Puslapis 2022

Parašytas: 27 Rgp 2008, 15:47
Tutsi
tie vafliukai vadinasi "taleriais" :wink:

Parašytas: 01 Rgs 2008, 17:17
ieva114
na va mano dar vienas uzkandis
iskepi duona. istepi ja su keciupu labai nedaug ir tada uzdedi silkes gabaliuka. Labai saunus uzkandis

Paveikslėlis

Parašytas: 01 Rgs 2008, 17:24
pyp
o kaip idomiai :shock:

Parašytas: 01 Rgs 2008, 17:25
ieva114
ir labai skanu :wink:

Parašytas: 01 Rgs 2008, 17:37
pyp
jauciu svoguno laiskas labai tiktu papuosimui :roll:

Parašytas: 01 Rgs 2008, 17:39
ieva114
gali buti...

Parašytas: 01 Rgs 2008, 17:40
Tutsi
o man cia griezinelis svoguno nepamaisytu :D

Re: Užkandžiai prie alaus

Parašytas: 11 Bal 2009, 18:32
Helle
Nežinojau kuriai kategorijai priskirti šį patiekalą, todėl rašau čia 024 manau, kad šis patiekaliukas puikiai tiks ir prie alaus, ir be jo :wink:

Tortilijos su vištiena

4 tortilijų paplotėliai,
250 g vištienos filė,
avokadas,
pusė "Ledkalnio" salotos,
indelis meksikietiško daržovių mišinio,
pagal skonis druskos,
pipirų,
meksikietiškų "Taco" prieskonių,
pusės citrinos sulčių

Avokadą nulupkite, perpjaukite išilgai per pusę, išimkite kauliuką, supjaustykite ir sutrinkite šakute iki vientisos masės. Avokadų tyrę pasūdykite, pagardinkite juodaisiais pipirais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir pakepinkite aliejuje, kol dailiai apskrus. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir "Taco" prieskoniais. Tada į keptuvę suverskite nuvarvintą meksikietišką daržovių mišinį ir dar šiek tiek pakaitinkite. Salotas supjaustykite pailgomis juostelėmis, perliekite verdančiu vandeniu ir nuvarvinkite. Paplotėlius trumpai apkepkite keptuvėje, aptepkite avokadų tyre, tada sukrėskite mėsos įdarą, susukite į ritinėlį ir patiekite.

Re: Užkandžiai prie alaus

Parašytas: 14 Bal 2009, 20:39
la major
Helle rašė:Nežinojau kuriai kategorijai priskirti šį patiekalą, todėl rašau čia 024 manau, kad šis patiekaliukas puikiai tiks ir prie alaus, ir be jo :wink:

Tortilijos su vištiena

4 tortilijų paplotėliai,
250 g vištienos filė,
avokadas,
pusė "Ledkalnio" salotos,
indelis meksikietiško daržovių mišinio,
pagal skonis druskos,
pipirų,
meksikietiškų "Taco" prieskonių,
pusės citrinos sulčių

Avokadą nulupkite, perpjaukite išilgai per pusę, išimkite kauliuką, supjaustykite ir sutrinkite šakute iki vientisos masės. Avokadų tyrę pasūdykite, pagardinkite juodaisiais pipirais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir pakepinkite aliejuje, kol dailiai apskrus. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir "Taco" prieskoniais. Tada į keptuvę suverskite nuvarvintą meksikietišką daržovių mišinį ir dar šiek tiek pakaitinkite. Salotas supjaustykite pailgomis juostelėmis, perliekite verdančiu vandeniu ir nuvarvinkite. Paplotėlius trumpai apkepkite keptuvėje, aptepkite avokadų tyre, tada sukrėskite mėsos įdarą, susukite į ritinėlį ir patiekite.
Šitą galima prie Meksikiečių virtuvės dėti - drąsiai (Nacionalinės virtuvės). Ten visos tortijijos ps mus :)
Man labai patinka tortilijos, ir šitas receptukas bus išbandytas, su avokadu neragavau. Tik vietoje meksikietisku daržovių gal kokių gaivių daržovių dėčiau (nekepindama).
Ir, beje, į apkepintas tortilijas sunku sukti įdarą (apskrudusios turėtų lūžinėti, todėl siūlyčiau geriau palaikyti virš garų, kad taptų minkštesnės, sukti įdarą, o po to atsargiai, kad neišbėgtų įdaras, apkepinti. Šitaip tortilijos išlaiko formą geriau, galima imti tiesiog rankomis ir valgyt, prilaikant servetėle kraštą, kad neišbėgtų įdaras :)

Re: Užkandžiai prie alaus

Parašytas: 15 Bal 2009, 12:12
Helle
Gerai, parašysiu ir prie meksikietiškų patiekalų 024 Aš pati nesu tortilijų dariusi, bet kiek žinau ant jos uždeda įdaro, tada sulanksto ir deda į vaflinę minutei kitai :wink:

Re: Užkandžiai prie alaus

Parašytas: 15 Bal 2009, 12:44
la major
Vaflinėje irgi galima, bet gerai ir keptuvėj :)

Re: Užkandžiai prie alaus

Parašytas: 27 Bal 2009, 18:31
pyp
Dedu prie alaus uzkandziu, nes suvalgius iskarto uzsimaniau alaus :D

Kepti salierai

Saliero
Kiaušinių
Džiūvėsėlių
Vegetos (arba kažko panašaus)
Juodųjų pipirų
Sūrio (skaniausia aišku parmezanas)
Krapų
Sviesto

Salierą nuvalyti ir supjaustyti 1 cm storio lazdelėmis. Užvirti vandenį, įdėti į jį vegetos ir sudėti salierus, virti kol salierai suminkštės. Kiaušinį išplakti, į plakinį įberti juodųjų pipirų. Salierų lazdeles mirkyti į kiaušinio plakinį, paskui į džiūvėsėlius, vėl į kiaušinio plakinį ir vel į džiūvėsėlius. Keptuvę įkaitinti, įdėti sviesto, kai jis įkais sudėti lazdeles. Kepti kol apskrus. Baigiant kepti ant viršaus užberti sūrio ir krapų. Uždengus dangčiu palaikyti kol sūris išsilydis. Skanaus :wink:

Seip netgi visai labai skanu ir maniskiui patiko :)

Re: Užkandžiai prie alaus

Parašytas: 27 Bal 2009, 18:34
sinsan
kaip graziai jei atrodo :D :shock: nepasakyciau, kad cia salierai

Re: Užkandžiai prie alaus

Parašytas: 27 Bal 2009, 19:59
Forelle
Net užsimaniau :valg: seniai pas mane tokie gėriai bebuvo, tik maniškiui vistiek neskanu salieras nors tu ką, tik vieną garnyrą iš juo valgo

Re: Užkandžiai prie alaus

Parašytas: 27 Bal 2009, 21:06
Živilė
Uojuoj, kaip neblogai atrodo... Kai tik užsiliks namie saliero, žinosiu ką reikia išbandyti :D

Re: Užkandžiai prie alaus

Parašytas: 27 Bal 2009, 21:54
Helle
Saliero as laaabai nemegstu, bet vaizdelis tai pasakiskas :hubba: tikriausiai su kitomis darzovemis irgi butu skanu...

Re: Užkandžiai prie alaus

Parašytas: 27 Bal 2009, 22:59
Tutsi
sito as tikrai neismeginsiu, nes mano seimyna pasakytu, kad ozkos tokius dalykus lai lapnoja :lol:

Re: Užkandžiai prie alaus

Parašytas: 28 Bal 2009, 10:45
Forelle
Aš tokius patiekaliukus tik sau ruošiuosi ir tai kokiems pavakariams, šiaip užkąst tarp valgymų. Man tai patinka

Re: Užkandžiai prie alaus

Parašytas: 28 Bal 2009, 10:47
pyp
as irgi taip pat, bet dazniausiai ir saviskiui itinku, nes jis darzoves megsta...bet po darzoviu aisku visada praso mesos

