kaip as tau pavydziu!!!Ramunė rašė:Gamybos stadijojtutsi rašė:nu velnio bobos,kur nauji pyragai
Varškės pyragai
Moderatorius:Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
na man tikrai mazokas buvo, greitai susivalge jei jau kepti - tai kepti didesniRamunė rašė:Mano pyragėliai jau orkaitėj
Bet... Hazel sakė, kad mažas gaunasi, tai kaaaai paaaadvigubinau, vėl teko skardelės ieškoti pas draugę Gerai, kad jau grįžusi buvo.
Oi, kiek visko man dar trūksta šioje srityje
laukiam nesulaukiam nuotrauku
VARŠKĖS PYRAGAS
1kg varškės, 120g sviesto, 6kiaušiniai, šaukštas cukraus, pusė šaukštelio bulvių krakmolo, šaukštas džiūvėsėlių, truputis razinų, kepimo miltelių ir miltų(neparašyta kiek )
Su cukrumi išsukti kiaušinių tryniai sudedami į gerai su sviestu ištrintą varškę. Masė išmaišoma, suberiamas krakmolas, miltai su kepimo milteliais, razinos ir išplakti kiaušinių baltymai. Masė sukrečiama į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą ir kepama karštoje orkaitėje.
1kg varškės, 120g sviesto, 6kiaušiniai, šaukštas cukraus, pusė šaukštelio bulvių krakmolo, šaukštas džiūvėsėlių, truputis razinų, kepimo miltelių ir miltų(neparašyta kiek )
Su cukrumi išsukti kiaušinių tryniai sudedami į gerai su sviestu ištrintą varškę. Masė išmaišoma, suberiamas krakmolas, miltai su kepimo milteliais, razinos ir išplakti kiaušinių baltymai. Masė sukrečiama į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą ir kepama karštoje orkaitėje.
Varškės slėgtainis
1 kg riebios varškės, stiklinė grietinėlės, 5 kiaušinių tryniai, 200g sviesto, 300g cukraus, 100g riešutų, 100g razinų, truputis vanilės.
Išsukti su cukrumi kiaušinių tryniai sumaišomi su grietinėle ir ant garų plakami kol sutirštėja. Paskui nukeliami nuo garų, į juos sudedamas sviestas, sukrečiama ištrinta varškė, suberiami riešutai, razinos, viskas sumaišoma. Masė sukrečiama į formą, paslėgiama ir atšaldoma. Tiekiama papuošus konservuotais vaisiais.
1 kg riebios varškės, stiklinė grietinėlės, 5 kiaušinių tryniai, 200g sviesto, 300g cukraus, 100g riešutų, 100g razinų, truputis vanilės.
Išsukti su cukrumi kiaušinių tryniai sumaišomi su grietinėle ir ant garų plakami kol sutirštėja. Paskui nukeliami nuo garų, į juos sudedamas sviestas, sukrečiama ištrinta varškė, suberiami riešutai, razinos, viskas sumaišoma. Masė sukrečiama į formą, paslėgiama ir atšaldoma. Tiekiama papuošus konservuotais vaisiais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pyragas su varške
Tešlai :
500 g miltų,
200 g margarino,
100 g cukraus,
8 tryniai,
0,5 l pieno,
20 g druskos,
50 g mielių,
vanilinio cukraus.
Įdarui:
250 g varškės,
2 tryniai,
cukraus ir van. cukraus pagal skonį,
1 šaukštas miltų.
trynys pyrago aptepimui.
Užminkyti mielinę tešlą.Leisti pakilti 2 kartus.
Įdarui varškę, cukrų, trynius ir miltus gerai išsukti.Ant pakilusios tešlos ( dalį atidedame papuošimui) iškočiojame storą blyną, vidurį išplojame ir sudedame įdarą. Šonus užlankstome, puošiame , aptepame tryniu. Kepame apie 1 - 1,30 val.
Tešlai :
500 g miltų,
200 g margarino,
100 g cukraus,
8 tryniai,
0,5 l pieno,
20 g druskos,
50 g mielių,
vanilinio cukraus.
Įdarui:
250 g varškės,
2 tryniai,
cukraus ir van. cukraus pagal skonį,
1 šaukštas miltų.
trynys pyrago aptepimui.
Užminkyti mielinę tešlą.Leisti pakilti 2 kartus.
Įdarui varškę, cukrų, trynius ir miltus gerai išsukti.Ant pakilusios tešlos ( dalį atidedame papuošimui) iškočiojame storą blyną, vidurį išplojame ir sudedame įdarą. Šonus užlankstome, puošiame , aptepame tryniu. Kepame apie 1 - 1,30 val.
- Prikabinti failai
-
- HPIM0309.jpg (47.13KiB)Peržiūrėta 5252 karus(ų)
KOKOSINIS VARŠKĖS PYRAGAS SU AVIETĖMIS
TEŠLA: 250 g sviesto, 0,5 stiklinės cukraus,2,5 stiklinės miltų, žiupsnelis druskos, 1 šaukštelis kepimo miltelių,1 šaukštelis vanilinio cukraus,1 stiklinė kokoso drožlių.
ĮDARAS: 1kg varškės, 250g grietinės, 4 kiaušiniai, 1 stiklinė cukraus, 1 šaukštelis vanilinio cukraus, 400 g aviečių.
Sumaišyti miltus , druską, kepimo miltelius,vanilinį cukrų ir kokoso drožles.Įminkyti ten sviestą bei cukrų ir išmaišyti kad pasidarytų trupininga tešla. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Sumaišyti varškę,grietinę su cukrumi ir van. cukrumi išplaktus kiaušinius. Ištrupinti tris ketvirtąsias tešlos ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Supilti varškės masę.Apdėti avietėmis. Ištrupinti likusią tešlą. Kepti apie 30-40 minučių. Pjaustyti ataušintą.
TEŠLA: 250 g sviesto, 0,5 stiklinės cukraus,2,5 stiklinės miltų, žiupsnelis druskos, 1 šaukštelis kepimo miltelių,1 šaukštelis vanilinio cukraus,1 stiklinė kokoso drožlių.
ĮDARAS: 1kg varškės, 250g grietinės, 4 kiaušiniai, 1 stiklinė cukraus, 1 šaukštelis vanilinio cukraus, 400 g aviečių.
Sumaišyti miltus , druską, kepimo miltelius,vanilinį cukrų ir kokoso drožles.Įminkyti ten sviestą bei cukrų ir išmaišyti kad pasidarytų trupininga tešla. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Sumaišyti varškę,grietinę su cukrumi ir van. cukrumi išplaktus kiaušinius. Ištrupinti tris ketvirtąsias tešlos ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Supilti varškės masę.Apdėti avietėmis. Ištrupinti likusią tešlą. Kepti apie 30-40 minučių. Pjaustyti ataušintą.
Varskes pyragas
Pagrindas:
100 g sviesto
100 g cukraus
1 kiausinis
200 g miltu
1 saukstelis kepimo milteliu.
Įdaras:
800 g liesos varskes
2 kiausiniai
200 g cukraus
3-4 saukstai aliejaus
2 pakeliai pudingo (vanilinio, avietinio ar kt., tik sokoladinis nelabai tinka, bet cia skonio reikalas)
0,5 l pieno.
Pirmiausia pasidarom pagrinda. Istirpinam sviesta, sumaisom su cukrumi, kiausniu, miltais ir kepimo milteliais ir padedame saltai. Tesla turi gautis tokia, kad butu galima islipdyti forma, t.y. nelabai kieta.
Kol tesla sala, pasidarome idara. Istriname kiausinius su cukrumi ir aliejumi, sudedame varske ir gerai ismaisome. Kitame inde sumaisome piena su pudingu ir abi mases gerai sumaisome. Neissigaskite, kad mase gausis gana skysta (mazdaug kaip kefyras).
Pasiimame atsidarancia forma, ja islipdome pagrindo tesla taip, kad krastuose butu apie 2 cm, tam kad neisbegtu idaro mase. Supilame idara ir dedame i 175 laipsniu orkaite. Kepame mazdaug valanda.
Pagrindas:
100 g sviesto
100 g cukraus
1 kiausinis
200 g miltu
1 saukstelis kepimo milteliu.
