TORTAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- ieva114
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 333
- Užsiregistravo: 30 Kov 2008, 15:18
- Pliusai: 7
- Miestas: Klaipeda
as si torta darysiu 25 dienai o tiramisu torta darysiu rugpjucio menesiui, siandien rimi reklamoje pastebejau kazkokie milteliai tiramisu tortui tai juos dar zadu isbandyti bet...Siesta rašė:Dariau Nekeptą Mary Berry sūrio tortą, ir matyt blogai ištirpinau želatiną, todėl liko smulkūs jos gabalėliai.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Serbentų tortas
Tešlai:
75 g miltų, 75 g krakmolo,
4 kiaušiniai, 175 g cukraus pudros,
pakelis vanilinio cukraus,
šaukštelis tarkuotų citrinų žievelių,
šaukštas kakavos miltelių,
šaukštelis kepimo miltelių.
Įdarui:
500 g raudonųjų serbentų,
125 ml serbentų sulčių,
100 g cukraus pudros, šaukštelis krakmolo.
Kremui:
500 g riebios varškės,
500 g liesos varškės,
3 tryniai,
100 g cukraus pudros.
Puošti:
šaukštas kakavos miltelių,
2 melisų šakelės,
kelios serbentų šakelės su uogomis.
Iš pradžių ruoškite tešlą. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius, cukraus pudrą, vanilinį cukrų, citrinų žievelę ir kelis šaukštus karšto vandens plakite tol, kol atsiras tiršta putelė. Berkite kakavą. Ant viršaus krėskite išplaktus baltymus, tada sijokite miltus, berkite krakmolą, kepimo miltelius ir maišykite su kiaušinių mase.
Ją krėskite į riebalais išteptą išardomą kepimo formą (geriausia, kad būtų 26 cm skersmens). Masę išlyginkite ir šaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę. Kepkite 30-35 minutes. Ištraukite iš orkaitės, apverskite, nuimkite kepimo formą ir ataušinkite.
Kol biskvitas kepa, imkitės uogų įdaro. Serbentus nuplaukite tekančiu vandeniu. Uogas atskirkite nuo šakelių. Jas apie 3 minutes troškinkite serbentų sultyse, paskui berkite cukraus pudrą. Krakmolą išsukite su vandeniu ir supilkite į uogas, pakaitinkite. Kremui išplakite trynius, pertrinkite varškę. Trynius išsukite su varške ir cukraus pudra.
Biskvito paplotėlį perpjaukite horizontaliai pusiau. Apatinį paplotėlį dėkite ant išardomos formos apačios, užspauskite žiedo formą, palikite 1-2 mm tarpą tarp papločių ir formos sienelių. Tepkite uogų mase, viršuje paskirstykite pusę varškės kremo ir uždenkite antru paplotėliu. Tortą ir jo kraštus aptepkite likusiu kremu ir 2 valandas laikykite šaldytuve.
Paskui apibarstykite kakavos milteliais, papuoškite serbentų kekėmis ir melisų lapeliais, galite ir serbentų lapais.
Tešlai:
75 g miltų, 75 g krakmolo,
4 kiaušiniai, 175 g cukraus pudros,
pakelis vanilinio cukraus,
šaukštelis tarkuotų citrinų žievelių,
šaukštas kakavos miltelių,
šaukštelis kepimo miltelių.
Įdarui:
500 g raudonųjų serbentų,
125 ml serbentų sulčių,
100 g cukraus pudros, šaukštelis krakmolo.
Kremui:
500 g riebios varškės,
500 g liesos varškės,
3 tryniai,
100 g cukraus pudros.
Puošti:
šaukštas kakavos miltelių,
2 melisų šakelės,
kelios serbentų šakelės su uogomis.
Iš pradžių ruoškite tešlą. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius, cukraus pudrą, vanilinį cukrų, citrinų žievelę ir kelis šaukštus karšto vandens plakite tol, kol atsiras tiršta putelė. Berkite kakavą. Ant viršaus krėskite išplaktus baltymus, tada sijokite miltus, berkite krakmolą, kepimo miltelius ir maišykite su kiaušinių mase.