Re: Užkandžiai prie alaus

Parašytas: 28 Bal 2009, 17:16
Siesta
Labai skaniai atrodo. :)

Re: Užkandžiai prie alaus

Parašytas: 19 Bir 2009, 19:38
Tina
Lavašas su sūriu

Lavašą padaliname į dvi dalis. Pasigaminame aptepą: sumaišome 1 st. grietinės ir 2 kiaušinius. Kiekvieną lavašo dalį aptepame 2 valg. š. šio mišinio. Į formą įklojame vieną dalį (kraštai lieka gražiai kaboti ant formos kraštų), tada ant jos dedame kitą dalį. Likusį aptepą (5 valg. š. paliekame) sumaišome su 250 g tarkuoto sūrio. Pusę sūrio masės dedame į lavašo vidurį, užklojame viršutinio lavašo kraštais. Tada dedame likusią sūrio masę. Užklojame apatinio lavašo kraštais. Užpilame atidėtu aptepu ir kepame orkaitėje, kol parus.

Re: Užkandžiai prie alaus

Parašytas: 19 Bir 2009, 19:44
erikiux
Jau žinau, ka artimiausiomis dienomis darysiu. Tik va reikia kažkur to lavašo gauti. Kažkaip neatkreipiau dėmesio, bet turbūt Maximoje būna?

Re: Užkandžiai prie alaus

Parašytas: 19 Bir 2009, 19:52
Tina
Taip, aš Maximoje visada perku

Re: Užkandžiai prie alaus

Parašytas: 19 Bir 2009, 20:04
Tutsi
ir musu iki yra, prie duonos :wink:

Re: Užkandžiai prie alaus

Parašytas: 20 Bir 2009, 09:44
sinsan
na tina, tu cia pasistengei 038 noreciau pas tave i svecius tokio grazuoliuko ir skanuoliuko, ir alaus atsinesciau :lol:

Re: Užkandžiai prie alaus

Parašytas: 06 Rgp 2009, 11:03
daida
Kadangi atskiros sumuštiniams temos neradau, tai dedu čia 8)

Sumuštiniai su anties krūtinėle

4 porcijoms.
4 bandelės,
150 g varškės,
2 džiovinti abrikosai,
1,5 v.š. citrinos sulčių,
pusės tarkuotos citrinos žievelės,
350 g anties krūtinėlės,
2 a.š. sviesto,
žiupsnelis džiovinto rozmarino,
gabaliukas imbiero,
2 burokėliai,
kriaušė,
1 v.š. medaus,
2 v.š. sojos padažo,
pusė ryšelio svogūnų laiškų,
druska,
pipirai,
2 v.š. aliejaus,
sauja daigų (pvz. sojos).

Abrikosus smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su varške. Pagardinti citrinos sultimis ir žievele, druska ir pipirais. Mėsą apkepinti aliejuje, pabarstyti rozmarinu, druska ir pipirais. Uždengti ir troškinti ant mažos ugnies apie 10 min. Nuluptus burokėlius ir imbierą supjaustyti plonais griežinėliais. Truputėlį patroškinti svieste. Sudėti sojos padažą, medų ir dar troškinti apie 10 min. neuždengus, kol skystis išgaruos. Mėsą išimti iš keptuvės, suvynioti į aliuminio foliją ir padėti 5 min., tada supjaustyti griežinėliais. Kriaušę supjaustyti skiltelėmis ir pašlakstyti citrinos sultimis. Svogūno laiškus supjaustyti. Bandeles perpjauti perpus, apatinę dalį patepti varškės mase, ant jos dėti mėsos gabaliukus, burokėlius su imbieru, kriaušės skilteles, pabarstyti daigais ir svogūno laiškais ir uždengti kita bandelės puse.



