Puslapis 10 iš 10
Re: Kalėdiniai kepiniai
Parašytas: 28 Gru 2011, 14:14
Arūna
Liko- dar gabaliukas yra. Gerai, kad jis ramiai porą savaičių stovėti gali, nebūtina viską iškart suniamnioti
Re: Kalėdiniai kepiniai
Parašytas: 28 Gru 2011, 14:18
Ramunė
Arūna, katinėli, įmesk recepčiuką. Man tokie patinka, ypač, kai ilgai stovi
Re: Kalėdiniai kepiniai
Parašytas: 29 Gru 2011, 08:40
Arūna
Oi, reiks namie pasikuist ir parašyt
Re: Kalėdiniai kepiniai
Parašytas: 19 Sau 2012, 20:44
Arūna
Arūna rašė:
Ot sklerozė, pamiršau, kad recepčiuką žadėjau.
TEŠLA
400 džiovintų vaisių (slyvos, abrikosai, figos ir pan. - ką turit)
Cukatų, jeigu turit
200 viskio ( aš naudoju brendį)
100 g marcipanų masės arba galima naudoti gerai sugrūstus migdolus
saujelę cukruotų vyšnių
200 g lazdyno riešutų skaldytų
200 g miltų
gesintos sodos arba kepimo miltelių
2 šaukštai kakavos
žiupsnelis druskos
200g minkšto sviesto
200 g cukraus
5 kiaušiniai
po truputėlį:maltų imbiero, kardamono, muskato
pusė šaukštelio cinamono
1 apwlsinas,
1 citrina
formos pabarstymui maltų riešutų ir riebalų
PERLIEJIMUI
Viskio (aš naudoju brendį)
kavos
GAMYBA
Kubeliais supjaustytus vaisius, cukatus užpilam viskiu arb brendžiu į stiklainį, sandariai uždarom ir palaikom porą dienų
Miltus sumaišom su soda, kakava, druska. Sviestą išplakam su cukrum iki vientisos masės. Plakant palaispniui berti miltų mišinį ir mušti kiaušinius. Baigiant suberti riešutus, marcipanų masę bei prieskonius.
Nutarkuoti apelsino ir citrinos žieveles ir kartu su išmirkytais vaisias bei vyšniomis sudėti į tešlą. Skystį, kuriame mirko vaisiai irgi supilti.
paruošta tešlą sukrėsti į riebalais iš teptą ir riešutais pabarstytą formą ir kepti maždaug 70 min įkaitintoj iki 160 laipsnių orkaitėje.
Ištruakus, karštą kepinį subadyti su virbalu ir apipilti visku arba brendžiu ir kava .
Atvėsusi pyragą aptepti karšto vandens oneleje ištirpintu šokoladu ir papuošti ir dar 3-4 dienas palaikyti uždarame inde arba dėžutėje.
Gerai supakuotas šitaz pyragas išsilaiko 3-4 savaites.
kas nemėgsta šokoladinio glajaus, uždėti viskyje mirkytą skepetaitę ir sandariai uždarius palaikyti 3-4 dienas
Re: Kalėdiniai kepiniai
Parašytas: 19 Sau 2012, 20:46
Ramunė
Re: Kalėdiniai kepiniai
Parašytas: 20 Sau 2012, 12:03
Danute
isbraukiu marcipana is jamu!
Re: Kalėdiniai kepiniai
Parašytas: 20 Sau 2012, 20:56
Arūna
Danut, aš irgi marcipano neturėjau, tai sutryniau migdolų ir labai gerai tiko
Mums šitas paragas labai patinka ir darbo ne tiek daug, kiek iš recepto atrodo.
Re: Kalėdiniai kepiniai
Parašytas: 29 Lap 2014, 17:12
daida
Sausainiai su uogiene
200 g sviesto,
360 g miltų,
2 kiaušiniai,
150 g cukraus pudros,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
100 ml uogienės ,
Žiupsnelis druskos,
200 g pistacijų.
Miltus sumaišykite su druska, vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais, suberkite ant stalo, padarykite nedidelę duobutę ir sudėkite į ją smulkiai supjaustytą sviestą. Ant sviesto šiek tiek užberkite miltų. Tešlą iš pradžių kapokite peiliu, kol miltai su sviestu susimaišys ir taps tarsi grūdeliai. Padarykite įdubimą ir įmuškite kiaušinį ir pridėkite vieną trynį, o paskui rankomis suminkykite į vieną vientysą tešlos gabalą. Tešlą 1 val. padėkite į šaldytuvą. Tuo metu susmulkinkite pistacijas.
Įjunkite orkaitę iki 200oC. Tešlą išimkite ir iškočiokite 5 mm storumu. Tašlos lakštą aptepkite uogiene ir susukite.tešlos vyniotinį supjaustykite 5 mm storio griežinėliais, kraštus ptepkite kiaušinio baltymu ir apvoliokite pistacijų riešutuose. Dėkite ant skardos padengtos kepimo popieriumi. Orkaitėje kepkite 8-10 min.
Re: Kalėdiniai kepiniai
Parašytas: 14 Gru 2015, 23:04
sandruca
Tai ka siemet, mergaites, gaminsit? Gal kokiu idomesniu receptuku radot/isbandet?
Re: Kalėdiniai kepiniai
Parašytas: 15 Gru 2015, 01:06
Nicole
Vis ruosiuos isbandyti meduoliukus is brandintos teslos ir marcipaninius "betmenukus",bet tai ir lieka tik norais...Iskepu Danutes "Riesutelius",tada "Pasageles"ir jau gaunu signala,kad "Riesuteliai" baiges...ir taip uzburtas ratas prasideda!Toliau ju nenukeliauju
Re: Kalėdiniai kepiniai
Parašytas: 15 Gru 2015, 09:02
gutiss
Aš šiemet brandinau tešlą meduoliam,vakar kepiau
Skanūs gavosi.Kasmet kepdavau tokį kalėdinį" a lia" keksą su ,nezinau kaip pavadinti,gal karamelizuotu imbieru ir riešutais,bet šiemet pakeičiau į internete labai išpopuliarejusį klėdinį džiovintų vaisių pyragą.kurį jau iškepiau prieš mėnesį,o dabar vis palaistau vieną brendžiu,o kitą sirupu.Sumutuluoju ir toliau laikau
Vakar kepiau jau ir imbierinių sausainukų,o ruošiuos dar pagal Danutę vaisinukų sausainukų kepti.O daugiau ,tai pagal nuotaiką
Re: Kalėdiniai kepiniai
Parašytas: 15 Gru 2015, 21:19
DanuteL
As tradiciskai savo sausainiu prisikepiau... vaisinuku, pasageliu, uogiene perteptu ir olandisku...
Nors mes ju valgymus apmazine esam, bet mazos nuodemes leistinos
o ir saviskiams va tokius saldzius linkejimus issiunciau siandien
Re: Kalėdiniai kepiniai
Parašytas: 15 Gru 2015, 21:51
sandruca
Re: Kalėdiniai kepiniai
Parašytas: 15 Gru 2015, 22:14
gutiss
Re: Kalėdiniai kepiniai
Parašytas: 17 Gru 2015, 20:17
Arūna
O man??????
Re: Kalėdiniai kepiniai
Parašytas: 17 Gru 2015, 22:13
Tutsi
ir man ir maaaaannnnnnnnnnnnnnnnnn
Re: Kalėdiniai kepiniai
Parašytas: 18 Gru 2015, 16:54
Bagyyra
Paeksperimentavau šiais metais
"KALĖDOMS:aguonų ir migdolų pyragas"
200 g Aguonos
1 stiklinė Migdolų miltai
0,5 šaukštelis Migdolų esencija
50 g Cukrus
6 vnt. Kiaušiniai
1 indelis Kondensuotas pienas
0,5 stiklinė Migdolai
Gaminimas:
Aguonas užpilkite karštu vandeniu ir palikite kelioms valandoms ar per naktį. Migdolus užpilkite karštu vandeniu, nulupkite žieveles ir sukapokite. Aguonas nusunkti. Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standžių putų, trynius iki baltumo išplakite su cukrumi. Trynius sumaišykite su aguonomis ir migdolų miltais. Gerai išmaišykite. Sudėkite baltymus ir gerai išmaišykite. Supilkite migdolų esenciją ir suberkite smulkintus migdolus. Gerai išmaišykite. Kepimo formą ištieskite kepimo popieriumi ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Prieš ištraukiant pyragą iš orkaitės patikrinkite mediniu pagaliuku ar iškepęs.
Kondensuotą kaitinkite, kol suskystės, bet neužvirkite. Dar karštą pyragą gausiai subadykite mediniu pagaliuku (neišimkite iš formos) ir apliekite kondensuotu pienu. Viršų papuoškite migdolų drožlėmis. Patiekite kitą ar dar kitą dieną.
Re: Kalėdiniai kepiniai
Parašytas: 18 Gru 2015, 18:58
DanuteL
Atrodo skaniai
Ar nera labai labai saldus?
Re: Kalėdiniai kepiniai
Parašytas: 19 Gru 2015, 14:23
Bagyyra
Uj Danute kaip nekeista nesaldus tikrai
as nemegeja labai saldziu,tai labai skeptiskai ziurejau kad pyragas apipilamas kondencuotu, bet kitam kartui daryciau ne su kondencuotu o geriau koki glaju padaryt is kiausimo baltimu ar dar ko..
Re: Kalėdiniai kepiniai
Parašytas: 19 Gru 2015, 14:44
Nicole
aguonos....