Puslapis 11

Parašytas: 06 Gru 2006, 14:50
Eli
Kad paruošti gerą karštą šokoladą reikia kokybiškų kakavos miltelių. :!: Na aš nedarau niekam reklamos, bet normalius kakavos miltelius radau tik Alvo pakelyje. Anksčiau dar būdavo vokiška popierinėje kvadratinėje dėžutėje, neatmenu pavadinimo, bet labai gera.
Gal kas norėtų pasidalinti nuomone apie kakavos miltelius, kokią perkate Jūs :?: Nes kitose tai tiek lieka drumzlių, o šokolado - nė skonio , nė kvapo 078

Parašytas: 06 Gru 2006, 16:39
Andron
Perkeliau Jūsų pranešimą prie Atsiliepimų apie pirkinius, nes labiau atitinka skyriaus tematikai.

Jeigu norite pagirti kokį nors produktą, mielai prašom.

Parašytas: 07 Gru 2006, 00:50
daida
Anksčiau Hyper Rimi parduotuvėjė buvo nusipirkti specialių kakavos miltelių karųtam šokoladui gaminti. 300 g kainavo apie 20 Lt tai taip ir nenusipirkau paragauti, o dabar jau tokios kakavos nusipirkti nematau :(

Kakava yra pagrindinis produktas šokolado gamybai. Šios pupelės specialia mašina sugrūdamos ir gauti milteliai yra 50-70 mikronų dydžio (1 mikronas yra viena tūkstantoji milimetro dalis), gaunama tiršta masė. Tačiau tam, kad šokoladas būtų švelnus kakavos milteliai turi būti dar smulkesni ir gerai tarpusavyje išmaišyti. Gauta šokolado masė dedama į specialų įrengimą, kurio viduje yra granito girnos dar labiau smulkinančios šokolado žaliavą. Tada šokoladas įgauna švelnią, aksominę tekstūrą.
Tai gi jei jums ruošiant kakavą liko nuosedu tai yra kuo tikriausia kakava, o jei nuosedu nėra tai ir kakava netikra :wink: