Voveruškos (grūzdai) iš tešlos
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Voveruškos (grūzdai) iš tešlos
Ieskau recepto:
zinau, kad pagrindinis receptas :
1 kiausinis,
1 saukstas miltu,
1 saukstas pieno.
specili forma - voveruskos, ar kita, ikaitinama aliejuje, ar taukuose, tesla pilama i forma, ir verdama karstuose taukuose.
Man nesigauna tos voveruskos trapios, kaip pries daugeli metu...
Ka as blogai darau?
Receptas ne tas?
zinau, kad pagrindinis receptas :
1 kiausinis,
1 saukstas miltu,
1 saukstas pieno.
specili forma - voveruskos, ar kita, ikaitinama aliejuje, ar taukuose, tesla pilama i forma, ir verdama karstuose taukuose.
Man nesigauna tos voveruskos trapios, kaip pries daugeli metu...
Ka as blogai darau?
Receptas ne tas?
Re: Voveruškos (grūzdai) iš tešlos
Iš knygos „Lietuvių valgiai“Viltis rašė:Ieskau recepto:
zinau, kad pagrindinis receptas :
1 kiausinis,
1 saukstas miltu,
1 saukstas pieno.
specili forma - voveruskos, ar kita, ikaitinama aliejuje, ar taukuose, tesla pilama i forma, ir verdama karstuose taukuose.
Man nesigauna tos voveruskos trapios, kaip pries daugeli metu...
Ka as blogai darau?
Receptas ne tas?
Forminiai žagarėliai (gėlytės, voveruškos)
150g miltų, 3-4 kiaušiniai, 2st.grietinės, 100g cukraus pudros (apibarstymui), truputis druskos, riebalų virimui.
Kiaušiniai išplakami, supilama grietinė, sudedama druska bei miltai ir viskas šaukštu labai gerai išplakama. Tešla turi būti tokio tirštumo, kaip lietiniams.
Riebalai įkaitinami puode. Forminiams žagarėliams virti vartojamos įvairios formelės (žvaigždučių, gėlyčių, voveruškų pavidalo) ant ilgų kotelių. Formelės gerai įkaitinamos riebaluose, panardinamos į paruoštą tešlą ir skubiai leidžiamos į įkaitintus riebalus. Verdama, kol žagarėlis pats iš formelės iškris. Išgriebti žagarėliai atvėsinami ir pabarstomi cukraus pudra.
Noriu juos pati pabandyti ,bet bijau, kad nesigautų prisigėrę riebalų. Turbūt virsiu perpus sumaišius taukus su aliejum. Ir į tešlą pilsiu truputį degtinės
Gal kas kepėt pagal šį receptuką? Kaip gavosi?
Re: Voveruškos (grūzdai) iš tešlos
aš pati išbandžiau šį receptą iš knygos -tai nusivylimas begalinis , gavosi prisigėrę riebalų ir nenukrito nuo formelės. niekam nepatariu rizikuoti.Letunė rašė:Iš knygos „Lietuvių valgiai“Viltis rašė:Ieskau recepto:
zinau, kad pagrindinis receptas :
1 kiausinis,
1 saukstas miltu,
1 saukstas pieno.
specili forma - voveruskos, ar kita, ikaitinama aliejuje, ar taukuose, tesla pilama i forma, ir verdama karstuose taukuose.
Man nesigauna tos voveruskos trapios, kaip pries daugeli metu...
Ka as blogai darau?
Receptas ne tas?
Forminiai žagarėliai (gėlytės, voveruškos)
150g miltų, 3-4 kiaušiniai, 2st.grietinės, 100g cukraus pudros (apibarstymui), truputis druskos, riebalų virimui.
Kiaušiniai išplakami, supilama grietinė, sudedama druska bei miltai ir viskas šaukštu labai gerai išplakama. Tešla turi būti tokio tirštumo, kaip lietiniams.
Riebalai įkaitinami puode. Forminiams žagarėliams virti vartojamos įvairios formelės (žvaigždučių, gėlyčių, voveruškų pavidalo) ant ilgų kotelių. Formelės gerai įkaitinamos riebaluose, panardinamos į paruoštą tešlą ir skubiai leidžiamos į įkaitintus riebalus. Verdama, kol žagarėlis pats iš formelės iškris. Išgriebti žagarėliai atvėsinami ir pabarstomi cukraus pudra.
Noriu juos pati pabandyti ,bet bijau, kad nesigautų prisigėrę riebalų. Turbūt virsiu perpus sumaišius taukus su aliejum. Ir į tešlą pilsiu truputį degtinės
Gal kas kepėt pagal šį receptuką? Kaip gavosi?
