Puslapis 112

Pigus maistas

Parašytas: 29 Lap 2006, 21:02
Bulve
Gal kas galit pasiūlyti kokių patiekalų kurie būtų skanūs, maistingi ir paruošimas daug nekainuotų?

Parašytas: 29 Lap 2006, 21:05
Ramunė
Gana pigus maistas yra iš sojos mėsos. Yra atskiras forumas.
O šiaip tai priklauso nuo to, ką mėgsti.
:bis:

Parašytas: 29 Lap 2006, 21:08
Lilina
Čia jau sudėtingas klausymas, kad pigūs ir greitai gaminti.

Makaronu išsivirti galima su sūriu... Bet sūrys brangus.

Parašytas: 29 Lap 2006, 21:10
Ramunė
Gal blynai :roll: Galima ir lietinių, ir su mielėm, ir su obuoliais, ir su cukinija... :cook1:

Parašytas: 29 Lap 2006, 21:15
Ramunė
Darau aš tokią tipo piciukę vakarienei, tikrai pigi.

Tešla : miltai, druska. prieskoniai, vanduo. Iškepu lietinį blyną ie dedu į lėkštę. Tada iškepu 2 kiaušinius ir dedu ant blyno vieną prieš kitą. Kur lieka vietos apdedu dešros griežinukais. Tinka ir karšto, ir šalto rūkymo, ir šlapianka. Pabarstau picos prieskoniais, užbarstau paprikos, svogūno arba poro. Ant viršaus labai nedaug tarkuoto sūrio. Pomidorų padažo nebūtina, bet ir nemaišo. Mikrobangėj 3 minutės ir viskas.Tinka marinuotas agurkas arba paprika. :cook2:

Parašytas: 29 Lap 2006, 21:47
Bulve
Ramunė rašė:Darau aš tokią tipo piciukę vakarienei, tikrai pigi.

Tešla : miltai, druska. prieskoniai, vanduo. Iškepu lietinį blyną ie dedu į lėkštę. Tada iškepu 2 kiaušinius ir dedu ant blyno vieną prieš kitą. Kur lieka vietos apdedu dešros griežinukais. Tinka ir karšto, ir šalto rūkymo, ir šlapianka. Pabarstau picos prieskoniais, užbarstau paprikos, svogūno arba poro. Ant viršaus labai nedaug tarkuoto sūrio. Pomidorų padažo nebūtina, bet ir nemaišo. Mikrobangėj 3 minutės ir viskas.Tinka marinuotas agurkas arba paprika. :cook2:
O gal galima smulkiau? Mat aš dar toks pradedantysis kulinaras, tai beveik nieko nemoku.

Parašytas: 29 Lap 2006, 22:44
Ramunė
Bandau smulkinti 024 :lol:

Į dubenį įberi miltų, pieskonių ( vegetos, pipiriukų, baziliko) , išmaišai ir pili vandenį. Tešla turi būti skystoka. Tada į keptuvę labai nedaug aliejaus ir kepi lietinį blyną.
Išimi blyną ir uždedi ant lėkštės, kurią galėtum dėti į mikrobangę arba orkaitę. Ant blyno uždedi 2 keptus kiaušinius. Jie paprastai užima pusę blyno. Tada likusią blyno dalį apdedi dešros gabaliukais ( ant kiaušinių nereikia dėti ). Smulkiai supjaustai papriką ( nebūtinai ), svogūno gabaliuką arba poro. Apibarstai kiaušinius ir dešrą. Tada priskoniais picai pakrapini ir užberi tarkuoto fermentinio sūrio. Jei mėgsti, gali užpilti pomidorų padažo. Tada kepi orkaitėje 3 minutes. Jei orkaitėje - kol išsilydys sūris - 10 min.
Galima valgyti su marinuotais agurkais. Mano vyrui patinka su marinuota paprika arba cukinija.

