Puslapis 237

Parašytas: 21 Vas 2007, 17:50
Hazel
Migdolų pyragėliai

10 g sviesto
60 g baltojo šokolado
3 g medaus
25 g grietinėlės
200 g migdolų drožlių

Grietinėlę užvirkite, sudėkite šokoladą, medų bei sviestą. Masę išmaišykite ir atvėsinkite. Formuokite pyragaičius, juos apvoliokite migdolų drožlėse. Skanaus!

Parašytas: 21 Vas 2007, 18:02
Hazel
Sausainėliai
500 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų
200 g sviesto
3 trynių
200 g cukraus
1 pakelio kildinimo miltelių
1 pakelio vanilinio cukraus

Sviestą ištrinkite iki purumo, muškite po trynį, berkite po šaukštą cukraus ir sukite, kol sudėsite visus kiaušinius ir cukrų. Tada suberkite miltus, sumaišytus su kildinimo milteliais, ir vaniliniu cukrumi. Išminkytą tešlą iškočiokite į 3 mm storio lakštą, aptepkite kiaušiniu ir formelėmis išspauskite įvairius sausainėlius. Kepkite, kol pagels. Atšalusius sudėkite į skardinę dėžutę. Sausainiai gali būti ilgai laikomi.

Parašytas: 11 Kov 2007, 10:22
Hazel
Spurgos
200 g varškės, 2 šaukštai miltų, 100 g grietinės, 2 kiaušiniai, sodos, vanilinio cukraus, cukraus pudros, aliejaus kepimui.

Kiaušinus ištriname su cukrumi ir varške, grietinę sumaišome su soda, sudedame vanilinį cukrų bei miltus ir viską gerai išmaišome. Iš gautos masės formuojame mažas spurgutes ir verdame įkaitintame aliejuje. Išvirtas spurgas apibarstome cukraus pudra.

Parašytas: 13 Kov 2007, 10:40
Tutsi
041 :hubba: :hubba: 041

Parašytas: 13 Kov 2007, 12:39
Lilina
Negaliu kaip spurgas mėgstu :hubba: eisiu šiandien daryt :P

Parašytas: 13 Kov 2007, 16:26
Hazel
Lilina rašė:Negaliu kaip spurgas mėgstu :hubba: eisiu šiandien daryt :P
pritariu :bis: tikras skanėstas :hubba:

Parašytas: 13 Kov 2007, 16:28
zuikaite
Hazel rašė:
Lilina rašė:Negaliu kaip spurgas mėgstu :hubba: eisiu šiandien daryt :P
pritariu :bis: tikras skanėstas :hubba:


:hubba: :hubba: :hubba: taip ir seile nutyso i tas spurgas beziurint

Parašytas: 13 Kov 2007, 17:04
Hazel
Visoms apetita suzadinau :laugh: :laugh: :laugh:

Parašytas: 13 Kov 2007, 19:04
Tutsi
visai negrazu erzinti 075 kai zmones rimtais darbais uzsieme ir neturi kada spurgu virti :cry: Nors butum savaitgalio palaukusi :roll:

Parašytas: 15 Kov 2007, 19:00
Hazel
tutsi rašė:visai negrazu erzinti 075 kai zmones rimtais darbais uzsieme ir neturi kada spurgu virti :cry: Nors butum savaitgalio palaukusi :roll:
o kam to savaitgalio laukti? imk ir siandien gamink, neuzims labai daug laiko ;) ;) ;)

Parašytas: 15 Kov 2007, 20:34
Ramunė
Taip, jos labai greitas maistas. Kai būnu ne tinginė rytais pusryčiams išverdu. Geras pusvalandukas ir - skanaus :wink:

Parašytas: 16 Kov 2007, 11:46
Tutsi
prikalbejot,virsiu :lol:

Parašytas: 16 Kov 2007, 17:09
Hazel
noreciau dazniau tas spurgas virti, gaila, kad varske brangiai iseina :roll:

