Receptai iš skrajučių

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Receptai iš skrajučių

Standartinė Ramunė » 29 Gru 2006, 17:07

KREVETĖS " VERACRUZ"

Šaukštas augalinio aliejaus,
1 svogūnas,
1 žalioji paprika,
2-3 aitriosios paprikos,
2 pomidorai,
12 paprikomis įdarytų alyvuogių,
2 šaukšteliai kaparių,
0,5 šaukštelio maltų kmynų,
450 g nevirtų išlukštentų krevečių,
1 žaliosios citrinos sultys,
virti ryžiai, druska.

Keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti pjaustytus svogūnus, saldžiąsias paprikas, pomidorus, pakepinti. Suberti į keptuvę aitriąsias paprikas, alyvuoges, kaparius, pasūdyti, suberti kmynus ir pavirti 5 minutes. Išlukštentas krevetes sudėti į keptuvę su padažu ir virti, kol jos susiries ir pasidarys rausvos.Tada supilti žaliosios citrinos sultis, sukrėsti krevetes į virtų ryžių vainiko vidurį ir tuoj pat dėti ant stalo.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Gru 2006, 17:12

KEPTI KALMARAI

1 kg nuvalytų kalmarų,
12 ml alyvuogių aliejaus,
4 skiltelės česnako,
smulkintų petražolių,druskos, pipirų.

Nuplautus ir nusausintus kalmarus 15 min. nuolat maišant kepti. Suberti druską, pipirus, uždengti dangčiu ir ant mažos ugnies kepti dar 15 min. Po to sudėti susmulkintus česnakus, petražoles, viską gerai išmaišyti ir trumpam padidinti ugnį. Iš karto patiekti į stalą.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Gru 2006, 18:02

MILTUOSE APVOLIOTAS UPĖTAKIS

( meksikietiškas receptas )

4 šaukštai pinijų,
augalinio aliejaus,
3 griežinėliai kumpio su lašinukais,
150g geltonų kukurūzinių miltų,
žiupsnelis druskos ir baltųjų pipirų,
4 išdoroti upėtakiai ( maždaug po 225g ),
1 žaliosios citrinos sultys,
šviežių šalavijų arba kalendrų ( papuošti ).

Įkaitinti neriebaluotą keptuvę. Suberti pinijas ir maišant skrudinti, kol pasidarys gelsvai rusvos. Kiaurasamčiu išimti ir suberti ant popieriaus, kad apdžiūtų.Įpilti į keptuvę aliejaus, sumesti kumpio gabaliukus ir pakepinti.Išimti iš keptuvės. Kukurūzų miltus supilti į dubenį, suberti druską ir pipirus, išmaišyti. Žuvį apvolioti miltuose ir kepti, kol rusvai apskrus. Paruoštas pinijas ir spirgučius trumpai pakaitinti, supilti žaliosios citrinos sultis ir kelias sekundes pavirti. Pagardus supilti ant žuvų, papuošti prieskoninėmis žolelėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Gru 2006, 18:10

KEPTA MARINUOTA LAŠIŠA

( meksikietiškai )

Marinatas:
500g vandens,
po pusę geltonos ir žalios citrinos,
0,5 arb šaukštelio šviežio tarkuoto imbiero,
100g cukraus,
šakelė šviežio čiobrelio, sutarkuota vienos žaliosios citrinos žievelė.

Prieskonių mišinys:

0,5 valg. šaukšto garstyčių sėklų,
0,5 valg. šaukšto kmynų,
0,5 valg. šaukšto pankolio sėklų,
0,5 arbat. šaukštelio susmulkintų džiovintų aitriųjų paprikų.

Virti marinatą 5-6 min. ir atšaldyti. Apipilti marinatu lašišą ir palaikyti 45 minutes. Prieskonius sumalti ir apibarstyti lašišą 10 minučių iki kepimo. Lašiša kepama, kol įgyja gelsvai rudą atspalvį. Prie šio patiekalo tinka su sviestu kepinti švieži špinatai.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Gru 2006, 18:29

Paįvairinimui - vaisiai

KIVANOS GĖRIMAS
1 kivanos vaisiaus,
1 arb. šaukštelio medaus,
50ml apelsinų sulčių,
romo ( pagal skonį ).

Iš perpjauto vaisiaus šaukštu išimame minkštimą ( kartu su sėklomis ), sudedame į indą su kitais ingredientais ir išmaišome su mikseriu. Patiekiame atšaldytą.

O į vaisiaus odą, jei lieka sveika, galima pridėti salotų arba ledų, želė, grietinėlės...

