Standartinė
daida » 11 Rgp 2016, 13:36
Tradicinis senovinis žolinių patiekalas -
Keptas viščiukas su čiobreliais ir obuoliais
1 viščiukas
Marinatui:
100 g druskos,
80 g cukraus,
25 g čiobrelių,
3 l vandens.
Vidui prikimšti:
2 obuoliai,
1 saliero stiebelis,
Čiobrelių šakelių,
Druskos, pipirų.
Užkaiskite puodą su vandeniu, suberkite druską ir cukrų. Kai užvirs sudėkite čiobrelius ir nuimkite nuo ugnies. Atvėsinkite. Į šaltą marinatą įdėkite viščiuką ir šaltai laikykite 5 val. Vištą nusausinkite.
O buolius supjaustykite ketvirtadaliais. Saliero kotą supjaustykite smulkiai. Viščiuko vidų dar truputi patrinkitedruska ir pipirais. Vidų prikimškite obuoliais, salieru ir čiobrelio šakelėmis. Ant viršaus truputi pabarstykite druska, pipiraisir čiobrelių lapeliais.
Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 210o C 20 min. po to viščiuką apverskite, sumažinkite temperatūrą iki 180o C ir dar kepkite 30-40 min. kol iškeps.
- Prikabinti failai
-
![DSC_4542m.jpg](./download/file.php?id=28080&sid=5324844c49e771152ab9d11cb8932eab)
- DSC_4542m.jpg (155.79KiB)Peržiūrėta 7300 karus(ų)