Ją krėskite į riebalais išteptą išardomą kepimo formą (geriausia, kad būtų 26 cm skersmens). Masę išlyginkite ir šaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę. Kepkite 30-35 minutes. Ištraukite iš orkaitės, apverskite, nuimkite kepimo formą ir ataušinkite.
Kol biskvitas kepa, imkitės uogų įdaro. Serbentus nuplaukite tekančiu vandeniu. Uogas atskirkite nuo šakelių. Jas apie 3 minutes troškinkite serbentų sultyse, paskui berkite cukraus pudrą. Krakmolą išsukite su vandeniu ir supilkite į uogas, pakaitinkite. Kremui išplakite trynius, pertrinkite varškę. Trynius išsukite su varške ir cukraus pudra.
Biskvito paplotėlį perpjaukite horizontaliai pusiau. Apatinį paplotėlį dėkite ant išardomos formos apačios, užspauskite žiedo formą, palikite 1-2 mm tarpą tarp papločių ir formos sienelių. Tepkite uogų mase, viršuje paskirstykite pusę varškės kremo ir uždenkite antru paplotėliu. Tortą ir jo kraštus aptepkite likusiu kremu ir 2 valandas laikykite šaldytuve.
Paskui apibarstykite kakavos milteliais, papuoškite serbentų kekėmis ir melisų lapeliais, galite ir serbentų lapais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Tortas su melionais
Tešlai:
250 g miltų, 100 g sviesto,
4 kiaušinių tryniai,
šaukštas vandens, žiupsnelis druskos,
miltų ir sviesto formai.
Įdarui:
800-900 g meliono, 60 g cukraus pudros,
3 tryniai, baltymas,
šaukštas romo ar konjako, druskos.
Puošti:
raudonųjų serbentų, aviečių, vyšnių, mėtos šakelė.
Iš pradžių minkykite tešlą. Trynius su cukrumi išplakite iki baltumo. Persijotus miltus sumaišykite su minkštu, bet ne tirpintu sviestu, pilkite trynius, vandenį, berkite druską.
Viską išmaišykite iki vientisos masės, minkykite į kamuolį, uždenkite servetėle ir valandą laikykite šaltoje vietoje. Paskui torto formą aptepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Tešlą suplokite, dėkite į formą ir švelniai išlyginkite ranka, keliose vietose subadykite šakute, uždenkite folija, kad kepant nepakiltų, ir šaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę. Kepkite 20 minučių.
Kol kepa, perpjaukite melioną, išrinkite sėklas, ketvirtadalį vaisiaus palikite puošti. Nupjaukite žievę, minkštimą išplakite plaktuvu ir sumaišykite su cukraus pudra. Dėkite į dubenį, pilkite romą ar konjaką, išplaktus kiaušinių trynius, iki standžios plutelės su žiupsneliu druskos išplaktą baltymą, kruopščiai išmaišykite.Ant iškepusio biskvito pilkite pagamintą įdarą. Šaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 20-25 minutes.
Leiskite tortui ataušti, tada puoškite. Palikite dvi sveikas meliono skilteles, o iš likusių apvaliu šaukštu išpjaukite rutuliukus, dėkite kelias raudonas uogas ir žalią mėtos šakelę.
Tešlai:
250 g miltų, 100 g sviesto,
4 kiaušinių tryniai,
šaukštas vandens, žiupsnelis druskos,
miltų ir sviesto formai.
Įdarui:
800-900 g meliono, 60 g cukraus pudros,
3 tryniai, baltymas,
šaukštas romo ar konjako, druskos.
Puošti:
raudonųjų serbentų, aviečių, vyšnių, mėtos šakelė.
Iš pradžių minkykite tešlą. Trynius su cukrumi išplakite iki baltumo. Persijotus miltus sumaišykite su minkštu, bet ne tirpintu sviestu, pilkite trynius, vandenį, berkite druską.
