Sausainiai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Re: Sausainiai
Forelle, tu šaunuolė. Aukščiausia klasė
- Dora
- Gurmanas
- Pranešimai: 1266
- Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
- Pliusai: 10
- Miestas: Kupiskis - Kaunas
Re: Sausainiai
As ir tokia dovana gavus sokineciau kaip vaikas is laimes,skani ir grazi dovanele
Re: Sausainiai
Bandysiu daryti tokius sausainius, jeigu pasiseks, papuošiu jais stalą. Mat už poros mėnesių mano mažylio pirmasis gimtadienis, tai jau dabar pradėjau gaudyti visokias skanias ir įdomias idėjas
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Erikiux, lauksim gimtadienio stalo nuotraukų. Šie sausainiai nepavykti negali
Re: Sausainiai
Jaučiu ir aš pabandysiu tokią idėją. Nu iš tikrųjų labai originalu, ir dovanoti, gamint ir gauti tokią dovaną smagu. Forelle, tikrai labai išradinga šitoj vietoj esi Gerai tavo draugėms
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Kartais ką nors sumąstau, tik va kiekvienais metais vis kita dovana nustebinti vis sunkiau O šia idėja gali pasinaudoti Kalėdoms. Visai smagu gauti tokių sausainių. Aš jau net pradėjau sąrašą darytis ką Kalėdoms kepsiu draugams
Re: Sausainiai
Forelle, o tu pagaliukus į sausainius prieš kepimą sukaišiojai ar po?
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Prieš, prieštai gerai juos išmirkiusi, nes pradėjo svilti
Re: Sausainiai
kokia puiki ideja!!!! jau zinau, kam tokia puokste dovanosiu. reikia tik formeliu nusipirkti
Re: Sausainiai
Tai ir aš dabar žinosiu, dėkuiForelle rašė:Prieš, prieštai gerai juos išmirkiusi, nes pradėjo svilti
Re: Sausainiai
Saulėgrąžų sausainiai
2 1/2 st. maltų saulėgrąžų sumaišyti su tiek pat miltų, 1/4 st. cukraus, 1 arb. š. kepimo miltelių, 1/2 st. smulkintų razinų. Įpilti po 1/2 st. aliejaus ir vandens, gerai išminkyti. Iškočioti, išspausti sausainėlius ir kepti apie 20 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
Skonis labai panašus į saulėgrąžų chalvos.
2 1/2 st. maltų saulėgrąžų sumaišyti su tiek pat miltų, 1/4 st. cukraus, 1 arb. š. kepimo miltelių, 1/2 st. smulkintų razinų. Įpilti po 1/2 st. aliejaus ir vandens, gerai išminkyti. Iškočioti, išspausti sausainėlius ir kepti apie 20 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
Skonis labai panašus į saulėgrąžų chalvos.
- Prikabinti failai
-
- Saulegrazu sausainiai.JPG (49.36 KiB) Peržiūrėta 5806 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Ačiū, kad įdėjai receptą. Kažkur buvau radus, nusipirkau saulėgrąžų ir niekur to recepto nerandu nors tu ką
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Šiandien iškepiau tokių varškės raguoliukų, paragavusi supratau, kad būtina pasidalint
Tešla - iš 125 g liesos sausos varškės, 4-5 šaukštų aliejaus, 3 šaukštų pieno, 50 g cukraus, pusės pakelio vanilinio cukraus, 250 g miltų bei pusės pakelio kepimo miltelių.
Iįdaras - iš Mūsų švelniosios varškės, 2 šaukštų jogurto, likusio pusės pakelio vanilinio cukraus, 20g cukraus ir kiaušinio trynio.
Glajus - iš baltymo, 150 g cukraus pudros ir poros šaukštų Amareto likerio (originaliame recepte turėjo būti romas), kurio aš kiek padauginau įpilti, tad glajus gavosi skystokas.
šitiems pyragėliams jogurtas įdare suteikia tiesiog dievišką prieskonį. Aš naudojau "Dobilo" žemuogių jogurtą. Siūlyčiau tikrai išsirinkti patį skaniausią, mėgstamiausią jogurtą šitiems pyragėliams, kadangi jis ir sudaro "cinkelį". Na, ir likeris glajuje, žinome, suteikia aromato dar. Manau, su romu būtų dar kvapniau ir gardžiau
Tešla - iš 125 g liesos sausos varškės, 4-5 šaukštų aliejaus, 3 šaukštų pieno, 50 g cukraus, pusės pakelio vanilinio cukraus, 250 g miltų bei pusės pakelio kepimo miltelių.
Iįdaras - iš Mūsų švelniosios varškės, 2 šaukštų jogurto, likusio pusės pakelio vanilinio cukraus, 20g cukraus ir kiaušinio trynio.