Sumuštiniai su ėriena

4 porcijoms.
4 bandelės su sezamu,
ryšelis šviežių mėtų arba 2 v.š. džiovintų,
1 v.š. maltų migdolų,
1 a.š. citrinos sulčių,
2 v.š. aliejaus,
druska,
pipirai,
po vieną raudoną ir geltoną papriką,
svogūnas,
2 skiltelės česnako,
400 g maltos ėrienos arba vištienos,
2 v.š. razinų,
kiaušinis,
1 v.š. natūralaus jogurto,
2 v.š. tarkuotų džiūvėsėlių,
1 v.š. aliejaus,
1 a.š. kmynų,
0,5 a.š. cinamono,
žiupsnelis saldžiųjų pipirų,
2 morkos,
4 salotų lapeliai.

Mėtas supjaustyti ir sutrinti su migdolais, citrinos sultimis ir aliejumi. Pagardinti druska ir pipirais.
Paprikas perpjauti, išvalyti ir 10 min. įdėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę,. Nulupti žieveles,
supjaustyti ir sumaišyti su juostelėmis supjaustytomis morkomis. Mėsą sumaišyti su susmulkintais svogūnais, česnaku, kiaušiniu, jogurtu, tarkuotais džiūvėsėliais, razinomis, prieskoniais, druska ir pipirais. Suformuoti keturis kotletus ir apkepinti aliejuje. Bandeles perpjauti pusiau. Ant apatinės dalies dėti po salotos lapą, kotletą, supjaustytas daržoves ir užpilti padažo. Uždengti kita bandelės puse.


Sumuštiniai su grybais

4 porcijoms.
4 bandelės,
avokadas,
1 žaliosios citrinos žievelė ir sultys,
1 a.š. sezamo sėklų,
druska,
pipirai, 2-3 salotų lapelių,
4 griežinėliai fermentinio sūrio,
200 g pievagrybių,
1 v.š. aliejaus,
3-4 pomidorai,
1 a.š. pikantiško čili padažo.
Avokadą nulupti ir išimti kauliuką. Minkštimą sutrinti su žaliosios citrinos žievele ir sultimis. Suberti sezamo sėklytes ir pagardinti druska ir pipirais. Pomidorus supjaustyti, atšaldytą sūrį sutarkuoti. Grybus supjaustyti griežinėliais ir patroškinti aliejuje, kol išgaruos skystis. Pagardinti druska ir čili padažu. Bandeles perpjauti perpus, apatinę dalį tepti avokado mase, dėti po salotos lapų, pomidorų griežinėlius, grybus, pabarstyti sūrių ir uždėti kitą pusę bandelės.


Sumuštiniai su kiviais ir lašiša

4 porcijoms.
4 bandelės su sezamu,
marinuota kriaušė ar marinuota imbieras,
2-3 konservuoti agurkai,
2 v.š. švelnių garstyčių,
druska,
pipirai,
keletas lašų tabako padažo,
5 v.š. majonezo,
2 lapeliai salotų,
raudonasis svogūnas,
2 kiviai,
1 a.š. citrinos sulčių,
200 g rūkytos lašišos.
Imbierą arba kriaušę ir agurkus smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su majonezu, citrinos sultimis ir garstyčiomis. Pagardinti druska, pipirais ir tabako padažu. Svogūną ir kivį nulupti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Rūkytą lašišą padalyti į 4 porcijas. Bandeles perpjauti perpus. Ant apatinės pusės dėti salotos lapė, po 1 porciją majonezo padažo, lašišos, po keletą gabaliukų kivio ir svogūno ir uždengti kita pusele bandelės.

Re: Užkandžiai prie alaus

Parašytas: 30 Rgs 2009, 14:45
Lilina
Nežinojau kur dėti. Čia iš mano anytos kavinės užkandėlė, prašė nufotkint :)

Re: Užkandžiai prie alaus

Parašytas: 30 Rgs 2009, 15:21
Tutsi
o kas cia per uzkandele, galima smulkiau :roll: :?:

Re: Užkandžiai prie alaus

Parašytas: 30 Rgs 2009, 15:26
Lilina
Pasiklausiu, dabar nepamenu :oops:

Re: Užkandžiai prie alaus

Parašytas: 30 Rgs 2009, 15:28
Tutsi
gerai, nes mane sudomino 031 Greiciausiai bus kokie suktinukai :roll: