Puslapis 35

Parašytas: 28 Gru 2006, 14:28
daida
Po švenčių Hiper Rimi baigėsi kondensuotas pienas :shock: Vakar jo ten nė kvapo nebuvo, tai brangusis į Maxima keliavo, tai mažą indelį tokį aplamdyta paskutinį paemė :)

Parašytas: 28 Gru 2006, 14:34
Andron
daida rašė:Po švenčių Hiper Rimi baigėsi kondensuotas pienas :shock: Vakar jo ten nė kvapo nebuvo, tai brangusis į Maxima keliavo, tai mažą indelį tokį aplamdyta paskutinį paemė :)
Ir pačiam vos šonus neaplamdė, kaip tam indeliui :lol:

Parašytas: 28 Gru 2006, 16:47
Ramunė
Tai tikriausiai tarpušvenčiu vadinama : daug žmonių, visi kažko ieško ir nieko aplinkui nemato :evil: Paskutiniu metu mes su vyru vis stengiamės vakarop į parduotuves važiuoti, taip garantuočiau dėl savos sveikatos :wink:

Parašytas: 11 Sau 2007, 20:07
Andron
Pusryčiams pirkome varškę "Soti Plombyro skonio".
Šiek tiek kieistas varškės skonis, bet patiko :luks:
Rekomenduoju paragauti.

Parašytas: 26 Sau 2007, 14:55
Eli
Ramunė rašė:
Lilina rašė:O kaip darosi kefyras? Gal žinot? Čia gi ne šiaip suraugintas pienas. Bet man jis skanesnis už rūgpienį. Bet kažkaip visalaiką kyla klausymas kaip gi jis gaminamas. Ko ten prideda, kad jis kitoks nei rūgpienis?
Kefyrui rauginti naudojamos specialios gerosios bakterijos. :roll:
Kažkada ,gerais laikais , esu baigusi pieno produktų technologiją, todėl galiu jums pasakyti :
1. Kefyras gaminamas į pasterizuotą pieną pridėjus (tam tikra proporcija) kefyro grybelio raugo, kurį sudaro: pieno rūgšties bakterijos, pieno mielės ir polisacharidai. Dėl šios priežasties kefyro skonis yra aštresnis nei rūgpienio :shock: .
2. Rūgpienis gaminamas dadedant i pieną tik: pieno rūgšties bakterijų raugo, todėl jis yra maloniai rūgštaus skonio. (jeigu jums pasisekė nusipirkti neišėjusio iš galiojimo laiko, nes tos bakterijos yra gyvos, ir jos dauginasi.... Aš esu pakliuvusi nekartą nusipirkti prarūgusį net jogurtą, kurio galiojimo data dar 3 dienas galios). Be to rūgpienyje esančios bakterijos kovoja su patogeninėmis žarnyno bakterijomis.
3. :!: O naujos kartos jogurtauose esančios bakterijos sugeba kovoti su bakterija, kuri provokuoja skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opaligę. Bet čia turima galvoje ne tuos 1 L jogurtų pakus, o tikrą jogurtą, be jokių koncervuotų uogienių, kurios patekusios į jogurtą naikina jo geras bakterijas.

P.S. Na dar kai mes mokėmės, tai mums buvo labai nepriimtinas dalykas, kad pieną rauginti naudojama veršelių skranžių fermentas.

Parašytas: 26 Sau 2007, 15:16
daida
Kaip įdomu :P
Ačiū :aciu1:
Beje prarūgusio jogurto buvo tekę nusipirkti.
Ypač karštą vasarą tai neretai pasitaikydavo, bet gal prarūgdavo kol atnešdavom į namus :lol:

Parašytas: 26 Sau 2007, 22:23
zita
tai reiškias iiilgai ėjot jog spėjo parūgt

Parašytas: 27 Sau 2007, 21:57
Lilina
O tai parduotuvėj ragaudavot ar nepraruges??? :shock:

Parašytas: 27 Sau 2007, 22:22
Ramunė
Lilina rašė:O tai parduotuvėj ragaudavot ar nepraruges??? :shock:
:idea: idėja :luks: :laugh: Galima pasiimt pyragėlį ir beragaujant pavalgyti :wink:

Parašytas: 28 Sau 2007, 23:36
daida
Ramunė rašė:
Lilina rašė:O tai parduotuvėj ragaudavot ar nepraruges??? :shock:
:idea: idėja :luks: :laugh: Galima pasiimt pyragėlį ir beragaujant pavalgyti :wink:
O paskui pasakyti, kad buvo prarūgęs ir pyragėlis sugedęs ir už nieką nemokėti :lol:

Parašytas: 29 Sau 2007, 10:48
Lilina
O aš kai buvau studentė, tai varydavom į prekybos centrą būtent tuo laiku, kai buvo visokiausios prezentacijos. Mergaitės ten duodavo paraguti naujos rušies dešros, kavos, jogurtu, sūrio...tai pavaikštai, su protingu veidu prisiragauji ir grįžti namo, jau sotus :P

