TORTAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Braškių ir migdolų tortas
Tešlai:
2 kiaušiniai;
100 g cukraus;
50 g maltų migdolų;
75 g miltų;
50 g krakmolo;
1 nubrauktas arb. š. kepimo miltelių.
Įdarui:
2 pak. vanilinio pudingo miltelių;
25 g cukraus;
250 ml pieno (gali būti ir mažiau);
50 g maltų migdolų;
500-750 g braškių;
400-600 ml grietinėlės;
30 g cukraus pudros;
1 pak. grietinėlės standiklio;
2 valg. š. braškių uogienės (arba trintų braškių).
Papuošimui:
Plaktos grietinėlės;
100 g kapotų migdolų;
Braškių;
Kapotų pistacijos riešutų;
Švelniai kartaus šokolado puošmenų.
Orkaitę įkaitinti iki 180-200°C temperatūros. Kiaušinius iki purios masės išplakti su 2 šaukštais karšto vandens. Plakant suberti cukrų. Plakti, kol masė pasidarys labai puri. Suberti migdolus. Sumaišyti miltus, krakmolą bei kepimo miltelius ir išsijoti ant kiaušinių. Viską gerai išmaišyti. 25 cm skersmens torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Supilti tešlą ir kepti 20-30 min. Biskvitą ataušinti ir peiliu atskirti nuo torto formos kraštų. Paskui išimti iš formos ir nulupti kepimo popierių.
Įdarui iš pudingo miltelių, cukraus ir pieno išvirti tirštą pudingą ir ataušinti. Į jį įmaišyti migdolus. Braškes nuplauti, nuimti kotelius. Grietinėlę išplakti su cukraus pudra ir grietinėlės standikliu. Torto pagrindą perpjauti į 2 sluoksnius ir juos aptepti uogiene. Apatinį biskvitą aptepti pudingu, o ant jo išdėlioti braškes. Didesnes uogas perpjauti pusiau. Grietinėlę tepti ant braškių. Paskui dėti antrąjį biskvitą ir truputį paspausti.
Tortą iš visų pusių tolygiai aptepti plakta grietinėle. Kraštus apiberti šiek tiek paskrudintais kapotais migdolais. Viršų puošti braškėmis, šokoladinėmis puošmenomis bei pistacijų riešutais.
Tešlai:
2 kiaušiniai;
100 g cukraus;
50 g maltų migdolų;
75 g miltų;
50 g krakmolo;
1 nubrauktas arb. š. kepimo miltelių.
Įdarui:
2 pak. vanilinio pudingo miltelių;
25 g cukraus;
250 ml pieno (gali būti ir mažiau);
50 g maltų migdolų;
500-750 g braškių;
400-600 ml grietinėlės;
30 g cukraus pudros;
1 pak. grietinėlės standiklio;
2 valg. š. braškių uogienės (arba trintų braškių).
Papuošimui:
Plaktos grietinėlės;
100 g kapotų migdolų;
Braškių;
Kapotų pistacijos riešutų;
Švelniai kartaus šokolado puošmenų.
Orkaitę įkaitinti iki 180-200°C temperatūros. Kiaušinius iki purios masės išplakti su 2 šaukštais karšto vandens. Plakant suberti cukrų. Plakti, kol masė pasidarys labai puri. Suberti migdolus. Sumaišyti miltus, krakmolą bei kepimo miltelius ir išsijoti ant kiaušinių. Viską gerai išmaišyti. 25 cm skersmens torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Supilti tešlą ir kepti 20-30 min. Biskvitą ataušinti ir peiliu atskirti nuo torto formos kraštų. Paskui išimti iš formos ir nulupti kepimo popierių.
Įdarui iš pudingo miltelių, cukraus ir pieno išvirti tirštą pudingą ir ataušinti. Į jį įmaišyti migdolus. Braškes nuplauti, nuimti kotelius. Grietinėlę išplakti su cukraus pudra ir grietinėlės standikliu. Torto pagrindą perpjauti į 2 sluoksnius ir juos aptepti uogiene. Apatinį biskvitą aptepti pudingu, o ant jo išdėlioti braškes. Didesnes uogas perpjauti pusiau. Grietinėlę tepti ant braškių. Paskui dėti antrąjį biskvitą ir truputį paspausti.
Tortą iš visų pusių tolygiai aptepti plakta grietinėle. Kraštus apiberti šiek tiek paskrudintais kapotais migdolais. Viršų puošti braškėmis, šokoladinėmis puošmenomis bei pistacijų riešutais.
- ieva114
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 333
- Užsiregistravo: 30 Kov 2008, 15:18
- Pliusai: 7
- Miestas: Klaipeda
3 kiaušiniai
cukraus pusė stiklinės
1 indelis mascarponės (250g)
sausainių tų pailgų arba biskvitų, kur būna tortams pertepti
želatinos 2 šaukštelius ištirpinti 100 gr. vandens, pakaitinti, atvėsinti
kakavos
tirpios kavos
trynius su cukrum labai gerai išplaku, tada mascarponę dedu , vėl išplaku, želatiną supilu. Baltymus labai labai išplaku atskirai ir sudedu į bendrą masę, su šaukštu išmaišau, bet labai nemakaluoju.
į formą dedu sausainius arba biskvitą, gerai palaistau kava, pilu pusę masės, barstau su kakava, ir kartoju sluoksnius dar kartą.
tortą į šaldytuvą, laikyt per naktį.
būtinai darau iš vakaro, nes želatina nesusitingtų kitaip ir turi masė įsigerti į biskvitus.
cukraus pusė stiklinės
1 indelis mascarponės (250g)
sausainių tų pailgų arba biskvitų, kur būna tortams pertepti
želatinos 2 šaukštelius ištirpinti 100 gr. vandens, pakaitinti, atvėsinti
kakavos
tirpios kavos
trynius su cukrum labai gerai išplaku, tada mascarponę dedu , vėl išplaku, želatiną supilu. Baltymus labai labai išplaku atskirai ir sudedu į bendrą masę, su šaukštu išmaišau, bet labai nemakaluoju.
į formą dedu sausainius arba biskvitą, gerai palaistau kava, pilu pusę masės, barstau su kakava, ir kartoju sluoksnius dar kartą.
tortą į šaldytuvą, laikyt per naktį.
būtinai darau iš vakaro, nes želatina nesusitingtų kitaip ir turi masė įsigerti į biskvitus.
Dariau Nekeptą Mary Berry sūrio tortą, ir matyt blogai ištirpinau želatiną, todėl liko smulkūs jos gabalėliai.
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Siaip tai neturint patirties yra tikrai kartais labai lengva labai paprastose sutuacijose susimauti.
Elementariausiai gaminau trinta sriuba pirma syki... Nezinojau, kiek turejo man likti skyscio, t. y. kiek nupilti, kad gautusi normali konsistencija. Gerai man Lilina patare - sultini ne ispilti, o nupilti i kita inda, ir po to ipilt atgal jeigu ka, bet ne visada suspeji gudresnes seimininkes paklausti.
Arba viriau guliasa... Nezinojau, kiek laiko troskinti jautienos - tas dar nieko, bet as ne neitariau, kiek skyscio sugeria miltai ir kai man nuo vieno nepilno sauksto miltu visa padaza sutrauke, pasijutau apgauta ir visa laime, kad tuo paciu imeciau virtu grikiu, kurie dar spejo permirkti akyse nykstanciu padazu...
Tad tikslus receptai yra dorybe... Bet, zinoma, patirties ir zinojimo niekas nepakeis.
Elementariausiai gaminau trinta sriuba pirma syki... Nezinojau, kiek turejo man likti skyscio, t. y. kiek nupilti, kad gautusi normali konsistencija. Gerai man Lilina patare - sultini ne ispilti, o nupilti i kita inda, ir po to ipilt atgal jeigu ka, bet ne visada suspeji gudresnes seimininkes paklausti.
Arba viriau guliasa... Nezinojau, kiek laiko troskinti jautienos - tas dar nieko, bet as ne neitariau, kiek skyscio sugeria miltai ir kai man nuo vieno nepilno sauksto miltu visa padaza sutrauke, pasijutau apgauta ir visa laime, kad tuo paciu imeciau virtu grikiu, kurie dar spejo permirkti akyse nykstanciu padazu...
Tad tikslus receptai yra dorybe... Bet, zinoma, patirties ir zinojimo niekas nepakeis.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Aš tiksliai darau kepdama pyragus, keksiukus, sausainius, o va sriubas, mėsos patiekalus darau pagal save. Svarbu maždaug eiga parašyta ir paskui dedu pagal skonį, norimą tirštumą ir pan, nes kiek darydavau tiksliai pagal receptą, tai iš sriubos gaudavosi košė, padažas arba per skystas arba per tirštas ir pan.
Oi zelatinos tai ir as bijau dabar kitokios nusipirkau, gal ana pasenus buvo, nes nespeja atvest, o jau gabalais susoka.
O gal zinot ka eina pasigamint su sokoladiniais saldainais? atveze mociutes pazistama koki kilograma tikrai nesuvalgysim tiek, kadangi nemegstu saldainiu su juodojo sokolado glaistu, o be manes mazai valgytoju Galvoju, gal kur nors i kepinius jie gali "sueit"?
O gal zinot ka eina pasigamint su sokoladiniais saldainais? atveze mociutes pazistama koki kilograma tikrai nesuvalgysim tiek, kadangi nemegstu saldainiu su juodojo sokolado glaistu, o be manes mazai valgytoju Galvoju, gal kur nors i kepinius jie gali "sueit"?