Viską išmaišykite iki vientisos masės, minkykite į kamuolį, uždenkite servetėle ir valandą laikykite šaltoje vietoje. Paskui torto formą aptepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Tešlą suplokite, dėkite į formą ir švelniai išlyginkite ranka, keliose vietose subadykite šakute, uždenkite folija, kad kepant nepakiltų, ir šaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę. Kepkite 20 minučių.
Kol kepa, perpjaukite melioną, išrinkite sėklas, ketvirtadalį vaisiaus palikite puošti. Nupjaukite žievę, minkštimą išplakite plaktuvu ir sumaišykite su cukraus pudra. Dėkite į dubenį, pilkite romą ar konjaką, išplaktus kiaušinių trynius, iki standžios plutelės su žiupsneliu druskos išplaktą baltymą, kruopščiai išmaišykite.Ant iškepusio biskvito pilkite pagamintą įdarą. Šaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 20-25 minutes.
Leiskite tortui ataušti, tada puoškite. Palikite dvi sveikas meliono skilteles, o iš likusių apvaliu šaukštu išpjaukite rutuliukus, dėkite kelias raudonas uogas ir žalią mėtos šakelę.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Plikytas tortas „Žagarė“
Tešlai:
150 g miltų, 50 g sviesto,
4-5 kiaušiniai,
šaukštelis kepimo miltelių,
25 g krakmolo,
stiklinė vandens.
Kremui:
1 kg vyšnių be kauliukų,
400 g grietinėlės,
1/2 indelio sutirštinto pieno,
4 šaukštai konjako,
3-4 šaukštai citrinų sulčių, nutarkuota citrinos žievelė,
2 šaukštai želatinos, pakelis vanilinio cukraus.
Puošti:
vyšnių.
Iš pradžių ruoškite tešlą. Užvirkite vandenį, jame ištirpinkite sviestą, tada įmaišykite persijotus miltus, išmaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais. Indą nukelkite nuo ugnies ir į jį po vieną muškite kiaušinius. Konditeriniu švirkštu į popieriumi išklotas skardas švirkškite 3 lakštus.
Šaukite į 220 laipsnių karščio orkaitę ir iškepkite. Iš likusios tešlos kepkite torto papuošalus: lapelius, kotelius. Kremui grietinėlę maišykite su sutirštintu pienu, citrinų sultimis ir žievelėmis, vaniliniu cukrumi ir konjaku. Įmaišykite nedideliame kiekyje vandenyje ištirpintą želatiną. Pirmąjį lakštą ištepkite kremu, ant jo sudėkite pusę vyšnių.
Uždenkite antruoju lakštu. Jį ištepkite kaip ir pirmąjį, uždenkite trečiuoju lakštu. Torto viršų aptepkite kremu ir papuoškite lapeliais, koteliais ir vyšniomis. Tortą valandą laikykite šaltai.
Tešlai:
150 g miltų, 50 g sviesto,
4-5 kiaušiniai,
šaukštelis kepimo miltelių,
25 g krakmolo,
stiklinė vandens.
Kremui:
1 kg vyšnių be kauliukų,
400 g grietinėlės,
1/2 indelio sutirštinto pieno,
4 šaukštai konjako,
3-4 šaukštai citrinų sulčių, nutarkuota citrinos žievelė,
2 šaukštai želatinos, pakelis vanilinio cukraus.
Puošti:
vyšnių.
Iš pradžių ruoškite tešlą. Užvirkite vandenį, jame ištirpinkite sviestą, tada įmaišykite persijotus miltus, išmaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais. Indą nukelkite nuo ugnies ir į jį po vieną muškite kiaušinius. Konditeriniu švirkštu į popieriumi išklotas skardas švirkškite 3 lakštus.
Šaukite į 220 laipsnių karščio orkaitę ir iškepkite. Iš likusios tešlos kepkite torto papuošalus: lapelius, kotelius. Kremui grietinėlę maišykite su sutirštintu pienu, citrinų sultimis ir žievelėmis, vaniliniu cukrumi ir konjaku. Įmaišykite nedideliame kiekyje vandenyje ištirpintą želatiną. Pirmąjį lakštą ištepkite kremu, ant jo sudėkite pusę vyšnių.
