Puslapis 2 iš 3
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 26 Rgp 2014, 18:18
DanuteL
Vadinasi „Negaliu atsitraukti nuo katilo...“
Šiandien išbandžiau naują sriubą
Reikia:
2 dideliu agurkų,
1 kaliaropės,
2 svogūnų,
500 g faršo,
200 g fetos sūrio,
Mėgstamų prieskonių (dėjau pipirus, gyros, šašlyko prieskonių (į faršą), druskos),
Grietinės,
Buljono,
Aliejaus
Eiga:
Agurkus, kaliaropę, svogūnus nulupam ir smulkiai supjaustom.
1 svogūną pakepinam aliejuj, sudedam agurkus ir kaliaropę, užpilam ca. litru (galima mažiau) buljono ir verdam, kol viskas suminkštėja. Dedam pusę fetos sūrio. Sutrinam. Keptuvėj pakepinam antrą svogūną, sudedam faršą, pakepinam, prieskoniuojam. Viską dedam į sriubą. Viską užvirinam. Pilstant į lėkštes dedam likusį fetos sūrį ir gardinam grietine.
Skanumėlis
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 28 Rgp 2014, 08:51
Arūna
Va cia tai interesnai, neturiu tik kaliaropes, bet manau ir be jos apsieisiu, galiu cukinijos indet
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 28 Rgp 2014, 11:33
DanuteL
Jei bandysi su cukinija, pasakyk, kaip ten
as kaliaropes daznai vietoj bulviu naudoju
Ir prie saltibarsciu pakepinu ir t.t.
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 06 Spa 2014, 13:46
DanuteL
Na, seniai bevaisinau... taisausi...
Labai patiko mums jautienos suktinukai idaryti sonine, kriause ir pelesiniu suriu.... Apsivalgymas...
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 08 Spa 2014, 10:40
Arūna
jeeetau koks skanumas
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 08 Gru 2014, 15:33
DanuteL
Na, jei jau mes čia be miltų (arba beveik be jų), tai dar nereiškia, kad mūsų šiųmetės Kalėdos bus be kalėdinių kepinių. Taigi, meduoliai.
Reikia:
5 kiaušinių,
150 g cukraus,
200 g marcipano masės,
1 a.š. meduolių prieskonių mišinio,
Pusės citrinos sulčių,
200 g cukatų (apelsininių ir citrininių maišyti),
100 g kapotų migdolų,
350 g maltų migdolų,
paplotėlių meduolių dugniukams,
šokolado glaisto.
Kiaušinius, cukrų, marcipano masę išsukam iki vientisos masės, įmaišom citrinos sultis, cukatas, migdolus, prieskonius.
Ant paplotėlių (recepte buvo nurodyti 70 mm skersmens) dedam gautą masę (valgomas šaukštas su kaupu). Kepam 160 l. orkaitėj maždaug 20 min. Atvėsinam ir tepam šokolado glaistu.
Skanių Kalėdų!
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 08 Gru 2014, 22:05
daida
Super
labai geras receptukas
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 18 Spa 2015, 19:07
sandruca
DanuteL rašė:Šiandien labai neblogą patiekaliuką kirtom
Įdarytos paprikos
Reikia:
Paprikų (3-4-5),
400 g faršo,
400 g raugintų kopūstų,
1 svogūno,
Aliejaus, druskos, pipirų, saldžiosios paprikos...
Indelio grietinės.
Smulkiai pjaustytą svogūną, faršą pakepinam aliejuj, sudedam kopūstus ir kartu šiek tiek patroškinam. Druskinam, pipirinam ir t.t.
Paprikom nupjaunam „dangtelius“, išimam sėklas, pridedam kopūstų-faršo mišinio, uždedam po gerą šaukštą grietinės, uždengiam „dangteliais“ ir į 175 l. orkaitę kokiom 45 min.
Skanaus!
Niam niam niam kaip skaniai ka tik papietavom
Kazkaip vis galvodavau kad paprika ir kopustai nedera.. DERA! IR DAR KAIP SKANIAI DERA
Aciu uz receptuka
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 18 Spa 2015, 20:30
Nicole
Mane labai sriubyte sudomino
o kaliarope pas mane irgi saldytuve pastoviai gyvena,ypac megstu i salotas itarkuot gaivumui
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 19 Spa 2015, 13:04
DanuteL
Kaliarope as dabar vietoj bulviu labai daznai sriubose vartoju.
O mamike labai skania lazanija kepa, vietoj makaronu lakstu deda apvirtos kaliaropes grieziniukus.
Labai skanu
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 21 Spa 2015, 23:06
Nicole
Siandien buvau sudvejojus-sriuba su kaliaropem ar graikiska uzkepele?Visgi darau uzkepele ir labai idomu kaip mb reaguos i raugintus kopustus
Tik dar ant kopustu sluoksnio ipjaustysiu plonu bulviu griezineliu,kad duonos neprireiktu
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 23 Spa 2015, 13:14
DanuteL
Na ir kaip su tais raugintais kopustais praejo?
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 24 Spa 2015, 00:24
sandruca
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 26 Spa 2015, 00:53
Nicole
mane nustebintu,jei ji ten "negyventu"
deja,sy savaitgaly negyvena,nes jau sulesta visa
Danut,visos kritikos streles buvo...ant bulviu,kuriu neapvirus uzdejau ant rugsciu kopustu
Viskas tikrai liuks!
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 26 Spa 2015, 22:08
DanuteL
Nu tai va.... is kokios temos recepta emei? Kam tos bulves?
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 26 Spa 2015, 22:09
DanuteL
Nu tos kaliaropes tokios izulios buna - pacios i vezimeli isilipa... zinau is patirties
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 04 Lap 2015, 19:28
DanuteL
Na, ka kas gaminat?
As siandien jautienos kepenukus raudono vyno padaze gaminau...
Gal alkanu yra?
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 05 Lap 2015, 10:15
Arūna
Man tokie tinka
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 05 Lap 2015, 12:27
sandruca
DanuteL rašė:Na, jei jau mes čia be miltų (arba beveik be jų), tai dar nereiškia, kad mūsų šiųmetės Kalėdos bus be kalėdinių kepinių. Taigi, meduoliai.
Reikia:
5 kiaušinių,
150 g cukraus,
200 g marcipano masės,
1 a.š. meduolių prieskonių mišinio,
Pusės citrinos sulčių,
200 g cukatų (apelsininių ir citrininių maišyti),
100 g kapotų migdolų,
350 g maltų migdolų,
paplotėlių meduolių dugniukams,
šokolado glaisto.
Kiaušinius, cukrų, marcipano masę išsukam iki vientisos masės, įmaišom citrinos sultis, cukatas, migdolus, prieskonius.
Ant paplotėlių (recepte buvo nurodyti 70 mm skersmens) dedam gautą masę (valgomas šaukštas su kaupu). Kepam 160 l. orkaitėj maždaug 20 min. Atvėsinam ir tepam šokolado glaistu.
Skanių Kalėdų!
Nu sitie irgi labai vilioja, bet kodel as niekur neberandu tavo firminiu kalediniu sausainiu recepto???
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 05 Lap 2015, 12:56
DanuteL
O kokiu tu nerandi???
cia ziurejai?
konditerija/
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 05 Lap 2015, 12:59
Nicole
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 05 Lap 2015, 13:01
DanuteL
Acha, jau atsispausdinau
butinai bandysiu
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 05 Lap 2015, 13:10
Nicole
Kepeneles praziopsojau
Kaip dabar noreciau....................
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 05 Lap 2015, 14:24
sandruca
DanuteL rašė:O kokiu tu nerandi???
cia ziurejai?
konditerija/
Va va, butent situ ir ieskojau, aciu
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 12 Lap 2015, 16:58
DanuteL
Surio ir mesos vyniotinis.
Smulkiau viskas cia:
salti-karsti/kiausini-farso-vyniotinis-t6596.html
Reikia:
4 kiausiniu,
120 g majonezo,
80 g grietineles,
280 g tarkuoto fermentinio surio
500 g farso (dazniausiai naudoju jautienos, kartais 3 dalis jautienos 1 dali kiaulienos)
1 svoguno (pries tai smulkiai supjaustyto ir pakepinto svieste), kiausinio,
druskos, pipiru… pagal skoni… (cia pagal fantazija: galima itarkuoti morku, cukinijos ir t.t.)
Eiga:
Kiausinius, majoneza, grietinele, suri sumaisyti, paskleisti ant kepimo popieriumi isklotos skardos (maniske tokia 38 ant 30 cm) ir i orkaite 20-ciai minuciu 180-200 laipsniu.
Paruosiam idara: farsas, svogunas, prieskoniai… Ji tolygiai paskirstom ant pravesusio, bet neatvesusio pagrindo (kuri ka tik iskepem) ir susukam vyniotini. Si dar karta i orkaite 40-ciai min. 180-200 laipsniu.
Valgyti galima karsta (labai sultingas ir skanus su kokiom salotom….) ir salta, kaip uzkandi! Mums labai patinka abu variantai.
Aciu sesei uz si recepta
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 12 Lap 2015, 19:00
gutiss
Kaip idomiai.....Ar speja farsas perkepti,juk kiausiniai taip greit iskepa ?
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 12 Lap 2015, 19:19
DanuteL
Na per 40 min iskepa tas farsas... tikrai ne syki jau dariau, viskas gerai
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 12 Lap 2015, 21:54
gutiss
DanuteL rašė:Na per 40 min iskepa tas farsas... tikrai ne syki jau dariau, viskas gerai
Per 40 min.farsas iskepa,o pagrindas nesudega? Nereikia folga pridengti?
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 13 Lap 2015, 00:42
Nicole
Guci buvo ta recepta ikelus,o Aussrine uzvede ant kelio .
Jau seniai isbandyta!Viskas gerai ten gaunas,Virgut!
salti-karsti/kiausini-farso-vyniotinis-t6596.html
Re: Gaminame be miltų, kruopų, bulvių...
Parašytas: 13 Lap 2015, 01:45
sandruca
O man tai toks klausimas iskilo - o kaip tavo sveikata, kai pakeitei mityba, ar baigesi migrena??