Dažniausiai naudojamas produktas

Kaip reikėtų valgyti bei elgtis prie stalo...
Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 22 Lap 2006, 11:43

Nu kokiu gražiu minčiu jus turit iš tokiu paprastų ingridientu :luks:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 22 Lap 2006, 18:25

Aš kartais iš bulvių košės ant kepimo skardos, su konditeriniu švirkštu, padarau gėlyčių ir apkepu orkaitėje - ta pati košė truputi kitaip :roll:
Ir skanu ir gražu :!:

Vartotojo avataras
zita
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 205
Užsiregistravo: 08 Lap 2006, 18:40
Pliusai: 2
Miestas: Trakai

Standartinė zita » 11 Gru 2006, 22:29

aš tai kai verdu bulves įmetu truputėlį svogūno visai kitas skonis ir gardžiai kvepia

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 12 Gru 2006, 11:55

Į bulvių košę dedu kiaušinį, prieskonių bulvių, miltų truputį ir suminkau nekietą tokią tešlikę. Tada darau tokius beformius kukulaičius ( tiesiog imu pirštais, kiek padailinu, būna net "spygliuoti") ir dedu į įkaitintą aliejų, verdu, tik nereikia labai karštai įkaitinti aliejaus, nes labai greitai apdega. Prisiverdu jų nemažai, tinka ir su mėsa, ir su žuvimi. Ir labai gražiai atrodo, ypač šventiniam stalui :luks: :luks: :luks:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Gru 2006, 12:49

silsta rašė:Į bulvių košę dedu kiaušinį, prieskonių bulvių, miltų truputį ir suminkau nekietą tokią tešlikę. Tada darau tokius beformius kukulaičius ( tiesiog imu pirštais, kiek padailinu, būna net "spygliuoti") ir dedu į įkaitintą aliejų, verdu, tik nereikia labai karštai įkaitinti aliejaus, nes labai greitai apdega. Prisiverdu jų nemažai, tinka ir su mėsa, ir su žuvimi. Ir labai gražiai atrodo, ypač šventiniam stalui :luks: :luks: :luks:
:hubba: Aš tokius verdu fritiūrinėj. Man tai ir vieni greitai valgosi :wink:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 12 Gru 2006, 12:53

Maniškis dar kefyro arba rūgpienio pasiima ir kad jau prisės prie lėkštės..... 075

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Gru 2006, 15:27

silsta rašė:Maniškis dar kefyro arba rūgpienio pasiima ir kad jau prisės prie lėkštės..... 075
:luks: Šaunuolis, žino, kas skanu :hubba:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 12 Gru 2006, 17:04

Dar iš bulvių košės, pridėjus prieskonius, kiaušinį,miltus darau švilpikus. Nežinau, kaip jie kitur vadinasi. Bet tai labai geras būdas sunaudot likusias nuo pietų bulves. Aš jas sumalu, dedu priedus, pasidarau tokį blyną, supjaustau rombais, ir kepu ant aliejaus. Padarau padažiuką skanų (irgi fantazijos reikalas), pilu ant jų ir valgom. Kas mėgsta riebiau, tai užspirgina spirgučius parūkytus, svogūnas, ir paskiausiai-gerokai grietinės. Oi kaip skanu, tik mes jau tokių riebių nelabai norim... :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Gru 2006, 18:27

silsta rašė:Dar iš bulvių košės, pridėjus prieskonius, kiaušinį,miltus darau švilpikus. Nežinau, kaip jie kitur vadinasi. Bet tai labai geras būdas sunaudot likusias nuo pietų bulves. Aš jas sumalu, dedu priedus, pasidarau tokį blyną, supjaustau rombais, ir kepu ant aliejaus. Padarau padažiuką skanų (irgi fantazijos reikalas), pilu ant jų ir valgom. Kas mėgsta riebiau, tai užspirgina spirgučius parūkytus, svogūnas, ir paskiausiai-gerokai grietinės. Oi kaip skanu, tik mes jau tokių riebių nelabai norim... :oops:
Moku :!: Tik kepu orkaitėj, taip lengviau. O, kadangi mano vyras linijų nežiūri, tai aš paskui panašiai darau, kaip jūs su keptais cepelinais 8)