Uždenkite antruoju lakštu. Jį ištepkite kaip ir pirmąjį, uždenkite trečiuoju lakštu. Torto viršų aptepkite kremu ir papuoškite lapeliais, koteliais ir vyšniomis. Tortą valandą laikykite šaltai.
Vakar uzsimaniau torto, tai emiau ir issikepiau cia mano kurybos torciukas, net biskvita perdariau pagal kazkoki recepta Isejo skanus, gaivus, be to, labai greitai pagaminamas.
"Vasaros" torčiukas
Biskvitui:
4 kiausiniai
150g sviesto
stikline cukraus
300g miltu
Sviesta islydyti. Kiausinius isplakti su cukrumi, supilti lydyta sviesta. Po truputi berti miltus. Gerai ismaisyti. Puse teslos kepti 180C ~20min. Tada iskepti likusia tesla.
Kremui:
200g varskes
200g riebios grietineles
konservuotu vaisiu (mano atveju - abrikosu; tiktu ir nekonservuoti)
pakelis grietineles standiklio
cukraus pudros
vanilinio cukraus
sirupo is konservu
Varske pertrinti. Ipilti ~5 saukstus sirupo, pasaldinti cukraus pudra, vaniliniu cukrumi. Salta grietinele isplakti. I ja suberti grietineles standikli + cukraus pudra. I grietineles mase imaisyti varskes mase. Ant atsalusiu paplociu sukresti idara. Puosiam pagal fantazija As puosiau sokoladiniu glajumi (20g sviesto + 2 sauksteliai kakavos + 4 saukstai pieno + cukraus pudra. Viska pakaitinti iki uzvirimo) ir kokoso drozlemis, o sonus apdailinau trupiniais.
"Vasaros" torčiukas
Biskvitui:
4 kiausiniai
150g sviesto
stikline cukraus
300g miltu
Sviesta islydyti. Kiausinius isplakti su cukrumi, supilti lydyta sviesta. Po truputi berti miltus. Gerai ismaisyti. Puse teslos kepti 180C ~20min. Tada iskepti likusia tesla.
Kremui:
200g varskes
200g riebios grietineles
konservuotu vaisiu (mano atveju - abrikosu; tiktu ir nekonservuoti)
pakelis grietineles standiklio
cukraus pudros
vanilinio cukraus
sirupo is konservu
Varske pertrinti. Ipilti ~5 saukstus sirupo, pasaldinti cukraus pudra, vaniliniu cukrumi. Salta grietinele isplakti. I ja suberti grietineles standikli + cukraus pudra. I grietineles mase imaisyti varskes mase. Ant atsalusiu paplociu sukresti idara. Puosiam pagal fantazija As puosiau sokoladiniu glajumi (20g sviesto + 2 sauksteliai kakavos + 4 saukstai pieno + cukraus pudra. Viska pakaitinti iki uzvirimo) ir kokoso drozlemis, o sonus apdailinau trupiniais.
- Prikabinti failai
-
- untitled.JPG (21.3 KiB) Peržiūrėta 5121 karus(ų)
Re: TORTAI
Pristatau jūsų išbandymams savo firminį tortuką "Apelsinas"
Biskvitui reikėtų:
6 kiaušiniai
260g.cukraus
6 šaukštai verdančio vandens
300g.miltų
recepte dar nurodyta dėti 2 šaukštelius kepimo miltelių, bet aš nededu. Manau, kad pakanka kiaušinių.
Kremui:
200g.svisto
1 ind.kondensuoto pieno
1 apelsino nutarkuota žievelė
1 apelsino sultys
1 pakelis vanilinio cukraus
2šaukštai romo arba konjako
Lakštų sukaistymui:
2 apelsinų sultys
1 šaukštas cukraus
2-3 šaukštai romo arba konjako
Papuošimui:
400g.grietinėlės
4 šaukštai cukraus
2 pakeliai grietinėlės standiuklio
citrinos rūgšties jei reikia (pagal skonį)
Iš tešlos produktų sumaišyti biskvitinę tešlą. Trynius ištrinu su cukrumi ir verdančiu vandeniu. Tada atskirai plaku baltymus iki standžių putų. Pakaitomis ir atsargiai maišydama dedu baltymus ir miltus (Priklausomai nuo kiaušinių dydžio miltų kiekis gali keistis) į trynių masę. Iš paruoštos tešlos išeina 3 biskvitiniai lakštai(galima iškepti vieną, o po to perpjauti).