Parašytas: 16 Kov 2007, 20:53
Ramunė
Aplamai, pieno produktai yra brangūs. Varškė dar ir skystoka . Man labai pasisekė, kad turiu laaaabai gerą pažįstamą, kuri netoliese gyvena ir gamina varškę ( 6 lt kg). sūrius ( 8 Lt), grietinę ( 6 Lt už litrą ). Taigi man jų niekada netrūksta. Ir, manau, kad nebrangu :roll:

Parašytas: 16 Kov 2007, 20:58
Tutsi
o mano anyta surius po 5 lt.pardavineja :merg2:

Parašytas: 16 Kov 2007, 21:05
Ramunė
tutsi rašė:o mano anyta surius po 5 lt.pardavineja :merg2:
Už kilogramą :shock: Taigi pieno kiek išeina, neapsimoka :?

Parašytas: 16 Kov 2007, 21:54
Lilina
Ramunė rašė:
tutsi rašė:o mano anyta surius po 5 lt.pardavineja :merg2:
Už kilogramą :shock: Taigi pieno kiek išeina, neapsimoka :?
Tai čia gal tik jai po 5Lt?

Parašytas: 16 Kov 2007, 23:57
Ramunė
Lilina rašė:
Ramunė rašė:
tutsi rašė:o mano anyta surius po 5 lt.pardavineja :merg2:
Už kilogramą :shock: Taigi pieno kiek išeina, neapsimoka :?
Tai čia gal tik jai po 5Lt?
A nu, nu. Marčiai pa pigiai :lol: :twisted: :P

Parašytas: 17 Kov 2007, 09:54
Hazel
krikstomama irgi surius gamina, beveik kiekviena savaitgali ideda toki MILZINISKA suri :D gaila, kad ipusejus savaitei ji tenka ismesti, nes neuztenka burnu, kad ji suvalgytu :D

Parašytas: 17 Kov 2007, 10:02
Hazel
Pussesere dave recepta, sake skanu, nors as dar nebandziau :)
Cukrinukai

200 g miltų, 20 g sviesto, 250 g medaus, 2 kiaušiniai, 100 g miltinio cukraus, 5 g kepimo miltelių, truputis cinamono.

Visus produktus gerai išmaišyti. Iš tešlos iškočioti 1 cm storumo lakštus. Juos supjaustyti nedideliais gabaliukais ir apibarstyti smulkiai sukapotais graikiškais riešutais. Kepti ant nedidelės ugnies.

Parašytas: 17 Kov 2007, 11:46
Hazel
tutsi rašė:o mano anyta surius po 5 lt.pardavineja :merg2:
matyt tau kaip po blatu tik 5lt ;) pas mus turguj maciau naminis suris 10lt.

Parašytas: 17 Kov 2007, 17:35
Tutsi
baikit is manes tyciotis :cry: as visai jau tu suriu nebevalgau,o jus man dar juos siulot pirkti :evil: Beje,pas ja suriai tokie virti,kuri uzdejus ant sumustinio ar picos lydosi kaip fermentinis :roll: Ir isviso,tik neuzsuk kuri laika,jau butinai apipliotkinti reikia :oops:

Parašytas: 17 Kov 2007, 17:38
Tutsi
Hazel rašė:
tutsi rašė:o mano anyta surius po 5 lt.pardavineja :merg2:
matyt tau kaip po blatu tik 5lt ;) pas mus turguj maciau naminis suris 10lt.
Tai pas ja tokia forma,puse kilogramo.Todel 5 lt.uz suri.O 1 kg.irgi iseina 10 lt.As manau visai normali kaina :merg2:

Parašytas: 17 Kov 2007, 20:05
Lilina
Hazel rašė:Spurgos
200 g varškės, 2 šaukštai miltų, 100 g grietinės, 2 kiaušiniai, sodos, vanilinio cukraus, cukraus pudros, aliejaus kepimui.

Kiaušinus ištriname su cukrumi ir varške, grietinę sumaišome su soda, sudedame vanilinį cukrų bei miltus ir viską gerai išmaišome. Iš gautos masės formuojame mažas spurgutes ir verdame įkaitintame aliejuje. Išvirtas spurgas apibarstome cukraus pudra.
Kažko pas mane spurgos neišėjo 078 , aš anksčiau mielinės spurgos dariau, tai labai skaniai gaudavosi, o šitie varškiniai nerealiai daug aliejaus įgeria...mieliniai kažkaip mažiau, dapilinėti man nereikėjo, o šitiems pilk ir pilk to aliejaus...baisu :( gavosi baisiai riebus :cry:

Parašytas: 17 Kov 2007, 20:06
zuikaite
Hazel rašė:krikstomama irgi surius gamina, beveik kiekviena savaitgali ideda toki MILZINISKA suri :D gaila, kad ipusejus savaitei ji tenka ismesti, nes neuztenka burnu, kad ji suvalgytu :D
Siuskit man, kas lieka. Pas mane cia nieko valgyti nera :laugh: :laugh:

Parašytas: 17 Kov 2007, 20:09
zuikaite
Hazel rašė:Cukrinukai

.... Kepti ant nedidelės ugnies.
Tai cia kepti orkaiteje ar keptuveje :cook1: ?

Parašytas: 18 Kov 2007, 10:33
Hazel
zuikaite rašė:
Hazel rašė:Cukrinukai

.... Kepti ant nedidelės ugnies.
Tai cia kepti orkaiteje ar keptuveje :cook1: ?
pagal viską tai turėtų būti orkaitėje :) šiandien, jei ji bus skypėj, susiskambinsim ir paklausiu ;) (šį receptą ji man per skype atsiuntė, parašė, kad skanu ir verta pabandyti )

Parašytas: 18 Kov 2007, 10:33
Hazel
zuikaite rašė:
Hazel rašė:krikstomama irgi surius gamina, beveik kiekviena savaitgali ideda toki MILZINISKA suri :D gaila, kad ipusejus savaitei ji tenka ismesti, nes neuztenka burnu, kad ji suvalgytu :D
Siuskit man, kas lieka. Pas mane cia nieko valgyti nera :laugh: :laugh:
Kaip taip gali būti? :shock:

Parašytas: 18 Kov 2007, 10:47
Lilina
Hazel rašė: Kaip taip gali būti? :shock:
Čia bajeris, mes kitose temose siulėm labdarinę akciją daryt, produktus jai siust, nes ji elemntarių produktų ten neturi ;) Tai tęsia temą :D

Parašytas: 18 Kov 2007, 11:03
Hazel
Lilina rašė:
Hazel rašė:Spurgos
200 g varškės, 2 šaukštai miltų, 100 g grietinės, 2 kiaušiniai, sodos, vanilinio cukraus, cukraus pudros, aliejaus kepimui.

Kiaušinus ištriname su cukrumi ir varške, grietinę sumaišome su soda, sudedame vanilinį cukrų bei miltus ir viską gerai išmaišome. Iš gautos masės formuojame mažas spurgutes ir verdame įkaitintame aliejuje. Išvirtas spurgas apibarstome cukraus pudra.
Kažko pas mane spurgos neišėjo 078 , aš anksčiau mielinės spurgos dariau, tai labai skaniai gaudavosi, o šitie varškiniai nerealiai daug aliejaus įgeria...mieliniai kažkaip mažiau, dapilinėti man nereikėjo, o šitiems pilk ir pilk to aliejaus...baisu :( gavosi baisiai riebus :cry:
:merg2: aš visada šiuo receptu naudojuosi, kažkaip man jis labiausiai priimtinas...
Draugė patarė į aliejų įpilti šaukštą degtinės, tada spurgos neprisigeria aliejaus :) bet kolkas aš dar nepasinaudojau šiuo patarimu, nes gerai gaunasi viskas :)