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 13 Gru 2006, 01:22

Aš taip pat kepu orkaitėje :)

Vartotojo avataras
Eli
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 66
Užsiregistravo: 27 Lap 2006, 16:42
Pliusai: 0

Standartinė Eli » 13 Gru 2006, 16:47

Aš savo dienos neisivaizduoju be pieno produktų: pirmoje vietoje varškė, net savo šeimą pripratinau, (vėlyvoji vakarienė būna tokia: varškytė, uždedu uogyčių atitirpintų, (kur kameroje laikau trintas su cukrumi : avietės, braškės, mėlynės, juodieji serbentai) ir su pipirmėtės arba kmynų(vaikai labiausiai mėgsta) arbata. Na tada jau galima ir apie miegą galvoti.
:lol: :lol: :lol:

Vartotojo avataras
love_killer
Naujokas
Pranešimai: 14
Užsiregistravo: 09 Vas 2007, 19:05
Pliusai: 0
Miestas: Klaipeda

Standartinė love_killer » 09 Vas 2007, 20:04

Negalėčiau gyventi be grikių košės :mrgreen: Jos nevalgau kiekvieną dieną, nes nusibostų, bet labai ją mėgstu :roll: Labai patinka valgyti grikių košę su sviestu (tikru!) Tad ir be sviesto aš kaip be rankų :mrgreen:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 08 Kov 2007, 15:37

Vai, moterytės, radau tokį bulvių košės receptą. Manau, kad turėtų būti skanu.
PASAKIŠKA BULVIŲ KOŠĖ: Bulves išvirti pasūdytam vandeny, sutarkuoti apie 100 gr. sūrio(kuris lydosi), 3 kiausinių baltymus atskirti nuo trynių, išplakti. Išvirtas bulves praaušinti, sugrūsti į ją 50 gr. sviesto. Dabar koše turi ataušti.
Tuomet dedam druskos, įmaišome trynius ir 2/3 tarkuoto sūrio. Po to - atsargiai įmaišom išplaktus baltymus.Viską sudėti kepimo skardon, ant viršaus-likusį sūrį. Ant viršaus dar papjaustyti mažais gabaliukais sviesto. Kepti orkaiteje, kol gražiai pagels. :!: Turėtų būti ir skanu, ir neblogai atrodyti :idea:

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 08 Kov 2007, 16:38

O as negaleciau gyventi be darzoviu apskritai. O mano brangusis tai be kiausiniu... :roll: Liudna jam. Jam kiausiniai pusryciams gerai, pietums gerai, ir vakarienei. Ir taip 7 dienas per savaite. Valgytu su dideliu malonumu. Nezinau, ar kada atsibostu. O as jau i tuos kiausius beveik nebegaliu ziureti :evil: :roll: :lol:
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs ;) http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Kov 2007, 17:52

o kaip su cholesteroliu :shock: juk tryniai labai daug turi :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Kov 2007, 17:55

tutsi rašė:o kaip su cholesteroliu :shock: juk tryniai labai daug turi :roll:
Jei skanu, velniop tas cholesterolis :lol:
O gal jis tryniuose geras :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Kov 2007, 18:06

tada lapnokim...o kiausiniai man irgi patinka :valg: 041

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Kov 2007, 18:24

Jei apie kiaušinius 8)
Ne į temą galima :merg2:
Visada valgau naminius. Bet paskutiniu metu močiutės, pas kurią perku, vištos užtrūko ( kaip ji sako) :lol: Taigi parduotuvei duodu uždirbt. :P Man labai keista trynio spalva : kažkokia morkinė, balzgana, :shock: bet ne geltona. Ar čia taip turi būti, ar aš ne tokius nusiperku :merg2:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Kov 2007, 19:32

trynio spalva daznai priklauso nuo vistoms duodamu pasaru 117

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Kov 2007, 19:35

tutsi rašė:trynio spalva daznai priklauso nuo vistoms duodamu pasaru 117
Tą aš žinau 8) Bet ką joms ten duoda, kad trynys ne trynio spalvos :?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Kov 2007, 19:39

maciau ir as tokiu tryniu,bet pavarciau dezute,tai pasirodo kiausiai pakliuvo latviski :evil: Bet turbut ir lietuviai kazkuom jas apseria :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Kov 2007, 19:46

Aš visą savo sąmoningą gyvenimą dalyvauju akcijoj "Pirk prekę lietuvišką :!: " :lol:
Kadangi esu labai jau "cekava", tai paragaut nusiperku kai kada, bet laaabaaai mažą gabaliuką ar keletą kažko :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Rgp 2007, 18:25

ko tos moteriskes is cekavumo neisragauja :roll: :wink:

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Standartinė Živilė » 24 Rgs 2008, 20:44

Aš tai nustebau, kai pradėjau naudoti naminius kiaušinius. Dariau kažką su varške ir ta varškė geltona pasidarė nuo kiaušinio, taip keista buvo, nes pripratusi prie baltų kiaušinių (pirktinių), kurie nenudažo geltonai. Bet dabar tik naminius naudojau, kažkodėl atrodo, kad sveikiau, o kad skaniau nepastebėjau tokio skirtumo. Ir dideli nežmoniškai :D

Užteks offtopint, apie reikalą. Aš labai mėgstu vakarais išgerti pieno. Su bet kuo: su duonos riekute, su Ciabatta...
O šiaip tokių kasdienių produktų daugiau neturiu, nes nemėgstu vienodumo, patinka įvairus maistas :)

Sigute*
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 453
Užsiregistravo: 07 Rgs 2008, 19:29
Pliusai: 11

Standartinė Sigute* » 24 Rgs 2008, 21:17

Kasdienė duona, ir be daržovių būtų liūdna. :wink:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 24 Rgs 2008, 21:30

Aš nė dienos neišgyvenu be sviesto. Man visi kepiniai turi būti su juo, sumuštiniai tik su storu sviesto sluoksniu, kiaušinienes ar šiaip ką mėgstu irgi ant sviesto kepti. Turbūt nieks tiek nesunaudoja jo kiek aš :roll:

Vartotojo avataras
ieva114
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 333
Užsiregistravo: 30 Kov 2008, 15:18
Pliusai: 7
Miestas: Klaipeda

Standartinė ieva114 » 24 Rgs 2008, 21:54

o del kiausiniu viena kart nusipirkom 10 kaimisku kausiniu ir visuose buvo po 2 trynoius :lol:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 25 Rgs 2008, 07:56

Mėsytės man reikia būtinai, ypatingai vištienos, kalakutienos. Na ir daržovės, vaisiai BŪTINAI :!:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 25 Rgs 2008, 12:11

O aš vaisius kžkaip nelabai mėgstu :roll: bet be daržovių apseit negaliu. Tiesa dar be grietinės negaliu gyventi. jeigu namie neturiu grietinės, man viskas neskanu. Skaninu ją ką tik galių (sriubas, salotas, košės, net bulvės virtas ir tas su grietinė valgau)
O iš kur jus paraunat naminių kiaušinių? Aš ekologišku buvau nusipirkus. Trynys ne labai geltonas, kaip ir prekyboscentriniai, bet skonis tai skyrėsi...skanesnis buvo...na bet aišku ir brangesnis.
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Rgs 2008, 12:50

seip turguose kiausiniu pas babutes naminiu buna :wink:

Skelbti atsakymą