Įvairios salotos

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Užrakinta
Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 08 Geg 2008, 19:06

idomus derinukas :idea: :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Geg 2008, 19:23

Salotos "Margumėlis"

1 ilgas agurkas
2 morkos (jei mažos - 6)
1 obuolys
20-25 ridikėliai
1 svogūnas
20 lapelių rūgštynių
Padažui:
4-5 šaukštai grietinės
2 skiltelės česnako
druska
Agurką, morkas, obuolį ir svogūną supjaustome kubeliais.
Rūgštynes supjaustome juostelėmis.
Ridikėlius - griežinėliais.
Viską sudedame į dubenį.
Padažui į grietinę suberiame susmulkintas česnako skilteles ir druskos.
Išmaišome ir šiuo padažu užpilame salotas.
Viską sumaišome ir paliekame 15 minučių.
Tik tuomet patiekiame.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Geg 2008, 16:34

Vištienos ir braškių-špinatų salotos

4 vištienos krūtinėlės (filė)
8 puodeliai špinatų, susmulkintų vieno kasnio gabalėliais
1 puodelis braškių, be kotelių ir perpjautų pusiau
0,25 puodelio susmulkinto Gorgonzola sūrio
0,25 puodelio susmulkintų graikiškųjų riešutų
Braškių užpilas:
3 šaukštai obuolių sulčių
2 šaukštai pertrintų per sietelį braškių
2 šaukštai vyno acto
1. Nedideliame dubenyje sumaišykite užpildo produktus iki vientisos masės; atidėkite.
2. Didelę keptuvę pašlakstykite aliejumi, įkaitinkite virš vidutinės-didelės ugnies. Kepkite vištieną nuo 15 iki 20 minučių, kartą apversdami, iki įpjovus bėgs skaidrus skystis. Perdėkite vištieną ant pjaustymo lentos.
3. Supilkite užpilą į keptuvę, gerai išmaišykite.
4. Supjaustykite vištieną gabaliukais. Padalinkite špinatus į 4 lėkštes. Ant viršaus sudėkite vištienos gabaliukus, braškes ir užbarstykite sūrio. Pašlakstykite užpilu. Užberkite graikinių riešutų.

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 11 Geg 2008, 14:38

Avokadai su krevetėmis ir ananasais

200 g valytų krevečių,1 avokado, 100 g konservuotų ananasų, 4 valg. šaukštų natūralaus jogurto, žalumynų papuošimui


Virtas nuvalytas krevetes supjaustome gabaliukais. Avokadą perpjauname per pusę, pašaliname kauliuką, supjaustome minkštimą aštriu peiliu ir pašaliname jį. Gauname porą avokadų dubenėlių.Minkštimą labai smulkiai supjaustome, sudedame konservuotus ananasus ir krevetes. Pasūdome, užpilame jogurtu ir sumaišome. Sudedame į avokadų puseles, papuošiame žalumynais.

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 11 Geg 2008, 14:38

Pievagrybių salotos

200g pievagrybių,
70g juodųjų alyvų,
2 pomidorų,
1/3 poro,
2 šaukštų
citrinų sulčių,
trupučio aliejaus,
druskos, pipirų.



Pievagrybius susmulkiname, pomidorus supjaustome kubeliais, porus - griežinėliais. Įdedame juodųjų alyvų. Citrinų sultis sumaišome su aliejumi, druska, pipirais ir užpilame ant salotų. Puošiame petražolėmis

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 11 Geg 2008, 19:12

SLUOKSNIUOTOS SALOTOS (šaltinis www.good-cook.ru)

Virta kiauliena 200 gr.
Virta vistiena - 200 gr. (as dejau vien vistiena kepta),
Pievagrybiai - apie 300 gr.
Svogunai - 2 vnt.
Virtos morkos - 2 vnt.
Paprika - 1 vnt.
Rauginti arba marinuoti agurkai - 2 vnt.
Zalumynai (krapai ir petrazoles),
Aliejus, majonezas.

Mesa supjaustyti plonais "šiaudeliais". Ant aliejaus atskirai pakepinti morkas, svogunus, grybus. Atvesinti. Agurkus ir paprika irgi supjaustyti "šiaudeliais". Žalumynus susmulkinti. Viska dedam sluoksniais. Aš į dubeni gilesni iklojau maistine plevele. Kai viska susluoksniavau vis pertepant majonezu, uždengiau nuo kraštų likusia plevele ir i šaldytuvą. Per nakti pabuvo ten, o pries duodant ant stalo atsargiai apverčiau ant lėkštės, nuėmiau plėvelę ir... Skanaus!
Prikabinti failai
16e528a7108b.jpg
16e528a7108b.jpg (42.95 KiB) Peržiūrėta 4310 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 11 Geg 2008, 19:16

Va, vyro gimšai pagaminsiu.Dėkui už idėją :geles:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 12 Geg 2008, 11:15

BULVIŲ SALOTOS:

2 virtos bulvės,
maža dėžutė konservuotų žirnelių,
saliero (nedėjau, nes tuo metu neturėjau),
2 rauginti arba marinuoti agurkėliai,
200 gr. virtos arba rūkytos liesos mėsos,
majonezas,
4 virti kiaušiniai,
petražolės, krapai (žali),
druska, pipirai pagal skonį.
Visus produktus supjaustyti kubeliais, sudėti žirnalius, sumaišyti su majonezu.Sudėti prieskonius, jei reikės. Sudėti masę į porcijinius salotų indelius. Nuplauti petražoles, ir lapelių prismaigstyti į indelius, padaryti "pievelę". Kaip parodyta paveikslėlyje, iš kiaušinių sumeistravoti zuikučius ir patupdyti ant salotų. Gražu, labai tinka vaikų baliams :idea:
Prikabinti failai
kart_salat_zai.jpg
kart_salat_zai.jpg (12.59 KiB) Peržiūrėta 4291 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Standartinė Tina » 13 Geg 2008, 15:22

Labai skanios salotos su grūdėta varške: salotų lapai, agurkai, ridikėliai, grūdėta varškė, druska, pipirai.
Prikabinti failai
Darzoves su grudeta varske.JPG
Darzoves su grudeta varske.JPG (42.76 KiB) Peržiūrėta 4271 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Geg 2008, 18:07

pas mane grudeta varske iki salotu nedaeina :D

Vartotojo avataras
Siesta
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 767
Užsiregistravo: 10 Vas 2008, 20:33
Pliusai: 79
Miestas: Vilnius

Standartinė Siesta » 13 Geg 2008, 19:36

aaš jau geriau grūdėtą varškę suvalgyčiau, o į salotas dėčiau grietinėsPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Geg 2008, 19:41

ir pas mane taip dazniausiai buna :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 14 Geg 2008, 08:49

As, kai susiruosiu gaminti ka nors su ta skaniaja varske, nusiperku pora ar tris indelius.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Geg 2008, 19:35

Karibų salotos

¼ stiklinės aliejaus
2 valgomieji šaukštai žaliosios citrinos sulčių
½ arbatinio šaukštelio druskos
½ arbatinio šaukštelio cukraus
¼ arbatinio šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
2 vidutinio dydžio agurkai
2 dideli pomidorai
2 valgomieji šaukštai smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų
Sumaišyti aliejų, citrinos sultis, druską, pipirus ir cukrų. Daržoves supjaustyti storais gabalais, užpilti marinatu ir palaikyti 15 minučių. Agurkus kepti ant grotelių po 1 min iš kiekvienos pusės, pridėti pomidorus ir kepti dar 2 minutes. Iškepusias daržoves pašlakstyti marinatu ir pabarstyti svogūnų laiškais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Geg 2008, 17:46

Salotos su sūriu ir kumpiu

200 g kietojo sūrio,
4 salierų stiebai,
200 g rūkyto kumpio,
1 raudonoji saldžioji paprika,
1 gūželė lapinių salotų,
žiupsnelis petražolių,
3 šaukštai majonezo,
1 šaukštas aliejaus,
1 šaukštas vyno acto,
druskos pagal skonį.
Raudonąją papriką nuplaukite ir perpjaukite išilgai pusiau. Pašalinkite sėklas. Supjaustykite kvadratėliais.Nuplaukite salotų lapus ir nusausinkite ant popierinės servetėlės. Kelis salotų lapus sudėkite ant gilios salotinės dugno. Likusius salotų lapus smulkiai suplėšykite. Sūrį ir rūkytą kumpį supjaustykite kubeliais. Salierų stiebus supjaustykite griežinėliais. Petražoles nuplaukite, nudžiovinkite ant popierinės servetėlės. Keletą petražolės šakelių palikite papuošimui, o likusias - supjaustykite. Pikantiškam padažui aliejų, vyno actą ir majonezą išplakite iki vientisos masės. Druskos įberkite pagal skonį. Pusę padažo įpilkite į salotinę.Sluoksniais išdėliokite raudonuosius pipirus, petražoles, sūrį, rūkytą kumpį ir salierus. Užpilkite likusiu padažu ir padėkite į šaldytuvą 30 min., kad padažas įsigertų į salotas.
Prieš patiekiant, salotas papuoškite petražolėmis.
Patarimas: petražolės taps aromatingesnės, jeigu nuplausite jas karštu vandeniu ir supjaustysite tik prieš patiekiant patiekalą.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Geg 2008, 21:44

Konservuotų salierų salotos su fermentiniu sūriu

300 g konservuotų salierų
200 g fermentinio sūrio
3 šaukštai konservuotų žaliųjų žirnelių
1 virta arba konservuota morka
petražolių
3 šaukštai majonezo
2 šaukštai garstyčių
Fermentinį sūrį sutarkuojame burokine trintuve arba supjaustome smulkiais šiaudeliais, morką supjaustome griežinėliais.Į salotinių dugną dedame sūrį, po to salierus, morkų griežinėlius, užpilame majonezo, sumaišyto su garstyčiomis, užberiame žirnelių.Salotas puošiame petražolėmis ir patiekiame.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Geg 2008, 21:45

Pikantiška mišrainė

1 stiklinė virtų pupelių
1 stiklinė žaliųjų žirnelių
2 švieži agurkai
50 g graikiškų riešutų
200 g majonezo
50 g džiovintų abrikosų
Stiklinę virtų pupelių išpilti į mišrainei skirtą indą, pašlakstyti alyvų aliejumi, toliau dėti sluoksnį smulkiais kubeliais supjaustytų agurkų, nuplikytų graikiškų riešutų ir apipilti majonezu.Viršų apiberti nuplikytais džiovintais abrikosais.5-6 val. palaikyti šaldytuve ir patiekti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Bir 2008, 15:56

Rūgštynių ir morkų salotos

150 g rūgštynių, 2 morkos,
1 obuolys, 1/2 galvutės svogūno,
1 raugintas agurkas,
1/3 stiklinės aliejaus, krapų,
ridikėlių pagal skonį.
Rūgštynių lapus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Morkas, obuolį ir svogūnus sutarkuokite smulkia trintuve. Paskui viską sumaišykite ir sudėkite šiaudeliais pjaustytą raugintą agurką. Salotas pagardinkite aliejumi, dar kartą išmaišykite, sudėkite į salotinę ir papuoškite ridikėlių griežinėliais bei krapais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Bir 2008, 18:52

Viengungės užkandėlė

2 avokadai
2 pomidorai arba
2 rauginti agurkai
2-3 skiltelės česnako
0,5 citrinos
pipirų,druskos
majonezo
Avokadus nulupkite, perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Sukapokite smulkiais kubeliais.Pomidorus arba agurkus irgi susmulkinkite.Citriną supjaustykite griežinėliais ir juos susmulkinkite trikampėliais - pagal vidinį griežinėlių raštą.Susmulkintus vaisius ir daržoves suberkite į dubenį, užbarstykite sutrintais česnakais, pipirais, druska.Uždėkite majonezo ir išmaišykite.Gautą užkandėlę galima tepti ant duonos arba patiekti į stalą salotinėje.

Nesu avokado mėgėja, bet... Ar čia tiktų raugintas agurkas? Gal geriau jį pakeisti šviežiu?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Bir 2008, 18:53

sunku pasakyti,isviso idomus derinys :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Bir 2008, 18:54

Jei patiktų avokada ir geriau žinočiau jos skonį ( tik ragavusi esu 078 ) gal ir susigaudyčiau :? Bet visvien įdomu :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Bir 2008, 18:56

tai va,ir man tos asociacijos :roll: Ir as tik karta esu ragavusi :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Bir 2008, 18:58

Draugė jas labai mėgsta, reiks jai kyštelėt receptėlį, tegul paeksperimentuoja. Nors ji nemėgėja virtuvės labai :?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Bir 2008, 19:58

viena avokado nemegsta,bet virtuve megsta,kita atbulai :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Bir 2008, 20:01

Taip, mes daug kur esam priešingybės, gal todėl tokios geros draugės :?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Bir 2008, 20:52

tai tu gamink,o ji lai ragauja :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Bir 2008, 06:57

Taip, ko gero, būtų greičiau :P

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 05 Bir 2008, 09:40

Čia tokia kaip ir mišrainė brūkšnelis salotos, atrodo nelabai, bet skanu :D

Reikės pievagrybių (pakepintų), virtų ryžių, pakepintos duonos, pomidorų, krapų ir per pusę majonezo su alyvuogių aliejumi. Prieskonių dar patinkančių.
Prikabinti failai
fotos 005.jpg
fotos 005.jpg (49.55 KiB) Peržiūrėta 4141 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Bir 2008, 17:05

Labai gerai atrodo :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Bir 2008, 17:05

Mėlynųjų salotų lapų salotos

1 salotų gūžė
1 mėlynasis svogūnas
5-6 ridikėliai
5-6 marinuoti pievagrybiai
2 šaukštai saulėgrąžų branduolių
1 šaukštas citrinų sulčių
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas vandens
druskos,pipirų
Svogūnus ir ridikėlius supjaustome griežinėliais, susmulkiname pievagrybius, įberiame saulėgrąžų branduolių, išmaišome ir užpilame padažu, pagamintu iš citrinų sulčių, vandens, aliejaus, druskos ir pipirų.Salotas sudedame ant lėkštėse išdėliotų salotų lapų.

Užrakinta