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Gru 2006, 18:35

Įdarytą papają esu dariusi ir ji aprašyta kalėdiniame konkurse. Tikrai :hubba: Panašiai dariau ir avokadą. Bet dabar skrajutėj radau dar vieną receptėlį, nebandytą

ĮDARYTA AVOKADA

Avokadą perpjauname per pusę, išimame sėklą ir minkštimą. Smulkiai supjaustytą svogūną kepiname, pridedame sutrinto česnako, tarkuoto geltono sūrio, druskos, pipirų.Viską sumaišome su avokados minkštimu ir užpildome " kevalą". Uždedame riekelę virto kiaušinio, užtarkuojame sūrio ir kepame orkaitėje, kol sūris išsilydys. Valgome šiltą.
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 29 Gru 2006, 19:55, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Gru 2006, 19:49

SAUSAINIAI SU FIGOMIS

500g miltų,
100g margarino,
200g medaus,
100g cukraus,
100g grietinės,
3 kiaušinių,
5g sodos,
0,5 arbatinio šaukštelio prieskonių mišinio,
džiovintų figų puošimui.

Medus, cukrus ir margarinas šildomi kartu, kol suskystėja. Masei atvėsus įmušame kiaušinius, sudedame grietinę ir suplakame. Po to suberiame su soda sumaišytus miltus ir sukame, vėliau suminkome su prieskoniais. Formuojame sausainius, kokius norime, ir, papuošę figomis, 20 minučių kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Gru 2006, 19:54

KIVIŲ ŠERBETAS

6 kivių,
150g cukraus,
1 citrinos sulčių,
0,25 l balto vyno,
plaktos grietinėlės papuošimui.

Nuluptus kivius sutriname, sumaišome su priedais ir atšaldome. Puošiame plaktos grietinėlės lašeliu.

KEPTAS MANGAS

Prinokusio mango griežinėlius apvolioti tirštoje pieno, miltų ir kiaušinio tešloje ir iškepti.
Kadangi šitą dariau, tai galiu rekomenduoti valgyti su ledais arba plakta grietinėle.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Gru 2006, 19:06

AUSTRĖS

1 porcijai reikia 6 austrių.

Austres atidaryti ir išimti iš kriauklių. Sultis būtinai išsaugoti. Austres nuskalauti, kad neliktų akmenukų, sudėti į puodą ir užpilti per sietelį perkoštomis sultimis.Įpilti šampano BRUT tiek, kad apsemtų austres ir dėti ant ugnies.Kai užvirs, ugnį išjungti. Austres nusunkti. Gilias austrių kriaukles išplauti ir nusausinti, sudėti į skardą, pripiltą stambios druskos ( kad neišvirstų ). Į kiekvieną kriauklę įdėti po austrę ir užpilti padažu.

Padažas:

Ištirpinti 50 g sviesto, įdėti 3 šaukštus grietinės, druskos, pipirų ir išmaišyti. Padažą išpilstyti į kriaukleles ir ant viršaus pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu. Skardą kišti į įkaitintą orkaitę ir kepti, kol išsilydys sūris.

Austrės dažnai valgomos ir žalios. Jų mėsa būna kieta. Žalias austres galima skaniai suvalgyti su jūros vandeniu, pagal skonį su keliais citrinos sulčių lašais.

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 31 Gru 2006, 00:48

Ramunė rašė:KEPTAS MANGAS

Prinokusio mango griežinėlius apvolioti tirštoje pieno, miltų ir kiaušinio tešloje ir iškepti.
Kadangi šitą dariau, tai galiu rekomenduoti valgyti su ledais arba plakta grietinėle.
O aš mangus ir nekeptus labai mėgstu :P
Gal kada ir iškepti reikės :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Gru 2006, 13:05

Taip, jie labai skanu žali :hubba: Bet kartais paįvairinimui galima :cook3:
Man patiko prie vištienos keptos. :P

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Gru 2006, 13:09

MERLANGAI SU SVOGŪNAIS

3 filė,
3 svogūnai,
5 šaukštai grietinės,
3 šaukštai obuolių acto,
sviesto, druskos, pipirų.

Ištirpinkite sviestą, jame kepkite žuvį kartu su svogūnais. Kai žuvis iškeps, išimkite ją iš keptuvės. Tada įpilkite acto, truputį pavirinkite ir sudėkite grietinę, druską, pipirus.Užvirkite ir pilkite ant žuvies.
( Tokiu pat būdu galima ruošti menkę ir starkį )

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Gru 2006, 13:14

ČESNAKINIS PADAŽAS MERLANGAMS

Merlangai - švelnaus skonio žuvys. Juos galima patiekti su šviežiai padarytu provansiečių česnakiniu majonezu. Žuvį kepame paprastai, svieste.

1 bandelės minkštimą išmirkykite 50 ml pieno ir gerai sumaigykite šakute. Nulupkite ir sutrinkite 5 česnako skilteles, gerai išmaišykite su bandelės minkštimu ir 2 kiaušinio tryniais. Be perstojo plakant, įmaišykite 20 ml šalto spaudimo alyvų aliejaus, viską pagardinkite druska ir pipirais ir 1 - 2 valgomaisiais šaukštais citrinos sulčių.

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 02 Sau 2007, 17:05

Ačiū Ramune :aciu1:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Sau 2007, 17:09

Malonu, kad tiko :P Jei dar ko nors - visada ir visur padėsiu, kiek galėsiu :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Sau 2007, 17:10

Biškutį sarmata :oops: :oops: , ale vistiek paklausiu : kaip tie merlangai atrodo, ar pas mus jų būna pirkti :?

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 03 Sau 2007, 01:55

Mačiau parduotuvėje kažkada :roll:

MERLANGAS yra pailgos siauros žuvys,užaugančios iki 70cm ilgio ir siekia iki 1,2 kg.
Merlangų kūnas gelsvai pilkšvas su violetiniais atspalviais ant nugaros, per šonus eina bronzinės spalvos linijos ir po barzda turi ūselį.
Daugiausiai jų gyvena Juodojoje jūroje. Jie minta smulkiomis žuvimis, vandens kirmelėmis ir kriauklių gyventojais :lol:
Neršia visus metus.
Merlangai ypač tinka žuvienei.
Kiek žinau, jų yra kelios rūšys:
mėlynasis merlangas,
šiaurinis žydrasis merlangas,
plačiakrūtinis merlangas.
Prikabinti failai
merlang_small.jpg
merlang_small.jpg (11.25 KiB) Peržiūrėta 5107 karus(ų)
image014.jpg
image014.jpg (4.26 KiB) Peržiūrėta 5107 karus(ų)
merlangius_merlangus.jpg
merlangius_merlangus.jpg (16.54 KiB) Peržiūrėta 5107 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Sau 2007, 08:58

Na, simpatiškas žuveliokas.... :lol:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 03 Sau 2007, 11:16

Kad neriebus kažkoks atrodo :) Bet 1,2kg-turėtų būti pakankamai.

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 03 Sau 2007, 16:40

Ši žuvis ir nebūna labai stora.
Tai tokia jau siaura žuvis :lol:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 03 Sau 2007, 20:10

Ek, katik buvau RIMI ir nepasidairiau skrajučių :? Nu specialiai ryt nulėksiu.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 06 Sau 2007, 21:39

Taip ir nepavyko man rasti skrajučių Kauno centre RIMI :evil:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 08 Sau 2007, 01:37

Lilina rašė:Taip ir nepavyko man rasti skrajučių Kauno centre RIMI :evil:
Juk sakiau, kad jau baigėsi :|

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Vas 2007, 14:04

"Lasisa su makaronais ir petrazoliu padazu"

Patiekalui reikes:

450 g lasisos file be odos;
230 g makaronu;
175 g vynuoginiu pomidoru;


Padazui:

150 ml neriebios grietineles;
3 saukstu smulkintu petrazoliu;
0,5 tarkuotos apelsino zieveles;
saukstelis saldziuju papriku milteliu;
druskos;
pipiru.

1.Lasisa supjaustyti smulkiais gabaliukais.Sudeti i karsciui atsparu inda,pabarstyti pipirais,druska ir sandariai uzdengti folija.
2.Dideliame puode uzvirinti pasudyta vandeni,suberti makaronus.I puoda ileisti inda su lasisa.Virti ant silpnos ugnies 10-12 min.
3.Makaronus nusunkti,perlieti saltu vandeniu ir ismaisyti su pusiau perpjautais pomidorais bei isvirusia lasisa.Palikti siltai.
4.Paruosti padaza:grietinele,petrazoles,apelsino zievele,pipirus ir paprika issukti.Pasudyti.Lasisa su makaronais patiekti aplietus padazu.Skanaus.

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 18 Vas 2007, 14:54

IKI lankstinuke radau:
KREVETĖS SU MEDUMI IR IMBIERU
450g.krevečių
pusė raudonosios saldžiosios paprikos
skiltelė smulkinto česnako
pusė nedidelio svogūno
šaukštelis malto imbiero
šaukštelis medaus
2šaukštai alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų

Saldžiąją papriką ir svogūną supjaustyti nedideliais kubeliais, česnaką smulkiai sukapoti :arrow: Į keptuvėje įkaitintą aliejų suberti paprikos kubelius, svogūną ir česnaką. Kepti 3-5 min :arrow: Įdėti medaus, imbiero, viską pagardinti druska ir pipirais, išmaišyti ir kepti dar 3 min :arrow: Į daržoves sudėti nuluptas krevetes. Gerai pamaišyti ir uždengus patroškinti 5 min.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Vas 2007, 17:39

Hazel rašė:IKI lankstinuke radau:
KREVETĖS SU MEDUMI IR IMBIERU
450g.krevečių
pusė raudonosios saldžiosios paprikos
skiltelė smulkinto česnako
pusė nedidelio svogūno
šaukštelis malto imbiero
šaukštelis medaus
2šaukštai alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų

Saldžiąją papriką ir svogūną supjaustyti nedideliais kubeliais, česnaką smulkiai sukapoti :arrow: Į keptuvėje įkaitintą aliejų suberti paprikos kubelius, svogūną ir česnaką. Kepti 3-5 min :arrow: Įdėti medaus, imbiero, viską pagardinti druska ir pipirais, išmaišyti ir kepti dar 3 min :arrow: Į daržoves sudėti nuluptas krevetes. Gerai pamaišyti ir uždengus patroškinti 5 min.

:luks: :hubba:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 21 Vas 2007, 17:13

UPĖTAKIS SU AITRIĄJA PAPRIKA
Reikės:
Upėtakio(apie 300g)
2 skiltelių česnako
pusės nedidelio svogūno
pusės citrinos sulčių
nedidelės aitriosios paprikos
šaukšto sviesto
žiubsnelio česnakinės druskos
pipirų

1 Žuvį išvalyti, nuplauti ir nusausinti. Pabarstyti česnakine druska, pagardinti pipirais ir palikti kelioms minutėms. 2 Svogūną supjaustyti nedideliais kubeliais, česnaką smulkiai sukapoti, aitriąją papriką išvalyti ir suraikyti griežinėliais. 3 Į upėtakio vidų sudėti česnaką ir svogūną, supilti citrinos sultis. Ant viršaus sudėti paprikos griežinėlius. 4 Žuvį dėti ant kepimo popieriaus, ant viršaus išdėlioti sviesto gabaliukus ir suvynioti. Kepti 200 laipsnių orkaitėje 25min.
IKI lankstinukas ;)

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 21 Vas 2007, 17:17

TACO

Jums prireiks:
(4 porcijos)
500 g jautienos faršo
1 svogūno
2 šaukštai aliejaus
2 skiltelės česnako
2 paprikos, raudona ir žalia
3 šaukštų pomidorų padažo
1 šaukštelio druskos
1 šaukšto čili padažo
kapotų petražolių
100 ml vandens
TACO paplotėlių
Paskrudinti faršą. Sudėti smulkintą svogūną, papriką juostelėmis, pomidorų, čili padažą, vandenį ir druską. Viską išmaišyti.
Uždengti dangčiu ir pakepinti ant mažos ugnies 5 min.
Pabarstyti kapotomis petražolėmis ir sudėti į pašildytus TACO paplotėlius.
Patiekti su salotomis bei čili padažu. ;)
nors aš toco paplotėlių nešildau, o sudedu iškeptą masę ant taco, suvynioju ir kelioms minutėms į orkaitę įdedu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Kov 2007, 16:55

Santa Maria lankstinukas prie Urbano ryžių.

ISPANIŠKAS RYŽIŲ TROŠKINYS
( gal Zuikaitei tiks :wink: )

1 valg. šaukštas aliejaus,
100 g svogūnų,
200 g parūkytų dešrelių arba virtos vištienos,
200 g ilgagrūdžių ryžių,
2 arbatiniai šaukšteliai ryžių prieskonių,
500 ml vandens,
300 g pomidorų,
300 g jūros gėrybių mišinio,
100 g šaldytų žirnelių.

Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų,sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus ir griežinėliais pjaustytas dešreles. Pakepinti, kol svogūnai gražiai pagels. Tada sudėti ryžius, suberti prieskonius, išmaišyti ir pakepinti apie 2 minutes. Supilti vandenį ir užvirti. Dar kartą išmaišyti ir virti ant silpnos ugnies 15 minučių. Sudėti smulkintus pomidorus, žirnelius ir jūros gėrybes, gerai išmaišyti ir troškinti ant labai silpnos ugnies 5 - 10 min.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Kov 2007, 16:59

Dar vienas iš ten pat. Šitą jau dariau, kaip garnyrą. Skanu.

DARŽOVIŲ PLOVAS

1 valg. šaukštas aliejaus,
200 g ilgagrūdžių ryžių,
500 ml vandens,
300 g brokolių, 150 g pievagrybių,
50 g svogūno laiškų,
2 šaukšteliai ryžių prieskonių.

Puode įkaitinti aliejų, suberti ryžius ir pakepinti, tada sudėti prieskonius, supilti vandenį ir virti ant silpnos ugnies apie 20 min. Į karštus ryžius sudėti smulkintus brokolius, svogūnų laiškus ir pakepintus pievagrybius. Troškinti dar apie 5 min.

Skelbti atsakymą