Įdaras:
800 g liesos varskes
2 kiausiniai
200 g cukraus
3-4 saukstai aliejaus
2 pakeliai pudingo (vanilinio, avietinio ar kt., tik sokoladinis nelabai tinka, bet cia skonio reikalas)
0,5 l pieno.
Pirmiausia pasidarom pagrinda. Istirpinam sviesta, sumaisom su cukrumi, kiausniu, miltais ir kepimo milteliais ir padedame saltai. Tesla turi gautis tokia, kad butu galima islipdyti forma, t.y. nelabai kieta.
Kol tesla sala, pasidarome idara. Istriname kiausinius su cukrumi ir aliejumi, sudedame varske ir gerai ismaisome. Kitame inde sumaisome piena su pudingu ir abi mases gerai sumaisome. Neissigaskite, kad mase gausis gana skysta (mazdaug kaip kefyras).
Pasiimame atsidarancia forma, ja islipdome pagrindo tesla taip, kad krastuose butu apie 2 cm, tam kad neisbegtu idaro mase. Supilame idara ir dedame i 175 laipsniu orkaite. Kepame mazdaug valanda.
Margas dziovintu vaisiu pyragas
6 kiausiniai
0,5 stiklines miltu
0,5 stiklines krakmolo
1 stikline cukraus
1 stikline razinu
1 stikline dziovintu pjaustytu kriausiu (arba dziovintu pjaustytu abrikosu)
1 stikline dziovintu supjaustytu slyvu
po truputi lazdyno riesutu, migdolu
cinamono
Trynius atskiriame nuo baltymo ir istriname su cukrumi iki baltumo, imaisome krakmola, miltus, dziovintus vaisius, susmulkintus riesutus, isplaktus su mikseriu baltymus (iki standziu putu).Tesla atsargai ismaisome.
Skarda gerai istepame riebalais, pilame tesla ir iskepame orkaiteje.
6 kiausiniai
0,5 stiklines miltu
0,5 stiklines krakmolo
1 stikline cukraus
1 stikline razinu
1 stikline dziovintu pjaustytu kriausiu (arba dziovintu pjaustytu abrikosu)
1 stikline dziovintu supjaustytu slyvu
po truputi lazdyno riesutu, migdolu
cinamono
Trynius atskiriame nuo baltymo ir istriname su cukrumi iki baltumo, imaisome krakmola, miltus, dziovintus vaisius, susmulkintus riesutus, isplaktus su mikseriu baltymus (iki standziu putu).Tesla atsargai ismaisome.
Skarda gerai istepame riebalais, pilame tesla ir iskepame orkaiteje.
Citrininis varškės pyragas
220g Philadelphia ar panašaus tepamo sūrio
90g cukraus
2 kiaušinių
3 kiaušinių trynių
2 citrinų tarkuotos žievelės
100ml citrinos sulčių
200ml riebios grietinėlės
100 gramų sausainių
50g sviesto
100g šaldytų ar šviežių aviečių
cukraus pagal skonį
citrinos sulčių pagal skonį
Virtuviniu kombainu sumalkite sausainius (jei neturite kombaino, sudėkite sausainius į indą ir sutrinkite kočėlu). Mikrobanginėje krosnelėje ištirpinkite sviestą ir supilkite į sumaltus sausainius, gerai išmaišykite. Suberkite sausainių mišinį į formą, kurioje kepsite pyragą ir gerai supresuokite pirštais, kad neliktų jokių plyšių – turėtų susidaryti 3-5mm storio pagrindas. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Sudėkite sūrį ir cukrų į indą ir gerai išsukite. Per kelis kartus supilkite kiaušinius ir trynius, kiekvieną kartą įpylus kiaušinių maišykite, kol susidarys vientisa masė.
Sudėkite tarkuotą citrinų žievelę, supilkite citrinų sultis bei grietinėlę ir gerai išmaišykite.
Įkaitinkite orkaitę iki 140° C. Supilkite sūrio mišinį į kepimo formą ir kepkite 45-60 min., kol pyragas krestelėjus virpės lyg želė. Ištraukite pyragą iš orkaitės, atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą bent jau 3 valandoms.
