Puslapis 3 iš 37
Parašytas: 18 Kov 2007, 12:01
Lilina
o nereikia ten daugiau miltų įdėt? Nes 2 šaukštai man pasirodė per mažai, skystoka tešlą išejo.
Parašytas: 18 Kov 2007, 12:05
Ramunė
Dėl miltų - tešla turėtų būti riebios grietinės tirštumo.
O dėl riebumo, aš įpilu porą lašiukų aliejaus į tešlą, nes degtinytės ne visada būna pradarytos.
Ir nepasakyčiau, kad aliejų traukia.
Nelabai tikiu, kad dėjai į šaltą aliejų
Parašytas: 18 Kov 2007, 12:51
Tutsi
dar labai gerai ideti zalios bulves gabaleli,irgi maziau sugeria riebalu
Parašytas: 18 Kov 2007, 13:31
Ramunė
tutsi rašė:dar labai gerai ideti zalios bulves gabaleli,irgi maziau sugeria riebalu
Į spurgas
Kažko abejoju dėl derinuko
O į kotletus - gerai bulvė
Parašytas: 18 Kov 2007, 13:39
Lilina
Tai vat ir keistai man kažkodėl, mielinės spurgas darau-skanios, gražios, aliejaus prigeria saikingai....o šitie gal dėl to kad pirmas kartas
Kitą kartą skaniau bus
Parašytas: 18 Kov 2007, 13:43
Ramunė
Gal galėtum receptėlį savo spurgų
Nuo Užgavienių mielių turiu, padaryčiau pirmo sekmadienio šioj savaitėj proga
Parašytas: 18 Kov 2007, 13:57
Lilina
Mielinės spurgos su įdarų.
Šaldytų vyšnių ar kitų vaisių ar uogų - 300-500gr
pieno - 125ml
miltų - 250g
sviesto - 15g
kiaušinis -1
cukrus - 150g
druskos
sausos mielės - 1arb šaukštelis
aliejaus kepimui
Piena pašildyti ir ištirpinti jame sviestą. Suplakti kiaušinį su 50 g cukraus, įpilti pieno ir mielių. Įberti miltus ir suminkyti tešlą rankomis. Tešlą valnadą pakildinti. Paskui paimat nedidelį tešlos gabaliuką, rankoje padarot rutuliuką įdėti įdaro ir užklijuoti. Aliejų kepimui įkaitinti ir įleisti ten spurgą. Pakepinti 1-2 min ir apversti. Ištraukus padėti ant popierinės servetėlės, kad nuvarvėtų aliejus. Kai spurgos iškeptos-apibarstyti cukraus pudrą .
Šiaip iš čią šitas receptas
http://www.edimdoma.ru/recipt_search_lo ... =1&idr=464
Parašytas: 18 Kov 2007, 14:40
Ramunė
Virsiu , nes visai paprasta ir turi būti skanu
Parašytas: 18 Kov 2007, 20:55
Tutsi
Ramunė rašė:tutsi rašė:dar labai gerai ideti zalios bulves gabaleli,irgi maziau sugeria riebalu
Į spurgas
Kažko abejoju dėl derinuko
O į kotletus - gerai bulvė
Ramunele,gal tu susirgai
,ne i spurgas bulve deti reikia,bet imesti i alieju
Parašytas: 18 Kov 2007, 20:58
Ramunė
Negirdėjau tokio dalyko
Vadinasi, ir mane pavasaris jau veikia
Tu jautrėji, o aš nusišnekėt pradėjau
Parašytas: 19 Kov 2007, 13:05
Tutsi
Parašytas: 20 Kov 2007, 21:06
Hazel
Ramunė rašė: Negirdėjau tokio dalyko
Vadinasi, ir mane pavasaris jau veikia
Tu jautrėji, o aš nusišnekėt pradėjau
pavasaris jau VISUS veikia
Parašytas: 21 Kov 2007, 09:53
Tutsi
ka daryyyyt
Parašytas: 21 Kov 2007, 10:13
Ramunė
Atsiduoti jam visa dūšia ir kūnu
Parašytas: 21 Kov 2007, 10:45
Tutsi
Parašytas: 25 Kov 2007, 17:48
Hazel
Jau susiplanavau, ką gaminsiu Velykoms
kepsiu tokius sausainius :
http://www.redakcija.lt/main.aspx?show=rubric&id=1346
žinau, kad bus tikrai skanu
Parašytas: 25 Kov 2007, 18:36
Ramunė
Tikrai skanu turėtų būti. Labai gražiai paveiksliuke žiūrisi
Aš jau irgi žinau : darysiu skruzdėlyną. Jau kokius 5 metus nedariau,
bus kaip ir naujiena.