SĖKMĖS! :merg: :wink:

Parašytas: 29 Lap 2006, 22:58
Ramunė
Gal patiks HUSARIŠKI MAKARONAI

Makaronus ( nesvarbu kokius - spagečius, kriauklelius, kaspinėlius ) išvirti pasūdytame vandenyje. nusunkti ir apkepinti keptuvėje, baigiant kepti įberti prieskonių makaronams.
Kol makaronai verda, padaryti padažą : morką, papriką supjaustyti šiaudeliais ir apkepti keptuvėje. Truputį vėliau sudėti pjaustytą kubeliais svogūną. Tada sudėti mėsą. Tai gali būti gabalėliais pjaustyta virta mėsa, dešra, faršas. Vėl pakepinti. Įberti pipirų, baziliko, išmaišyti ir pabaigoje įdėti labai smulkiai pjaustytą česnako ( 3 skilteles ) ir pomidorų padažą. Dar pakepinti 3-5 minutes.
Makaronus dėti į lėkštę ratu, o į vidurį supilti padažą.

Kai tingiu terliotis, makaronus nukošiu ir į puodą supilu padažą, išmaišau ir valgom. :vird:
Beje, labai tinka alus, nes gan aštrokas patiekalas.

Parašytas: 29 Lap 2006, 23:23
Lilina
Aš irgi darau tokius makaronus :lol: labai skanu :luks:

Parašytas: 30 Lap 2006, 00:02
daida
Ramune - tu šaunuolė, aišku aš net nesugalvočiau, kad dar ir smulkiau reikia receptą parašyti :D Paaiškinai, kaip tikram mokiniui :luks:

Greitai ir pigu ryžiai su faršu:
ryžiai,
faršas,
prieskoniai,
1 šaukštas miltų,
2 šaukštai sviesto ar aliejaus,
2 šaukštai grietinės,
2 šaukštai pomidorų padažo.
Pastatai virti ryžius. Kol jie verda keptuvėje pakepini faršą su prieskoniais, tada viską perdedi į lėkštę.
Keptuvėjė padarai padažą: į išlydytą sviestą sudedi miltus, truputi pakepini ir tada nuolat maišant įpili apie stiklinę karšto virinto vandens. kai viskas gerai išsimaišo sudedi grietinę ir pomidorų padažą. Tada į padažą sudedi pakepintą faršą. Paragauji ar nietrųksta prieskonių, jei trųksta įsidedi kokius labiausiai mėgsti :D
Per tą laiką ryžiai jau bus išvyrę. Prie lėkštės krašto aplink iįdelioji ryžius, pre viduri palieki tuščią vietą ir į ja įdedi faršo su padažu.
Patiekalo gaminimas užima 20-25 minutes :idea:

Parašytas: 30 Lap 2006, 11:43
Lilina
Bulviniai kukuliai su grybų padažu

Pakelis šaldytu bulviniu kukulių
Šampinjonu-puse pakelio
pieno - 100gr
miltu - šaukštas
grietinės - 100gr

Pirktus šaldytus kukulius išvirti. Papjaustyt šampinjonus ir svogunus ir pakepinti keptuvėje. įdėti šaukštą miltu, pakepinti kartu su grybais. Įpilti 100gr pieno, pavirti kol sutiršties. Tada įberti druskos, pipiru, krapų. Ir įdėti 100gr grietinės. Palauks kol ištirps. Ir pateikti užpilus kukulius.

Parašytas: 30 Lap 2006, 14:32
silsta
Ramunė rašė:Gal patiks HUSARIŠKI MAKARONAI

Makaronus ( nesvarbu kokius - spagečius, kriauklelius, kaspinėlius ) išvirti pasūdytame vandenyje. nusunkti ir apkepinti keptuvėje, baigiant kepti įberti prieskonių makaronams.
Kol makaronai verda, padaryti padažą : morką, papriką supjaustyti šiaudeliais ir apkepti keptuvėje. Truputį vėliau sudėti pjaustytą kubeliais svogūną. Tada sudėti mėsą. Tai gali būti gabalėliais pjaustyta virta mėsa, dešra, faršas. Vėl pakepinti. Įberti pipirų, baziliko, išmaišyti ir pabaigoje įdėti labai smulkiai pjaustytą česnako ( 3 skilteles ) ir pomidorų padažą. Dar pakepinti 3-5 minutes.
Makaronus dėti į lėkštę ratu, o į vidurį supilti padažą.

Kai tingiu terliotis, makaronus nukošiu ir į puodą supilu padažą, išmaišau ir valgom. :vird:
Beje, labai tinka alus, nes gan aštrokas patiekalas.

