Įvairios salotos
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Nu tai... Mano paprikų valgymas prasidėjo nuo "Pizza Jazz" picos su vištiena... Ten vienintelė tokia su kariu ir vištieną... bet su paprika. Aš paprašiau padaryti man ją be paprikos, man pasakė "gerai" ir atnešė su paprika. Tada aš ją iškrapščiau. Bet, laikui bėgant, vis užsukdavau, ir picą imdavau tą pačią ir tą papriką kažkaip sušlamščiau (aišku, užpilusi padažu kaip reikiant)... Bet šiaip tai aš jos nei į salotas nei dar kur daug nededu ir neperverdu kaip mama, nes tas paprikinis skonis visam patiekale pasklidęs man nelabai... Šiaip tai mano labiausia nemėgiama paprika - kopūstų sriuboj, o visur kitur gali būti, net jeigu ji pervirutsi ir su karčia odele, galiu iškrapštyt juk, nesunku
Kažkodėl tos paprikos, kur dabar perkuosi - skanesnės, saldžios, švelnesnės... Aišku, nitratinės, bet jau ką padarysi.
Beje, ne į temą paklausiu, ar turguje jau sėdi bobutės su lietuviškom braškėm ar dar tik lenkiškas varo? Ar sunoko braškytės soduose?
Kažkodėl tos paprikos, kur dabar perkuosi - skanesnės, saldžios, švelnesnės... Aišku, nitratinės, bet jau ką padarysi.
Beje, ne į temą paklausiu, ar turguje jau sėdi bobutės su lietuviškom braškėm ar dar tik lenkiškas varo? Ar sunoko braškytės soduose?
Salotos "Margarita"
100g rūkytos menkės,
60g konservuotų žirnelių,
1 svogūnas (nedidelis),
2 šaukštai majonezo.
Menkę, nulupus ir išėmus kaulus, ir svogūną supjaustyti mažais kvadratėliais. Į dubenėlį sudėti visus produktus ir užpilti majonezu. Kas mėgsta galima įdėti šaukštą kubeliais pjaustytų virtų bulvių.
100g rūkytos menkės,
60g konservuotų žirnelių,
1 svogūnas (nedidelis),
2 šaukštai majonezo.
Menkę, nulupus ir išėmus kaulus, ir svogūną supjaustyti mažais kvadratėliais. Į dubenėlį sudėti visus produktus ir užpilti majonezu. Kas mėgsta galima įdėti šaukštą kubeliais pjaustytų virtų bulvių.
KIAUŠINIŲ SALOTOS SU ALYVUOGĖMIS (galima ir be jų)
2-3 virti kiaušiniai,
1 marinuotas agurkėlis,
kelios žalios alyvuogės,
keletas svogūno laiškų,
1 arb.šaukštelis garstyčių paruoštų,
puse paprikos raudonos,
majonezas, petražolės, druska, pipirai (pagal skonį).
Kiaušinius nulupti ir susmulkinti kubeliais, alyvas - į 3-4 dalis, papriką - kubeliais, svogūnus susmulkinti. Dubenyje sumaišyti majonezą, garstyčias, agurkėlius, papriką, svogūnus ir visus prieskonius. Dubenį pastatyti šaldytuve kokiai valandai.
Tada paimti prancūzišką batoną, supjaustyti nedideliais gabaliukais, išimti truputuką minkštimo ir pripildyti tuštumą šita mišrainyte. Paruošti petražolės šakele. Atrodo labai gražiai, na ir skanu.
2-3 virti kiaušiniai,
1 marinuotas agurkėlis,
kelios žalios alyvuogės,
keletas svogūno laiškų,
1 arb.šaukštelis garstyčių paruoštų,
puse paprikos raudonos,
majonezas, petražolės, druska, pipirai (pagal skonį).
Kiaušinius nulupti ir susmulkinti kubeliais, alyvas - į 3-4 dalis, papriką - kubeliais, svogūnus susmulkinti. Dubenyje sumaišyti majonezą, garstyčias, agurkėlius, papriką, svogūnus ir visus prieskonius. Dubenį pastatyti šaldytuve kokiai valandai.
Tada paimti prancūzišką batoną, supjaustyti nedideliais gabaliukais, išimti truputuką minkštimo ir pripildyti tuštumą šita mišrainyte. Paruošti petražolės šakele. Atrodo labai gražiai, na ir skanu.
