VIRŠKINIMO IR VIDAUS LIGOS
Parašytas: 26 Geg 2011, 09:01
Gastritas
Dėmesio! Sergant gastritu, beveik visi antpilai vartojami vienodai: po ½ stiklinės 3 kartus per dieną, 20-30 min. prieš valgį.
1. Esant stipriam sekrecijos nepakankamumui: Po 10g. pipirmėtės, jonažolės, šalavijo, pupalaiškio žolės, ramunėlių ir medetkų žiedų, kiaulpienių bei ajerų šaknų ir 20g. gysločių lapų;
2. Po lygiai ajerų šakniastiebių, pupalaiškio bei pelyno žolės ir apelsino žievelių;
3. 30 g. ramunėlių žiedų, 40 g. gysločių lapų, 20 g. kraujažolės žolės ir 15 g. ženšenio šaknų.
Kai sergant gastritu pasireiškia neinfekcinis viduriavimas:
1. Antpilus gaminti įprastu būdu ir vartoti po ½-1 stiklinę 2 kartus per dieną po pietų ir prieš miegą. Po 20g. pelyno žolės ir miškinės sidabražolės šakniastiebių ir po 30g. dirvinio asiūklio, bei kraujažolės žolės.
2. Po lygiai ramunėlių žiedų, kraujažolės, pelyno, bei šalavijo žolės.
3. Po lygiai pankolio vaisių, ajero šakniastiebių, valerijono šaknų, pipirmėtės žolės ir ramunėlių žiedų.
1. Kai gastritas nesutrikdo sekrecijos, rekomenduotini tokie mišiniai: Po lygiai ramunėlių ir medetkos žiedų, gysločių lapų ir kraujažolės bei lakišiaus žolės.
2. Po 10g. ajerų šakniastiebių, pupalaiškio bei širdažolės žolės, kmynų bei anyžių sėklų ir ramunėlių žiedų, 15g. pipirmėtės žolės, 20g. kraujažolės ir 95g. valerijonų šaknų ir šakniastiebių.
1. Kai sergant gastritu kamuoja skausmas ir rėmuo: Rytą, nieko nevalgius, suvalgyti 1 arbatinį šaukštelį su kaupu tik išimto iš šaldytuvo sviesto. Kai jį nurysite, imti į burną tiek pat medaus. Po 40 min. papusryčiauti. Vakare, praėjus lygiai 3 valandom po lengvo paskutinio maitinimosi, praryti 1 arbatinį šaukštelį šaltalankių aliejaus ir eiti miegoti. Gydytis 35-45 dienas.
2. Po 20g. gysločių lapų, jonažolės bei katpėdės žolės, po 10g. širdažolės bei takažolės ir po 5g. kraujažolės bei pipirmėtės žolės, kmynų sėklų ir ajerų šakniastiebių.
3. Po 15g. liepžiedžių, linų sėmenų, rudmenės šaknų, ajerų šakniastiebių, po 20g. pipirmėtės žolės ir pankolio vaisių.
4. Po lygiai piliarožės bei rudmenės šaknų ir pankolio vaisių.
1. ValerijonasKai dėl gastrito užkietėja viduriai ir graužia rėmuo: Po lygiai jonažolės, pupalaiškio ir britkrėslės žolės, valerijono šaknų bei šakniastiebių ir ajerų šakniastiebių.
1. Kai dažnai kartojasi gastritas arba norint jo išvengti: Dažnai valgyti avižų bei grikių košes, kurios aprūpina organizmą svarbiais vitaminais ir saugo skrandžio gleivinę.
2. Valgyti uogas, kuriose gausu vitaminų – erškėtuoges, šermukšnius, žemuoges, juoduosius serbentus.
3. Rytais gerti morkų, kopūstų, greipfrutų, spanguolių, juodųjų serbentų sultis (gerti ne mišinį, bet vieną sulčių rušį, pvz. 1 dieną morkų sultis, kitą- kopūstų ir t.t.).
4. Prieš naktį gerti įvairias sultis, įpylus į jas šaukštą alavijo sulčių.
Dėmesio! Sergant gastritu, beveik visi antpilai vartojami vienodai: po ½ stiklinės 3 kartus per dieną, 20-30 min. prieš valgį.
1. Esant stipriam sekrecijos nepakankamumui: Po 10g. pipirmėtės, jonažolės, šalavijo, pupalaiškio žolės, ramunėlių ir medetkų žiedų, kiaulpienių bei ajerų šaknų ir 20g. gysločių lapų;
2. Po lygiai ajerų šakniastiebių, pupalaiškio bei pelyno žolės ir apelsino žievelių;
3. 30 g. ramunėlių žiedų, 40 g. gysločių lapų, 20 g. kraujažolės žolės ir 15 g. ženšenio šaknų.
Kai sergant gastritu pasireiškia neinfekcinis viduriavimas:
1. Antpilus gaminti įprastu būdu ir vartoti po ½-1 stiklinę 2 kartus per dieną po pietų ir prieš miegą. Po 20g. pelyno žolės ir miškinės sidabražolės šakniastiebių ir po 30g. dirvinio asiūklio, bei kraujažolės žolės.
2. Po lygiai ramunėlių žiedų, kraujažolės, pelyno, bei šalavijo žolės.
3. Po lygiai pankolio vaisių, ajero šakniastiebių, valerijono šaknų, pipirmėtės žolės ir ramunėlių žiedų.
1. Kai gastritas nesutrikdo sekrecijos, rekomenduotini tokie mišiniai: Po lygiai ramunėlių ir medetkos žiedų, gysločių lapų ir kraujažolės bei lakišiaus žolės.
2. Po 10g. ajerų šakniastiebių, pupalaiškio bei širdažolės žolės, kmynų bei anyžių sėklų ir ramunėlių žiedų, 15g. pipirmėtės žolės, 20g. kraujažolės ir 95g. valerijonų šaknų ir šakniastiebių.
1. Kai sergant gastritu kamuoja skausmas ir rėmuo: Rytą, nieko nevalgius, suvalgyti 1 arbatinį šaukštelį su kaupu tik išimto iš šaldytuvo sviesto. Kai jį nurysite, imti į burną tiek pat medaus. Po 40 min. papusryčiauti. Vakare, praėjus lygiai 3 valandom po lengvo paskutinio maitinimosi, praryti 1 arbatinį šaukštelį šaltalankių aliejaus ir eiti miegoti. Gydytis 35-45 dienas.
2. Po 20g. gysločių lapų, jonažolės bei katpėdės žolės, po 10g. širdažolės bei takažolės ir po 5g. kraujažolės bei pipirmėtės žolės, kmynų sėklų ir ajerų šakniastiebių.
3. Po 15g. liepžiedžių, linų sėmenų, rudmenės šaknų, ajerų šakniastiebių, po 20g. pipirmėtės žolės ir pankolio vaisių.
4. Po lygiai piliarožės bei rudmenės šaknų ir pankolio vaisių.
1. ValerijonasKai dėl gastrito užkietėja viduriai ir graužia rėmuo: Po lygiai jonažolės, pupalaiškio ir britkrėslės žolės, valerijono šaknų bei šakniastiebių ir ajerų šakniastiebių.
1. Kai dažnai kartojasi gastritas arba norint jo išvengti: Dažnai valgyti avižų bei grikių košes, kurios aprūpina organizmą svarbiais vitaminais ir saugo skrandžio gleivinę.
2. Valgyti uogas, kuriose gausu vitaminų – erškėtuoges, šermukšnius, žemuoges, juoduosius serbentus.
3. Rytais gerti morkų, kopūstų, greipfrutų, spanguolių, juodųjų serbentų sultis (gerti ne mišinį, bet vieną sulčių rušį, pvz. 1 dieną morkų sultis, kitą- kopūstų ir t.t.).
4. Prieš naktį gerti įvairias sultis, įpylus į jas šaukštą alavijo sulčių.