TORTAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Tortas „Paukščių pienas“
Tešlai:
4 kiaušiniai, po 200 g cukraus miltų.
Kremui:
200 ml pieno, 300 g sviesto arba margarino,
10 kiaušinių, 400 g cukraus,
šaukštas miltų, 40 g želatinos, vanilino.
Glajui:
5 šaukštai kakavos, 3 šaukštai pieno,
100 g cukraus, 50 g sviesto.
Formai:
riebalų.
Tešlai trynius išsukite su puse cukraus. Baltymus išplakite iki putų, supilkite į juos likusį cukrų ir dar paplakite. Paskui atsargiai kartu sumaišykite išplaktus trynius, miltus ir baltymus. Masę supilkite į pateptą riebalais torto formą (ją rinkitės platesnę ir žemesnę) ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 30 minučių. Kremui želatiną užpilkite 150 g šilto vandens ir palikite 30 minučių brinkti. Kiaušinių trynius gerai ištrinkite su puse cukraus, supilkite pieną, išmaišykite, berkite miltus, vėl išmaišykite.
Dubenį su mase dėkite į didesnį indą su karštu vandeniu, maišydamos kaitinkite, kol užvirs. Atvėsinkite. Sudėkite stambia tarka sutarkuotą sviestą ar margariną, įberkite vanilino ir viską išplakite iki vientisos masės. Tada pašildykite, bet neužvirkite išbrinkusios želatinos, perkoškite ir atvėsinkite. Baltymus su likusiu cukrumi išplakite iki putų, greitai, visą laiką maišydamos, supilkite želatiną. Galiausiai trynių ir baltymų masę sumaišykite.
Iškeptą ir atvėsusį biskvitą perpjaukite horizontaliai į dvi dalis. Ant vieno papločio tepkite paruoštą kremą, antrąjį vožkite ant viršaus.
Glajui skirtus produktus sumaišykite, ištirpinkite inde karšto vandens vonelėje, atvėsinkite. Aptepkite juo torto viršų ir šonus. Puoškite žirniukais, vaisiais, cukatomis, riešutais.
Tešlai:
4 kiaušiniai, po 200 g cukraus miltų.
Kremui:
200 ml pieno, 300 g sviesto arba margarino,
10 kiaušinių, 400 g cukraus,
šaukštas miltų, 40 g želatinos, vanilino.
Glajui:
5 šaukštai kakavos, 3 šaukštai pieno,
100 g cukraus, 50 g sviesto.
Formai:
riebalų.
Tešlai trynius išsukite su puse cukraus. Baltymus išplakite iki putų, supilkite į juos likusį cukrų ir dar paplakite. Paskui atsargiai kartu sumaišykite išplaktus trynius, miltus ir baltymus. Masę supilkite į pateptą riebalais torto formą (ją rinkitės platesnę ir žemesnę) ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 30 minučių. Kremui želatiną užpilkite 150 g šilto vandens ir palikite 30 minučių brinkti. Kiaušinių trynius gerai ištrinkite su puse cukraus, supilkite pieną, išmaišykite, berkite miltus, vėl išmaišykite.
Dubenį su mase dėkite į didesnį indą su karštu vandeniu, maišydamos kaitinkite, kol užvirs. Atvėsinkite. Sudėkite stambia tarka sutarkuotą sviestą ar margariną, įberkite vanilino ir viską išplakite iki vientisos masės. Tada pašildykite, bet neužvirkite išbrinkusios želatinos, perkoškite ir atvėsinkite. Baltymus su likusiu cukrumi išplakite iki putų, greitai, visą laiką maišydamos, supilkite želatiną. Galiausiai trynių ir baltymų masę sumaišykite.
Iškeptą ir atvėsusį biskvitą perpjaukite horizontaliai į dvi dalis. Ant vieno papločio tepkite paruoštą kremą, antrąjį vožkite ant viršaus.
Glajui skirtus produktus sumaišykite, ištirpinkite inde karšto vandens vonelėje, atvėsinkite. Aptepkite juo torto viršų ir šonus. Puoškite žirniukais, vaisiais, cukatomis, riešutais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Angliškas tortas
Tešlai:
po 150 g miltų ir margarino arba sviesto,
po 1/2 šaukštelio druskos ir tarkuotų citrinų žievelių,
šaukštas cukraus pudros,
žiupsnelis vanilinio cukraus.
Kremui:
125 g varškės, 4 šaukštai tirštos grietinės,
šaukštas cukraus, šaukštelis tarkuotų citrinų žievelių,
bet kokio džemo ar tirštos uogienės.
Papuošti:
graikinių riešutų arba kokosų drožlių.
Miltus sumaišykite su druska, cukraus pudra ir citrinų žievelėmis. Tada į miltus stambia tarka sutarkuokite margariną arba sviestą ir gerai išsukite. Šliūkštelėkite šaukštą vandens, įberkite vanilinio cukraus ir vėl išsukite, kol masė taps vientisa. Suformuokite tešlos rutulį, suvyniokite jį į sviestinį popierių ir 1/2 valandos palaikykite šaldytuve.
