Puslapis 737

Parašytas: 14 Bal 2007, 09:51
Tutsi
Ramunė rašė:O aš paskutiniu metu kažkodėl tik darbe ir forume. Namuose visai gerai tylisi Paveikslėlis Tik vyras labai jau įtariai žiūri Paveikslėlis
o ka jis itaria Paveikslėlis

Parašytas: 14 Bal 2007, 09:55
Ramunė
Nežinau, nesako Paveikslėlis Bet kai išsižios kada Paveikslėlis
O jei rimtai - aš darbe tiek atpliurpiu, kad liežuvis ramybės nori Paveikslėlis

Parašytas: 14 Bal 2007, 09:58
Tutsi
Ramunė rašė:Darysiu šiandien karališkas spurgas . Kadangi už jas kaip ir prizą superinį gavau, reikėtų bent rezultatą parodyt. Bet nerandu - kur tos spurgos mūsų yra Paveikslėlis
ar radai savo spurgas,jos prie konkurso uzgavėniu patiekalo pirmame puslapyje :wink:

Parašytas: 14 Bal 2007, 10:00
Tutsi
Ramunė rašė:Nežinau, nesako Paveikslėlis Bet kai išsižios kada Paveikslėlis
O jei rimtai - aš darbe tiek atpliurpiu, kad liežuvis ramybės nori Paveikslėlis
kai liezuvis ilsisi,rankos dirba Paveikslėlis

Parašytas: 14 Bal 2007, 10:10
Ramunė
Savo tai aš turiu receptą. Bet nerandu mūsų receptuose,kur įkelt nuotraukytę Paveikslėlis O žinau, kad yra, kalbėjom apie spurgas Paveikslėlis

Parašytas: 14 Bal 2007, 11:49
Tutsi
Ramunė rašė:Savo tai aš turiu receptą. Bet nerandu mūsų receptuose,kur įkelt nuotraukytę Paveikslėlis O žinau, kad yra, kalbėjom apie spurgas Paveikslėlis
kelk is naujo :wink:

Parašytas: 14 Bal 2007, 11:54
Ramunė
Kažin, ar apsimoka visą receptą su nuotraukom dėt Paveikslėlis

Parašytas: 14 Bal 2007, 11:58
Tutsi
Ramunė rašė:Kažin, ar apsimoka visą receptą su nuotraukom dėt Paveikslėlis
o tu norejei tik galutini rezultata :roll:

Parašytas: 14 Bal 2007, 12:01
Ramunė
Taip, visos gatavutės ir viena - prakąsta Paveikslėlis
Juk spurgas virti net aš moku, o jau jūs visos saldumynos kepėjos - tikrai Paveikslėlis

Parašytas: 14 Bal 2007, 12:10
AIRENE
Mes tai kalbam ,kiek kas norim,as taip suprantu.O apie ta tyla tai siaip ,tik minti pasakiau,ka pagalvojau.Kartais ir mano vyrelis ,kad paplepa,tai ausis uzsikimst noris,kaip galva isuzia :laugh: Bet,kad tokia indenu gyvenimo ismintis-tikra tiesa.
tai velnias,ne ten idejau ta savo atsakyma ir nemoku perkelt

Parašytas: 14 Bal 2007, 12:46
Tutsi
Ramunė rašė:Taip, visos gatavutės ir viena - prakąsta Paveikslėlis
Juk spurgas virti net aš moku, o jau jūs visos saldumynos kepėjos - tikrai Paveikslėlis
na tada dėk paruostas....ir butinai su ta prakasta.O jei prakasta jau sulapnojei,tai prakask kita ir padėk ten kur buvo ana :laugh:

Parašytas: 14 Bal 2007, 13:09
Ramunė
Būtinai. Galiu ir porytę prakąst įvairiau bus Paveikslėlis

Parašytas: 14 Bal 2007, 14:06
Hazel
gryztu prie savo megiamos temos :D
Cinamoniniai pyragėliai
Sudedamosios dalys
350 g kvietinių miltų
125 g krakmolo
125 g cukraus su cinamonu
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
200 g sviesto arba margarino

Visus birius produktus sumaišykite dubenyje. Supjaustykite riebalus mažesniais gabaliukais, paskirstykite po visą mišinį ir viską gerai suminkykite. Palikite tešlą 1 valandą šaltai.
Padalinkite tešlą į 5 vienodo dydžio porcijas. Iš kiekvienos dalies suformuokite ritinį, jį supjaustykite į 10 vienodų gabalėlių.
Kiekvieną gabalėlį išspauskite pro švariai išvalytą česnakų spaustuvą tiesiai ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepama orkaitės viduryje 175º C apie 12 minučių. Leiskite pyragėliams atvėsti ant kepimo grotelių. Laikomi dėžutėje su sandariu dangčiu kambario temperatūroje arba šaldiklyje.

Parašytas: 14 Bal 2007, 14:08
Tutsi
Hazel rašė:gryztu prie savo megiamos temos :D
Cinamoniniai pyragėliai
Sudedamosios dalys
350 g kvietinių miltų
125 g krakmolo
125 g cukraus su cinamonu
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
200 g sviesto arba margarino

Visus birius produktus sumaišykite dubenyje. Supjaustykite riebalus mažesniais gabaliukais, paskirstykite po visą mišinį ir viską gerai suminkykite. Palikite tešlą 1 valandą šaltai.
Padalinkite tešlą į 5 vienodo dydžio porcijas. Iš kiekvienos dalies suformuokite ritinį, jį supjaustykite į 10 vienodų gabalėlių.
Kiekvieną gabalėlį išspauskite pro švariai išvalytą česnakų spaustuvą tiesiai ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepama orkaitės viduryje 175º C apie 12 minučių. Leiskite pyragėliams atvėsti ant kepimo grotelių. Laikomi dėžutėje su sandariu dangčiu kambario temperatūroje arba šaldiklyje.
truputi nesupratau su tuo isspaudimu :shock:

Parašytas: 14 Bal 2007, 14:08
Hazel
Sausainiai
:idea: (60 sausainiu)
Sudedamosios dalys
225 g kepiniams naudojamo margarino
450 g cukraus
2 kiaušiniai
Maišoma atsargiai.

Į tešlą įmaišoma
360 g kvietinių miltų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
150 g stambiai sukapoto šokolado
50 g susmulkintų riešutų


Tai vieni populiariausių sausainių JAV. Jie mėgiami ir Danijoje. Šiuos sausainius lengva pagaminti. Kuo jie didesni, tuo labiau vilioja akį.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175°.
2. Tešlą iškočiokite ir supjaustykite 2 cm storio ir 2 cm ilgio gabalėliais.
3. Susukite tešlos gabalėlius. Kepkite maždaug 12–15 min.
(Kepimo skardą išklokite folija.)

Parašytas: 14 Bal 2007, 14:09
Ramunė
Receptuose vis randu, kad reikia dėti ne tik miltų, bet ir krakmolo Paveikslėlis Kam? Ką jis daro? ar ko jis nedaro ?

Parašytas: 14 Bal 2007, 14:10
Hazel
tutsi rašė:
Hazel rašė:gryztu prie savo megiamos temos :D
Cinamoniniai pyragėliai
Sudedamosios dalys
350 g kvietinių miltų
125 g krakmolo
125 g cukraus su cinamonu
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
200 g sviesto arba margarino

Visus birius produktus sumaišykite dubenyje. Supjaustykite riebalus mažesniais gabaliukais, paskirstykite po visą mišinį ir viską gerai suminkykite. Palikite tešlą 1 valandą šaltai.
Padalinkite tešlą į 5 vienodo dydžio porcijas. Iš kiekvienos dalies suformuokite ritinį, jį supjaustykite į 10 vienodų gabalėlių.
Kiekvieną gabalėlį išspauskite pro švariai išvalytą česnakų spaustuvą tiesiai ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepama orkaitės viduryje 175º C apie 12 minučių. Leiskite pyragėliams atvėsti ant kepimo grotelių. Laikomi dėžutėje su sandariu dangčiu kambario temperatūroje arba šaldiklyje.
truputi nesupratau su tuo isspaudimu :shock:
as ju nesu dariusi, bet jau uzsirasiau recepta. idesiu paveiksleli, bus aiskiau :)

Parašytas: 14 Bal 2007, 14:12
Tutsi
Hazel rašė:
tutsi rašė:
Hazel rašė:gryztu prie savo megiamos temos :D
Cinamoniniai pyragėliai
Sudedamosios dalys
350 g kvietinių miltų
125 g krakmolo
125 g cukraus su cinamonu
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
200 g sviesto arba margarino

Visus birius produktus sumaišykite dubenyje. Supjaustykite riebalus mažesniais gabaliukais, paskirstykite po visą mišinį ir viską gerai suminkykite. Palikite tešlą 1 valandą šaltai.
Padalinkite tešlą į 5 vienodo dydžio porcijas. Iš kiekvienos dalies suformuokite ritinį, jį supjaustykite į 10 vienodų gabalėlių.
Kiekvieną gabalėlį išspauskite pro švariai išvalytą česnakų spaustuvą tiesiai ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepama orkaitės viduryje 175º C apie 12 minučių. Leiskite pyragėliams atvėsti ant kepimo grotelių. Laikomi dėžutėje su sandariu dangčiu kambario temperatūroje arba šaldiklyje.
truputi nesupratau su tuo isspaudimu :shock:
as ju nesu dariusi, bet jau uzsirasiau recepta. idesiu paveiksleli, bus aiskiau :)
Gerai :wink:

Parašytas: 14 Bal 2007, 14:12
Hazel
Ramunė rašė:Receptuose vis randu, kad reikia dėti ne tik miltų, bet ir krakmolo Paveikslėlis Kam? Ką jis daro? ar ko jis nedaro ?
nezinau ko jis nedaro, bet manau, kad krakmolas sutvirtina sausainius (juk kartais buna, kad kai kurie sausainiai patezta, ta prasme nebuna tvirti)

Parašytas: 14 Bal 2007, 14:13
Ramunė
Mano supratimu, praleidi tešlą per česnakų spaustuvą, kad būtų tokie "plaukiukai" Įdomūs pyragėliai atrodo Paveikslėlis

Parašytas: 14 Bal 2007, 14:13
Tutsi
Ramunė rašė:Receptuose vis randu, kad reikia dėti ne tik miltų, bet ir krakmolo Paveikslėlis Kam? Ką jis daro? ar ko jis nedaro ?
seip,kiek as zinau,krakmolas išpurena :merg2: panasiai kaip kepimo milteliai ir soda :roll:

Parašytas: 14 Bal 2007, 14:16
Hazel
tutsi rašė:
Ramunė rašė:Receptuose vis randu, kad reikia dėti ne tik miltų, bet ir krakmolo Paveikslėlis Kam? Ką jis daro? ar ko jis nedaro ?
seip,kiek as zinau,krakmolas išpurena :merg2: panasiai kaip kepimo milteliai ir soda :roll:
bala ten zino ka jis daro :D

Parašytas: 14 Bal 2007, 14:19
Hazel
Radau kelis patarimus(nors reiketu deti prie patarimu, bet desiu cia, bus bendrai prie sausainiu ir pyragaiciu) :
:idea: Cukraus dėka pyragaičiai tampa trapesni

Jei į mažus pyragėlius įbersite mažiau cukraus, jie taps minkštesni, o jei daugiau – kietesni ir trapesni.

:idea: Kaip priversti pyrago gabalėlius „slysti”


Ketinate patiekti pyragą su įdaru viduryje? Tada iš pradžių ant švaraus ir sauso serviruoti skirto indo dugno užberkite ploną sluoksnį cukraus pudros. Ji padės gabalėliams lengviau „slysti” pjaustant pyragą.

:idea: Prie lėkštės prilipęs tortas!


Įpilkite į lėkštę šiek tiek sirupo, tada pjaustomas tortas neslidinės pirmyn ir atgal.

Parašytas: 14 Bal 2007, 14:19
Ramunė
Aąiū dar už vieną pamoką apie saldumynus Paveikslėlis
Dar turiu klausimą : kada skardą klojam kepimo popieriumi, o kada - folija?
( Tik dar kartą prašau, nesijuokit ir nepykit, aš noriu viską išsiaiškint )Paveikslėlis

Parašytas: 14 Bal 2007, 14:26
Hazel
pasidomejau krakmolu
...Maisto pramonėje naudojamas įvairių padažų ir kisieliaus sutirštinimui. Lietuvoje maistui dažniausiai naudojamas bulvių krakmolas. Taip pat naudojamas jodui tirpaluose aptikti – amilozei reaguojant su jodu susidarę junginiai atspindi mėlyną šviesos spektro dalį.
pas mus mokyklos valgykloje visada duoda padaza is krakmolo :roll: va jau jo tai negaliu pakesti :roll:

Parašytas: 14 Bal 2007, 15:22
Tutsi
Ramunė rašė:Aąiū dar už vieną pamoką apie saldumynus Paveikslėlis
Dar turiu klausimą : kada skardą klojam kepimo popieriumi, o kada - folija?
( Tik dar kartą prašau, nesijuokit ir nepykit, aš noriu viską išsiaiškint )Paveikslėlis
as konditerijos gaminiams visada tiesiu kepimo popieriu,o mėsos patiekalams ir žuviai-foliją. :roll:

Parašytas: 14 Bal 2007, 15:23
Tutsi
Hazel rašė:pasidomejau krakmolu
...Maisto pramonėje naudojamas įvairių padažų ir kisieliaus sutirštinimui. Lietuvoje maistui dažniausiai naudojamas bulvių krakmolas. Taip pat naudojamas jodui tirpaluose aptikti – amilozei reaguojant su jodu susidarę junginiai atspindi mėlyną šviesos spektro dalį.
pas mus mokyklos valgykloje visada duoda padaza is krakmolo :roll: va jau jo tai negaliu pakesti :roll:
jau ka su krakmolu,geriau su miltais :merg2:

Parašytas: 14 Bal 2007, 15:32
Ramunė
Mokyklos valgyklose dabar baisi netvarka . Kai aš prisimenu savąją - net nukrato Paveikslėlis O jau porcijų dydis :!: viens - du ir praryta :oops:

Parašytas: 14 Bal 2007, 15:35
Hazel
Ramunė rašė:Mokyklos valgyklose dabar baisi netvarka . Kai aš prisimenu savąją - net nukrato Paveikslėlis O jau porcijų dydis :!: viens - du ir praryta :oops:
pas mus dazniausiai vistiena gruda - pigiau :roll: o jei kiaulienos kepni pasiemi - 5 ismesti kaip i bala, nes pavalgyti is to kepsnio praktiskai neimanoma.

Parašytas: 14 Bal 2007, 15:41
Tutsi
turbut ne visose valgyklose bardakas :shock: ,nes pries kokius 5 metus teko valgyti,tai ganėtinai skanu buvo :roll: