Varškės pyragai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius:Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2086
Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
Pliusai:0

Standartinė Hazel » 09 Bal 2007, 11:28

Ramunė rašė:
tutsi rašė:nu velnio bobos,kur nauji pyragai Paveikslėlis
Gamybos stadijoj :P
kaip as tau pavydziu!!! :oops: :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Bal 2007, 13:16

na saunuoles kepejeles Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Bal 2007, 13:19

Mano pyragėliai jau orkaitėjPaveikslėlis
Bet... Hazel sakė, kad mažas gaunasi, tai kaaaai paaaadvigubinau, vėl teko skardelės ieškoti pas draugę Paveikslėlis Gerai, kad jau grįžusi buvo.
Oi, kiek visko man dar trūksta šioje srityje Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2086
Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
Pliusai:0

Standartinė Hazel » 09 Bal 2007, 13:23

Ramunė rašė:Mano pyragėliai jau orkaitėjPaveikslėlis
Bet... Hazel sakė, kad mažas gaunasi, tai kaaaai paaaadvigubinau, vėl teko skardelės ieškoti pas draugę Paveikslėlis Gerai, kad jau grįžusi buvo.
Oi, kiek visko man dar trūksta šioje srityje Paveikslėlis
na man tikrai mazokas buvo, greitai susivalge :lol: jei jau kepti - tai kepti didesni :D
laukiam nesulaukiam nuotrauku ;)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Bal 2007, 13:32

o as sendien net ziureti i saldumynus negaliu :evil:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Bal 2007, 13:35

Pradžią galiu dėt, jau pasiruošiau. Bet gal palaukt, kol bus visos :roll:
O jį karštą pjaustyti galima :?

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2086
Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
Pliusai:0

Standartinė Hazel » 09 Bal 2007, 13:36

Ramunė rašė:Pradžią galiu dėt, jau pasiruošiau. Bet gal palaukt, kol bus visos :roll:
O jį karštą pjaustyti galima :?
as karsta suraikiau :)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Bal 2007, 12:01

kodel niekas nebeideda nauju varskes pyragu receptuku,nebezinot :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Bal 2007, 12:44

Laukiam , kol tu įmesi vieną-kitą Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Bal 2007, 13:26

kad as nauju neturiu,visi seni :merg2:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2086
Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
Pliusai:0

Standartinė Hazel » 29 Bal 2007, 09:03

tutsi rašė:kodel niekas nebeideda nauju varskes pyragu receptuku,nebezinot :roll:
Reikia man įdėti(turiu storą knygą-joje labai daug receptų) :roll: Bet taip tingisi rašyti... :roll:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2086
Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
Pliusai:0

Standartinė Hazel » 29 Bal 2007, 09:19

VARŠKĖS PYRAGAS
1kg varškės, 120g sviesto, 6kiaušiniai, šaukštas cukraus, pusė šaukštelio bulvių krakmolo, šaukštas džiūvėsėlių, truputis razinų, kepimo miltelių ir miltų(neparašyta kiek :idea: )

Su cukrumi išsukti kiaušinių tryniai sudedami į gerai su sviestu ištrintą varškę. Masė išmaišoma, suberiamas krakmolas, miltai su kepimo milteliais, razinos ir išplakti kiaušinių baltymai. Masė sukrečiama į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą ir kepama karštoje orkaitėje.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 29 Bal 2007, 15:00

:aciu1: :bis:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2086
Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
Pliusai:0

Standartinė Hazel » 29 Bal 2007, 22:13

Varškės slėgtainis
1 kg riebios varškės, stiklinė grietinėlės, 5 kiaušinių tryniai, 200g sviesto, 300g cukraus, 100g riešutų, 100g razinų, truputis vanilės.

Išsukti su cukrumi kiaušinių tryniai sumaišomi su grietinėle ir ant garų plakami kol sutirštėja. Paskui nukeliami nuo garų, į juos sudedamas sviestas, sukrečiama ištrinta varškė, suberiami riešutai, razinos, viskas sumaišoma. Masė sukrečiama į formą, paslėgiama ir atšaldoma. Tiekiama papuošus konservuotais vaisiais.

