Puslapis 33 iš 37
Re: Sausainiai
Parašytas: 07 Kov 2010, 15:18
Živilė
Forelle rašė:Živilė rašė:Na, 100g rodos visai nedaug
Tai tiek ir turiu, bet jeigu viską sunaudosiu kepiniams, tai kaip aš be jo pratempsiu parą? Man būtinai ant duonos jo reikia, į košę, kitaip neskanu bus
O tavieji krekeriai gavosi traškūs? Kiek maždaug išėjo? Noriu labai ir krekerių, bet dar noriu ir flapjaks išbandyti, antrieji patogiau, nes reikia ne greito paruošimo dribsnių ir didesnio kiekio. Dabar mano didžiausia bėda - kur sunaudot kilogramą Herkules dribsnių?
Manieji laabai traškūs, bet su herkulesu nežinau ar taip pat skaniai išeis kaip su greito paruošimo. Nes tada jie tarsi ištirpsta,jų nebesijaučia, gaunasi tokie tikri krekeriai, o ne avižiniai sausainiai.
Re: Sausainiai
Parašytas: 07 Kov 2010, 17:25
Forelle
Živilė rašė:
Manieji laabai traškūs, bet su herkulesu nežinau ar taip pat skaniai išeis kaip su greito paruošimo. Nes tada jie tarsi ištirpsta,jų nebesijaučia, gaunasi tokie tikri krekeriai, o ne avižiniai sausainiai.
Ačiū, avižinius būčiau pasmulkinus, bet šiandien iškepiau didelį pyragą, tai saldumynų laikinai nesinorės kepti
Iš kokios knygos receptas? Vieną šiandien vartydama radau tokį pat, tik gramais
Re: Sausainiai
Parašytas: 26 Kov 2010, 18:43
Forelle
Norvegiški avižiniai krekeriai
0.2 kg avižinių dribsnių
0.2 kg miltų (pilti po truputį po truputį vis išminkant, man tiek neprireikė)
100 g sviesto;
25 g cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
Žiupsnelis druskos;
200 ml pieno.
Piene ištirpinti sviestą ir cukrų, užpilti ant avižinių dribsnių. Masę sutrinti smulkintuvu arba kombainu ir palikti 1 val šaldytuve. Supilti miltus su kepimo milteliais bei druska, gerai išmaišyti, kad gautųsi kočiojama tešla. Tešlą plonai iškočioti, supjaustyti ar išspausti norimas formas. Subadyti šakute. Kepti iki 2000C įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių. Atvėsintus laikyti sandariame inde arba maišelyje.
Re: Sausainiai
Parašytas: 26 Kov 2010, 23:26
aksele
jau kaip noreciau
Re: Sausainiai
Parašytas: 28 Kov 2010, 12:19
sufix
''naminiai'' sausainiai
reikes:
125 g sviesto
125 g cukraus
pakelis vanilinio cukraus
saukstas tarkuotu apelsinu zieveliu
250 g miltu
kiausinis
sviesto
aptepui:
150 g miltinio cukraus
3 saukstai apelsinu sulciu arba apelsinu likerio
y dubeneli sudekite sviesta,suberkite cukru ir vaniliny cukru,gerai isplakite iki kremo tirstumo.suberkite apelsinu zieveles,ymuskite kiausini ir plakite visu galingumu,kol mase taps puri.po truputi suberkite ir ymaisykite miltus.
forma istepkite sviestu arba isklokite kepimo popieriumi.orkaite ykaitinkite iki 180 C.tesla sukreskite y konditeriny svirksta placiu antgaliu ir tiesiai ant skardos ispauskite norimos formos sausainiuis.skarda saukite y orkaite ir kepkite 15 minuciu.
paruoskite aptepa:gerai ismaisykite miltini cukru su apelsinu sultimis arba likeriu.
gatavus sausainius pamirkykite glajuje.
receptas is zurnalo darbstuole.
Re: Sausainiai
Parašytas: 09 Bal 2010, 17:30
Forelle
Žemės riešutų sviesto sausainiai
1 puodelis žemės riešutų sviesto;
1 didelis kiaušinis;
1 puodelis cukraus (tiek kepdama neturėjau, dėjau gal ¾ ir buvo saldūs);
1 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. vanilinio cukraus.
Žemės riešutų sviestą išplakti su cukrumi, kepimo milteliais bei vaniliniu cukrumi. Įmuti kiaušinį ir dar paplakt. Rankomis formuoti graikiško riešuto dydžio rutuliukus, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, lengvai ranką su šakute paspausti kryžmai, kad susidarytų grotelės ir sausainis taptų plokščias. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Atvėsinti, o tik tada imti, nes ką tik iškepti jie būna labai minkšti ir birūs.
Re: Sausainiai
Parašytas: 09 Bal 2010, 17:49
Lilina
Niam kaip skaniai atrodo. bet aš dabar aguonų pyrago užvalgiau tai gan ramiai sėdžiu
Re: Sausainiai
Parašytas: 09 Bal 2010, 17:59
Forelle
Kaip tau gerai, o aš senienas kraunu, o pati nieko negaliu išsikept, nes orkaitėj amen. Tai pati save kankinu
Re: Sausainiai
Parašytas: 09 Bal 2010, 18:07
Lilina
Tai kad pyragas pirktinis, ne mano keptas, bet vistiek ramu
Re: Sausainiai
Parašytas: 09 Bal 2010, 18:13
Forelle
Aš taupau ir į kepyklėlę neinu, nes neaišku kiek dar mokesčiams teks palikt
Re: Sausainiai
Parašytas: 09 Bal 2010, 18:21
Lilina
mane čia anyta palepino
galiu net girtis
Re: Sausainiai
Parašytas: 15 Rgs 2010, 15:57
Tutsi
pavaisinsiu aviziniais sausainiais, ka tik is orkaites
Aviziniai sausainiai
250 g. aviziniu dribsniu;
150 g. sviesto;
sezamo sauja;
1 stikline cukraus;
2 saukstai miltu;
1 kiausinis;
cinamono.
Viska sumaisykite su tirpintu sviestu ir formuokit sausainukus. Kepkite apie 15 min.
Re: Sausainiai
Parašytas: 15 Rgs 2010, 22:01
Siesta
kaip seniai bevalgiau tokių
Re: Sausainiai
Parašytas: 15 Rgs 2010, 22:37
sinsan
oi tokie pakramsnukai kaip tk man
Re: Sausainiai
Parašytas: 16 Rgs 2010, 06:38
Tutsi
kadangi vakar nuejau anksti miegoti, tai sendien atsikelusi radau juos tik 3
patiko vadinasi
Kepsiu vel kokius
Re: Sausainiai
Parašytas: 19 Rgs 2010, 14:39
miisu*
avižiniai sausainiai
100 g natūralaus sviesto
2 valgomieji šaukštai
2 šaukštai rudojo cukraus
2 valgomieji šaukštai
2
arbatinis druskos
200 g. avižinių dribsnių
truputį sodos
pusantros stiklinės kvietinių
džiovintų
Minkštą ištrinti su cukrumi ir įberti druskos ir sodos. Po vieną įmušti kiaušinius ir sudėti grietinę, išmaišyti. Suberti avižinius dribsnius, maišydami, o tada miltus. Įmaišyti spanguoles. Šaukštu semti tešlą ir sukrėsti ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Įkaitintoje iki 180 laispnių temperatūros orkaitėje kepti sausainius apie 20-25 minutes, kol taps aukso spalvos
receptas iš čia:
http://mamosreceptai.lt/receptai/avizin ... lemis.html
tik kad nuotraukos kokybė prasta
Re: Sausainiai
Parašytas: 19 Rgs 2010, 22:19
Tutsi
galima butu normaliai recepta sutvarkyti? kazkas ne taip
Re: Sausainiai
Parašytas: 19 Rgs 2010, 22:25
sinsan
gaila, kad prastokai matosi.
Re: Sausainiai
Parašytas: 16 Spa 2010, 20:36
Tutsi
erikiux rašė:Ir dar-turiu klausimėlį. Gal kas žino, kaip naudoti šias formas, gal atsimenat receptuką kokį. Radau jas pas mamą, anksčiau ji kepdavo, tiksliau virdavo, bet recepto nebepamena
tik dabar prisiminiau, pas ka jos yra
Re: Sausainiai
Parašytas: 08 Geg 2011, 23:54
raska77
Riesutu sviesto sausainukai
kaip pasigaminti riesutu sviesta jau rasiau o dabar isikepiau ir sausainuku
8 saukstai miltu(sudejau 7)
2 saukstai cukraus
2 saukstai riesutu sviesto
1 kiausinis
50 g sviesto
(recepte nebuvo kepimo milteliu bet as idejau ketvirti a/s )
uzminkiti tesla is visu produktu ir padarius graikinio riesuto dydzio burbuliukus juos suspausti,galima sakute pagrazinti.Kepti 180 -15 min
paprasta ir neiprasta.
Sitas receptukas tiks toms kurios nemegstat labai saldziai.Man norejosi rar sokolado tai ir apliejau juo
Namai kvepeko kepintais riesutais
Re: Sausainiai
Parašytas: 09 Geg 2011, 06:39
Ramunė
Kokie gražūs
Kaip tik prie rytinės kavos. Dėkui
Re: Sausainiai
Parašytas: 09 Geg 2011, 16:22
Bagyyra
eikit sau seimės tysta pamačius tokius skanumynus, va jau avižinius tai tikrai išmėgisniu, labai jau patinka visokie tokie sausainukai
Ačiū už receptuką
Re: Sausainiai
Parašytas: 09 Geg 2011, 17:33
Ramunė
Sausainiai su šokolado gabalėliais ir riešutais.
400 g miltų;
1 arb. š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
225 g sviesto;
170 g rudojo cukraus;
200 g paprasto smulkaus cukraus;
3 kiaušiniai;
~350 g šokolado;
80 g riešutų
Šokoladą ir riešutus susmulkimane, kaiušinius išplakame su cukrumi, kepimo milteliais ir sviestu. Beriame riešutus ir šokoladą, pilame miltus, minkome tešlą. Darome nedidelius sausainiukus, nes labai didėja, kai kepa. Kepame apie 15 min 180C temperatūroje.
Re: Sausainiai
Parašytas: 01 Spa 2011, 14:26
Ramunė
Rudens gėrybių kašute
Re: Sausainiai
Parašytas: 01 Spa 2011, 23:26
Tutsi
tik nesakyk,k ad pati syta kasikeli darei
Re: Sausainiai
Parašytas: 02 Spa 2011, 07:35
Ramunė
Re: Sausainiai
Parašytas: 03 Spa 2011, 12:10
Tutsi
na tu pavarai
Re: Sausainiai
Parašytas: 03 Spa 2011, 13:13
Lina13
Vaje, kokia auksinė tavo kantrybė, Ramuniuk
Kaip skaniai žiūrisi
Re: Sausainiai
Parašytas: 04 Spa 2011, 02:28
Nicole
Tai pravesk pamokele,tamsta mokytoja
Re: Sausainiai
Parašytas: 19 Lap 2011, 13:39
Ramunė
Pravesiu, kai tik darysiu. Čia paprasta meduolinė tešla, tik puošyba knisa nervus