- Prikabinti failai
-
- e5f97b8db7c8.jpg (33.48 KiB) Peržiūrėta 4742 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Jūros kopūstų ir krabų salotos
200 g konservuotų jūros kopūstų,
200 g krabų lazdelių,
2 obuolių,
4 šaukštų razinų,
1 šaukšto skysto medaus,
200 g grietinės,
maltų juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį,
žalių petražolės šakelių ir salotų lapelių papuošimui,
0,5 arbatinio šaukštelio citrinos sulčių.
Užmerkite razinas, po to perplaukite šiltu vandeniu ir palikite kiaurasamtyje nusivarvėti.Nuplaukite obuolius, nusausinkite ir perpjaukite į 4 dalis. Vieną dalį supjaustykite plonomis plokštelėmis, apšlakstykite citrinos sultimis ir atidėkite. Likusius obuolius sutarkuokite stambia trintuve.Krabų lazdeles supjaustykite ir sumaišykite su tarkuotais obuoliais, razinomis ir jūros kopūstais.Indelyje sumaišykite grietinę, medų, pipirus ir druską. Šiuo padažu galite pagardinti salotas arba patiekti atskirai. Papuoškite patiekalą petražolių šakelėmis, salotų lapeliais ir obuolio skiltelėmis.
200 g konservuotų jūros kopūstų,
200 g krabų lazdelių,
2 obuolių,
4 šaukštų razinų,
1 šaukšto skysto medaus,
200 g grietinės,
maltų juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį,
žalių petražolės šakelių ir salotų lapelių papuošimui,
0,5 arbatinio šaukštelio citrinos sulčių.
Užmerkite razinas, po to perplaukite šiltu vandeniu ir palikite kiaurasamtyje nusivarvėti.Nuplaukite obuolius, nusausinkite ir perpjaukite į 4 dalis. Vieną dalį supjaustykite plonomis plokštelėmis, apšlakstykite citrinos sultimis ir atidėkite. Likusius obuolius sutarkuokite stambia trintuve.Krabų lazdeles supjaustykite ir sumaišykite su tarkuotais obuoliais, razinomis ir jūros kopūstais.Indelyje sumaišykite grietinę, medų, pipirus ir druską. Šiuo padažu galite pagardinti salotas arba patiekti atskirai. Papuoškite patiekalą petražolių šakelėmis, salotų lapeliais ir obuolio skiltelėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Agurkų salotos su mėtomis ir fetos sūriu
400 g agurkų
¼ raudonojo svogūno
10 smulkiai supjaustytų mėtos lapelių
100 g fetos sūrio
1 valgomasis šaukštas baltojo vyno acto
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Dideliame dubenyje atsargiai sumaišyti agurkų griežinėlius, smulkiai supjaustytus svogūnus ir mėtų lapelius, pabarstyti druska ir pipirais. Užpilti actu ir aliejumi, išmaišyti. Palikti maždaug 15 minučių. Prieš patiekiant salotas pabarstyti fetos sūrio kubeliais.
400 g agurkų
¼ raudonojo svogūno
10 smulkiai supjaustytų mėtos lapelių
100 g fetos sūrio
1 valgomasis šaukštas baltojo vyno acto
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Dideliame dubenyje atsargiai sumaišyti agurkų griežinėlius, smulkiai supjaustytus svogūnus ir mėtų lapelius, pabarstyti druska ir pipirais. Užpilti actu ir aliejumi, išmaišyti. Palikti maždaug 15 minučių. Prieš patiekiant salotas pabarstyti fetos sūrio kubeliais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Salierų ir obuolių salotos
1 receptas
300 g saliero, 300 g obuolių, 50 g svogūnų laiškų, šviežių krapų, cukraus, vaisių esencijos.
Obuolius ir saliero šaknį sutrinkite stambia trintuve. Svogūnų laiškus, krapus ir saliero lapus smulkiai sukapokite. Viską gerai sumaišykite, paskaninkite cukraus sirupu su keliais lašais vaisių esencijos.
2 receptas
250 g saliero, 3 obuoliai, 150 g graikinių riešutų, 100 g majonezo, 2 šaukštai citrinos sunkos, 200 g grietinės, druskos pagal skonį.
Salierą išvirkite, nulupkite ir susmulkinkite. Obuolius supjaustykite smulkiais kubeliais, sumaišykite, paskaninkite stambiai kapotais graikiniais riešutais. Pagardinkite majonezo, grietinės ir citrinos sunkos mišiniu. Trumpai palaikykite šaldytuve. Patiekti galima ant salotų lapų.
3 receptas
4 bulvės, saliero šaknis, 2 obuoliai, 2 pomidorai, 150 g grietinės, citrinos, šviežių krapų arba petražolių, druskos pagal skonį.