Paruoškite aviečių padažą: sumalkite avietes virtuviniu kombainu ar plaktuvu, pagal skonį pasaldinkite cukrumi ir įspauskite citrinos sulčių. Perkoškite avietes per smulkų sietelį, kad neliktų sėklyčių, jei neturite plaktuvo tiesiog pertrinkite per sietelį.
220g Philadelphia ar panašaus tepamo sūrio
90g cukraus
2 kiaušinių
3 kiaušinių trynių
2 citrinų tarkuotos žievelės
100ml citrinos sulčių
200ml riebios grietinėlės
100 gramų sausainių
50g sviesto
100g šaldytų ar šviežių aviečių
cukraus pagal skonį
citrinos sulčių pagal skonį
Virtuviniu kombainu sumalkite sausainius (jei neturite kombaino, sudėkite sausainius į indą ir sutrinkite kočėlu). Mikrobanginėje krosnelėje ištirpinkite sviestą ir supilkite į sumaltus sausainius, gerai išmaišykite. Suberkite sausainių mišinį į formą, kurioje kepsite pyragą ir gerai supresuokite pirštais, kad neliktų jokių plyšių – turėtų susidaryti 3-5mm storio pagrindas. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Sudėkite sūrį ir cukrų į indą ir gerai išsukite. Per kelis kartus supilkite kiaušinius ir trynius, kiekvieną kartą įpylus kiaušinių maišykite, kol susidarys vientisa masė.
Sudėkite tarkuotą citrinų žievelę, supilkite citrinų sultis bei grietinėlę ir gerai išmaišykite.
Įkaitinkite orkaitę iki 140° C. Supilkite sūrio mišinį į kepimo formą ir kepkite 45-60 min., kol pyragas krestelėjus virpės lyg želė. Ištraukite pyragą iš orkaitės, atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą bent jau 3 valandoms.
Paruoškite aviečių padažą: sumalkite avietes virtuviniu kombainu ar plaktuvu, pagal skonį pasaldinkite cukrumi ir įspauskite citrinos sulčių. Perkoškite avietes per smulkų sietelį, kad neliktų sėklyčių, jei neturite plaktuvo tiesiog pertrinkite per sietelį.
Mano firminis varškės pyragas, jau daug metų darau būtent šį pyragą:
Tesla: 5 kiaušiniai, 8 šaukštai miltų, 100g džemo, 2 šaukštai sviesto arba margarino ir džiūvėsėlių formai.
Varškės masė: pusė kilogramo varškės, 150 g cukraus, 50 g sviesto, 5 kiaušiniai, 4 šaukštai krakmolo (galima apseiti ir be jo), razinų, vanilinio cukraus.
Tryniai atskiriami ir ištrinami su cukrumi, supilami miltai, vanilinis cukrus ir išmaišoma. Į tešlą sudedami iki putų išplakti baltymai, viskas išmaišoma kepama. Iškepus (tačiau dar ne iki galo) aptepama marmeladu.
Varškė ištrinama su cukrumi, dedamas sviestas, tryniai, vanil.cukrus, krakmolas, razinos ir supilami išplakti baltymai. Masė saumaišoma ir sudedama ant dar ne visai iškepusio biskvito. Vėl dedama į orkaitę ir kepama, kol visiškai iškeps.
Tesla: 5 kiaušiniai, 8 šaukštai miltų, 100g džemo, 2 šaukštai sviesto arba margarino ir džiūvėsėlių formai.
Varškės masė: pusė kilogramo varškės, 150 g cukraus, 50 g sviesto, 5 kiaušiniai, 4 šaukštai krakmolo (galima apseiti ir be jo), razinų, vanilinio cukraus.
Tryniai atskiriami ir ištrinami su cukrumi, supilami miltai, vanilinis cukrus ir išmaišoma. Į tešlą sudedami iki putų išplakti baltymai, viskas išmaišoma kepama. Iškepus (tačiau dar ne iki galo) aptepama marmeladu.
Varškė ištrinama su cukrumi, dedamas sviestas, tryniai, vanil.cukrus, krakmolas, razinos ir supilami išplakti baltymai. Masė saumaišoma ir sudedama ant dar ne visai iškepusio biskvito. Vėl dedama į orkaitę ir kepama, kol visiškai iškeps.