Paskui atšaldytą tešlą išklokite ant apvalios kepimo formos dugno ir pirštais suplokite į 1 cm storio paplotį. Šaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite. Po 5 minučių, jei papločio viršuje atsiras pūslelių, pradurkite jas plonu mediniu smeigtuku.
Kremui iki purumo ištrinkite varškę su cukrumi, grietine ir tarkuotomis citrinų žievelėmis. Kai paplotis iškeps ir atauš, aptepkite jį varškės kremu, o ant viršaus - džemu. Puoškite kapotais graikiniais riešutais ar kokosų drožlėmis.
Tešlai:
po 150 g miltų ir margarino arba sviesto,
po 1/2 šaukštelio druskos ir tarkuotų citrinų žievelių,
šaukštas cukraus pudros,
žiupsnelis vanilinio cukraus.
Kremui:
125 g varškės, 4 šaukštai tirštos grietinės,
šaukštas cukraus, šaukštelis tarkuotų citrinų žievelių,
bet kokio džemo ar tirštos uogienės.
Papuošti:
graikinių riešutų arba kokosų drožlių.
Miltus sumaišykite su druska, cukraus pudra ir citrinų žievelėmis. Tada į miltus stambia tarka sutarkuokite margariną arba sviestą ir gerai išsukite. Šliūkštelėkite šaukštą vandens, įberkite vanilinio cukraus ir vėl išsukite, kol masė taps vientisa. Suformuokite tešlos rutulį, suvyniokite jį į sviestinį popierių ir 1/2 valandos palaikykite šaldytuve.
Paskui atšaldytą tešlą išklokite ant apvalios kepimo formos dugno ir pirštais suplokite į 1 cm storio paplotį. Šaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite. Po 5 minučių, jei papločio viršuje atsiras pūslelių, pradurkite jas plonu mediniu smeigtuku.
Kremui iki purumo ištrinkite varškę su cukrumi, grietine ir tarkuotomis citrinų žievelėmis. Kai paplotis iškeps ir atauš, aptepkite jį varškės kremu, o ant viršaus - džemu. Puoškite kapotais graikiniais riešutais ar kokosų drožlėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Karališkas tortas
Po 125 g juodojo šokolado ir sviesto,
po 150 g cukraus pudros ir miltų,
4 kiaušiniai, truputis vanilinio cukraus,
100 g cukraus, 200 ml abrikosų uogienės,
2 šaukštai romo.
Glajui:
300 g cukraus, 150 ml vandens,
150 g kakavos miltelių.
Sviestą išsukite plaktuvu, supilkite cukraus pudrą, išmaišykite, po 2 minučių padidinkite plakimo greitį. Plakite, kol bus puri masė. Šokoladą ištirpinkite inde karšto vandens vonelėje. Į plakinį po vieną sumuškite trynius, pilkite ištirpintą šokoladą, berkite vaniliną, miltus.
Baltymus išplakite su cukrumi, 1/4 kiekio atidėkite glajui, likusius atsargiai įmaišykite į tešlą. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 45 minutes. Glajui skirtus produktus sumaišykite ir pakaitinkite 5 minutes. Nukelkite nuo ugnies ir minutę maišykite. Kai atvės, sumaišykite su likusiu baltymų plakiniu.Iškepusį biskvitą perpjaukite į du papločius, pertepkite abrikosų uogiene, prieš tai ją truputį pakaitinkite su romu. Biskvito viršų taip pat aptepkite uogiene, leiskite sustingti, tada apliekite šokolado glajumi ir vėl palikite sustingti.
Puoškite riešutais, uogomis, lengvai pabarstykite cukraus pudra.
Po 125 g juodojo šokolado ir sviesto,
po 150 g cukraus pudros ir miltų,
4 kiaušiniai, truputis vanilinio cukraus,
100 g cukraus, 200 ml abrikosų uogienės,
2 šaukštai romo.
Glajui:
300 g cukraus, 150 ml vandens,
150 g kakavos miltelių.
Sviestą išsukite plaktuvu, supilkite cukraus pudrą, išmaišykite, po 2 minučių padidinkite plakimo greitį. Plakite, kol bus puri masė. Šokoladą ištirpinkite inde karšto vandens vonelėje. Į plakinį po vieną sumuškite trynius, pilkite ištirpintą šokoladą, berkite vaniliną, miltus.
Baltymus išplakite su cukrumi, 1/4 kiekio atidėkite glajui, likusius atsargiai įmaišykite į tešlą. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 45 minutes. Glajui skirtus produktus sumaišykite ir pakaitinkite 5 minutes. Nukelkite nuo ugnies ir minutę maišykite. Kai atvės, sumaišykite su likusiu baltymų plakiniu.Iškepusį biskvitą perpjaukite į du papločius, pertepkite abrikosų uogiene, prieš tai ją truputį pakaitinkite su romu. Biskvito viršų taip pat aptepkite uogiene, leiskite sustingti, tada apliekite šokolado glajumi ir vėl palikite sustingti.