Kai mėsos neturiu šaldytuve, tai gerai ir sukepintos daržovės, kokias turiu. Daugiausia dedu cukinijos ir būtinai paprikos, bet galima apseiti ir be jos, daug prieskonių. Tada uždedu pomidorų padažo Suslavičiaus klasikinio, nes ten daugiausia pomidorų (33 proc.) , padarau tokią makalošę, sudedu storokai ant picos, nors truputuką fer.sūrio, ir į mikrobangę trumpam, kol ištirpsta sūris. Gaunasi grynai daržovinė pica. Sklanaus :aciu1:

Parašytas: 30 Lap 2006, 14:37
silsta
Lilina rašė:Bulviniai kukuliai su grybų padažu

Pakelis šaldytu bulviniu kukulių
Šampinjonu-puse pakelio
pieno - 100gr
miltu - šaukštas
grietinės - 100gr

Pirktus šaldytus kukulius išvirti. Papjaustyt šampinjonus ir svogunus ir pakepinti keptuvėje. įdėti šaukštą miltu, pakepinti kartu su grybais. Įpilti 100gr pieno, pavirti kol sutiršties. Tada įberti druskos, pipiru, krapų. Ir įdėti 100gr grietinės. Palauks kol ištirps. Ir pateikti užpilus kukulius.
Kadangi aš stengiuosi kad veiksmas virtuvėj vyktų kuo greičiau, tai tų bulvinių kukulių aš prisidarau daugiau, o grįžus tik išimu iš kameros, išverdu. Kol verda sugalvoju padažiuką, grybų šiemet prisigrybavom begales, tai daugiausia ir aš darau su grybų padažu :valg: :valg: :valg:

Parašytas: 30 Lap 2006, 15:29
Ramunė
A LIA PICA

Reikės 4 vaflių lapų, mocarelos ar kitokio sūrio gabalėlio, 4 pievagrybių, 1 dešrelės, 2 nedidelių ar 1 didesnio pomidoro, ketčupo, majonezo, žalumynų ( nebūtina ).

Pievagrybius supjaustome griežinėliais ir sumaišome su majonezu.
Dešrelę supjaustome griežinėliais ir sumaišome su ketčupu.
Pomidorus supjaustome skiltelėmis, žalumynus sukapojame.
Sūrį sutarkuojame.

Sluoksniai :
Vaflis - pievagrybiai- vaflis- dešrelė-vaflis-pomidoras ir žalumynai-vaflis-sūris.
Trupučiuką spustelim ir į mikrobangę 5 minutėm. 043

Parašytas: 30 Lap 2006, 15:33
Ramunė
TIPO ČEBUREKAI...

Vaflį aptepame faršu, ant jo dedame dar vieną vaflį ir vėl faršo, uždengiame vafliu. Palaikome kokį pusvalandį( kad suminkštėtų). Supjaustome trikampiais, kvadratėliais... Išplakame kiaušinį, jame pamirkome trikampiukus ir kepame keptuvėje. :cook3:

Parašytas: 30 Lap 2006, 15:54
Lilina
Nu klausyk....kaip skanu :)

Parašytas: 30 Lap 2006, 16:09
daida
Kotletai vaflyje:
vaflių lakštų,
paruošto faršo,
aliejaus kepimui.
Vaflius supjaustai maždaug 8x8 cm. Ant vieno lakšto dedi paruošto faršo, ant viršaus uždedi kitą lakštą ir kepi karštoje keptuvėje.

Parašytas: 30 Lap 2006, 18:13
Ramunė
Koldūnų pakelį atšildyti ir apkepti keptuvėje. Galima ir fritiūrinėje, būna greičiau.
Tada sudėti į indą, kuriame kepsite.
Ant koldūnų užberti tarkuoto sūrio ir užpilri grietinės.
Galima ant sūrio užpilti spirgučių ar grybų padažo. Man tai :hubba:

Parašytas: 30 Lap 2006, 18:16
Lilina
Prie alaus :luks:

Parašytas: 30 Lap 2006, 18:17
Lilina
Bulka. Sudėti ant jos sūrio ir į orkaitę...sūris aptirpsta-galima traukt....

Parašytas: 30 Lap 2006, 18:49
Andron
Lilina rašė:Prie alaus :luks:
Paveikslėlis

Parašytas: 30 Lap 2006, 19:06
Ramunė
Salotos prie alaus Ir ne tik... :wink:

Reikės :
Karšto rūkymo žuvies ( aš perku skumbrę), virto kiaušinio, marinuotų pievagrybių ( jei nėra tuo metu, pakepinti griežinėlius pievagrybių su druskyte ir baziliku), pomidoro, salotų lapų.

