TORTAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Geg 2008, 18:41

Tikrai taip, galima ir prieš keletą dienų išsikepti. :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Geg 2008, 19:03

o kodel ironiska sypsenele :roll:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 08 Geg 2008, 19:05

o tu Tutsi labai kreipi i jas demesi? :wink: as tai daznai net nepastebiu, pridedu betkokiu :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Geg 2008, 19:07

Tutsi rašė:o kodel ironiska sypsenele :roll:
Čia kuri? Mano :shock: Ji, beje, labai man patinka, jei pastebėjai :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Geg 2008, 19:07

o as pagal sypseneles,sprendziu ka zmogus noretu pasakyti :oops:

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 08 Geg 2008, 19:08

tai as turbut tau visai kvailiuke atrodau :lol:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 08 Geg 2008, 19:09

Tutsi rašė:o as pagal sypseneles,sprendziu ka zmogus noretu pasakyti :oops:
istikruju teisybe tu cia sakai :roll: uzdeta sypsenele gali suteikti sakiniui vis kitokia prasme 8)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Geg 2008, 19:10

butent,todel niekada nepridedu sypseneles nepagalvojusi :wink:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 08 Geg 2008, 19:10

justuke, kodel taip sakai? :lol: paziurek i mane, ir as daug sypseneliu dedu, o kartais net sitokias Paveikslėlis :D

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 08 Geg 2008, 19:10

Tutsi rašė:butent,todel niekada nepridedu sypseneles nepagalvojusi :wink:
pagirtina :luks: :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Geg 2008, 19:11

justuke rašė:tai as turbut tau visai kvailiuke atrodau :lol:
nea,man kai pamatau ta lakstanti zmogeliuka po apacia pas tave,tai atrodai visa laika viskuom patenkinta ir nenustygstanti vietoje :roll:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 08 Geg 2008, 19:13

Tutsi rašė:
justuke rašė:tai as turbut tau visai kvailiuke atrodau :lol:
nea,man kai pamatau ta lakstanti zmogeliuka po apacia pas tave,tai atrodai visa laika viskuom patenkinta ir nenustygstanti vietoje :roll:
o kai tavo pamatau, pagalvoju, kad labai savo nagiukus priziuri :wink: :D 8)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Geg 2008, 19:15

kazkada taip ir buvo :wink: O dabar vis pasmailinu is papratymo :wink:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 08 Geg 2008, 19:17

as pas kaimyne darausi, ji namuose dabar daro, nes vaika augina, tai papigam man manikiuras atseina :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Geg 2008, 20:02

as kai visa gyvenimeli visoms darydavau,tai dabar sarmata kazkur eiti,kad padarytu :D

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 08 Geg 2008, 20:39

nu siaip tai tie smailikai tokio gyvumo prideda ir padeda isliet emocijas :lol: :lol: bent jau man 8) cia tipo labai protingai parasiau :lol:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 09 Geg 2008, 11:10

Nu kam tas "tipo" ;) Iš tikrųjų padeda išreikšti emocijas ;)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Geg 2008, 16:08

Tortas „Paukščių pienas“

Tešlai:
4 kiaušiniai, po 200 g cukraus miltų.

Kremui:

200 ml pieno, 300 g sviesto arba margarino,
10 kiaušinių, 400 g cukraus,
šaukštas miltų, 40 g želatinos, vanilino.

Glajui:
5 šaukštai kakavos, 3 šaukštai pieno,
100 g cukraus, 50 g sviesto.