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2086
Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
Pliusai:0

Standartinė Hazel » 29 Bal 2007, 22:14

tutsi rašė::aciu1: :bis:
Gal ruošiesi artimiausiu metu kepti varškės pyragą? Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Geg 2007, 19:56

aha,ruosiuosi :roll:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2086
Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
Pliusai:0

Standartinė Hazel » 01 Geg 2007, 20:02

tutsi rašė:aha,ruosiuosi :roll:
kaip aš tau pavydžiu... Paveikslėlis aš irgi labai norėčiau išsikepti. bet jau esu susiplanavusi ką gaminsiu ateinančią savaitę Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Geg 2007, 20:09

as kai kepu tai kasdien,kai nekepu tai menesi :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Geg 2007, 16:41

Pyragas su varške

Tešlai :

500 g miltų,
200 g margarino,
100 g cukraus,
8 tryniai,
0,5 l pieno,
20 g druskos,
50 g mielių,
vanilinio cukraus.

Įdarui:

250 g varškės,
2 tryniai,
cukraus ir van. cukraus pagal skonį,
1 šaukštas miltų.

trynys pyrago aptepimui.

Užminkyti mielinę tešlą.Leisti pakilti 2 kartus.
Įdarui varškę, cukrų, trynius ir miltus gerai išsukti.Ant pakilusios tešlos ( dalį atidedame papuošimui) iškočiojame storą blyną, vidurį išplojame ir sudedame įdarą. Šonus užlankstome, puošiame , aptepame tryniu. Kepame apie 1 - 1,30 val.
Prikabinti failai
HPIM0309.jpg
HPIM0309.jpg (47.13KiB)Peržiūrėta 5252 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Geg 2007, 17:09

kaip fainaaaa PaveikslėlisPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Geg 2007, 17:19

Mane irgi sužavėjo, bet čia jau reikia aso, o ne profano Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Geg 2007, 17:23

Ramunė rašė:Mane irgi sužavėjo, bet čia jau reikia aso, o ne profano Paveikslėlis
jokio cia aso nereikia Paveikslėlis gal ne visai taip,bet panasiai ir as padaryciau Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Geg 2007, 17:26

Tai kaip tave su tookiu kepimo stažu dar pavadinti, jei ne asu? :shock:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Geg 2007, 17:31

as megejas Paveikslėlis

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2805
Užsiregistravo:17 Sau 2007, 12:51
Pliusai:389

Standartinė janrri » 09 Geg 2007, 11:10

KOKOSINIS VARŠKĖS PYRAGAS SU AVIETĖMIS

TEŠLA: 250 g sviesto, 0,5 stiklinės cukraus,2,5 stiklinės miltų, žiupsnelis druskos, 1 šaukštelis kepimo miltelių,1 šaukštelis vanilinio cukraus,1 stiklinė kokoso drožlių.
ĮDARAS: 1kg varškės, 250g grietinės, 4 kiaušiniai, 1 stiklinė cukraus, 1 šaukštelis vanilinio cukraus, 400 g aviečių.

Sumaišyti miltus , druską, kepimo miltelius,vanilinį cukrų ir kokoso drožles.Įminkyti ten sviestą bei cukrų ir išmaišyti kad pasidarytų trupininga tešla. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Sumaišyti varškę,grietinę su cukrumi ir van. cukrumi išplaktus kiaušinius. Ištrupinti tris ketvirtąsias tešlos ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Supilti varškės masę.Apdėti avietėmis. Ištrupinti likusią tešlą. Kepti apie 30-40 minučių. Pjaustyti ataušintą.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Geg 2007, 11:34

idomus recepciukas 041

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Geg 2007, 14:45

Varskes pyragas
Pagrindas:
100 g sviesto
100 g cukraus
1 kiausinis
200 g miltu
1 saukstelis kepimo milteliu.

Įdaras:
800 g liesos varskes
2 kiausiniai
200 g cukraus
3-4 saukstai aliejaus
2 pakeliai pudingo (vanilinio, avietinio ar kt., tik sokoladinis nelabai tinka, bet cia skonio reikalas)
0,5 l pieno.

Pirmiausia pasidarom pagrinda. Istirpinam sviesta, sumaisom su cukrumi, kiausniu, miltais ir kepimo milteliais ir padedame saltai. Tesla turi gautis tokia, kad butu galima islipdyti forma, t.y. nelabai kieta.
Kol tesla sala, pasidarome idara. Istriname kiausinius su cukrumi ir aliejumi, sudedame varske ir gerai ismaisome. Kitame inde sumaisome piena su pudingu ir abi mases gerai sumaisome. Neissigaskite, kad mase gausis gana skysta (mazdaug kaip kefyras).
Pasiimame atsidarancia forma, ja islipdome pagrindo tesla taip, kad krastuose butu apie 2 cm, tam kad neisbegtu idaro mase. Supilame idara ir dedame i 175 laipsniu orkaite. Kepame mazdaug valanda.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Geg 2007, 14:48

Margas dziovintu vaisiu pyragas

6 kiausiniai
0,5 stiklines miltu
0,5 stiklines krakmolo
1 stikline cukraus
1 stikline razinu
1 stikline dziovintu pjaustytu kriausiu (arba dziovintu pjaustytu abrikosu)
1 stikline dziovintu supjaustytu slyvu
po truputi lazdyno riesutu, migdolu
cinamono

Trynius atskiriame nuo baltymo ir istriname su cukrumi iki baltumo, imaisome krakmola, miltus, dziovintus vaisius, susmulkintus riesutus, isplaktus su mikseriu baltymus (iki standziu putu).Tesla atsargai ismaisome.
Skarda gerai istepame riebalais, pilame tesla ir iskepame orkaiteje.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Geg 2007, 09:27

Citrininis varškės pyragas

220g Philadelphia ar panašaus tepamo sūrio
90g cukraus
2 kiaušinių
3 kiaušinių trynių
2 citrinų tarkuotos žievelės
100ml citrinos sulčių
200ml riebios grietinėlės
100 gramų sausainių
50g sviesto
100g šaldytų ar šviežių aviečių
cukraus pagal skonį
citrinos sulčių pagal skonį

Virtuviniu kombainu sumalkite sausainius (jei neturite kombaino, sudėkite sausainius į indą ir sutrinkite kočėlu). Mikrobanginėje krosnelėje ištirpinkite sviestą ir supilkite į sumaltus sausainius, gerai išmaišykite. Suberkite sausainių mišinį į formą, kurioje kepsite pyragą ir gerai supresuokite pirštais, kad neliktų jokių plyšių – turėtų susidaryti 3-5mm storio pagrindas. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Sudėkite sūrį ir cukrų į indą ir gerai išsukite. Per kelis kartus supilkite kiaušinius ir trynius, kiekvieną kartą įpylus kiaušinių maišykite, kol susidarys vientisa masė.
Sudėkite tarkuotą citrinų žievelę, supilkite citrinų sultis bei grietinėlę ir gerai išmaišykite.
Įkaitinkite orkaitę iki 140° C. Supilkite sūrio mišinį į kepimo formą ir kepkite 45-60 min., kol pyragas krestelėjus virpės lyg želė. Ištraukite pyragą iš orkaitės, atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą bent jau 3 valandoms.
Paruoškite aviečių padažą: sumalkite avietes virtuviniu kombainu ar plaktuvu, pagal skonį pasaldinkite cukrumi ir įspauskite citrinos sulčių. Perkoškite avietes per smulkų sietelį, kad neliktų sėklyčių, jei neturite plaktuvo tiesiog pertrinkite per sietelį.

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai:555
Užsiregistravo:19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 19 Geg 2007, 18:03

Mano firminis varškės pyragas, jau daug metų darau būtent šį pyragą:
Tesla: 5 kiaušiniai, 8 šaukštai miltų, 100g džemo, 2 šaukštai sviesto arba margarino ir džiūvėsėlių formai.
Varškės masė: pusė kilogramo varškės, 150 g cukraus, 50 g sviesto, 5 kiaušiniai, 4 šaukštai krakmolo (galima apseiti ir be jo), razinų, vanilinio cukraus.
Tryniai atskiriami ir ištrinami su cukrumi, supilami miltai, vanilinis cukrus ir išmaišoma. Į tešlą sudedami iki putų išplakti baltymai, viskas išmaišoma kepama. Iškepus (tačiau dar ne iki galo) aptepama marmeladu.
Varškė ištrinama su cukrumi, dedamas sviestas, tryniai, vanil.cukrus, krakmolas, razinos ir supilami išplakti baltymai. Masė saumaišoma ir sudedama ant dar ne visai iškepusio biskvito. Vėl dedama į orkaitę ir kepama, kol visiškai iškeps. :wink:

Skelbti atsakymą