Glajus - iš baltymo, 150 g cukraus pudros ir poros šaukštų Amareto likerio (originaliame recepte turėjo būti romas), kurio aš kiek padauginau įpilti, tad glajus gavosi skystokas.
šitiems pyragėliams jogurtas įdare suteikia tiesiog dievišką prieskonį. Aš naudojau "Dobilo" žemuogių jogurtą. Siūlyčiau tikrai išsirinkti patį skaniausią, mėgstamiausią jogurtą šitiems pyragėliams, kadangi jis ir sudaro "cinkelį". Na, ir likeris glajuje, žinome, suteikia aromato dar. Manau, su romu būtų dar kvapniau ir gardžiau
- Prikabinti failai
-
- varskes pusmenuliukai.jpg (52.69 KiB) Peržiūrėta 5786 karus(ų)
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
pažvelgusi į nuotrauką pamaniau, kad galėjau juos pilnai apipilti glajumi, glajaus turėjau daug Būtų vaizdas gražesnis.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Dabar kas pusryčiams tokį raguoliuką
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Sausainiai
tikrai visai fainus tie raguoliai, kad ir ne pilnai apipilti glajumi
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
o kaip skaniai valgosi... Šįryt vos iškenčiau visų nesulapnojusi, bet susilaikiau, palikau mielajam išragauti. Labai geras įdaras su jogurtu, švlenų labai skonį suteikia. Čia, beje, receptuks iš "Didžiosios kepinių knygos".
Forelle, man iki šiol iš tos knygos visi receptai gaunasi. Išimtis - mieliniai pyragai, kurių įdarų proporcijos tikrai kažkokios keistos, o visa kita - gaunasi, traška, kvepia, glosto receptorius
Forelle, man iki šiol iš tos knygos visi receptai gaunasi. Išimtis - mieliniai pyragai, kurių įdarų proporcijos tikrai kažkokios keistos, o visa kita - gaunasi, traška, kvepia, glosto receptorius
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Matyt, aš tik ir pastebiu su klaidomisla major rašė: Forelle, man iki šiol iš tos knygos visi receptai gaunasi. Išimtis - mieliniai pyragai, kurių įdarų proporcijos tikrai kažkokios keistos, o visa kita - gaunasi, traška, kvepia, glosto receptorius
Re: Sausainiai
Mergaites, noriu jusu paklausti, gal zinote kaip kepami yra Dzukijos Sveikuoliu sausainiai? Labai skanus
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Gaila, bet ne. Aš kiek bandžiau sveikuolių sausainių, tai ne vieni nesigavo tokie kaip pirktiniai. Skanūs, bet savaip
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Na, aš pvz irgi radau pyragą, kuris nuotraukoje parodytas kaip atviras, o recepte rašoma, kad tešla uždedama iš viršaus... Ir nuotraukoje - pyragas ryškiai ne apverstas, o keptas kitu būdu. Buvau ir kitų nuotraukų radusi, kurios neatitinka tiesos, vaizduoja kitaip pagamintus skanėstus (pvz, pusiau padalytas tortas su uogomis nuotraukoje parodytas be skaidraus užpilo, tik sudėjus uogas), bet man šitai netrukdo kepti tiesiog pagal receptus. Kai kur - apgraibom intuityviai ieškau, kaip čia turi būti, ir paprastai gaunasiForelle rašė:Matyt, aš tik ir pastebiu su klaidomisla major rašė: Forelle, man iki šiol iš tos knygos visi receptai gaunasi. Išimtis - mieliniai pyragai, kurių įdarų proporcijos tikrai kažkokios keistos, o visa kita - gaunasi, traška, kvepia, glosto receptorius
Beje, šitie štai raguoliai toje knygoje pavadinti "krepšeliais" - nu keistokas pavadinimas uždariems rageliams, bet skonis nuo to nenukenčia
Re: Sausainiai
Sausainių receptas pagal Forelles sausainukus iš puokštės + sulipinta šokoladu
- Prikabinti failai
-
- Gelytes.JPG (38.85 KiB) Peržiūrėta 5737 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Kaip skaniai atrodo Jaučiu skonį burnoje. Taip norėjau pasisaldint gyvenimą ir paskutinę minutę išbandžiau naują receptuką, tai tik nuotaiką susigadinau ir tiek
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Sausainiai
o ko susigadinai... ar kad sudeginai, ar kad receptas nevykes
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Ir dėl to, ir dėl to. Nuotrauka ir prierašas rodė, kad bus plonučiai, traškūs sausainiukai, tai aš ilgai vargus dar visokių formų pridariau, o tie rupūžiokai dar ėmė ir išsipūtė, formos visos dingo, grožis, beje, irgi. Bet nors valgomi, bet sviestiniai skaniauTutsi rašė:o ko susigadinai... ar kad sudeginai, ar kad receptas nevykes