O pagal Vilties receptą -netraškūs ir kažko jiems trūksta. Apskritai nusivylaiu kepiniais konditeriniais keptais riebaluose. Daugiau nebandysiu.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Voveruškos (grūzdai) iš tešlos
Kad mano manymui jeigu gaminiai ne ploni, kaip blynai, o turi tūrio tai ir nebus traškus. Mano kambariokė atsimenu atveždavo nerealius žagarėlius jos močiutės darytus. Jie buvo žiauriai skanūs, bet ne traškus. Aš pati spurgas kepu, tai jos irgi netrąška, bet vyras ir svečiai suvalgo net nepastebeje kiek jų griebė. Turbūt gal ne taip įsivaizduoji kepinius keptus aliejuje.Anonymous rašė: aš pati išbandžiau šį receptą iš knygos -tai nusivylimas begalinis , gavosi prisigėrę riebalų ir nenukrito nuo formelės. niekam nepatariu rizikuoti.
O pagal Vilties receptą -netraškūs ir kažko jiems trūksta. Apskritai nusivylaiu kepiniais konditeriniais keptais riebaluose. Daugiau nebandysiu.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Voveruškos (grūzdai) iš tešlos
man atrodo,kad tik nuo recepto priklauso traskumasLilina rašė:Kad mano manymui jeigu gaminiai ne ploni, kaip blynai, o turi tūrio tai ir nebus traškus. Mano kambariokė atsimenu atveždavo nerealius žagarėlius jos močiutės darytus. Jie buvo žiauriai skanūs, bet ne traškus. Aš pati spurgas kepu, tai jos irgi netrąška, bet vyras ir svečiai suvalgo net nepastebeje kiek jų griebė. Turbūt gal ne taip įsivaizduoji kepinius keptus aliejuje.Anonymous rašė: aš pati išbandžiau šį receptą iš knygos -tai nusivylimas begalinis , gavosi prisigėrę riebalų ir nenukrito nuo formelės. niekam nepatariu rizikuoti.
O pagal Vilties receptą -netraškūs ir kažko jiems trūksta. Apskritai nusivylaiu kepiniais konditeriniais keptais riebaluose. Daugiau nebandysiu.
Aš voveruškas ir gėlytes kažkada kepiau pagal šį receptą:
Lietiniai žagarėliai
6 tryniai
2 šaukštai cukraus
nepilna stiklinė miltų
25 g degtinės
vanilinio cukraus
4 šaukštai miltinio cukraus žagarėliams apibarstyti ir riebalų jiems virti
Tryniai ištrinami su cukrumi, suberiami miltai, supilama degtinė ir gerai išplakama. Tešla tirštoka. Voveruškų formą labai įkaitinama ir mirkoma į tešlą ir labai greitai nardinama į karštus riebalus.
Arba pagal šį receptą galima kepti kitaip Į pakaitintus riebalus tešla pilama šaukštu įvairiai iškraipant. Išverdami iš vienos, paskui iš kitos pusės. Ant išgriebtų žagarėlių užbarstoma miltinio cukraus.
Lietiniai žagarėliai
6 tryniai
2 šaukštai cukraus
nepilna stiklinė miltų
25 g degtinės
vanilinio cukraus
4 šaukštai miltinio cukraus žagarėliams apibarstyti ir riebalų jiems virti
Tryniai ištrinami su cukrumi, suberiami miltai, supilama degtinė ir gerai išplakama. Tešla tirštoka. Voveruškų formą labai įkaitinama ir mirkoma į tešlą ir labai greitai nardinama į karštus riebalus.
Arba pagal šį receptą galima kepti kitaip Į pakaitintus riebalus tešla pilama šaukštu įvairiai iškraipant. Išverdami iš vienos, paskui iš kitos pusės. Ant išgriebtų žagarėlių užbarstoma miltinio cukraus.
Gėlyčių ar voveruškų formelę gali rasti gal tik turguje pas geležimi ir kitais sendaikčiais prekiaujančius vyrus. Kas iš to, kad aš ją turiu bet neturiu tinkamo recepto. Nemanau kad ir pagal Daidos pasiūlytą receptą jos gali gerai gautis, nors nebandžiau-tai prašau neįsižeisti, bet išbandžiau kitus -tai nieko doro neišėjo ir dėl to jau nelabai tikiu, kad gali gautis neprisigėrę riebalų ir traškios. gal kas dar galite pasiūlyti patikimą ir išbandytą receptą?