Puslapis 337

Parašytas: 18 Kov 2007, 12:01
Lilina
o nereikia ten daugiau miltų įdėt? Nes 2 šaukštai man pasirodė per mažai, skystoka tešlą išejo.

Parašytas: 18 Kov 2007, 12:05
Ramunė
Dėl miltų - tešla turėtų būti riebios grietinės tirštumo.
O dėl riebumo, aš įpilu porą lašiukų aliejaus į tešlą, nes degtinytės ne visada būna pradarytos. :wink: Ir nepasakyčiau, kad aliejų traukia. :roll:
Nelabai tikiu, kad dėjai į šaltą aliejų :oops:

Parašytas: 18 Kov 2007, 12:51
Tutsi
dar labai gerai ideti zalios bulves gabaleli,irgi maziau sugeria riebalu :?

Parašytas: 18 Kov 2007, 13:31
Ramunė
tutsi rašė:dar labai gerai ideti zalios bulves gabaleli,irgi maziau sugeria riebalu :?
Į spurgas :shock: Kažko abejoju dėl derinuko :? O į kotletus - gerai bulvė :)

Parašytas: 18 Kov 2007, 13:39
Lilina
Tai vat ir keistai man kažkodėl, mielinės spurgas darau-skanios, gražios, aliejaus prigeria saikingai....o šitie gal dėl to kad pirmas kartas :oops: Kitą kartą skaniau bus ;)

Parašytas: 18 Kov 2007, 13:43
Ramunė
Gal galėtum receptėlį savo spurgų :merg2: Nuo Užgavienių mielių turiu, padaryčiau pirmo sekmadienio šioj savaitėj proga :wink:

Parašytas: 18 Kov 2007, 13:57
Lilina
Mielinės spurgos su įdarų.

Šaldytų vyšnių ar kitų vaisių ar uogų - 300-500gr
pieno - 125ml
miltų - 250g
sviesto - 15g
kiaušinis -1
cukrus - 150g
druskos
sausos mielės - 1arb šaukštelis
aliejaus kepimui

Piena pašildyti ir ištirpinti jame sviestą. Suplakti kiaušinį su 50 g cukraus, įpilti pieno ir mielių. Įberti miltus ir suminkyti tešlą rankomis. Tešlą valnadą pakildinti. Paskui paimat nedidelį tešlos gabaliuką, rankoje padarot rutuliuką įdėti įdaro ir užklijuoti. Aliejų kepimui įkaitinti ir įleisti ten spurgą. Pakepinti 1-2 min ir apversti. Ištraukus padėti ant popierinės servetėlės, kad nuvarvėtų aliejus. Kai spurgos iškeptos-apibarstyti cukraus pudrą . :cook2:

Šiaip iš čią šitas receptas http://www.edimdoma.ru/recipt_search_lo ... =1&idr=464

Parašytas: 18 Kov 2007, 14:40
Ramunė
:aciu1: Virsiu , nes visai paprasta ir turi būti skanu :luks:

Parašytas: 18 Kov 2007, 20:55
Tutsi
Ramunė rašė:
tutsi rašė:dar labai gerai ideti zalios bulves gabaleli,irgi maziau sugeria riebalu :?
Į spurgas :shock: Kažko abejoju dėl derinuko :? O į kotletus - gerai bulvė :)
Ramunele,gal tu susirgai :laugh: :laugh: ,ne i spurgas bulve deti reikia,bet imesti i alieju :evil:

Parašytas: 18 Kov 2007, 20:58
Ramunė
:shock: Negirdėjau tokio dalyko :merg2:
Vadinasi, ir mane pavasaris jau veikia :vird: Tu jautrėji, o aš nusišnekėt pradėjau :hypno:

Parašytas: 19 Kov 2007, 13:05
Tutsi
:laugh: :laugh:

Parašytas: 20 Kov 2007, 21:06
Hazel
Ramunė rašė::shock: Negirdėjau tokio dalyko :merg2:
Vadinasi, ir mane pavasaris jau veikia :vird: Tu jautrėji, o aš nusišnekėt pradėjau :hypno:
pavasaris jau VISUS veikia :hypno:

Parašytas: 21 Kov 2007, 09:53
Tutsi
ka daryyyyt :merg:

Parašytas: 21 Kov 2007, 10:13
Ramunė
Atsiduoti jam visa dūšia ir kūnu :lol:

Parašytas: 21 Kov 2007, 10:45
Tutsi
:laugh: :laugh: :laugh:

Parašytas: 25 Kov 2007, 17:48
Hazel
Jau susiplanavau, ką gaminsiu Velykoms :P
kepsiu tokius sausainius :
http://www.redakcija.lt/main.aspx?show=rubric&id=1346
žinau, kad bus tikrai skanu :wink:

Parašytas: 25 Kov 2007, 18:36
Ramunė
Hazel rašė:Jau susiplanavau, ką gaminsiu Velykoms :P
kepsiu tokius sausainius :
http://www.redakcija.lt/main.aspx?show=rubric&id=1346
žinau, kad bus tikrai skanu :wink:
Tikrai skanu turėtų būti. Labai gražiai paveiksliuke žiūrisi :lol:
Aš jau irgi žinau : darysiu skruzdėlyną. Jau kokius 5 metus nedariau, :oops: bus kaip ir naujiena. :P

Parašytas: 26 Kov 2007, 11:13
Tutsi
na o koki skruzdelyna darysi :roll:

Parašytas: 26 Kov 2007, 11:56
Ramunė
Žadu iš žagarėlių. Nes trupininio dar nebandžiau, bijau susimalti :?

Parašytas: 26 Kov 2007, 12:05
Tutsi
tai dar iki velyku gali pasipraktikuoti :wink:

Parašytas: 26 Kov 2007, 15:33
Ramunė
tutsi rašė:tai dar iki velyku gali pasipraktikuoti :wink:
Nelabai aš mėgstu tuos saldumynus daryti. :evil: Bus gerai ir paprastas :?

Parašytas: 26 Kov 2007, 17:43
Tutsi
tai is trupiniu lengviau :roll:

Parašytas: 26 Kov 2007, 17:46
Ramunė
tutsi rašė:tai is trupiniu lengviau :roll:
Tai receptėlį mestelėk, nes tikslaus nežinau. O eksperimentuoti nemėgstu su kepiniais :? Vat, mėsytė, žuvytė - kas kita :roll:

Parašytas: 26 Kov 2007, 17:47
Tutsi
jau idejusi,tik nepamenu kur :( Kai uzmatysiu-pasakysiu. :wink:

Parašytas: 26 Kov 2007, 17:50
Ramunė
tutsi rašė:jau idejusi,tik nepamenu kur :( Kai uzmatysiu-pasakysiu. :wink:
Ne trupininio pyrago, o trupinto skruzdėlyno :shock: nemačiau tokio receptėlio :?

Parašytas: 26 Kov 2007, 17:51
Tutsi
tai as ne apie trupinini pyraga ir sneku :roll:

Parašytas: 26 Kov 2007, 17:56
Ramunė
tutsi rašė:tai as ne apie trupinini pyraga ir sneku :roll:
Tada ieškok :help: Labai lauksiu :wink:

Parašytas: 26 Kov 2007, 18:03
Tutsi
gerai :wink:

Parašytas: 31 Kov 2007, 20:10
Hazel
Lilina rašė:o nereikia ten daugiau miltų įdėt? Nes 2 šaukštai man pasirodė per mažai, skystoka tešlą išejo.
Šiandien ėmiausi kambarių tvarkymo ir radau senus užrašų sąsiuvinius, dar nuo mokymosi laikų. Va turiu tokį spurgų receptą užsirašiusi:
VARŠKĖS SPURGOS
2 pak varškės,
5 šaukštai cukraus,
8 šaukštai miltų,
1 kiaušinis,
1 šaukštas sodos užgesintos actu
Patikimiausias (man) receptas ;) ;)

Parašytas: 31 Kov 2007, 20:15
Svečias
Hazel rašė:
Lilina rašė:o nereikia ten daugiau miltų įdėt? Nes 2 šaukštai man pasirodė per mažai, skystoka tešlą išejo.
Šiandien ėmiausi kambarių tvarkymo ir radau senus užrašų sąsiuvinius, dar nuo mokymosi laikų. Va turiu tokį spurgų receptą užsirašiusi:
VARŠKĖS SPURGOS
2 pak varškės,
5 šaukštai cukraus,
8 šaukštai miltų,
1 kiaušinis,
1 šaukštas sodos užgesintos actu
Patikimiausias (man) receptas ;) ;)
Mes irgi mokykloje labai panašias spurgas kepėm, tai paskui tokios skanios buvo, kad net persivalgiau... Bet vėliau namie kepiau, tai taip pat nuostabios išėjo. Toks paprastas, bet skanus receptėlis.