Sausainiai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
mažai guodžia, kai tiek dirbau prie jų ir kai kam norėjau staigmeną padarytiTutsi rašė:svarbu, kad bent jau valgomi
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Sausainiai
tai daznai buna, kad nori kaip geriau, o iseina kaip visada..........
- Dora
- Gurmanas
- Pranešimai: 1266
- Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
- Pliusai: 10
- Miestas: Kupiskis - Kaunas
Re: Sausainiai
labai grazus ir jauciu begalo skanus sausainiai Tina
Re: Sausainiai
Aha, gražūs sausainėliai. ir dar su šokoladu... išvis pasaka
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
O, Forelle, kad tik tokios būtų nesėkmės... Aš va iš savo išgirtos Didžiosios kepinių knygos dariau trapios tešlos pyragą su persikais... Ir žinai, taip nusistebėjau, kodėl čia reikia kepti aukštyn dungu jį, bet nutariau pabandyt. Ir toks ten pabandymas: ištraukiau iš orkeitės, žiūriu - persikų skysčio pilna iš kraštų, pamaniau - nupilsiu. Ir išpyliau... visą pyragą, kuris, pasirodo, buvo pernelyg drėgnas... Ir supratau, kad receptas - lievas, ir reikėjo daryti normaliai: iškepti trapios tešlos krepšį, sudėti į jį persikus, užpilti karamele, papuošti grietinėle ir apibarstyti migdolų drožlėmis, ir būtų gavęsis toks pyragas, kokį ten nuotraukoj demonstruoja, o užpilus karamelės ant dugno, sudėjus persikus ant jos ir uždengus trapia tešla nieko gero gautis ir neturėjo... Gaila dviejų valandų darbo, skardinės persikų ir puikaus trapios tešlos lakšto...Forelle rašė:Ir dėl to, ir dėl to. Nuotrauka ir prierašas rodė, kad bus plonučiai, traškūs sausainiukai, tai aš ilgai vargus dar visokių formų pridariau, o tie rupūžiokai dar ėmė ir išsipūtė, formos visos dingo, grožis, beje, irgi. Bet nors valgomi, bet sviestiniai skaniauTutsi rašė:o ko susigadinai... ar kad sudeginai, ar kad receptas nevykes
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Tikrai gaila. Čia turėjo gautis apvertas pyragas, kad su obuoliais, kriaušėmis pavyksta tai tikrai, bet kad su konservuotais persikais gamintų nemačiau. Nors šiaip pilama paprasta tešla, ne trapi. Kartais pasitiki aprašymu ir "pasimauni"
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Man pasirodė, kad tas receptas buvo "suchaltūrintas" - iš galvos parašytas nebandžius arba neteisingai išverstas iš kitos kalbos, gal ten reikėjo visiškai kitokios tešlos. Kas keisčiausia - netgi likę formoje keli persikai atvėsę buvo labai neskanūs - na, lyg virti... O nuotraukoje buvo persikais pripildytas krepštys, akivaizdžiai keptas normaliu būdu...Forelle rašė:Tikrai gaila. Čia turėjo gautis apvertas pyragas, kad su obuoliais, kriaušėmis pavyksta tai tikrai, bet kad su konservuotais persikais gamintų nemačiau. Nors šiaip pilama paprasta tešla, ne trapi. Kartais pasitiki aprašymu ir "pasimauni"
Bet knygos neužbrokiju ir ketinu greitu metu kepti trapiussausainėlius su baltu vynu. Juolab neseniai nusipirkau simpatiškų puzzle formelių - bus proga išbandyti
Re: Sausainiai
Tirpintas juodas šokoladaserikiux rašė:Aš Tinos noriu paklausti - o koks šokoladinio pertepimo receptas?
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
kur jų pirkai? o tai baigiu iš proto išeit beieškodama ir jau galvoju siųstisla major rašė: Juolab neseniai nusipirkau simpatiškų puzzle formelių - bus proga išbandyti
Re: Sausainiai
Aišku. AčiūTina rašė:Tirpintas juodas šokoladaserikiux rašė:Aš Tinos noriu paklausti - o koks šokoladinio pertepimo receptas?
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Sausainiai
gal kas zinote koki meduoliu receptuka, kad galima butu kepti formelese
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Maniau, kad čia bus trapios tešlos sausainukai, bet jis gavosi ale kaip sluoksniuoti.... Labai skanūs, tik su formelėm tiek nesistengčiu, jeigu žinočiau, kad baltymai vaizdą pagadins vis viena
Sausainiai su vynu
Vyno, beje, nesijaučia, žinoma
60 g grietinės,
40 g cukraus,
3 šaukštus baltojo vyno,
2 šaukštus likerio (recepte nurdo vengrinių slyvų, o aš pyliau amareto - nesijaučia...),
3 trynius - sumaišome į vientisą masę. Įberti
300 g miltų - gausis kietas tešlos gabalas. Į jį reikia įminkyti 200 g gabalėliais supjaustyto šalto sviesto (dėl to tešla ir pasidaro sluoksniuota).