Kremui kambario temperatūros sviestą išsuku su kondensuotu pienu ir vaniliniu cukrumi. Bebeigiant įmaišau nutarkuotą apelsino žievelę, apelsino sultis, romą arba konjaką. Sulčių gali būti ir mažiau, jei nemėgstate skystoko kremo. Tą kremą kiekvieną kartą kepdama šį tortą bandau pakoreguoti, nes man norėtųsi tirštesnio. Prieš tepant ant biskvitų jį būtų gerai keletą valandų atšaldyti. Tada sulaistau lakštus paruoštu skysčiu ir pertepu kremu.
Papuošimui išplaku grietinėlę. Šį kartą vieną grietinėlės dalį nudažiau kakava. Galima ir valgomais dažais. Žvaigždutes išpjausčiau iš likusio biskvito ir aplydžiau tirpintu šokoladu.
Tai lyg ir tiek to darbo. Skonis tikrai puikus kas megsta saldžiai. Vieno daug suvalgyti sunku, bet su kava - super. Beje, pakankamai sotus.
Biskvitui reikėtų:
6 kiaušiniai
260g.cukraus
6 šaukštai verdančio vandens
300g.miltų
recepte dar nurodyta dėti 2 šaukštelius kepimo miltelių, bet aš nededu. Manau, kad pakanka kiaušinių.
Kremui:
200g.svisto
1 ind.kondensuoto pieno
1 apelsino nutarkuota žievelė
1 apelsino sultys
1 pakelis vanilinio cukraus
2šaukštai romo arba konjako
Lakštų sukaistymui:
2 apelsinų sultys
1 šaukštas cukraus
2-3 šaukštai romo arba konjako
Papuošimui:
400g.grietinėlės
4 šaukštai cukraus
2 pakeliai grietinėlės standiuklio
citrinos rūgšties jei reikia (pagal skonį)
Iš tešlos produktų sumaišyti biskvitinę tešlą. Trynius ištrinu su cukrumi ir verdančiu vandeniu. Tada atskirai plaku baltymus iki standžių putų. Pakaitomis ir atsargiai maišydama dedu baltymus ir miltus (Priklausomai nuo kiaušinių dydžio miltų kiekis gali keistis) į trynių masę. Iš paruoštos tešlos išeina 3 biskvitiniai lakštai(galima iškepti vieną, o po to perpjauti).
Kremui kambario temperatūros sviestą išsuku su kondensuotu pienu ir vaniliniu cukrumi. Bebeigiant įmaišau nutarkuotą apelsino žievelę, apelsino sultis, romą arba konjaką. Sulčių gali būti ir mažiau, jei nemėgstate skystoko kremo. Tą kremą kiekvieną kartą kepdama šį tortą bandau pakoreguoti, nes man norėtųsi tirštesnio. Prieš tepant ant biskvitų jį būtų gerai keletą valandų atšaldyti. Tada sulaistau lakštus paruoštu skysčiu ir pertepu kremu.
Papuošimui išplaku grietinėlę. Šį kartą vieną grietinėlės dalį nudažiau kakava. Galima ir valgomais dažais. Žvaigždutes išpjausčiau iš likusio biskvito ir aplydžiau tirpintu šokoladu.
Tai lyg ir tiek to darbo. Skonis tikrai puikus kas megsta saldžiai. Vieno daug suvalgyti sunku, bet su kava - super. Beje, pakankamai sotus.
- Prikabinti failai
-
- DSC00685.JPG (12.08 KiB) Peržiūrėta 5004 karus(ų)
-
- "Apelsininis" torčiukas
- DSC00684.JPG (16.95 KiB) Peržiūrėta 5004 karus(ų)
Re: TORTAI
Labai skaniai skaitosi, tik vienas klausimėlis, ar papuošimui ne perdaug 400g grietinėlės ?