Užpilui :
aliejus, citrinos sultys, pipiriukai, bazilikas, druskytė, cukrus.

Lėkštę išklojam salotų lapais. Ant jų dedam eilėmis : pomidoro griežinėlius, pjaustytą žuvį, pievagrybius, kiaušinio griežinėlius. Apšlakstome užpilu ir palaukiame 15-20 minučių. Tada į dešinę ranką - šakutę, į kairę - bokaliuką ir --- :valg: 030 :valg: 030 :valg: 030

Labai tinka per krepšinio rungtynes :wink:

Parašytas: 30 Lap 2006, 19:26
Andron
Ramunė rašė:Tada į dešinę ranką - šakutę, į kairę - bokaliuką ir --- :valg: 030 :valg: 030 :valg: 030
:hubba:
Iškart užsinorėjau ir alaus ir užkandos :valg:

Parašytas: 30 Lap 2006, 19:39
Ramunė
Aš berašydama - taip pat. Deja, deja, darbo daug teks pakentėti :evil:

Parašytas: 30 Lap 2006, 21:44
Bulve
Tai dėkui visiems kas pagelbėjo. Reikės pasibandyti visus receptus.

Parašytas: 30 Lap 2006, 21:57
Ramunė
Prašom, prašom. :lol: Prisiminsim, dar parašysim 024

Parašytas: 01 Gru 2006, 16:24
silsta
Ramunė rašė:TIPO ČEBUREKAI...

Vaflį aptepame faršu, ant jo dedame dar vieną vaflį ir vėl faršo, uždengiame vafliu. Palaikome kokį pusvalandį( kad suminkštėtų). Supjaustome trikampiais, kvadratėliais... Išplakame kiaušinį, jame pamirkome trikampiukus ir kepame keptuvėje. :cook3:

Geras daiktas, mes jau senokai apgaudinėjam patys save su tais čeburėkais :luks:

Parašytas: 01 Gru 2006, 16:36
silsta
Šeštadieniui galiu pasiūlyti gana neblogą ir nebrangų receptėlį:

Faršas, bet koks (aš malu pati), kiaušinis, ryžių virtų saujelė, svogūno, prieskonių, aliejus kepimui.

Faršą pasidarau kaip kotletams, tik į faršą dar įdedu saujelę ryžių, kartais grybų įmaišau į faršą, labai tinka. Tada imu tokias formeles keksiukų, jas ištepu aliejum, būtina pabarstyti džiuvėsiais ir pridedu to faršo paspaudžiant, kad gerai suliptų faršas.Tada ant viršaus pakepintų morkų, svogūnų pridedu, apgleizioju majonezu ir į orkaitę. Kepti apie pusę valandos. Išėmus su šakute gražiai išversti tą mėsos keksiuką į lėkštę, virtų ryžių arba bulvių, salotų... mmmmmm, kaip skanu :merg:
Pabandykit :idea:

Parašytas: 01 Gru 2006, 20:56
Ramunė
Silsta, jūs toks meistras - asas visokių patiekalų su daržovėmis 043 Gal turit kokių paprastučių salotų receptėlių, kurie tiktų kasdienai. Pasidalinkit 024 nes tie visi burokėliai, kopūstėliai - skanu, bet pabodo...

O gal išskiriam naują temukę, gal ne man vienai norisi naujovių mišrainių pasaulyje :lol:

Parašytas: 02 Gru 2006, 23:22
Svečias
Ramunė rašė:Silsta, jūs toks meistras - asas visokių patiekalų su daržovėmis 043 Gal turit kokių paprastučių salotų receptėlių, kurie tiktų kasdienai. Pasidalinkit 024 nes tie visi burokėliai, kopūstėliai - skanu, bet pabodo...

O gal išskiriam naują temukę, gal ne man vienai norisi naujovių mišrainių pasaulyje :lol:
Tų receptų ekspromtu tiesiog negaliu taip prirašyti, gal vėliau po truputį, va šiandien prie troškintos mėsytės pasitarkavau morkų per smulkesnę (sūrio) tarką, džiovintų slyvų nuplovusi pripjausčiau smulkiau, dar poro truputuką, obuolio, petražolių, krapų šaldytų ir salotytės. Skanaus :merg2: