O gal tu kavos nemėgstiade rašė:Vanduo be cukraus ar uogienėsAndron rašė:Vienas mano buvęs grupiokas tik virintą vandenį geria
Savatgali buvau pas draugę, gėriau brendžio skonio kavos
Kava brangi, bet man nepatiko, kažkokia nesamonė
Arbata ar kava?
Pas mane kraujo spaudimas žemokas ir man reikėtų kavą gerti, bet man kažkaip nesinorisilsta rašė:Visada mėgau tik kavą. Man truputį "streikuoja" kraujo spaudimas, bet vienas puodelis į dieną geros kavos tikrai, manau, nekenkia. Dabar gi yra visokių aromatizuotų kavų, nors truputuką įmetį į kavą, ir gali visokių skonių ragauti... Bet vistik be visokių priedų skaniausia. Bėgu gerti kavos.....
- Andron
- Site Admin
- Pranešimai: 1175
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius
- Susisiekti:
Jeigu kava neskani, galima surasti kitų gėrimų su kofeinudaida rašė:Pas mane kraujo spaudimas žemokas ir man reikėtų kavą gerti, bet man kažkaip nesinorisilsta rašė:Visada mėgau tik kavą. Man truputį "streikuoja" kraujo spaudimas, bet vienas puodelis į dieną geros kavos tikrai, manau, nekenkia. Dabar gi yra visokių aromatizuotų kavų, nors truputuką įmetį į kavą, ir gali visokių skonių ragauti... Bet vistik be visokių priedų skaniausia. Bėgu gerti kavos.....
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
O aš labai mėgstu prie arbatos baltą sūrį su trintais juodaisiais serbentais ( irgi savais).silsta rašė:ade rašė:O aš dažniauisiai geriu naminę "arbatą": į puoduką karšto vandens įdedu du šaukštelius norimos uogienės ir arbata
Sutinku su tavim, į puodelį virinto vandens įdedi šaukštuką vyšnių ar kokios kitos uogienės (pačios išvirtos), tai tokia palaima
tai va, kaip sakiau, užmaišau tokią skystoką tešlą. Pirmiausia į bliūduką dedu puse pakelio mielių (nedžiovintų), kokį 2-3 šaukštus cukraus, gerai viską ištrinu, tada pilu pašildyto pieno pusę litro, vėl viską išmaišau, ir jau tada miltus. Jų reikia tiek, kad būtų skystoka tešla. Ją pabarstau miltais, uždengiu ir statu ant puodo su šiltu vandeniu, tik nekarštu. Laukiu, kol per bliūdelio kraštus pradės lipti ta makalošė (juokauju). Kai pakyla, dedu 1 kiaušinuką, miltų, kartais ir aguonų įdedu. Išmaišau ir vėl statau ant puodo. Kai antrą kartą pakyla, apmaišius tešla turi būti tokia, kad kristų į keptuvę nuo šaukšto. Žodžiu, tirštoka. Ne bėgtų, o kristų. Šaukštą į vandenuką pamirkai ir kabini šaukštą tešlos Visas kildinimo procesas - apie 1 val. Skanaus Aliejaus į keptuvę pilu daugokai, ir ant nelabai karštos ugnies kepu.