Įvairios salotos

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Užrakinta
Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 13 Bir 2008, 23:32

Aga. O dabar man iko atsikratyti pupelių, paprikų - na, su šitais dalykais gaminsiu Chili con carne (ar kaip ten tiksliai), bet štai dabar išlieka kita problema - ką daryt su judom alyvuogėm. Ga šiaip suvalgyt? :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Bir 2008, 00:33

aisku,jei tik megsti,niam...ir ner problemos :wink:

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 14 Bir 2008, 00:48

mėgstu, bet tingiu keltis ir iki šaldytuvo eit :roll: Palauks rytojaus... Ryt kol tas Chili keps, alyvuogėmis skrandį paruošiu :roll:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 14 Bir 2008, 09:04

Mano vyriskis viena karta tiek ciliu prie kepsnio prisivalge,kad kita diena dege ne tik skrandis ,bet ir visos zarnos.O jau is tuliko tai visai laimingas parejo :laugh:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 14 Bir 2008, 10:04

La major. :shock: Tu valgai papriką??? :shock:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 14 Bir 2008, 10:05

AIRENE rašė:Mano vyriskis viena karta tiek ciliu prie kepsnio prisivalge,kad kita diena dege ne tik skrandis ,bet ir visos zarnos.O jau is tuliko tai visai laimingas parejo :laugh:
Tai gal todėl vyriškiai ir mėgsta aštriai, kad žarnas išjudina :laugh:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Bir 2008, 11:40

Lilina rašė:La major. :shock: Tu valgai papriką??? :shock:
tau naujiena :roll: :?:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 14 Bir 2008, 12:20

Tutsi rašė:
Lilina rašė:La major. :shock: Tu valgai papriką??? :shock:
tau naujiena :roll: :?:
Aga, pamenu, kai dar gyveno su mama, tai paprikų pakęsti negalėjo, nevalgydavo sriubos vien dėl to kad ten buvo įdėtos, ne paprikos, bet prieskoniai iš jų :shock:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Bir 2008, 12:28

skoni tobulina :wink:

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 14 Bir 2008, 14:00

Nu tai... :roll: Mano paprikų valgymas prasidėjo nuo "Pizza Jazz" picos su vištiena... Ten vienintelė tokia su kariu ir vištieną... bet su paprika. Aš paprašiau padaryti man ją be paprikos, man pasakė "gerai" ir atnešė su paprika. Tada aš ją iškrapščiau. Bet, laikui bėgant, vis užsukdavau, ir picą imdavau tą pačią ir tą papriką kažkaip sušlamščiau (aišku, užpilusi padažu kaip reikiant)... Bet šiaip tai aš jos nei į salotas nei dar kur daug nededu ir neperverdu kaip mama, nes tas paprikinis skonis visam patiekale pasklidęs man nelabai... Šiaip tai mano labiausia nemėgiama paprika - kopūstų sriuboj, o visur kitur gali būti, net jeigu ji pervirutsi ir su karčia odele, galiu iškrapštyt juk, nesunku :roll:

Kažkodėl tos paprikos, kur dabar perkuosi - skanesnės, saldžios, švelnesnės... Aišku, nitratinės, bet jau ką padarysi.
Beje, ne į temą paklausiu, ar turguje jau sėdi bobutės su lietuviškom braškėm ar dar tik lenkiškas varo? Ar sunoko braškytės soduose?

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 14 Bir 2008, 14:05

jau turgėliose sėdi lietuviškos braškės su lenkiškom bobutėm :P
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 14 Bir 2008, 14:10

tikrai? nes tos lenkiškos, sako labai apgaulingai atrodo... Ar kalvariju turgus sekmadieniai dirba? eiciau ryt... :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Bir 2008, 14:46

tikrai jau yra lietuvisku braskiu :!:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 14 Bir 2008, 22:14

Salotos "Margarita"

100g rūkytos menkės,
60g konservuotų žirnelių,
1 svogūnas (nedidelis),
2 šaukštai majonezo.


Menkę, nulupus ir išėmus kaulus, ir svogūną supjaustyti mažais kvadratėliais. Į dubenėlį sudėti visus produktus ir užpilti majonezu. Kas mėgsta galima įdėti šaukštą kubeliais pjaustytų virtų bulvių.

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 17 Bir 2008, 10:31

KIAUŠINIŲ SALOTOS SU ALYVUOGĖMIS (galima ir be jų)

2-3 virti kiaušiniai,
1 marinuotas agurkėlis,
kelios žalios alyvuogės,
keletas svogūno laiškų,
1 arb.šaukštelis garstyčių paruoštų,
puse paprikos raudonos,
majonezas, petražolės, druska, pipirai (pagal skonį).

Kiaušinius nulupti ir susmulkinti kubeliais, alyvas - į 3-4 dalis, papriką - kubeliais, svogūnus susmulkinti. Dubenyje sumaišyti majonezą, garstyčias, agurkėlius, papriką, svogūnus ir visus prieskonius. Dubenį pastatyti šaldytuve kokiai valandai.
Tada paimti prancūzišką batoną, supjaustyti nedideliais gabaliukais, išimti truputuką minkštimo ir pripildyti tuštumą šita mišrainyte. Paruošti petražolės šakele. Atrodo labai gražiai, na ir skanu.
Prikabinti failai
e5f97b8db7c8.jpg
e5f97b8db7c8.jpg (33.48 KiB) Peržiūrėta 4741 karus(ų)

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 17 Bir 2008, 13:22

Lilina rašė:jau turgėliose sėdi lietuviškos braškės su lenkiškom bobutėm :P

Nu ir gražiai skamba SĖDI LIETUVIŠKOS BRAŠKĖS SU LENKIŠKOM BOBUTĖM... Ir sugalvok tu man, prajuokinai kaip reikiant. Šaunuolė :laugh: :laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Bir 2008, 19:34

Jūros kopūstų ir krabų salotos

200 g konservuotų jūros kopūstų,
200 g krabų lazdelių,
2 obuolių,
4 šaukštų razinų,
1 šaukšto skysto medaus,
200 g grietinės,
maltų juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį,
žalių petražolės šakelių ir salotų lapelių papuošimui,
0,5 arbatinio šaukštelio citrinos sulčių.
Užmerkite razinas, po to perplaukite šiltu vandeniu ir palikite kiaurasamtyje nusivarvėti.Nuplaukite obuolius, nusausinkite ir perpjaukite į 4 dalis. Vieną dalį supjaustykite plonomis plokštelėmis, apšlakstykite citrinos sultimis ir atidėkite. Likusius obuolius sutarkuokite stambia trintuve.Krabų lazdeles supjaustykite ir sumaišykite su tarkuotais obuoliais, razinomis ir jūros kopūstais.Indelyje sumaišykite grietinę, medų, pipirus ir druską. Šiuo padažu galite pagardinti salotas arba patiekti atskirai. Papuoškite patiekalą petražolių šakelėmis, salotų lapeliais ir obuolio skiltelėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Bir 2008, 19:35

Agurkų salotos su mėtomis ir fetos sūriu

400 g agurkų
¼ raudonojo svogūno
10 smulkiai supjaustytų mėtos lapelių
100 g fetos sūrio
1 valgomasis šaukštas baltojo vyno acto
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Dideliame dubenyje atsargiai sumaišyti agurkų griežinėlius, smulkiai supjaustytus svogūnus ir mėtų lapelius, pabarstyti druska ir pipirais. Užpilti actu ir aliejumi, išmaišyti. Palikti maždaug 15 minučių. Prieš patiekiant salotas pabarstyti fetos sūrio kubeliais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Bir 2008, 10:41

Salierų ir obuolių salotos

1 receptas

300 g saliero, 300 g obuolių, 50 g svogūnų laiškų, šviežių krapų, cukraus, vaisių esencijos.

Obuolius ir saliero šaknį sutrinkite stambia trintuve. Svogūnų laiškus, krapus ir saliero lapus smulkiai sukapokite. Viską gerai sumaišykite, paskaninkite cukraus sirupu su keliais lašais vaisių esencijos.

2 receptas

250 g saliero, 3 obuoliai, 150 g graikinių riešutų, 100 g majonezo, 2 šaukštai citrinos sunkos, 200 g grietinės, druskos pagal skonį.

Salierą išvirkite, nulupkite ir susmulkinkite. Obuolius supjaustykite smulkiais kubeliais, sumaišykite, paskaninkite stambiai kapotais graikiniais riešutais. Pagardinkite majonezo, grietinės ir citrinos sunkos mišiniu. Trumpai palaikykite šaldytuve. Patiekti galima ant salotų lapų.

3 receptas

4 bulvės, saliero šaknis, 2 obuoliai, 2 pomidorai, 150 g grietinės, citrinos, šviežių krapų arba petražolių, druskos pagal skonį.

Bulves ir salierą išvirkite. Visus produktus supjaustykite, sumaišyti, pašlakstykite citrinos sunka, pasūdykite ir pagardinkite grietine. Pabarstykite žalumynais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Bir 2008, 10:41

Čekiškos salotos

200 g virto saliero, 100 g šviežių arba konservuotų pomidorų, 100 g virtų grybų, 100 g smulkiai supjaustyto svogūno, 4 kietai virti kiaušiniai, 100 g augalinio aliejaus, pagal skonį acto, druskos, garstyčių, pomidorų tyrės.

Visus produktus susmulkinkite ir sumaišykite, pagardinkite mišiniu iš aliejaus ir acto, paskaninkite prieskoniais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Bir 2008, 10:41

Berlyno salotos

200 g raugintų arba marinuotų agurkų, 200 g virtų burokėlių, 100 g virto saliero, 200 g majonezo, 1 šaukštas pomidorų padažo.

Saliero šaknį nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais arba šiaudeliais, sumaišykite su smulkiai pjaustytais marinuotais agurkais ir padardinkite majonezu su pomidorų padažu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Bir 2008, 13:51

Veršienos ir obuolių salotos

300 g virtos veršienos arba liesos kiaulienos,
svogūnas, 1-2 rūgštūs obuoliai,
citrina, majonezo, petražolių, maltų pipirų.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, užpilkite citrinų sultimis (šaukštelį pasilikite pašlakstyti obuoliams) ir palikite pasimarinuoti 1-2 valandas. Paskui nuvarvinkite ir gardinkite pipirais. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite šiaudeliais. Pašlakstykite likusiomis citrinų sultimis. Mėsą taip pat supjaustykite šiaudeliais, petražoles susmulkinkite.
Į mažas salotines dėkite sluoksniais: mėsą, svogūną, obuolius - kiekvieną sluoksnį pertepkite majonezu. Viršų irgi patepkite majonezu, barstykite petražolėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Bir 2008, 13:51

Salotos „Sveikata“

2-3 bulvės, stiklinė pupelių,
3 pomidorai, 3 svogūnai,
4 skiltelės česnako, 2 šaukštai aliejaus,
šaukštelis mairūno,
šaukštas citrinų sulčių, druskos.
Česnaką ir svogūnus smulkiai sukapokite ir pakepkite aliejuje, kol pagels. Berkite mairūną ir uždengusios kelias minutes palaikykite. Paskui pridėkite skiltelėmis supjaustytus pomidorus, virtas ir susmulkintas bulves, pupeles. Viską gerai išmaišykite, gardinkite druska ir citrinų sultimis.

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 06 Lie 2008, 10:43

Kopūstų salotos su konservuotais ananasais, aliejumi ir majonezu(geriau tiktų majonezas be priedų, šaldytuve buvo tik su krapais, tai naudojau jį).
Prikabinti failai
Picture 147.jpg
Picture 147.jpg (37.05 KiB) Peržiūrėta 4663 karus(ų)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 06 Lie 2008, 11:38

Kaip skonis? Man kažkaip keistai skamba kopūstai su ananasais

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 06 Lie 2008, 12:48

Skanu labai! Tokios salotos labai populiarios vieno miestelio kavinukėje, iš ten ir yra ši idėja.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 06 Lie 2008, 13:00

Reikės pabandyti, kai bus ananasų skardinė atidaryta. Pasidarysiu pora šaukštų :)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Lie 2008, 11:40

Šparaginių pupelių mišrainė

400-500 g jaunų šparaginių pupelių,
1 indelis konservuotų kukurūzų,
2-3 dideli pomidorai,
3 stiklinės aliejuje pakepintų batono kubelių.
Padažui:
5 šaukštai majonezo, 5 šaukštai grietinėlės,
truputis druskos ir cukraus.
Šparagines pupeles nuplaukite, apvirkite pasūdytame vandenyje ir supjaustykite stačiakampiais gabalėliais. Šparagines pupeles sumaišykite su kukurūzais ir sudėkite į įdubusią lėkštę viduryje padarydami duobutę. Kraštus papuošiame pomidorų ketvirčiais ir batono kubeliais. Stiklinėje suplakame padažui skirtus produktus. Padažą supilame į paruoštą įdubimą.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Lie 2008, 18:55

Fetos sūrio ir meliono salotos

Salotoms reikės:

600 - 700 g meliono,
100 – 150 g fetos sūrio,
10 – 15 lapelių baziliko,
2 šaukštų saulėgrąžų sėklų.
Padažui:
2 šaukštų alyvų aliejaus,
2 šaukštų citrinų sulčių,
2 šaukštų cukraus,
¼ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų.
Melioną supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite sūrį.
Paruoškite padažą. Sumaišykite visus produktus ir užpilkite ant meliono gabalėlių. Pabarstykite baziliko lapeliais ir palikite pastovėti ½ val. Ant viršaus užbarstykite sūrį ir papuoškite saulėgrąžų sėklomis, paskrudintomis ant sausos keptuvės.

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 28 Lie 2008, 20:13

Man patinka kopūstas+žalio alyvuogės+majonezas. Kopūsta pjaustau labai smulkiai šiaudeliais, alyvuoges skrituliukais :)

Užrakinta