Puoškite riešutais, uogomis, lengvai pabarstykite cukraus pudra.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kavos tortas su plakta grietinėle
Tešlai:
100 g sviesto, 8 kiaušiniai,
200 g cukraus pudros, žiupsnelis druskos,
150 g miltų, 7 šaukštai konjako.
Kremui:
500 ml 35 proc. riebumo grietinėlės,
50 g cukraus pudros, 3-4 šaukštai tirpios kavos.
Puošti:
skaldytų migdolų, kavos pupelių.
Sviestą ištirpinkite ir palikite atvėsti. Kiaušinius, druską ir cukraus pudrą išplakite inde karšto vandens vonelėje, kol sutirštės. Tada dubenį su plakiniu perdėkite į šalto vandens vonelę ir plakite, kol masė atvės. Paskui suberkite persijotus miltus ir nuolat maišydamos pilkite ištirpintą sviestą. Tešlą supilkite į 26 cm skersmens torto formą ir iškepkite plokštainį. Atvėsusį išimkite iš formos ir padalykite į du papločius. Apšlakstykite juos konjaku.
Grietinėlę su kava ir cukraus pudra išplakite iki standumo. Papločius aptepkite kavos kremu. Dalį kremo atidėkite papuošti - jį konditeriniu maišeliu išspauskite ant torto viršaus roželėmis. Pabarstykite skaldytais migdolų riešutais, ant kiekvienos roželės uždėkite po kavos pupelę.
Tešlai:
100 g sviesto, 8 kiaušiniai,
200 g cukraus pudros, žiupsnelis druskos,
150 g miltų, 7 šaukštai konjako.
Kremui:
500 ml 35 proc. riebumo grietinėlės,
50 g cukraus pudros, 3-4 šaukštai tirpios kavos.
Puošti:
skaldytų migdolų, kavos pupelių.
Sviestą ištirpinkite ir palikite atvėsti. Kiaušinius, druską ir cukraus pudrą išplakite inde karšto vandens vonelėje, kol sutirštės. Tada dubenį su plakiniu perdėkite į šalto vandens vonelę ir plakite, kol masė atvės. Paskui suberkite persijotus miltus ir nuolat maišydamos pilkite ištirpintą sviestą. Tešlą supilkite į 26 cm skersmens torto formą ir iškepkite plokštainį. Atvėsusį išimkite iš formos ir padalykite į du papločius. Apšlakstykite juos konjaku.
Grietinėlę su kava ir cukraus pudra išplakite iki standumo. Papločius aptepkite kavos kremu. Dalį kremo atidėkite papuošti - jį konditeriniu maišeliu išspauskite ant torto viršaus roželėmis. Pabarstykite skaldytais migdolų riešutais, ant kiekvienos roželės uždėkite po kavos pupelę.
Citrininis tortas
150gr sausainiu,
75gr sviesto
cia pagrindas torto.
400ml grietineles,
200ml varskes,
125ml naturalaus jogurto,
8gr zelatinos,
4v.s. citrinos sulciu,
1v.s.vanilino,
100ml cukraus,
vienos citrinos zievele.
sausainius sumalti ir sumaisyti su tirpintu sviestu,isardoma forma 22cm iskloti plevele ir suberti sausainius gerai suspausti ir deti i saldytuva.Zelatina istipdyti 75ml pieno,varske isplakti su jogurtu,cukrumi,vanilinu,imaisyti citrinos zievele.Istirpinta zelatina supilti i varskes mase.Atsargiai imaisyti plakta grietinele,supilti citrinos sultis,viska gerai ismaisyti ir sudeti ant sausainiu.Deti i saldytuva,po to papuosti.
tai va dariau toki skonis tai labai geras buvo bet labai minkstas sakau gal kita karta deti daugiau zelatinos kaip manot
150gr sausainiu,
75gr sviesto
cia pagrindas torto.
400ml grietineles,
200ml varskes,
125ml naturalaus jogurto,
8gr zelatinos,
4v.s. citrinos sulciu,
1v.s.vanilino,
100ml cukraus,
vienos citrinos zievele.
sausainius sumalti ir sumaisyti su tirpintu sviestu,isardoma forma 22cm iskloti plevele ir suberti sausainius gerai suspausti ir deti i saldytuva.Zelatina istipdyti 75ml pieno,varske isplakti su jogurtu,cukrumi,vanilinu,imaisyti citrinos zievele.Istirpinta zelatina supilti i varskes mase.Atsargiai imaisyti plakta grietinele,supilti citrinos sultis,viska gerai ismaisyti ir sudeti ant sausainiu.Deti i saldytuva,po to papuosti.
tai va dariau toki skonis tai labai geras buvo bet labai minkstas sakau gal kita karta deti daugiau zelatinos kaip manot