valgem, ir kaimynus bei drauge vaisinom :D

blondinė
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 156
Užsiregistravo: 15 Lie 2008, 21:08
Pliusai: 0
Miestas: VAKARŲ

Standartinė blondinė » 24 Lie 2008, 21:58

:cook3: paprasta ir skanu :valg: :hypno: :luks:

Vartotojo avataras
Lina13
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 639
Užsiregistravo: 12 Rgs 2008, 10:32
Pliusai: 6
Miestas: Panevėžys

Re: TORTAI

Standartinė Lina13 » 06 Sau 2009, 09:34

Pristatau jūsų išbandymams savo firminį tortuką "Apelsinas"
Biskvitui reikėtų:
6 kiaušiniai
260g.cukraus
6 šaukštai verdančio vandens
300g.miltų
recepte dar nurodyta dėti 2 šaukštelius kepimo miltelių, bet aš nededu. Manau, kad pakanka kiaušinių.

Kremui:
200g.svisto
1 ind.kondensuoto pieno
1 apelsino nutarkuota žievelė
1 apelsino sultys
1 pakelis vanilinio cukraus
2šaukštai romo arba konjako

Lakštų sukaistymui:
2 apelsinų sultys
1 šaukštas cukraus
2-3 šaukštai romo arba konjako

Papuošimui:
400g.grietinėlės
4 šaukštai cukraus
2 pakeliai grietinėlės standiuklio
citrinos rūgšties jei reikia (pagal skonį)

Iš tešlos produktų sumaišyti biskvitinę tešlą. Trynius ištrinu su cukrumi ir verdančiu vandeniu. Tada atskirai plaku baltymus iki standžių putų. Pakaitomis ir atsargiai maišydama dedu baltymus ir miltus (Priklausomai nuo kiaušinių dydžio miltų kiekis gali keistis) į trynių masę. Iš paruoštos tešlos išeina 3 biskvitiniai lakštai(galima iškepti vieną, o po to perpjauti).
Kremui kambario temperatūros sviestą išsuku su kondensuotu pienu ir vaniliniu cukrumi. Bebeigiant įmaišau nutarkuotą apelsino žievelę, apelsino sultis, romą arba konjaką. Sulčių gali būti ir mažiau, jei nemėgstate skystoko kremo. Tą kremą kiekvieną kartą kepdama šį tortą bandau pakoreguoti, nes man norėtųsi tirštesnio. Prieš tepant ant biskvitų jį būtų gerai keletą valandų atšaldyti. Tada sulaistau lakštus paruoštu skysčiu ir pertepu kremu.
Papuošimui išplaku grietinėlę. Šį kartą vieną grietinėlės dalį nudažiau kakava. Galima ir valgomais dažais. Žvaigždutes išpjausčiau iš likusio biskvito ir aplydžiau tirpintu šokoladu.
Tai lyg ir tiek to darbo. Skonis tikrai puikus kas megsta saldžiai. Vieno daug suvalgyti sunku, bet su kava - super. Beje, pakankamai sotus.
Prikabinti failai
DSC00685.JPG
DSC00685.JPG (12.08 KiB) Peržiūrėta 5004 karus(ų)
DSC00684.JPG
"Apelsininis" torčiukas
DSC00684.JPG (16.95 KiB) Peržiūrėta 5004 karus(ų)

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Re: TORTAI

Standartinė janrri » 06 Sau 2009, 09:39

Labai skaniai skaitosi, tik vienas klausimėlis, ar papuošimui ne perdaug 400g grietinėlės ?

Vartotojo avataras
Lina13
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 639
Užsiregistravo: 12 Rgs 2008, 10:32
Pliusai: 6
Miestas: Panevėžys

Re: TORTAI

Standartinė Lina13 » 06 Sau 2009, 09:43

Priklauso nuo to, kiek norisi to riebalo. Galima ir ploniau šonus bei viršų aptept. Man šį kartą liko kokie du šaukštai išplaktos, tai labai skaniai suėjo su miltiniais blyneliais.