Bulves ir salierą išvirkite. Visus produktus supjaustykite, sumaišyti, pašlakstykite citrinos sunka, pasūdykite ir pagardinkite grietine. Pabarstykite žalumynais.
1 receptas
300 g saliero, 300 g obuolių, 50 g svogūnų laiškų, šviežių krapų, cukraus, vaisių esencijos.
Obuolius ir saliero šaknį sutrinkite stambia trintuve. Svogūnų laiškus, krapus ir saliero lapus smulkiai sukapokite. Viską gerai sumaišykite, paskaninkite cukraus sirupu su keliais lašais vaisių esencijos.
2 receptas
250 g saliero, 3 obuoliai, 150 g graikinių riešutų, 100 g majonezo, 2 šaukštai citrinos sunkos, 200 g grietinės, druskos pagal skonį.
Salierą išvirkite, nulupkite ir susmulkinkite. Obuolius supjaustykite smulkiais kubeliais, sumaišykite, paskaninkite stambiai kapotais graikiniais riešutais. Pagardinkite majonezo, grietinės ir citrinos sunkos mišiniu. Trumpai palaikykite šaldytuve. Patiekti galima ant salotų lapų.
3 receptas
4 bulvės, saliero šaknis, 2 obuoliai, 2 pomidorai, 150 g grietinės, citrinos, šviežių krapų arba petražolių, druskos pagal skonį.
Bulves ir salierą išvirkite. Visus produktus supjaustykite, sumaišyti, pašlakstykite citrinos sunka, pasūdykite ir pagardinkite grietine. Pabarstykite žalumynais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Čekiškos salotos
200 g virto saliero, 100 g šviežių arba konservuotų pomidorų, 100 g virtų grybų, 100 g smulkiai supjaustyto svogūno, 4 kietai virti kiaušiniai, 100 g augalinio aliejaus, pagal skonį acto, druskos, garstyčių, pomidorų tyrės.
Visus produktus susmulkinkite ir sumaišykite, pagardinkite mišiniu iš aliejaus ir acto, paskaninkite prieskoniais.
200 g virto saliero, 100 g šviežių arba konservuotų pomidorų, 100 g virtų grybų, 100 g smulkiai supjaustyto svogūno, 4 kietai virti kiaušiniai, 100 g augalinio aliejaus, pagal skonį acto, druskos, garstyčių, pomidorų tyrės.
Visus produktus susmulkinkite ir sumaišykite, pagardinkite mišiniu iš aliejaus ir acto, paskaninkite prieskoniais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Berlyno salotos
200 g raugintų arba marinuotų agurkų, 200 g virtų burokėlių, 100 g virto saliero, 200 g majonezo, 1 šaukštas pomidorų padažo.
Saliero šaknį nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais arba šiaudeliais, sumaišykite su smulkiai pjaustytais marinuotais agurkais ir padardinkite majonezu su pomidorų padažu.
200 g raugintų arba marinuotų agurkų, 200 g virtų burokėlių, 100 g virto saliero, 200 g majonezo, 1 šaukštas pomidorų padažo.
Saliero šaknį nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais arba šiaudeliais, sumaišykite su smulkiai pjaustytais marinuotais agurkais ir padardinkite majonezu su pomidorų padažu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Veršienos ir obuolių salotos
300 g virtos veršienos arba liesos kiaulienos,
svogūnas, 1-2 rūgštūs obuoliai,
citrina, majonezo, petražolių, maltų pipirų.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, užpilkite citrinų sultimis (šaukštelį pasilikite pašlakstyti obuoliams) ir palikite pasimarinuoti 1-2 valandas. Paskui nuvarvinkite ir gardinkite pipirais. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite šiaudeliais. Pašlakstykite likusiomis citrinų sultimis. Mėsą taip pat supjaustykite šiaudeliais, petražoles susmulkinkite.
Į mažas salotines dėkite sluoksniais: mėsą, svogūną, obuolius - kiekvieną sluoksnį pertepkite majonezu. Viršų irgi patepkite majonezu, barstykite petražolėmis.
300 g virtos veršienos arba liesos kiaulienos,
svogūnas, 1-2 rūgštūs obuoliai,
citrina, majonezo, petražolių, maltų pipirų.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, užpilkite citrinų sultimis (šaukštelį pasilikite pašlakstyti obuoliams) ir palikite pasimarinuoti 1-2 valandas. Paskui nuvarvinkite ir gardinkite pipirais. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite šiaudeliais. Pašlakstykite likusiomis citrinų sultimis. Mėsą taip pat supjaustykite šiaudeliais, petražoles susmulkinkite.
Į mažas salotines dėkite sluoksniais: mėsą, svogūną, obuolius - kiekvieną sluoksnį pertepkite majonezu. Viršų irgi patepkite majonezu, barstykite petražolėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Salotos „Sveikata“
2-3 bulvės, stiklinė pupelių,
3 pomidorai, 3 svogūnai,
4 skiltelės česnako, 2 šaukštai aliejaus,
šaukštelis mairūno,
šaukštas citrinų sulčių, druskos.
Česnaką ir svogūnus smulkiai sukapokite ir pakepkite aliejuje, kol pagels. Berkite mairūną ir uždengusios kelias minutes palaikykite. Paskui pridėkite skiltelėmis supjaustytus pomidorus, virtas ir susmulkintas bulves, pupeles. Viską gerai išmaišykite, gardinkite druska ir citrinų sultimis.
2-3 bulvės, stiklinė pupelių,
3 pomidorai, 3 svogūnai,
4 skiltelės česnako, 2 šaukštai aliejaus,
šaukštelis mairūno,
šaukštas citrinų sulčių, druskos.
Česnaką ir svogūnus smulkiai sukapokite ir pakepkite aliejuje, kol pagels. Berkite mairūną ir uždengusios kelias minutes palaikykite. Paskui pridėkite skiltelėmis supjaustytus pomidorus, virtas ir susmulkintas bulves, pupeles. Viską gerai išmaišykite, gardinkite druska ir citrinų sultimis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Šparaginių pupelių mišrainė
400-500 g jaunų šparaginių pupelių,
1 indelis konservuotų kukurūzų,
2-3 dideli pomidorai,
3 stiklinės aliejuje pakepintų batono kubelių.
Padažui:
5 šaukštai majonezo, 5 šaukštai grietinėlės,
truputis druskos ir cukraus.
Šparagines pupeles nuplaukite, apvirkite pasūdytame vandenyje ir supjaustykite stačiakampiais gabalėliais. Šparagines pupeles sumaišykite su kukurūzais ir sudėkite į įdubusią lėkštę viduryje padarydami duobutę. Kraštus papuošiame pomidorų ketvirčiais ir batono kubeliais. Stiklinėje suplakame padažui skirtus produktus. Padažą supilame į paruoštą įdubimą.
400-500 g jaunų šparaginių pupelių,
1 indelis konservuotų kukurūzų,
2-3 dideli pomidorai,
3 stiklinės aliejuje pakepintų batono kubelių.
Padažui:
5 šaukštai majonezo, 5 šaukštai grietinėlės,
truputis druskos ir cukraus.
Šparagines pupeles nuplaukite, apvirkite pasūdytame vandenyje ir supjaustykite stačiakampiais gabalėliais. Šparagines pupeles sumaišykite su kukurūzais ir sudėkite į įdubusią lėkštę viduryje padarydami duobutę. Kraštus papuošiame pomidorų ketvirčiais ir batono kubeliais. Stiklinėje suplakame padažui skirtus produktus. Padažą supilame į paruoštą įdubimą.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Fetos sūrio ir meliono salotos
Salotoms reikės:
600 - 700 g meliono,
100 – 150 g fetos sūrio,
10 – 15 lapelių baziliko,
2 šaukštų saulėgrąžų sėklų.
Padažui:
2 šaukštų alyvų aliejaus,
2 šaukštų citrinų sulčių,
2 šaukštų cukraus,
¼ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų.
Melioną supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite sūrį.
Paruoškite padažą. Sumaišykite visus produktus ir užpilkite ant meliono gabalėlių. Pabarstykite baziliko lapeliais ir palikite pastovėti ½ val. Ant viršaus užbarstykite sūrį ir papuoškite saulėgrąžų sėklomis, paskrudintomis ant sausos keptuvės.
Salotoms reikės:
600 - 700 g meliono,
100 – 150 g fetos sūrio,
10 – 15 lapelių baziliko,
2 šaukštų saulėgrąžų sėklų.
Padažui:
2 šaukštų alyvų aliejaus,
2 šaukštų citrinų sulčių,
2 šaukštų cukraus,
¼ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų.
Melioną supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite sūrį.
Paruoškite padažą. Sumaišykite visus produktus ir užpilkite ant meliono gabalėlių. Pabarstykite baziliko lapeliais ir palikite pastovėti ½ val. Ant viršaus užbarstykite sūrį ir papuoškite saulėgrąžų sėklomis, paskrudintomis ant sausos keptuvės.