Sviestinį kamuolį kišam į šaldytuvą nakčiai.
Kitą dieną iškočiojam (kol tešla neatšyla, tai nėr labai paprasta - šitiek sviesto) 0,5 cm lakštą, išpjaustome paprastos formos sausainius, kiekvieną aptepame kietai suplaktais be cukraus
baltymais, ir pabarstome cukrumi šiek tiek.
Kepti 220 laipsnių orkaitėje 10-15 min.
Nu prisiterliojau, bet skanūs. Nors dalis skardos gilumoj prisvilo
Sausainiai su vynu
Vyno, beje, nesijaučia, žinoma
60 g grietinės,
40 g cukraus,
3 šaukštus baltojo vyno,
2 šaukštus likerio (recepte nurdo vengrinių slyvų, o aš pyliau amareto - nesijaučia...),
3 trynius - sumaišome į vientisą masę. Įberti
300 g miltų - gausis kietas tešlos gabalas. Į jį reikia įminkyti 200 g gabalėliais supjaustyto šalto sviesto (dėl to tešla ir pasidaro sluoksniuota).
Sviestinį kamuolį kišam į šaldytuvą nakčiai.
Kitą dieną iškočiojam (kol tešla neatšyla, tai nėr labai paprasta - šitiek sviesto) 0,5 cm lakštą, išpjaustome paprastos formos sausainius, kiekvieną aptepame kietai suplaktais be cukraus
baltymais, ir pabarstome cukrumi šiek tiek.
Kepti 220 laipsnių orkaitėje 10-15 min.
Nu prisiterliojau, bet skanūs. Nors dalis skardos gilumoj prisvilo
- Prikabinti failai
-
- sausainukai.jpg (60.5 KiB) Peržiūrėta 5268 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
O man forma labai patiko. Tokie įdomūs
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Bet nesimato, kad tai - puzzle Forma gera, bet intencija buvo padaryti tokius plonus lygius puzzle sausainius, kuriuos galima dėliot kaip dėlionę O gavosi ale kleckiukai tokie, kurie dėliojimui netinka. Nu, bet atrodo ir valgosi gerai
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Neišduoda, bet išduosiu aš, nes radau jas RIMI parduotuvėj. Taip, kad išbandysiu savo puzzle idėją
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Taip, puzzle formeles pirkau RIMI. Dar ten yra basų pėdučių formelių bei įvairių gyvūnėlių: katinėlių, driežiukų, briedžių. Labai tiks kalėdiniams meduoliams. Jau įsivaizduoju, kaip mielai atrodys meduoliai-kojelės su "lakuotais" glajaus nagiukais
Re: Sausainiai
Oi kaip smagu butu tokiu nusipirkt, tikiuos kai grisiu dar ju bus, nes cia nerandu jokiu graziu formeliu, bent jaukiek parduotuviu apejau O kokia ju kaina?
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Berods viena puzzle formelė 3.5 lt, visos kitos dvigubai mažiauangeliuke rašė:Oi kaip smagu butu tokiu nusipirkt, tikiuos kai grisiu dar ju bus, nes cia nerandu jokiu graziu formeliu, bent jaukiek parduotuviu apejau O kokia ju kaina?
Re: Sausainiai
Valio, pagaliau nusipirkau formeles sausainiams . Anksčiau nekepdavau, tai ir nereikėjo, o kai prireikė, tai arba brangios, arba labai brangios . Iki buvo papigiai, tai ir turiu dabar. Puoliau kepti sausainiukų. Tai va - mano pirmieji kepti sausainiai
- Prikabinti failai
-
- Picture 053.jpg (34.7 KiB) Peržiūrėta 5213 karus(ų)
Re: Sausainiai
Ir dar-turiu klausimėlį. Gal kas žino, kaip naudoti šias formas, gal atsimenat receptuką kokį. Radau jas pas mamą, anksčiau ji kepdavo, tiksliau virdavo, bet recepto nebepamena
- Prikabinti failai
-
- Picture 051.jpg (40.85 KiB) Peržiūrėta 5212 karus(ų)
-
- Picture 052.jpg (41.45 KiB) Peržiūrėta 5212 karus(ų)