Formai:
riebalų.
Tešlai trynius išsukite su puse cukraus. Baltymus išplakite iki putų, supilkite į juos likusį cukrų ir dar paplakite. Paskui atsargiai kartu sumaišykite išplaktus trynius, miltus ir baltymus. Masę supilkite į pateptą riebalais torto formą (ją rinkitės platesnę ir žemesnę) ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 30 minučių. Kremui želatiną užpilkite 150 g šilto vandens ir palikite 30 minučių brinkti. Kiaušinių trynius gerai ištrinkite su puse cukraus, supilkite pieną, išmaišykite, berkite miltus, vėl išmaišykite.
Dubenį su mase dėkite į didesnį indą su karštu vandeniu, maišydamos kaitinkite, kol užvirs. Atvėsinkite. Sudėkite stambia tarka sutarkuotą sviestą ar margariną, įberkite vanilino ir viską išplakite iki vientisos masės. Tada pašildykite, bet neužvirkite išbrinkusios želatinos, perkoškite ir atvėsinkite. Baltymus su likusiu cukrumi išplakite iki putų, greitai, visą laiką maišydamos, supilkite želatiną. Galiausiai trynių ir baltymų masę sumaišykite.
Iškeptą ir atvėsusį biskvitą perpjaukite horizontaliai į dvi dalis. Ant vieno papločio tepkite paruoštą kremą, antrąjį vožkite ant viršaus.
Glajui skirtus produktus sumaišykite, ištirpinkite inde karšto vandens vonelėje, atvėsinkite. Aptepkite juo torto viršų ir šonus. Puoškite žirniukais, vaisiais, cukatomis, riešutais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Geg 2008, 16:09

Angliškas tortas

Tešlai:
po 150 g miltų ir margarino arba sviesto,
po 1/2 šaukštelio druskos ir tarkuotų citrinų žievelių,
šaukštas cukraus pudros,
žiupsnelis vanilinio cukraus.

Kremui:
125 g varškės, 4 šaukštai tirštos grietinės,
šaukštas cukraus, šaukštelis tarkuotų citrinų žievelių,
bet kokio džemo ar tirštos uogienės.

Papuošti:
graikinių riešutų arba kokosų drožlių.
Miltus sumaišykite su druska, cukraus pudra ir citrinų žievelėmis. Tada į miltus stambia tarka sutarkuokite margariną arba sviestą ir gerai išsukite. Šliūkštelėkite šaukštą vandens, įberkite vanilinio cukraus ir vėl išsukite, kol masė taps vientisa. Suformuokite tešlos rutulį, suvyniokite jį į sviestinį popierių ir 1/2 valandos palaikykite šaldytuve.
Paskui atšaldytą tešlą išklokite ant apvalios kepimo formos dugno ir pirštais suplokite į 1 cm storio paplotį. Šaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite. Po 5 minučių, jei papločio viršuje atsiras pūslelių, pradurkite jas plonu mediniu smeigtuku.
Kremui iki purumo ištrinkite varškę su cukrumi, grietine ir tarkuotomis citrinų žievelėmis. Kai paplotis iškeps ir atauš, aptepkite jį varškės kremu, o ant viršaus - džemu. Puoškite kapotais graikiniais riešutais ar kokosų drožlėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Geg 2008, 16:10

Karališkas tortas

Po 125 g juodojo šokolado ir sviesto,
po 150 g cukraus pudros ir miltų,
4 kiaušiniai, truputis vanilinio cukraus,
100 g cukraus, 200 ml abrikosų uogienės,
2 šaukštai romo.

Glajui:
300 g cukraus, 150 ml vandens,
150 g kakavos miltelių.
Sviestą išsukite plaktuvu, supilkite cukraus pudrą, išmaišykite, po 2 minučių padidinkite plakimo greitį. Plakite, kol bus puri masė. Šokoladą ištirpinkite inde karšto vandens vonelėje. Į plakinį po vieną sumuškite trynius, pilkite ištirpintą šokoladą, berkite vaniliną, miltus.
Baltymus išplakite su cukrumi, 1/4 kiekio atidėkite glajui, likusius atsargiai įmaišykite į tešlą. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 45 minutes. Glajui skirtus produktus sumaišykite ir pakaitinkite 5 minutes. Nukelkite nuo ugnies ir minutę maišykite. Kai atvės, sumaišykite su likusiu baltymų plakiniu.Iškepusį biskvitą perpjaukite į du papločius, pertepkite abrikosų uogiene, prieš tai ją truputį pakaitinkite su romu. Biskvito viršų taip pat aptepkite uogiene, leiskite sustingti, tada apliekite šokolado glajumi ir vėl palikite sustingti.
Puoškite riešutais, uogomis, lengvai pabarstykite cukraus pudra.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Geg 2008, 16:11

Kavos tortas su plakta grietinėle

Tešlai:
100 g sviesto, 8 kiaušiniai,
200 g cukraus pudros, žiupsnelis druskos,
150 g miltų, 7 šaukštai konjako.

Kremui:
500 ml 35 proc. riebumo grietinėlės,
50 g cukraus pudros, 3-4 šaukštai tirpios kavos.

Puošti:

skaldytų migdolų, kavos pupelių.
Sviestą ištirpinkite ir palikite atvėsti. Kiaušinius, druską ir cukraus pudrą išplakite inde karšto vandens vonelėje, kol sutirštės. Tada dubenį su plakiniu perdėkite į šalto vandens vonelę ir plakite, kol masė atvės. Paskui suberkite persijotus miltus ir nuolat maišydamos pilkite ištirpintą sviestą. Tešlą supilkite į 26 cm skersmens torto formą ir iškepkite plokštainį. Atvėsusį išimkite iš formos ir padalykite į du papločius. Apšlakstykite juos konjaku.
Grietinėlę su kava ir cukraus pudra išplakite iki standumo. Papločius aptepkite kavos kremu. Dalį kremo atidėkite papuošti - jį konditeriniu maišeliu išspauskite ant torto viršaus roželėmis. Pabarstykite skaldytais migdolų riešutais, ant kiekvienos roželės uždėkite po kavos pupelę.

Vartotojo avataras
ziuzete
Naujokas
Pranešimai: 11
Užsiregistravo: 30 Sau 2008, 19:58

Standartinė ziuzete » 12 Geg 2008, 19:30

Labai aciu uz atsakyma senokai cia nebuvau ilindus,nespeju kai dirbu tai laiko nelieka na o dabar iseiginiausiu tai truputi panardysiu.Torta visdelto vakar dariau citrinini su zelatina,gavosi skanus tik truputi minkstas pagal recepta dejau 8gr.gal reikejo daugiau kaip manote.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Geg 2008, 09:09

koks receptas konkreciai :?:

Vartotojo avataras
ziuzete
Naujokas
Pranešimai: 11
Užsiregistravo: 30 Sau 2008, 19:58

Standartinė ziuzete » 14 Geg 2008, 17:22

Citrininis tortas
150gr sausainiu,
75gr sviesto
cia pagrindas torto.
400ml grietineles,
200ml varskes,
125ml naturalaus jogurto,
8gr zelatinos,
4v.s. citrinos sulciu,
1v.s.vanilino,
100ml cukraus,
vienos citrinos zievele.
sausainius sumalti ir sumaisyti su tirpintu sviestu,isardoma forma 22cm iskloti plevele ir suberti sausainius gerai suspausti ir deti i saldytuva.Zelatina istipdyti 75ml pieno,varske isplakti su jogurtu,cukrumi,vanilinu,imaisyti citrinos zievele.Istirpinta zelatina supilti i varskes mase.Atsargiai imaisyti plakta grietinele,supilti citrinos sultis,viska gerai ismaisyti ir sudeti ant sausainiu.Deti i saldytuva,po to papuosti.
tai va dariau toki skonis tai labai geras buvo bet labai minkstas sakau gal kita karta deti daugiau zelatinos kaip manot

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Geg 2008, 17:26

tikrai,pagal mane truputi mazokai zelatinos :wink:

Vartotojo avataras
ziuzete
Naujokas
Pranešimai: 11
Užsiregistravo: 30 Sau 2008, 19:58

Standartinė ziuzete » 14 Geg 2008, 17:30

Ojei sudeciau visa pakeli 20gr ar nebutu per kieta,nes dabar dejau puse o buvo mazoka

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 14 Geg 2008, 17:32

Aš dedu 0,5 kg kremui - 3 šaukštus želatino, tai vat pagal tai gali orentuoti, kad kažkur 150Gr užpilui, reikia 1 šauktšo želatino
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Geg 2008, 17:40

bet jei visa mase sudejus ir grietinele ir varske ir jogurta,tai paziurek kiek gaunasi :roll: As deciau du gerus saukstus :wink: Seip as litrui jogurto,dedu 3 gerus saukstus :!:

Vartotojo avataras
ziuzete
Naujokas
Pranešimai: 11
Užsiregistravo: 30 Sau 2008, 19:58

Standartinė ziuzete » 14 Geg 2008, 17:50

Labai aciu :aciu1:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Geg 2008, 18:40

nera uz ka,tikiuosi kita karta geriau pavyks :D :wink:

Skelbti atsakymą