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Re: TORTAI

Standartinė janrri » 06 Sau 2009, 09:46

Mano dukrom nereikėtų nei blynų, išlaižytų bliūdą, ir dar susikaltų :lol:

Vartotojo avataras
Lina13
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 639
Užsiregistravo: 12 Rgs 2008, 10:32
Pliusai: 6
Miestas: Panevėžys

Re: TORTAI

Standartinė Lina13 » 06 Sau 2009, 09:51

Maniškiai neužmatė, kad liko, tai ir nesulaižė :lol:

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Re: TORTAI

Standartinė janrri » 06 Sau 2009, 09:55

Aš tai kartais pati pasiūlau likučius, o kaip išlaižo liepiu indus suplauti :lol: , kas paskutinis valgo, tas ir plauna :P

Vartotojo avataras
Cukinija
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 465
Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
Pliusai: 27
Miestas: Vilnius

Re: TORTAI

Standartinė Cukinija » 06 Sau 2009, 22:19

Kaip žiauru. :cry:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: TORTAI

Standartinė Tutsi » 06 Sau 2009, 23:37

o as kai pasakau, kad isplautu, sako- nu mama... as gi valgiau, tai tu jau suplauk :lol: Tipo jis jau pavargo kol pavalge :D

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: TORTAI

Standartinė la major » 07 Sau 2009, 00:28

:lol: :lol: :lol: čia neblogai suskėlė :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: TORTAI

Standartinė Tutsi » 07 Sau 2009, 00:54

oooo, jis pas mane proto bokstas...... tik ne ten kur reiketu :lol: :lol:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: TORTAI

Standartinė Lilina » 09 Sau 2009, 17:43

Visi jie gudrūs darbu nedirbti :D manoji jau irgi aiškina, kad mama už ją turi žaislus susidėti. :roll:
Užsimaniau torto...ką daryt???
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: TORTAI

Standartinė Forelle » 09 Sau 2009, 17:48

Arba kepk, bet kol galėsi valgyt noras gali būti dingęs, arba eik pirkt. Aš noriu kokių saldžių sausainiukų, bet tingiu keptis, užteks ir duonkepėje kepto pyrago

Vartotojo avataras
zivicib
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2041
Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pliusai: 171
Miestas: Vilnius

Re: TORTAI

Standartinė zivicib » 18 Sau 2009, 19:43

šeštadienio šventei dariau Napoleona. nedejau i kas kaip gaminama nes nuotraukos gavosi tragiškos, sorry. Užšalo ekranas ir viskas išplaukė :( na bet nesvarbu, tortas gavosi pasakiškas, visi labai gyre ir prašė recepto. o receptas tai tik kremui, nes patys lakštai pirkti Rūtos parduotuveje, jie nerealus!!!! Taigi, kremui reikes:

350 ml pieno
4 v. š. krakmolo
2 kiaušiniai
1 skardinė Rudu du
1,5 puodelio grietinėlės

Kremui išmaišyti kiaušinius su krakmolu, kad neliktų gumuliukų ir palaipsniui į juos supilti karštą pieną. Dėti masę ant ugnies ir virti maišant 5 – 7 minutes, kol sutirštės ant labai silpnos ugnies, masė turi gautis tokia labai tiršta. dėti Rudu du į dar gerai šiltą masę ir viską gerai išmaišyti. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti su išplaktu kremu. Skonis nerealus, kaip karamelinio plombyro ,labai patiko. Na o toliau tai viską reikia geria pertepti, papuošiau maltais sausainiais ir grietinėle bei šokoladu.
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: TORTAI

Standartinė Tutsi » 18 Sau 2009, 20:38

kaip noreeeciau :roll:

Vartotojo avataras
aksele
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1305
Užsiregistravo: 19 Lap 2007, 21:15
Pliusai: 5
Miestas: vln
Susisiekti:

Re: TORTAI

Standartinė aksele » 18 Sau 2009, 20:40

pasakiskas turbut,kaip noreciau.O kur tos rutos pardes?

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: TORTAI

Standartinė Forelle » 18 Sau 2009, 20:46

Gaila, kad Kaune lakštų nėra kur nusipirkt :( o tu uogiene netepi ar nesimato?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: TORTAI

Standartinė Tutsi » 18 Sau 2009, 20:49

mes tai niekada uogiene netepam :roll:

Skelbti atsakymą