Dažniausiai naudojamas produktas
Į bulvių košę dedu kiaušinį, prieskonių bulvių, miltų truputį ir suminkau nekietą tokią tešlikę. Tada darau tokius beformius kukulaičius ( tiesiog imu pirštais, kiek padailinu, būna net "spygliuoti") ir dedu į įkaitintą aliejų, verdu, tik nereikia labai karštai įkaitinti aliejaus, nes labai greitai apdega. Prisiverdu jų nemažai, tinka ir su mėsa, ir su žuvimi. Ir labai gražiai atrodo, ypač šventiniam stalui
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Aš tokius verdu fritiūrinėj. Man tai ir vieni greitai valgosisilsta rašė:Į bulvių košę dedu kiaušinį, prieskonių bulvių, miltų truputį ir suminkau nekietą tokią tešlikę. Tada darau tokius beformius kukulaičius ( tiesiog imu pirštais, kiek padailinu, būna net "spygliuoti") ir dedu į įkaitintą aliejų, verdu, tik nereikia labai karštai įkaitinti aliejaus, nes labai greitai apdega. Prisiverdu jų nemažai, tinka ir su mėsa, ir su žuvimi. Ir labai gražiai atrodo, ypač šventiniam stalui
Dar iš bulvių košės, pridėjus prieskonius, kiaušinį,miltus darau švilpikus. Nežinau, kaip jie kitur vadinasi. Bet tai labai geras būdas sunaudot likusias nuo pietų bulves. Aš jas sumalu, dedu priedus, pasidarau tokį blyną, supjaustau rombais, ir kepu ant aliejaus. Padarau padažiuką skanų (irgi fantazijos reikalas), pilu ant jų ir valgom. Kas mėgsta riebiau, tai užspirgina spirgučius parūkytus, svogūnas, ir paskiausiai-gerokai grietinės. Oi kaip skanu, tik mes jau tokių riebių nelabai norim...
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Moku Tik kepu orkaitėj, taip lengviau. O, kadangi mano vyras linijų nežiūri, tai aš paskui panašiai darau, kaip jūs su keptais cepelinaissilsta rašė:Dar iš bulvių košės, pridėjus prieskonius, kiaušinį,miltus darau švilpikus. Nežinau, kaip jie kitur vadinasi. Bet tai labai geras būdas sunaudot likusias nuo pietų bulves. Aš jas sumalu, dedu priedus, pasidarau tokį blyną, supjaustau rombais, ir kepu ant aliejaus. Padarau padažiuką skanų (irgi fantazijos reikalas), pilu ant jų ir valgom. Kas mėgsta riebiau, tai užspirgina spirgučius parūkytus, svogūnas, ir paskiausiai-gerokai grietinės. Oi kaip skanu, tik mes jau tokių riebių nelabai norim...
Aš savo dienos neisivaizduoju be pieno produktų: pirmoje vietoje varškė, net savo šeimą pripratinau, (vėlyvoji vakarienė būna tokia: varškytė, uždedu uogyčių atitirpintų, (kur kameroje laikau trintas su cukrumi : avietės, braškės, mėlynės, juodieji serbentai) ir su pipirmėtės arba kmynų(vaikai labiausiai mėgsta) arbata. Na tada jau galima ir apie miegą galvoti.
- love_killer
- Naujokas
- Pranešimai: 14
- Užsiregistravo: 09 Vas 2007, 19:05
- Pliusai: 0
- Miestas: Klaipeda
Vai, moterytės, radau tokį bulvių košės receptą. Manau, kad turėtų būti skanu.
PASAKIŠKA BULVIŲ KOŠĖ: Bulves išvirti pasūdytam vandeny, sutarkuoti apie 100 gr. sūrio(kuris lydosi), 3 kiausinių baltymus atskirti nuo trynių, išplakti. Išvirtas bulves praaušinti, sugrūsti į ją 50 gr. sviesto. Dabar koše turi ataušti.
Tuomet dedam druskos, įmaišome trynius ir 2/3 tarkuoto sūrio. Po to - atsargiai įmaišom išplaktus baltymus.Viską sudėti kepimo skardon, ant viršaus-likusį sūrį. Ant viršaus dar papjaustyti mažais gabaliukais sviesto. Kepti orkaiteje, kol gražiai pagels. Turėtų būti ir skanu, ir neblogai atrodyti
PASAKIŠKA BULVIŲ KOŠĖ: Bulves išvirti pasūdytam vandeny, sutarkuoti apie 100 gr. sūrio(kuris lydosi), 3 kiausinių baltymus atskirti nuo trynių, išplakti. Išvirtas bulves praaušinti, sugrūsti į ją 50 gr. sviesto. Dabar koše turi ataušti.
Tuomet dedam druskos, įmaišome trynius ir 2/3 tarkuoto sūrio. Po to - atsargiai įmaišom išplaktus baltymus.Viską sudėti kepimo skardon, ant viršaus-likusį sūrį. Ant viršaus dar papjaustyti mažais gabaliukais sviesto. Kepti orkaiteje, kol gražiai pagels. Turėtų būti ir skanu, ir neblogai atrodyti
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
O as negaleciau gyventi be darzoviu apskritai. O mano brangusis tai be kiausiniu... Liudna jam. Jam kiausiniai pusryciams gerai, pietums gerai, ir vakarienei. Ir taip 7 dienas per savaite. Valgytu su dideliu malonumu. Nezinau, ar kada atsibostu. O as jau i tuos kiausius beveik nebegaliu ziureti
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .
Aš tai nustebau, kai pradėjau naudoti naminius kiaušinius. Dariau kažką su varške ir ta varškė geltona pasidarė nuo kiaušinio, taip keista buvo, nes pripratusi prie baltų kiaušinių (pirktinių), kurie nenudažo geltonai. Bet dabar tik naminius naudojau, kažkodėl atrodo, kad sveikiau, o kad skaniau nepastebėjau tokio skirtumo. Ir dideli nežmoniškai
Užteks offtopint, apie reikalą. Aš labai mėgstu vakarais išgerti pieno. Su bet kuo: su duonos riekute, su Ciabatta...
O šiaip tokių kasdienių produktų daugiau neturiu, nes nemėgstu vienodumo, patinka įvairus maistas
Užteks offtopint, apie reikalą. Aš labai mėgstu vakarais išgerti pieno. Su bet kuo: su duonos riekute, su Ciabatta...
O šiaip tokių kasdienių produktų daugiau neturiu, nes nemėgstu vienodumo, patinka įvairus maistas
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
O aš vaisius kžkaip nelabai mėgstu bet be daržovių apseit negaliu. Tiesa dar be grietinės negaliu gyventi. jeigu namie neturiu grietinės, man viskas neskanu. Skaninu ją ką tik galių (sriubas, salotas, košės, net bulvės virtas ir tas su grietinė valgau)
O iš kur jus paraunat naminių kiaušinių? Aš ekologišku buvau nusipirkus. Trynys ne labai geltonas, kaip ir prekyboscentriniai, bet skonis tai skyrėsi...skanesnis buvo...na bet aišku ir brangesnis.
O iš kur jus paraunat naminių kiaušinių? Aš ekologišku buvau nusipirkus. Trynys ne labai geltonas, kaip ir prekyboscentriniai, bet skonis tai skyrėsi...skanesnis buvo...na bet aišku ir brangesnis.