Parašytas: 29 Sau 2007, 14:54
daida
Lilina rašė:O aš kai buvau studentė, tai varydavom į prekybos centrą būtent tuo laiku, kai buvo visokiausios prezentacijos. Mergaitės ten duodavo paraguti naujos rušies dešros, kavos, jogurtu, sūrio...tai pavaikštai, su protingu veidu prisiragauji ir grįžti namo, jau sotus :P
Labai naudinga: sužinai kas naujo prekybos centre ir kartu pavalgai :lol:
Taip pat gali neiti į klubą, nes ir taip jau pasižmonėjai Paveikslėlis

Parašytas: 29 Sau 2007, 15:38
Andron
daida rašė:
Lilina rašė:O aš kai buvau studentė, tai varydavom į prekybos centrą būtent tuo laiku, kai buvo visokiausios prezentacijos. Mergaitės ten duodavo paraguti naujos rušies dešros, kavos, jogurtu, sūrio...tai pavaikštai, su protingu veidu prisiragauji ir grįžti namo, jau sotus :P
Labai naudinga: sužinai kas naujo prekybos centre ir kartu pavalgai :lol:
Taip pat gali neiti į klubą, nes ir taip jau pasižmonėjai Paveikslėlis
Aha, man vieną kartą teko lankytis latvių įmonių parodoje. Ten buvo nemažai alkoholinių gėrimų gamintojų. Apėjus visą parodą, jau į darbą grįžti visai tingėjau Paveikslėlis

Parašytas: 16 Vas 2007, 20:01
Ramunė
Andron rašė:Pusryčiams pirkome varškę "Soti Plombyro skonio".
Šiek tiek kieistas varškės skonis, bet patiko :luks:
Rekomenduoju paragauti.
Pagaliau ir mus pasiekė naujovė :lol: Tikrai skanu. Ir aš prisidedu prie rekomendacijos paragauti :wink:

Parašytas: 04 Lap 2007, 00:37
vasara
Praeitą savaitę kaip ir visada MAXIMOJE pirkau 'Saulės pienas" litrą pieno .Abu su sūnumi labai mėgstam pusryčiams baltintą kavą,tad ryte pagaminau tą kavą ,paragauju ir žiūriu į sūnų-galvojau čia man sloguojančiai taip atrodo,tačiau ne kitaip atrodė ir jam sveikam.Pasakysiu kuo vaizdingiau :lol: :lol: :lol: kvapas toks jog atrodo karvė tik ,tik koją iš to pieno iškėlė.Kiek per savo gyvenimą pirkus-to niekada nebuvo :shock: Gal dar kas pataikėt į tą "partiją" ? :!:

Parašytas: 04 Lap 2007, 11:19
Lilina
Geras :shock: O aš kažkaip pasitikėjau pieno gamintojais.
Tiesa skaičiau spaudoje nedideliame laikraštyje, kad moteriškė pieno pakleyje buvo pelę radusi. Tik bijau sumeluoti kokios ten firmos pienas buvo.

Parašytas: 05 Lap 2007, 13:15
Guci
As tik apie saldytas darzoves su pelem girdejau.. :roll:

Parašytas: 05 Lap 2007, 13:30
Tutsi
as alaus butelyje maciau pele :roll:

Parašytas: 05 Lap 2007, 13:55
Guci
Kazkaip ka tik po pietu nelabai gera pasidare :roll:

Parašytas: 05 Lap 2007, 14:17
Lilina
Tai žinai, pramoninė maisto gamyba :? Ne be reikalo tokie griežti reikalavimai technologijai ir higienai. Nes kitaip lenda peles kur reikia ir nereikia. :roll:

Parašytas: 05 Lap 2007, 14:49
Tutsi
kol dirbau mesos kombinate,niekas pirmadieniais nevogdavo nei desru,nei sasysku :P

Parašytas: 05 Lap 2007, 14:53
Lilina
O kodėl būtent pirmadieniais?

Parašytas: 05 Lap 2007, 14:54
Tutsi
todel,kad is po savaitgalio eidavo mesa su visom ziurkem :twisted:

Parašytas: 05 Lap 2007, 14:55
Lilina
:shock:
dabar gal irgi taip yra, jeigu randam, tai piene, tai dar kažkur :shock:

Parašytas: 05 Lap 2007, 14:57
Tutsi
gal dabar labiau tikrina :merg2:

Parašytas: 05 Lap 2007, 15:00
Lilina
Manau kad labiau, nes anksčiau įprasta buvo duonoje plaukų rasti arba stiklo. Arba užkepta tarakona bulkoje. Visus šitus išvardintus dalykus buvau radusi tarybiniais laikais. Dabar man dar nebuvo šiukšlių duonoje pateke.

Parašytas: 05 Lap 2007, 15:24
Tutsi
o man buvo pakliuve sveikuoliu sausainiuose stiklas,vos danties neissilauziau :evil: Nesenai...

Parašytas: 05 Lap 2007, 16:17
Lilina
Tai gal čia nauja rušis :shock: Jogai gi kramto stiklą.... ;) nebuvo ant pakelio užrašyta, "su stiklu" :P

Parašytas: 05 Lap 2007, 16:29
Tutsi
nepaziurejau :roll: bet turbut ne,nes kai paskambinau gamintojui,tai pagatavi buvo pilvu sliausti atsiprasinedami :!:

Parašytas: 05 Lap 2007, 17:13
Lilina
Aisku, kitaip dar i laikrasti parasysi ir smuks pardavimas