Parašytas: 14 Bal 2007, 09:51
o ka jis itariaRamunė rašė:O aš paskutiniu metu kažkodėl tik darbe ir forume. Namuose visai gerai tylisi Tik vyras labai jau įtariai žiūri
o ka jis itariaRamunė rašė:O aš paskutiniu metu kažkodėl tik darbe ir forume. Namuose visai gerai tylisi Tik vyras labai jau įtariai žiūri
ar radai savo spurgas,jos prie konkurso uzgavėniu patiekalo pirmame puslapyjeRamunė rašė:Darysiu šiandien karališkas spurgas . Kadangi už jas kaip ir prizą superinį gavau, reikėtų bent rezultatą parodyt. Bet nerandu - kur tos spurgos mūsų yra
kai liezuvis ilsisi,rankos dirbaRamunė rašė:Nežinau, nesako Bet kai išsižios kada
O jei rimtai - aš darbe tiek atpliurpiu, kad liežuvis ramybės nori
kelk is naujoRamunė rašė:Savo tai aš turiu receptą. Bet nerandu mūsų receptuose,kur įkelt nuotraukytę O žinau, kad yra, kalbėjom apie spurgas
o tu norejei tik galutini rezultataRamunė rašė:Kažin, ar apsimoka visą receptą su nuotraukom dėt
na tada dėk paruostas....ir butinai su ta prakasta.O jei prakasta jau sulapnojei,tai prakask kita ir padėk ten kur buvo anaRamunė rašė:Taip, visos gatavutės ir viena - prakąsta
Juk spurgas virti net aš moku, o jau jūs visos saldumynos kepėjos - tikrai
truputi nesupratau su tuo isspaudimuHazel rašė:gryztu prie savo megiamos temos
Cinamoniniai pyragėliai
Sudedamosios dalys
350 g kvietinių miltų
125 g krakmolo
125 g cukraus su cinamonu
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
200 g sviesto arba margarino
Visus birius produktus sumaišykite dubenyje. Supjaustykite riebalus mažesniais gabaliukais, paskirstykite po visą mišinį ir viską gerai suminkykite. Palikite tešlą 1 valandą šaltai.
Padalinkite tešlą į 5 vienodo dydžio porcijas. Iš kiekvienos dalies suformuokite ritinį, jį supjaustykite į 10 vienodų gabalėlių.
Kiekvieną gabalėlį išspauskite pro švariai išvalytą česnakų spaustuvą tiesiai ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepama orkaitės viduryje 175º C apie 12 minučių. Leiskite pyragėliams atvėsti ant kepimo grotelių. Laikomi dėžutėje su sandariu dangčiu kambario temperatūroje arba šaldiklyje.
as ju nesu dariusi, bet jau uzsirasiau recepta. idesiu paveiksleli, bus aiskiaututsi rašė:truputi nesupratau su tuo isspaudimuHazel rašė:gryztu prie savo megiamos temos
Cinamoniniai pyragėliai
Sudedamosios dalys
350 g kvietinių miltų
125 g krakmolo
125 g cukraus su cinamonu
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
200 g sviesto arba margarino
Visus birius produktus sumaišykite dubenyje. Supjaustykite riebalus mažesniais gabaliukais, paskirstykite po visą mišinį ir viską gerai suminkykite. Palikite tešlą 1 valandą šaltai.
Padalinkite tešlą į 5 vienodo dydžio porcijas. Iš kiekvienos dalies suformuokite ritinį, jį supjaustykite į 10 vienodų gabalėlių.
Kiekvieną gabalėlį išspauskite pro švariai išvalytą česnakų spaustuvą tiesiai ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepama orkaitės viduryje 175º C apie 12 minučių. Leiskite pyragėliams atvėsti ant kepimo grotelių. Laikomi dėžutėje su sandariu dangčiu kambario temperatūroje arba šaldiklyje.
GeraiHazel rašė:as ju nesu dariusi, bet jau uzsirasiau recepta. idesiu paveiksleli, bus aiskiaututsi rašė:truputi nesupratau su tuo isspaudimuHazel rašė:gryztu prie savo megiamos temos
Cinamoniniai pyragėliai
Sudedamosios dalys
350 g kvietinių miltų
125 g krakmolo
125 g cukraus su cinamonu
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
200 g sviesto arba margarino
Visus birius produktus sumaišykite dubenyje. Supjaustykite riebalus mažesniais gabaliukais, paskirstykite po visą mišinį ir viską gerai suminkykite. Palikite tešlą 1 valandą šaltai.
Padalinkite tešlą į 5 vienodo dydžio porcijas. Iš kiekvienos dalies suformuokite ritinį, jį supjaustykite į 10 vienodų gabalėlių.
Kiekvieną gabalėlį išspauskite pro švariai išvalytą česnakų spaustuvą tiesiai ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepama orkaitės viduryje 175º C apie 12 minučių. Leiskite pyragėliams atvėsti ant kepimo grotelių. Laikomi dėžutėje su sandariu dangčiu kambario temperatūroje arba šaldiklyje.
nezinau ko jis nedaro, bet manau, kad krakmolas sutvirtina sausainius (juk kartais buna, kad kai kurie sausainiai patezta, ta prasme nebuna tvirti)Ramunė rašė:Receptuose vis randu, kad reikia dėti ne tik miltų, bet ir krakmolo Kam? Ką jis daro? ar ko jis nedaro ?
seip,kiek as zinau,krakmolas išpurena panasiai kaip kepimo milteliai ir sodaRamunė rašė:Receptuose vis randu, kad reikia dėti ne tik miltų, bet ir krakmolo Kam? Ką jis daro? ar ko jis nedaro ?
bala ten zino ka jis darotutsi rašė:seip,kiek as zinau,krakmolas išpurena panasiai kaip kepimo milteliai ir sodaRamunė rašė:Receptuose vis randu, kad reikia dėti ne tik miltų, bet ir krakmolo Kam? Ką jis daro? ar ko jis nedaro ?
as konditerijos gaminiams visada tiesiu kepimo popieriu,o mėsos patiekalams ir žuviai-foliją.Ramunė rašė:Aąiū dar už vieną pamoką apie saldumynus
Dar turiu klausimą : kada skardą klojam kepimo popieriumi, o kada - folija?
( Tik dar kartą prašau, nesijuokit ir nepykit, aš noriu viską išsiaiškint )
jau ka su krakmolu,geriau su miltaisHazel rašė:pasidomejau krakmolu
...Maisto pramonėje naudojamas įvairių padažų ir kisieliaus sutirštinimui. Lietuvoje maistui dažniausiai naudojamas bulvių krakmolas. Taip pat naudojamas jodui tirpaluose aptikti – amilozei reaguojant su jodu susidarę junginiai atspindi mėlyną šviesos spektro dalį.
pas mus mokyklos valgykloje visada duoda padaza is krakmolo va jau jo tai negaliu pakesti
pas mus dazniausiai vistiena gruda - pigiau o jei kiaulienos kepni pasiemi - 5 ismesti kaip i bala, nes pavalgyti is to kepsnio praktiskai neimanoma.Ramunė rašė:Mokyklos valgyklose dabar baisi netvarka . Kai aš prisimenu savąją - net nukrato O jau porcijų dydis viens - du ir praryta