Varškės pyragai
Moderatorius:Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Jūsų puslapyje radau tokį receptą:
Plikyti pyragaičiai su varškės kremu
Ingredientai:
(4 vnt.)
Tešlai:
50 g sviesto,
0,5 stiklinės vandens,
0,5 stiklinės miltų,
2 kiaušiniai.
Kremui:
200 g varškės,
3 šaukštai persikų uogienės,
150 g plaktos grietinėlės,
3 šaukštai cukraus,
8 g želatinos.
Konservuotų persikų, kivio, konditerinių karoliukų, šokolado papuošimui.
Aprašymas:
•Paruošiame plikytą tešlą. Sviestą užverdame su vandeniu, supilame miltus, labai gerai išmaišome. Į kiek atvėsusią tešlą po vieną Įmaišome kiaušinius.
•Iš tešlos ant sviestu pateptos skardos konditeriniu maišeliu suformuojame spirales. Iškepame orkaitėje, būtinai 220° C temperatūroje!
•Varškę pertriname ar permalame mėsmale. Įdedame uogienės, plaktos grietinėlės, cukraus, supilame išbrinkintą ir ištirpintą želatiną, gerai išmaišome ir supylę į formeles, paliekame sustingti.
•Ant atvėsusio plikyto pyragaičio dedame varškės kremo bokštelį, papuošiame persiku, kiviu, tarkuotu šokoladu ir konditeriniais karoliukais.
Norėjau paklausti. Neturiu konditerinio maišelio, kaip man suformuoti pyragaičius? Gal galite patarti? Kai grįšiu iš darbo - bandysiu gaminti.
Plikyti pyragaičiai su varškės kremu
Ingredientai:
(4 vnt.)
Tešlai:
50 g sviesto,
0,5 stiklinės vandens,
0,5 stiklinės miltų,
2 kiaušiniai.
Kremui:
200 g varškės,
3 šaukštai persikų uogienės,
150 g plaktos grietinėlės,
3 šaukštai cukraus,
8 g želatinos.
Konservuotų persikų, kivio, konditerinių karoliukų, šokolado papuošimui.
Aprašymas:
•Paruošiame plikytą tešlą. Sviestą užverdame su vandeniu, supilame miltus, labai gerai išmaišome. Į kiek atvėsusią tešlą po vieną Įmaišome kiaušinius.
•Iš tešlos ant sviestu pateptos skardos konditeriniu maišeliu suformuojame spirales. Iškepame orkaitėje, būtinai 220° C temperatūroje!
•Varškę pertriname ar permalame mėsmale. Įdedame uogienės, plaktos grietinėlės, cukraus, supilame išbrinkintą ir ištirpintą želatiną, gerai išmaišome ir supylę į formeles, paliekame sustingti.
•Ant atvėsusio plikyto pyragaičio dedame varškės kremo bokštelį, papuošiame persiku, kiviu, tarkuotu šokoladu ir konditeriniais karoliukais.
Norėjau paklausti. Neturiu konditerinio maišelio, kaip man suformuoti pyragaičius? Gal galite patarti? Kai grįšiu iš darbo - bandysiu gaminti.
Paskutinį kartą redagavo Ligita 08 Bir 2007, 14:38, redaguota 1 kartą(us).
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Galima masę supilti į maišiuką (storesnį), prakirpti skylutę ir spaudžiant formuoti sausainiukus. Aš taip vieną kartą dariua, gana neblogai gavosi, nes irgi švirkšto neturiu.Ligita rašė:Jūsų purlapyje radau tokį receptą:
Norėjau paklausti. Neturiu konditerinio maišelio, kaip man suformuoti pyragaičius? Gal galite patarti? Kai grįšiu iš darbo - bandysiu gaminti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Ieškojau Silstai Šimtalapio, o radau
''Aguonėlė"
Tešla:
200g sviesto,
1 kaiušinis,
100 g cukraus,
300-350 g miltų.
Įdarui:
0,5 indelio kondensuoto pieno,
7-8 šaukštai aguonų,
1 stiklinė razinų,
500g varškės,
1 citrina,
2 kiaušiniai,
200 g cukraus,
2 šaukštai krakmolo,
3 obuoliai.
Papuošimui:
200 g grietinės,
2 šaukštai cukraus.
Užminkome tešlą ir 30 min. paliekame šaltai.
Varškę ir citriną sumalti mėsmale, įmušti kaiušinius, įmaišyti cukrų, krakmolą, razinas. Aguonas sumaišyti su kondnsuotu pienu.
Iš atšaldytos tešlos iškočioti 7 mm lakštą ir įkloti į sviestu pateptą kepimo skardą. Supilti varškę. Obuolius nulupti, sujaustyti skiltelėmis ir sudėti žiedu ant varškės. Puošiame aguonų ir kondensuoto pieno mišiniu. Kepame apie 45 min. Atvėsiname ie papuošiame plakta pasaldinta grietinėle.
''Aguonėlė"
Tešla:
200g sviesto,
1 kaiušinis,
100 g cukraus,
300-350 g miltų.
Įdarui:
0,5 indelio kondensuoto pieno,
7-8 šaukštai aguonų,
1 stiklinė razinų,
500g varškės,
1 citrina,
2 kiaušiniai,
200 g cukraus,
2 šaukštai krakmolo,
3 obuoliai.
Papuošimui:
200 g grietinės,
2 šaukštai cukraus.
Užminkome tešlą ir 30 min. paliekame šaltai.
Varškę ir citriną sumalti mėsmale, įmušti kaiušinius, įmaišyti cukrų, krakmolą, razinas. Aguonas sumaišyti su kondnsuotu pienu.
Iš atšaldytos tešlos iškočioti 7 mm lakštą ir įkloti į sviestu pateptą kepimo skardą. Supilti varškę. Obuolius nulupti, sujaustyti skiltelėmis ir sudėti žiedu ant varškės. Puošiame aguonų ir kondensuoto pieno mišiniu. Kepame apie 45 min. Atvėsiname ie papuošiame plakta pasaldinta grietinėle.
- Prikabinti failai
-
- HPIM0442.jpg (26.17KiB)Peržiūrėta 4966 karus(ų)
kepk sita,tikrai skanus ir paprastas,o svarbiausia lengvas ir tikras naminis pyragas varškės
Trapus plokštainis su varške
Tešlai:
1 kiaušinis
5 šaukštai cukraus
100 g sviesto
10 šaukštų miltų
sodos
Įdarui:
2 pak. varškės
3 kiaušiniai
5 šaukštai cukraus
vanilinio cukraus arba nutarkuotos citrinos žievelės.
Užminkyti tešlą. padalyti į dvi dalis, ir palikti šaltai.
Varškę ištrinti su tryniais, vanil. ir cukrumi.Baltymus išplakti atskirai, ir lengvai įmaišyti į varškę.
Vieną dalį tešlos sutarkuoti į blėtą burokine tarka, sudėti varškę, ir užtarkuoti kitą dalį.
Trapus plokštainis su varške
Tešlai:
1 kiaušinis
5 šaukštai cukraus
100 g sviesto
10 šaukštų miltų
sodos
Įdarui:
2 pak. varškės
3 kiaušiniai
5 šaukštai cukraus
vanilinio cukraus arba nutarkuotos citrinos žievelės.
Užminkyti tešlą. padalyti į dvi dalis, ir palikti šaltai.
Varškę ištrinti su tryniais, vanil. ir cukrumi.Baltymus išplakti atskirai, ir lengvai įmaišyti į varškę.
Vieną dalį tešlos sutarkuoti į blėtą burokine tarka, sudėti varškę, ir užtarkuoti kitą dalį.
Bandysiu vakare daryti, reikia kažkur varškę sunaudoti.tutsi rašė:kepk sita,tikrai skanus ir paprastas,o svarbiausia lengvas ir tikras naminis pyragas varškės
Trapus plokštainis su varške
Tešlai:
1 kiaušinis
5 šaukštai cukraus
100 g sviesto
10 šaukštų miltų
sodos
Įdarui:
2 pak. varškės
3 kiaušiniai
5 šaukštai cukraus
vanilinio cukraus arba nutarkuotos citrinos žievelės.
Užminkyti tešlą. padalyti į dvi dalis, ir palikti šaltai.
Varškę ištrinti su tryniais, vanil. ir cukrumi.Baltymus išplakti atskirai, ir lengvai įmaišyti į varškę.
Vieną dalį tešlos sutarkuoti į blėtą burokine tarka, sudėti varškę, ir užtarkuoti kitą dalį.