Parašytas: 26 Kov 2007, 11:13
Tutsi
na o koki skruzdelyna darysi
Parašytas: 26 Kov 2007, 11:56
Ramunė
Žadu iš žagarėlių. Nes trupininio dar nebandžiau, bijau susimalti
Parašytas: 26 Kov 2007, 12:05
Tutsi
tai dar iki velyku gali pasipraktikuoti
Parašytas: 26 Kov 2007, 15:33
Ramunė
tutsi rašė:tai dar iki velyku gali pasipraktikuoti
Nelabai aš mėgstu tuos saldumynus daryti.
Bus gerai ir paprastas
Parašytas: 26 Kov 2007, 17:43
Tutsi
tai is trupiniu lengviau
Parašytas: 26 Kov 2007, 17:46
Ramunė
tutsi rašė:tai is trupiniu lengviau
Tai receptėlį mestelėk, nes tikslaus nežinau. O eksperimentuoti nemėgstu su kepiniais
Vat, mėsytė, žuvytė - kas kita
Parašytas: 26 Kov 2007, 17:47
Tutsi
jau idejusi,tik nepamenu kur
Kai uzmatysiu-pasakysiu.
Parašytas: 26 Kov 2007, 17:50
Ramunė
tutsi rašė:jau idejusi,tik nepamenu kur
Kai uzmatysiu-pasakysiu.
Ne trupininio pyrago, o trupinto skruzdėlyno
nemačiau tokio receptėlio
Parašytas: 26 Kov 2007, 17:51
Tutsi
tai as ne apie trupinini pyraga ir sneku
Parašytas: 26 Kov 2007, 17:56
Ramunė
tutsi rašė:tai as ne apie trupinini pyraga ir sneku
Tada ieškok
Labai lauksiu
Parašytas: 26 Kov 2007, 18:03
Tutsi
gerai
Parašytas: 31 Kov 2007, 20:10
Hazel
Lilina rašė:o nereikia ten daugiau miltų įdėt? Nes 2 šaukštai man pasirodė per mažai, skystoka tešlą išejo.
Šiandien ėmiausi kambarių tvarkymo ir radau senus užrašų sąsiuvinius, dar nuo mokymosi laikų. Va turiu tokį spurgų receptą užsirašiusi:
VARŠKĖS SPURGOS
2 pak varškės,
5 šaukštai cukraus,
8 šaukštai miltų,
1 kiaušinis,
1 šaukštas sodos užgesintos actu
Patikimiausias (man) receptas
Parašytas: 31 Kov 2007, 20:15
Svečias
Hazel rašė:Lilina rašė:o nereikia ten daugiau miltų įdėt? Nes 2 šaukštai man pasirodė per mažai, skystoka tešlą išejo.
Šiandien ėmiausi kambarių tvarkymo ir radau senus užrašų sąsiuvinius, dar nuo mokymosi laikų. Va turiu tokį spurgų receptą užsirašiusi:
VARŠKĖS SPURGOS
2 pak varškės,
5 šaukštai cukraus,
8 šaukštai miltų,
1 kiaušinis,
1 šaukštas sodos užgesintos actu
Patikimiausias (man) receptas
Mes irgi mokykloje labai panašias spurgas kepėm, tai paskui tokios skanios buvo, kad net persivalgiau... Bet vėliau namie kepiau, tai taip pat nuostabios išėjo. Toks paprastas, bet skanus receptėlis.