Re: TORTAI
Priklauso nuo to, kiek norisi to riebalo. Galima ir ploniau šonus bei viršų aptept. Man šį kartą liko kokie du šaukštai išplaktos, tai labai skaniai suėjo su miltiniais blyneliais.
Re: TORTAI
Mano dukrom nereikėtų nei blynų, išlaižytų bliūdą, ir dar susikaltų
Re: TORTAI
Maniškiai neužmatė, kad liko, tai ir nesulaižė
Re: TORTAI
Aš tai kartais pati pasiūlau likučius, o kaip išlaižo liepiu indus suplauti , kas paskutinis valgo, tas ir plauna
- Cukinija
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 465
- Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
- Pliusai: 27
- Miestas: Vilnius
Re: TORTAI
Kaip žiauru.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: TORTAI
o as kai pasakau, kad isplautu, sako- nu mama... as gi valgiau, tai tu jau suplauk Tipo jis jau pavargo kol pavalge
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: TORTAI
oooo, jis pas mane proto bokstas...... tik ne ten kur reiketu
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: TORTAI
Visi jie gudrūs darbu nedirbti manoji jau irgi aiškina, kad mama už ją turi žaislus susidėti.
Užsimaniau torto...ką daryt???
Užsimaniau torto...ką daryt???
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: TORTAI
Arba kepk, bet kol galėsi valgyt noras gali būti dingęs, arba eik pirkt. Aš noriu kokių saldžių sausainiukų, bet tingiu keptis, užteks ir duonkepėje kepto pyrago
Re: TORTAI
šeštadienio šventei dariau Napoleona. nedejau i kas kaip gaminama nes nuotraukos gavosi tragiškos, sorry. Užšalo ekranas ir viskas išplaukė na bet nesvarbu, tortas gavosi pasakiškas, visi labai gyre ir prašė recepto. o receptas tai tik kremui, nes patys lakštai pirkti Rūtos parduotuveje, jie nerealus!!!! Taigi, kremui reikes:
350 ml pieno
4 v. š. krakmolo
2 kiaušiniai
1 skardinė Rudu du
1,5 puodelio grietinėlės
Kremui išmaišyti kiaušinius su krakmolu, kad neliktų gumuliukų ir palaipsniui į juos supilti karštą pieną. Dėti masę ant ugnies ir virti maišant 5 – 7 minutes, kol sutirštės ant labai silpnos ugnies, masė turi gautis tokia labai tiršta. dėti Rudu du į dar gerai šiltą masę ir viską gerai išmaišyti. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti su išplaktu kremu. Skonis nerealus, kaip karamelinio plombyro ,labai patiko. Na o toliau tai viską reikia geria pertepti, papuošiau maltais sausainiais ir grietinėle bei šokoladu.
350 ml pieno
4 v. š. krakmolo
2 kiaušiniai
1 skardinė Rudu du
1,5 puodelio grietinėlės
Kremui išmaišyti kiaušinius su krakmolu, kad neliktų gumuliukų ir palaipsniui į juos supilti karštą pieną. Dėti masę ant ugnies ir virti maišant 5 – 7 minutes, kol sutirštės ant labai silpnos ugnies, masė turi gautis tokia labai tiršta. dėti Rudu du į dar gerai šiltą masę ir viską gerai išmaišyti. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti su išplaktu kremu. Skonis nerealus, kaip karamelinio plombyro ,labai patiko. Na o toliau tai viską reikia geria pertepti, papuošiau maltais sausainiais ir grietinėle bei šokoladu.
- aksele
- Gurmanas
- Pranešimai: 1305
- Užsiregistravo: 19 Lap 2007, 21:15
- Pliusai: 5
- Miestas: vln
- Susisiekti:
Re: TORTAI
pasakiskas turbut,kaip noreciau.O kur tos rutos pardes?
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: TORTAI
Gaila, kad Kaune lakštų nėra kur nusipirkt o tu uogiene netepi ar nesimato?