TORTAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Lie 2008, 17:52

seip as naudoju likerini roma,nes jis kvapniausias :roll:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 07 Lie 2008, 21:17

Braškių ir migdolų tortas

Tešlai:

2 kiaušiniai;
100 g cukraus;
50 g maltų migdolų;
75 g miltų;
50 g krakmolo;
1 nubrauktas arb. š. kepimo miltelių.

Įdarui:

2 pak. vanilinio pudingo miltelių;
25 g cukraus;
250 ml pieno (gali būti ir mažiau);
50 g maltų migdolų;
500-750 g braškių;
400-600 ml grietinėlės;
30 g cukraus pudros;
1 pak. grietinėlės standiklio;
2 valg. š. braškių uogienės (arba trintų braškių).

Papuošimui:

Plaktos grietinėlės;
100 g kapotų migdolų;
Braškių;
Kapotų pistacijos riešutų;
Švelniai kartaus šokolado puošmenų.


Orkaitę įkaitinti iki 180-200°C temperatūros. Kiaušinius iki purios masės išplakti su 2 šaukštais karšto vandens. Plakant suberti cukrų. Plakti, kol masė pasidarys labai puri. Suberti migdolus. Sumaišyti miltus, krakmolą bei kepimo miltelius ir išsijoti ant kiaušinių. Viską gerai išmaišyti. 25 cm skersmens torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Supilti tešlą ir kepti 20-30 min. Biskvitą ataušinti ir peiliu atskirti nuo torto formos kraštų. Paskui išimti iš formos ir nulupti kepimo popierių.

Įdarui iš pudingo miltelių, cukraus ir pieno išvirti tirštą pudingą ir ataušinti. Į jį įmaišyti migdolus. Braškes nuplauti, nuimti kotelius. Grietinėlę išplakti su cukraus pudra ir grietinėlės standikliu. Torto pagrindą perpjauti į 2 sluoksnius ir juos aptepti uogiene. Apatinį biskvitą aptepti pudingu, o ant jo išdėlioti braškes. Didesnes uogas perpjauti pusiau. Grietinėlę tepti ant braškių. Paskui dėti antrąjį biskvitą ir truputį paspausti.

Tortą iš visų pusių tolygiai aptepti plakta grietinėle. Kraštus apiberti šiek tiek paskrudintais kapotais migdolais. Viršų puošti braškėmis, šokoladinėmis puošmenomis bei pistacijų riešutais.

Vartotojo avataras
ieva114
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 333
Užsiregistravo: 30 Kov 2008, 15:18
Pliusai: 7
Miestas: Klaipeda

Standartinė ieva114 » 11 Lie 2008, 09:48

stai mano tiramisu tortas biski aptizes gavosi reikejo daugiau zelatinos deti
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Lie 2008, 10:27

bet skaniai atrodo,kai prapjausi parodyk :wink:

Vartotojo avataras
ieva114
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 333
Užsiregistravo: 30 Kov 2008, 15:18
Pliusai: 7
Miestas: Klaipeda

Standartinė ieva114 » 11 Lie 2008, 10:36

tai kad jau prapjautas buvo, o fotiko tada neturejau nieko 25 dienai darysim tiramisu torta tada ir prapjauta parodysiu :D o seip buvo labai skanus

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Lie 2008, 10:48

isivaizduoju :roll:

Vartotojo avataras
erneka
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2102
Užsiregistravo: 27 Vas 2007, 11:20
Pliusai: 229
Miestas: Šiauliai

Standartinė erneka » 11 Lie 2008, 11:05

O pagal kokį receptą darei? :roll:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 11 Lie 2008, 13:12

Man irgi labai įdomu pagal kokį receptą šis tiramisu. Puikiai atrodo :luks:

Vartotojo avataras
ieva114
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 333
Užsiregistravo: 30 Kov 2008, 15:18
Pliusai: 7
Miestas: Klaipeda

Standartinė ieva114 » 11 Lie 2008, 17:21

3 kiaušiniai
cukraus pusė stiklinės
1 indelis mascarponės (250g)
sausainių tų pailgų arba biskvitų, kur būna tortams pertepti
želatinos 2 šaukštelius ištirpinti 100 gr. vandens, pakaitinti, atvėsinti
kakavos
tirpios kavos

trynius su cukrum labai gerai išplaku, tada mascarponę dedu , vėl išplaku, želatiną supilu. Baltymus labai labai išplaku atskirai ir sudedu į bendrą masę, su šaukštu išmaišau, bet labai nemakaluoju.
į formą dedu sausainius arba biskvitą, gerai palaistau kava, pilu pusę masės, barstau su kakava, ir kartoju sluoksnius dar kartą.
tortą į šaldytuvą, laikyt per naktį.
būtinai darau iš vakaro, nes želatina nesusitingtų kitaip ir turi masė įsigerti į biskvitus.

Vartotojo avataras
Siesta
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 767
Užsiregistravo: 10 Vas 2008, 20:33
Pliusai: 79
Miestas: Vilnius

Standartinė Siesta » 12 Lie 2008, 12:57

Man jau baisu bedaryt ką nors su želatina :lol:

Vartotojo avataras
ieva114
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 333
Užsiregistravo: 30 Kov 2008, 15:18
Pliusai: 7
Miestas: Klaipeda

Standartinė ieva114 » 12 Lie 2008, 13:03

kodel?

Vartotojo avataras
Siesta
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 767
Užsiregistravo: 10 Vas 2008, 20:33
Pliusai: 79
Miestas: Vilnius

Standartinė Siesta » 12 Lie 2008, 13:12

Dariau Nekeptą Mary Berry sūrio tortą, ir matyt blogai ištirpinau želatiną, todėl liko smulkūs jos gabalėliai.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Lie 2008, 13:28

reikejo truputi daugiau vandens ipilti,kai brinkinai zelatina :wink:

Vartotojo avataras
Siesta
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 767
Užsiregistravo: 10 Vas 2008, 20:33
Pliusai: 79
Miestas: Vilnius

Standartinė Siesta » 12 Lie 2008, 13:34

Pyliau kiek buvo parašyta recepte. :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Lie 2008, 13:40

nereikia visada aklai pasitiketi receptais :D

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 12 Lie 2008, 16:23

Siaip tai neturint patirties yra tikrai kartais labai lengva labai paprastose sutuacijose susimauti.

Elementariausiai gaminau trinta sriuba pirma syki... Nezinojau, kiek turejo man likti skyscio, t. y. kiek nupilti, kad gautusi normali konsistencija. Gerai man Lilina patare - sultini ne ispilti, o nupilti i kita inda, ir po to ipilt atgal jeigu ka, bet ne visada suspeji gudresnes seimininkes paklausti.

Arba viriau guliasa... Nezinojau, kiek laiko troskinti jautienos - tas dar nieko, bet as ne neitariau, kiek skyscio sugeria miltai ir kai man nuo vieno nepilno sauksto miltu visa padaza sutrauke, pasijutau apgauta ir visa laime, kad tuo paciu imeciau virtu grikiu, kurie dar spejo permirkti akyse nykstanciu padazu...

Tad tikslus receptai yra dorybe... Bet, zinoma, patirties ir zinojimo niekas nepakeis.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 12 Lie 2008, 16:33

Aš tiksliai darau kepdama pyragus, keksiukus, sausainius, o va sriubas, mėsos patiekalus darau pagal save. Svarbu maždaug eiga parašyta ir paskui dedu pagal skonį, norimą tirštumą ir pan, nes kiek darydavau tiksliai pagal receptą, tai iš sriubos gaudavosi košė, padažas arba per skystas arba per tirštas ir pan.

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 12 Lie 2008, 16:35

va va, o kai dar tos nuojautos neturi ir nezinai, ko kiek det ir kas kaip gausis, tada ir plavineji sau :)

Kazkokioj knygoj vaikysteje skaiciau, kad virtuve - tai didziule chemijos laboratorija. Sunku nesutikti, tiesa? :wink:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 12 Lie 2008, 16:38

TIkra laboratorija ta virtuvė. Yra net knyga apie tas visas subtilybes parašyta cheminėmis formulėmis. Bet dažniausiai išmoksi iš savo klaidų. Vieną kartą darei vienaip, neišėjo, nepatiko, kitą kartą jau bandai kitaip, o tada jau kai atkali sistemą, tai gali improvizuot su bet kuriuo patiekalu

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 12 Lie 2008, 16:48

Faktas. Na, as klaidu-klaideliu jau pridarius sociai, bet, kadangi gaminu vis kita ir vis kita patiekala, nelabai turiu progu is ju pasimokyt :roll:

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 12 Lie 2008, 17:44

Oi zelatinos tai ir as bijau :oops: dabar kitokios nusipirkau, gal ana pasenus buvo, nes nespeja atvest, o jau gabalais susoka. :roll:

O gal zinot ka eina pasigamint su sokoladiniais saldainais? :roll: atveze mociutes pazistama koki kilograma :shock: tikrai nesuvalgysim tiek, kadangi nemegstu saldainiu su juodojo sokolado glaistu, o be manes mazai valgytoju :D Galvoju, gal kur nors i kepinius jie gali "sueit"?

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 12 Lie 2008, 18:35

justuke rašė: Galvoju, gal kur nors i kepinius jie gali "sueit"?
Kokį pyragą ar sausainius kepdama pabandyk sudėti susmukintus gabaliukais, gal ir visai tiktų

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 12 Lie 2008, 18:35

Gerai, aciu, pabandysiu :aciu1:

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 12 Lie 2008, 18:41

Kad saldainiu su juodu glajum reiktu galvot kur padet... :shock:

Duokit man!!!!!!!!!

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 12 Lie 2008, 21:09

galiu atsiust :D

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 12 Lie 2008, 21:12

Kaip? emailu? Valgyk jau, valgyk pati, ko cia sladainiais metysies

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 12 Lie 2008, 21:13

ne emailu. i vokeli idesiu, supresuosiu ir atsiusiu :lol:

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 12 Lie 2008, 21:14

:lol:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Standartinė sinsan » 12 Lie 2008, 21:23

pastininkas uzuodes suniamnios :laugh:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 12 Lie 2008, 21:45

075 tegul tik pabando :lol:

Skelbti atsakymą